Dodaj do ulubionych

Bankructwo Lowcostholidays

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.16, 19:31
Dziś otrzymałem e-maila z informacją o bankructwie Lowcostholidays, tudzież hoteling.com. Hotel zarezerwowany w czerwcu, okazuje się, że nie opłacony, jedyne co zrobili to rezerwację, za którą teraz muszę drugi raz zapłacić. Czy ktoś jest w podobnej sytuacji? Jak zamierzacie odzyskać pieniądze wpłacone za rezerwacje?
Obserwuj wątek
    • Gość: Yo Re: Bankructwo Lowcostholidays IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.16, 22:35
      No właśnie, jak? Prosze o kontakt a jak coś wymyślę to dam znać
      • Gość: Piotr Re: Bankructwo Lowcostholidays IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.16, 21:50
        Próbuję we wtorek uruchomić reklamację chargeback. W banku powiedzieli, że najpierw mam spróbować wyciągnąć kasę od hiszpańskiego organu odpowiedzialnego za turystykę (na Balearach), ale oni stanowczo twierdzą, że wnioski o wypłatę mogą składać wyłącznie osoby, które wykupiły pakiet wakacyjny. W moim przypadku to był tylko hotel, więc nie mam czego u nich szukać. Wydrukowałem tę informację ze strony rządowej Balearów i zamierzam tym przekonać bank.
        • Gość: sss Re: Bankructwo Lowcostholidays IP: *.play-internet.pl 05.09.16, 16:29
          ja też zgłosiłem reklamację. Ode mnie w banku nie chcieli żebym wyciągał kasę. Od razu przyjęli reklamację. Przyszła odpowiedź, że z banku ze względu na skomplikowaną sytuację przekazano sprawę do operatora kart. No i czekam...
          • Gość: Piotr Re: Bankructwo Lowcostholidays IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.16, 20:55
            Ja też dostałem już pismo z banku, że sprawę przekazali Visa do rozpatrzenia w ciągu 45 dni.
            • Gość: Piotr Re: Bankructwo Lowcostholidays IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.16, 16:51
              Udało się, kasę mam już na konciesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka