Dodaj do ulubionych

dmuchana poduszka podróżna

17.01.08, 08:41
Czy wiecie, gdzie można kupić dmuchaną poduszę podróżną (taki
podgłówek, który zakłada się na szyję)?

Nigdzie nie mogę tego znaleźć. Wiem, że powinny być w sklepach
sportowych, turystycznych, ale to nie takie proste, bo chodzę,
szzukam i słyszę tylko "nie ma".

Zależy mi na nazwie sieci, w której mogę znaleźć taką rzecz lub
konkretnego sklepu sportowego/turystycznego w W-wie.

Obserwuj wątek
    • mareks-1 Re: dmuchana poduszka podróżna 17.01.08, 09:22
      Zobacz tutaj:
      aukcja.onet.pl/show_item.php?item=295712263
      • awdotia.romanowna Re: dmuchana poduszka podróżna 17.01.08, 09:43
        Dziękuję za pomoc, ale zapomniałam nadmienić, że musi to być
        sklep "w realu", gdyż mam tydzień na zdobycie poduszki i boję się,
        że nie dotrze do mnie na czas.
        • Gość: lulu Re: dmuchana poduszka podróżna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 10:02
          jakieś sklepy na lotnisku? powinni mieć.
          • awdotia.romanowna Re: dmuchana poduszka podróżna 17.01.08, 10:05
            Mam to na uwadze, ale traktuję jako ostateczność smile
            Wolałabym skompletować wyposażenie nieco wcześniej, bo na lotnisku
            okazać się może, że były, ale "wyszły" wink
            • Gość: lulu Re: dmuchana poduszka podróżna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 10:08
              mam! na stronce: www.vip-firma.com.pl są 2 poduszki do wyboru:

www.vip-firma.com.pl/?id_menu=2&id_podmenu=3&id_stronywww=3&nazwa=28

teraz tylko zostaje zadzwonić do sklepów, czy są dostępne i po sprawiesmile
              • awdotia.romanowna Re: dmuchana poduszka podróżna 17.01.08, 10:15
                Dziękuję za pomoc, ale już tam zaglądałam. Sklepy są w Krakowie a ja
                w W-wie potrzebuję smile
              • Gość: lulu Re: dmuchana poduszka podróżna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 10:17
                oj, sklep w krakowie, tylko... ale sklepy z walizkami samsonite powinny mieć też
                inne gadżety tej firmy (pozostają centra handlowe)

co więcej, tam, gdzie mają firmę roncato, też powinni mieć zagłówki dmuchane-
                www.torby-walizki.pl/go/_category/?code=akcesoria&lastvisit=1&page=2

• awdotia.romanowna Re: dmuchana poduszka podróżna 17.01.08, 10:25
                  No właśnie, dobrze, że już wiem, iż Samsonite robi takie rzeczy.
                  Delsey też, bo widzę na aukcjach. Może moim błędem było to, że
                  szukałam w sklepach "dla podróżników" i "sportowych" a powinnam
                  zajrzeć do "walizkowych" wink

Dzięki za pomoc.
                  • awdotia.romanowna Re: dmuchana poduszka podróżna 17.01.08, 10:26
                    awdotia.romanowna napisała:

> No właśnie, dobrze, że już wiem, iż Samsonite robi takie rzeczy.
                    > Delsey też, bo widzę na aukcjach.

I Roncato, rzecz jasna.
                    • Gość: krafla Re: dmuchana poduszka podróżna IP: 217.96.126.* 17.01.08, 11:29
                      powinnas kupic cos takiego w sklepie samsonita w galerii mokotow,
                      kiedys widzialam ale to bylo jakis czas temu. Mozesz rowniez
                      sprobowac w galerii centrum, kolo walizek i toreb sa tez, nieliczne
                      ale.., gadzety podrozne. Ilekroc bylam na lotnisku (a bywam dosyc
                      czesto) to w sklepie baltony byly takie poduszki. No na razie nic
                      wiecej mi do glowy nie przychodzi.
                      • Gość: lulu Re: dmuchana poduszka podróżna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 13:59
                        >Może moim błędem było to, że szukałam w sklepach "dla podróżników" i
                        >"sportowych" a powinnam zajrzeć do "walizkowych" wink

smile pewnie Twój gadżet był zbyt wysublimowany, jak na podróżnika, bo w takich
                        sklepach widocznie stawiają na sprzęt do ogólnie rozumianego przetrwania w
                        terenie i wiszenia na linach, a nie jakieś podusie... smile

pozdrawiam, mam nadzieję, że znajdziesz, czego szukasz smile
                        • awdotia.romanowna Re: dmuchana poduszka podróżna 17.01.08, 16:17
                          > smile pewnie Twój gadżet był zbyt wysublimowany, jak na podróżnika,
                          bo w takich
                          > sklepach widocznie stawiają na sprzęt do ogólnie rozumianego
                          przetrwania w
                          > terenie i wiszenia na linach, a nie jakieś podusie... smile

Dobre wink Rzeczywiście, tam śpiwory-mumie przystosowane do spania na
                          dworze przy -30, a ja podusi szukam wink

Znalazłam i kupiłam podgłówek / poduszkę. W pierwszym napotkanym
                          sklepie z walizkami.

Dzięki za pomoc.
                          • Gość: lulu Re: dmuchana poduszka podróżna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 21:58
                            bardzo proszę smile

zawsze się zastanawiałam, czy to naprawdę działa i czy można się przy pomocy
                            podusi na siedząco porządnie wyspać w samolocie. gdziekolwiek. sporo podróżuję,
                            ale jak już muszę spać, zawsze sobie pod głowę roluję polar, albo cokolwiek, co
                            mam pod ręką.
                            ale z ciekawości chyba też spróbuję z podusiąsmile

pozdrawiam!
                            • awdotia.romanowna Re: dmuchana poduszka podróżna 17.01.08, 22:39
                              W jakimś tam stopniu pomaga (wiem, bo teraz kupowałam drugą dla
                              towarzysza podróży). Ja też zazwyczaj stosuję zwinięty sweter, ale
                              nie zawsze się da (nie zawsze istnieje coś z boku o co można oprzeć
                              nasz zwitek).

Do tej pory tylko raz używałam owej poduszki, zalegała latami w
                              szafie, bo zawsze jakoś udawało mi się znaleźć podparcie, więc
                              uznawałam ją za fajny, ale zbędny gadżet.

Ostatnio, niestety, podczas lotu siedziałam na siedzeniu przy
                              przejściu, z drugiej strony obcy chłop. Nie miałam jak ułożyć tego
                              biednego swetra, żeby mi "poduszkował", siedziałam "na baczność".
                              Poduszki nie wzięłam, bo lot trwał tylko 3h.. i żałowałam, bo choć
                              spać mogę niby wszędzie bez problemu tu spać nie mogłam .Co
                              przysnęłam to głowa mi opadała (a ramię jest za daleko, aby złożyć
                              na nim głowę wink).

Teraz czeka mnie bardzo długi lot, więc wolę się zabrać poduszki. W
                              końcu dużo miejsca nie zajmują.
                              • Gość: lulu Re: dmuchana poduszka podróżna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 13:02
                                dziękuję za odpowiedź smile

nie pozostaje mi nic więcej, jak życzyć udanego wypoczynku!

• awdotia.romanowna Re: dmuchana poduszka podróżna 18.01.08, 14:44
                                  > nie pozostaje mi nic więcej, jak życzyć udanego wypoczynku!

..na poduszce wink
                                  Dziękuję!
    • Gość: roro Re: dmuchana poduszka podróżna IP: *.gprs.plus.pl 10.09.08, 06:38
      www.spinn.istore.pl
      • kitra1 Za pozno, Roro, za pozno... 10.09.08, 07:13

Awdotia juz zmarla. A ty, Roro, nie grzeb w starych
        archiwalnych watkach. Naprawde tak sie nudzisz?
    • Gość: pawlos3324 Re: dmuchana poduszka podróżna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.20, 10:17
      Temat już trochę nie aktualny, ale właśnie sam jestem w trakcie poszukiwań i trafiłem na taką podusię podróżną zwaną rogalikiem tutaj - intexmarket.pl/46-intex-68675.html i właśnie zrobiłem zamówienie. Napisze jakie wrażenia kiedy dotrze do mnie i użyję jej w pierwszej podróży. A właśnie wybieram się w następnym tygodniu do Włoch, więc trochę godzin w autobusie jest. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka