Gość: Maraczek IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.12.03, 18:26 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maraczek Re: Likwidacja gimnazjów. IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.12.03, 18:57 Pani Prezydent Zielonej Góry za pośrednictwem swojego zastępcy Pana Kozłoskiego przystąpiła do projektu likwidacji dwóch gimnazjów nr 3 (otrzymali nawet tytuł "Szkoły z klasą") i nr 7. W miejsce gimnazjum nr 3 ma powstać nowa (stara) szkoła muzyczna. Miejsce po szkole muzycznej zostanie wykorzystane na "Muzeum Zielonej Góry". Roszady lokalowe są w naszym mieście ostatnio modne (np. Uniwersytet-Sąd-Szkoła podstawowa).Wszystko odbywa się w tajemnicy. Na pytania zainteresowanych - rodziców, nauczycieli urzedujący jeszcze Pan Kozłoski oświadcza, że są to projekty. Pomny lat ubiegłych kiedy następowała niby reforma szkolnictwa też tak mówiono. Radny Domaszewicz wtedy podobnie mówił i robił. Trochę rozumię Panią Ronowicz - basenów po sobie chyba nie zostawi lecz muzeum powstanie. Na tej operacji zyskają SLD "wytargują coś dla siebie przy pierwszej sposobności" i Stracą rodzice i uczące się dzieci będą musiały się przenieść do innych szkół. Lecz jest to drobiazg. Oczywiście Pani Ronowicz była kiedyś nauczycielką to doskonale zna środowisko nauczycielskie,wie że nie są aktywni na tyle by się takim zamiarom przeciwstawić. Tym razem się jednak pomyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaris Re: Likwidacja gimnazjów. IP: *.ztpnet.pl 23.12.03, 20:47 Byłam na tym spotkaniu.Zero konkretów.Dowiedziałam się,że prezydent Kozłowski ma dopiero spotkać się z rada pedagogiczną w styczniu i że żadne decyzje jeszcze nie zapadły.Odniosła wrażenie, iz to spotkanie zostało zorganizowane ad hoc,aby wywołać panikę.Dlatego ani Domaszewicz ani Pierzgalska nie potrafili nic do rzeczy powiedzieć,gdyż na dzisiaj jest to tylko mglisty projekt.Mam nadzieję,że organizatorzy następnym razem potwierdzą obecność zaproszonych osób, a nie przegonią nas po świetlicy i to przed świętami. Odpowiedz Link Zgłoś