Dodaj do ulubionych

Jak dostać przydział na właściwy pokój w hotelu?

16.05.10, 20:09
Jadę z dwójką małych dzieci do hotelu na Kosie mocno po sezonie(druga połowa
września) Zależy mi z racji dzieci na pokoju na parterze (jest jeszcze piętro
w domkach) i w spokojnej części(wiem że są dwie części hotelu) z dala od
basenu z animacją dzienną i wieczorną. Pani w biurze zapewniała że po sezonie
na pewno jest luźno i taki pokój dostaniemy. Tylko pytanie do kogo mam się
zwracać w sprawie takiego przydziału. Nie jestem zorientowana w panujących
zwyczajach bo nie korzystam często z ofert biur podrózy. Czy do rezydenta w
autokarze czy też do recepcjonisty? A co jeśli nie będzie nam pokój odpowidał
np z racji niekulturalnych sąsiadów (to przeciez nie jest powód do
reklamacji)Jak zmienić taki pokój, do kogo się zwracać?
Obserwuj wątek
    • myszmusia Re: Jak dostać przydział na właściwy pokój w hote 17.05.10, 07:40
      jesli znam hotel do którego jade to przy załatwianiu rezerwacji w biurze prosze zeby w uwagach wpisali taki pokój jaki chce - maja na to miejsce u siebie - wpisuja i jeszcze sie nie zdarzyło zebym nie miała wybranej lokalizacji w hotelusmile

A w sumie zawszze mozna próbowac w recepcjismile oni naprawde chca byc pomocni
    • nothing.at.all Uda się 17.05.10, 08:39
      Jeśli przy rezerwacji wycieczki czy hotelu była opcja aby wpisać
      uwagi to właśnie tam mogłaś to dodać.
      Ja ze swojej strony powiem, że miałam raz taką sytuacje, że dostalam
      hotel przy głownej ulicy, było bardzo głośno, a ja mam lekki sen.
      Poprosiłam następnego dnia o zmiane i nie było problemu.
      • Gość: nina104 Re: Uda się IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.10, 17:07
        Myślę, że teraz najwłaściwszym sposobem to prośba w recepcji, czasem warto ,
        szczególnie w krajach arabskich włożyć 10 dolarów, czy euro do paszportu i
        prosić o właściwy pokój.
    • Gość: QkamCoSieDzieje Re: Jak dostać przydział na właściwy pokój w hote IP: *.elgrom.laz.digi.pl 18.05.10, 22:54
      Jak juz wczesniej przedpiscy wspominali, najlepiej taka kwestie zalatwic w
      hotelu przy zakwaterowaniu. Recepcjonisci nie powinni robic problemow.
      Podobnie ma sie sprawa ze zmiana pokoju w trakcie pobytu. Kilka razy widzialem
      jak ludzie prosili o zmiane pokoju i zadnego z nich nie odeslano z kwitkiem.

Aha, w Grecji nie dawaj zadnej "lapowki" do paszportu, to nie jakis
      "barbazynski" kraj wink Wystarczy szczery usmiech.
      • Gość: Ada Re: Jak dostać przydział na właściwy pokój w hote IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 23.05.10, 11:36
        A ja mam pytanie jak to wygląda w Chorwacji,rezerwując hotel Pani w biurze
        powiedziała mi aby "dać do paszportu" no ale ile?czy 10 Euro to mało czy ok.Aha
        nie ma możliwości przy rezerwacji kupna pokoju o wyższym standardzie.
        • Gość: QkamCoSieDzieje Re: Jak dostać przydział na właściwy pokój w hote IP: *.elgrom.laz.digi.pl 23.05.10, 13:56
          Nie wiem jak jest w tym konkretnym hotelu, ale zazwyczaj jesli hotel ma pokoje o
          roznych standardach, to sa one zroznicowane cenowo. I przy zmianie pokoju z
          nizszego na wyzszy nalezy doplacic okreslona kwote (lapowka raczej tu nic nie
          pomoze). W niektorych hotelach jest podobna sytuacja przy pokojach z/bez widoku
          na morze.

Z pieniedzmi w paszporcie zawsze mozna pokombinowac, ale tutaj liczylbym
          najpredzej na otrzymanie pokoju w dobrej lokalizacji (np. ostatnie pietro) niz
          na pokoj o wyzszym standardzie.
          • Gość: Ada Re: Jak dostać przydział na właściwy pokój w hote IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 23.05.10, 21:01
            QkamCoSieDzieje dziękuje za odpowiedź.Do hotelu wybieramy się już trzeci raz i
            mając już jako takie pojęcie przy rezerwacji chciałam (oczywiście za
            dopłatą)lepszy pokój (w znaczeniu lepiej położony), tak jak pisałam wcześniej w
            biurze nie ma takiej możliwości,z mojego doświadczenia wynika,że touroperator
            kupuje najtańsze pokoje(na parterze)i tylko takie są oferowane w
            sprzedaży,dlatego też kobieta w biurze zaproponowała takie rozwiązanie, no i
            stąd moje pytanie- ile?.
            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka