Dodaj do ulubionych

Likwidacja gimnazjów.

IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.12.03, 18:26
Obserwuj wątek
    • Gość: Maraczek Re: Likwidacja gimnazjów. IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.12.03, 18:57
      Pani Prezydent Zielonej Góry za pośrednictwem swojego zastępcy Pana Kozłoskiego
      przystąpiła do projektu likwidacji dwóch gimnazjów nr 3 (otrzymali nawet
      tytuł "Szkoły z klasą") i nr 7. W miejsce gimnazjum nr 3 ma powstać nowa
      (stara) szkoła muzyczna. Miejsce po szkole muzycznej zostanie wykorzystane
      na "Muzeum Zielonej Góry". Roszady lokalowe są w naszym mieście ostatnio modne
      (np. Uniwersytet-Sąd-Szkoła podstawowa).Wszystko odbywa się w tajemnicy. Na
      pytania zainteresowanych - rodziców, nauczycieli urzedujący jeszcze Pan
      Kozłoski oświadcza, że są to projekty. Pomny lat ubiegłych kiedy następowała
      niby reforma szkolnictwa też tak mówiono. Radny Domaszewicz wtedy podobnie
      mówił i robił. Trochę rozumię Panią Ronowicz - basenów po sobie chyba nie
      zostawi lecz muzeum powstanie. Na tej operacji zyskają SLD "wytargują coś dla
      siebie przy pierwszej sposobności" i Stracą rodzice i uczące się dzieci będą
      musiały się przenieść do innych szkół. Lecz jest to drobiazg. Oczywiście Pani
      Ronowicz była kiedyś nauczycielką to doskonale zna środowisko
      nauczycielskie,wie że nie są aktywni na tyle by się takim zamiarom
      przeciwstawić. Tym razem się jednak pomyli.
      • Gość: Yaris Re: Likwidacja gimnazjów. IP: *.ztpnet.pl 23.12.03, 20:47
        Byłam na tym spotkaniu.Zero konkretów.Dowiedziałam się,że prezydent Kozłowski
        ma dopiero spotkać się z rada pedagogiczną w styczniu i że żadne decyzje
        jeszcze nie zapadły.Odniosła wrażenie, iz to spotkanie zostało zorganizowane
        ad hoc,aby wywołać panikę.Dlatego ani Domaszewicz ani Pierzgalska nie
        potrafili nic do rzeczy powiedzieć,gdyż na dzisiaj jest to tylko mglisty
        projekt.Mam nadzieję,że organizatorzy następnym razem potwierdzą obecność
        zaproszonych osób, a nie przegonią nas po świetlicy i to przed świętami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka