alimur 03.04.08, 22:14 Słyszałam , że w niektórych krajach(np. w Portugalii) międzynarodowa legitymacja nauczycielska uprawnia do zniżek.Czy ktoś wie coś na temat takiej legitymacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: opt Re: Międzynarodowa legitymacja nauczycielska IP: *.tsi.tychy.pl 07.04.08, 01:21 Korzystałem z takiej legitymacji na objazdówce po Grecji - dała mi ona pokażne oszczędności.W innych krajach nie korzystałem z tej formy, bo ulgi wynikały np. z tego,że było się rodziną,z uwagi na wiek:przed 18 lub po 60. Odpowiedz Link Zgłoś
alimur Re: Międzynarodowa legitymacja nauczycielska 08.04.08, 13:12 A skąd ją można zdobyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Międzynarodowa legitymacja nauczycielska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 11:10 Moja żona także w Grecji korzystała z takiej zielonej legitymacji nauczycielskiej. Zresztą nikt na nią nie patrzył, wystarczyło więc, że machnęła ją przed nosem umyślnemu stojącemu na bramkach i wystarczyło, aby wejść do środka dowolnego obiektu muzealnego. Oszczędności to 50 % ceny podstawowej. Taką legitymację powinien posiadać każdy nauczyciel, wydawana jest ona przecież z urzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
karezza Re: Międzynarodowa legitymacja nauczycielska 08.04.08, 23:40 ta legitymacja nazywa się ITIC (International Teacher Identity Card). można kupić w biurach Almaturu, albo poszukać w necie i zamówić pocztą - koszt ok. 70 zł potwierdzam, że w Grecji rzeczywiście są zniżki. w zeszłym roku byłam kilka dni w Salonikach i weszłam za darmo do dwóch muzeuw (regularne bilety po 10 euro) w Turcji nie przydała mi się, uznają raczej tylko ISIC Portugalia jest krajem Unii, więc powinno być podobnie jak w Grecji. znalazłam ten link www.almatur.pl/legitymacje_itic.php pozdrawiam, k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Międzynarodowa legitymacja nauczycielska IP: *.streamcn.pl 10.04.08, 15:51 Wydaje mi się ,ze kiedy byłam w USA przed kilku laty to miałam z tej racji jeszcze jakies ubezpieczenie na wypadek choroby . Odpowiedz Link Zgłoś