Dodaj do ulubionych

IUI Niwald czy Radwan???

22.03.05, 12:30
Cześć dziewczyny.Ja będe pierwszy raz podchodzić do IUI i mam brać Clo od 2-
6dc 2x po 1 tabletce 13-14dc USG i na IUI a potem 19-25dc Luteina, z tym że
cały czas mam brać bromergon na zbicie prolaktyny bo mam 1232uIU/ML a norma
jest 83-622 więc nie wiem czy jest sens robić IUI i zastanawiam się czy nie
zmienić lekarza?HSG miałam zrobione oczywiście z pozytywnym
ynikiem.Powiedzcie coś dziewczyny jak wy to widzicie?Obecnie lecze się
państwowo ale niewiem u kogo sie zdecydować na IUI?
Obserwuj wątek
    • wiki1976 Re: IUI Niwald czy Radwan??? 22.03.05, 21:34
      Podtrzymuje wątek.
    • mc424 Re: IUI Niwald czy Radwan??? 22.03.05, 23:33
      zle mi sie wcisneło i moje zdanie znajdziesz pod postem re, przepraszam i
      jeszcze raz pozdrawiam
    • zombie123 Re: IUI Niwald czy Radwan??? 23.03.05, 09:01
      Czesc Zuzka!!
      Ja powiem w ten sposób - nie wiem jak wyglada IUI u dr. Niwalda (jedynie tyle
      wiem co przeczytalam ze jest drozszy niz prof.). Ja osobiscie leczylam sie u
      prof. Radwana - podchodzilam dwa razy a efekt jest taki ze juz mija powoli
      20tydz. dlugo oczekiwanej ciazy - wlasnie maly lub mala mnie kopnąl- a. Z prof.
      jestem bardzo zadowlona - przesympatyczny, przemily czlowiek i co
      najwazniejsze - wie co robi. Wiem ze zaraz pojawia sie uwagi krytyczne co do
      pana prof. ale ja swoje wiem. Jezeli chodzi o koszty to 300 zł sam zabieg + USG
      50zł (nie wliczajac lekow - ale bralam te same co Ty +pregnyl na pekniecie
      pecherzyka).
      Szczerze polecam prof. !!!!
      Pozdrawiam
      • radlena Re: IUI Niwald czy Radwan??? 24.03.05, 07:11
        ja NIE polecam dr Niwalda a profesora nie znam wiec sie nie wypowiadam
    • wiki1976 Re: IUI Niwald czy Radwan??? 29.03.05, 17:40
      Podtrzymuje wątek
    • veracrus Tylko RADWAN !!!!!!!!!!!!! 29.03.05, 22:06
      Na początku leczyłam u dr. Powolnego (jakiś podobno super extra, nawet jest
      Krajowym Konsltantem ds czegośtam). Niestety był taki sam jak jego nazwisko.
      Kazał mi przez pół roku mierzyć temperaturę i się pokazać, jakby nic nie
      wyszło.... Beznadzieja. Trafiłam do prof. Radwana. On nas uratował.
      Kocham tego człowieka. Gdyby nie on nasz Eryk nie spałby sobie teraz smacznie
      (niestety nie w swoim, a rodzicow łożeczku, no ale..co tam...). Zrobił nam
      dokładnie wszystkie badania. Nie obyło się bez HCG i laparo. Niestety: słaba
      drożność, mało jajeczek, uczulenie na nasienie. Robiliśmy 3 razy inseminację,
      nie wyszło, pojechaliśmy na wakacje odpocząć, po powrocie in vitro - udało się
      za pierwszym razem.
      Radwan jest wspaniałym człowiekiem. Faktycznie na początku nas nie pamiętał i
      przy każdej wizycie opowiadaliśmy wszystko od początku. Ale czy ktoś widział ten
      siwy dym w klinice??? Nie dziwię się, że nie pamięta takiej ilości pacjentów i
      każdej z tych ludzi historii. Każdy z nas uważa, że to jego dotknęła tragedia,
      bo nie może mieć łatwo dziecka. I każdemu z nas wydaje się, że jest to osobisty
      dramat, przyćmiewający wszystkie inne i że lekarz od niepłodności właśnie
      każdego z nas powinien traktować wyjątkowo i specjalnie i powienien pamiętać, no
      bo jak nie zapamiętać tak wzruszającej historii. Ale leczenie niepłodności chyba
      jest jedną z niewielu dziedzin, może to źle zabrzmi ale, gdzie liczy się ilość a
      nie jakość. Radwan dał szczęście tylu rodzicom... Nieważne, że nas nie pamiętał,
      że się długo czekało w kolejce, że 200 km co miesiąc/tydzień, najważniejsze że
      mamy teraz synka. Radwan nikomu nie odmawiał, zawsze przyjmował tylu pacjentów
      ile się dało, do późna wieczór, soboty i niedziele. Niestety po tym co
      wypisywały dziewczyny na naszym bocianie... (Wiem, że dotarło to do niego). Było
      mu okropnie przykro, Był strasznie zawiedziony... A teraz - ograniczył wizyty i
      jak ostatnio dzwoniłam umówić koleżankę - czeka się 2 miesiące, a kiedyś
      potrafiłam przyjechać z dnia na dzień. Radwan jest naprawdę godny polecenia. Nie
      wyciąga kasy, in vitro o wiele tańsze niż np. w Novum). Nigdy nie odczułam, że
      najpierw trzeba zapłacić, żeby mógł zacząć rozmowę. Nigdy. Za to zawsze mnie
      przytulił, pogłaskał po głowie.. jak już nie wiedzieliśmy co dalej, traciliśmy
      wiarę, a mąż był przeciwny in vitro, to On wziął go na męską rozmowę i na
      następny cykl już "byliśmy umówieni".
      Jak już ktoś poddaje się leczeniu w Gamecie to musi ślepo wierzyć Radwanowi, nie
      powiątpiewać w jego metody, ten człowiek naprawdę wie co robi, a "robi dzieci" i
      to najwspanialsze na świecie.
      Jest tam w Gamecie jeszcze jeden wspaniały człowiek - dr. Kaczmarek od usg -
      nikt nie widzi tyle co on. My, tylko dzięki temu człowiekowi już od 16tc,
      wiedzieliśmy, że jedno z naszych dzieci było bardzo chore i że nasza córeczka
      będzie żyć tylko w brzuszku. Nikt na usg w Wawie tego nie widział. On dał nam
      szansę cieszenie się nią przez te kilka pozostałych miesięcy, przygotowania się
      do jej odejścia i pożegnania we właściwym czasie, spokojnie bez nerwów, z
      godnością... Ale robi się smutno.. A przecież walczycie (walczymy, bo ja już
      niedługo pewnie znowu zacznę) o szczęście, o małe wrzeszczące bobasy, co nie
      dają w nocy spać. Ale, ktore są całym sensem życia. I które się kocha... tak jak
      niewiadomo co...

• tekla12 Re: Tylko RADWAN !!!!!!!!!!!!! 30.03.05, 11:01
        Veracrus, mamy wiele podobnych doświadczeń, ja też jeździłam 200 km i moje
        gametowe dziecko też nie życzy sobie spać w swoim łóżeczku. I podpisuję się
        obiema rękami pod twoją opinią o klinice i profesorze.
        O profie myślę bardzo cieplutko. Również wiem, że można ślepo oddać się w jego
        ręce. Wiem też, że jego zakręcenie jest pozorne, bo pytany zawsze udziela
        odpowiedzi świadczących, że wie co robi i dlaczego właśnie tak postępuje.
        Przykro mi, że źle odebrał bocianowe komentarze, na pewno na nie nie zasłużył.
        Ale lecząc niepłodne kobiety trzeba liczyć się z ich czasami bardzo
        nieadekwatnymi reakcjami. Czekając na swoją kolejkę w Gamecie nasłuchałam się
        opowieści o innych klinikach i te opinie też jeżyły włosy na głowie.
        Nie zetknęłam się z dr Kaczmarkiem ale dużo dobrego mogę napisać o dr
        Kozarzewskim. Pozdrawiam serdecznie.
        • czekam7 A znacie syna: dr Radwana? 15.06.05, 13:19
          A byłyście może u syna profesora, doktora M. Radwana? Czy to dobry lekarz?
          • wiki1976 Re: A znacie syna: dr Radwana? 16.06.05, 11:20
            Słyszałam tylko o nim jak byłam w szpitalu podobno pracuje tam,ale czy
            przyjmuje w Gamecie to nie wiem na stronie Gamety nic o nim nie ma to nie
            wiem.Ale mojej znajomej robił IUI bo Profesor akurat nie mógł i udało się była
            bardzo zadowolona a co do leczenie to nie wypowiadam się bo nie wiem.
            Pozdrawiam.
    • wiki1976 Re: IUI Niwald czy Radwan??? 16.06.05, 11:17
      No naszczęście nie musiałam wybierać między Niwaldem a Profesorem nie zdążyłam
      się przygotować do IUI bo zaszłam w ciąże u Dr.Niwalda a obecnie chodzę do
      doktora Kaczmarka bardzo sympatyczny lekarz.
      Pozdrawiam
      • moim_zdaniem Re: IUI Niwald czy Radwan??? 16.06.05, 12:05
        A czy ten dr Kaczmarek jest też położnikiem? Bo również słyszałam o nim duzo
        dobrego. Pytam w imieniu koleżanki.
        • wiki1976 Re: IUI Niwald czy Radwan??? 16.06.05, 22:28
          Tak jest specjalistą ginekologi i położnictwa .
      • mika191 Re: IUI Niwald czy Radwan??? 24.10.05, 22:44
        Nie znam prof.Radwana ale u DR.Niwalda leczę się 6 rok.Dzięki Niemu mam
        wspaniałą 4letnią córeczkę.Jest nie tylko świetnym fachowcem,ale ogólnie
        sympatycznym i miłym człowiekiem.Owszem nie jest wylewny ale konkretny w
        dziłaniach.Zawsze wyjaśnia i tłumaczy ze stoickim spokojem co będzie
        robił,zlecał,po co i dlaczego.A jest to tak strasznie wazne gdy się mało wie
        na temat niepłodności i jest się zwyczajnie zestresowanym.Obecnie pragnę zajść
        w drugą ciąże i ufam że i tym razem uzyskam od NIWALDA pomoc.Z serca GO
        polecam.Mika
        • maliniaq Re: IUI Niwald czy Radwan??? 25.10.05, 07:58
          Oj, jak się cieszę, że wreszcie jakas pozytywna opinia o niwaldzie. To
          PRZECUDOWNY człowiek. Kocham go, jest wspaniały. Leczyłam się 5 lat. Byłam też
          w sławnej Gamecie. Osławiony profesorek robił mi 5 iui. Zwyczajnie wyciągał
          kasę jak nie wiem co. Robił iui bez zlecanych badań, ciągle nie miał czasu lub
          ocghoty rozmawiać. W czasie wizyty załątwiał milion innych spraw przez telefon.
          Żadna z 5 iui nie skończyła się pozytywnie. Szalę przeważyła ostatnia iui,
          którą on zrobił, po czym, kiedy zeszłam z fotela, powiedział "no niech się pani
          ubiera, ale na za dużom nie liczy. Nie było jajeczkowania, pewnie nic z tegonie
          wyjdzie". I wyszedł. Tak postępuje lekarz? Profesor??? Potem trafiłam do
          Niwalda. przecudowny, kompetentny, kochany człowiek. Zlecił badania, wziął mnie
          doszpitala, zrobił badania mnie i mężowi. I dopiero wtedy przystąpił do iui.
          Wcześniej robił monitoring, żeby być pewnym, że owulacja się odbyła. Kiedy
          zadzwoniłam do niego po 1 nieudanej iui, sam był zaiwedziony i pocieszał przez
          telefon jak umiał. 2 iui zakończyła się pełnym sukcesem. Adaś ma dziś 1,5
          roczku. Jest najcudowniejszym dzieckiem świata. A Niwald, jego
          najlepszym "ojcem". Nigdy o nim nie zapomnę. Zamierzam też pojechac do dr z
          małym i pokazać ten cud natury, jaki stworzył. Co do kosztów, to Radwan był
          duuuużo droższy. 1 iui u niego kosztowałą 600zł. a u Niwalda, 500 (Radwan robił
          jedną w cyjklu, niwald dwie; Radwan brał za jedną 600, Niwald za 2 500, więc
          różnica jest). Za wizyty u Niwalda płaciłam 70zł., a potem, kiedy zaszłam w
          ciąże, to były wizyty z monitoringiem po 100zł. On też zrobił mi cc. Ja
          osobiście nie mam słów. Pamiętam, kiedy wychodziłam ze szpitala z Adasiem,
          przyszedł do mojej salki i powiedział: "no, to co najważniejsze zrobione, teraz
          tylko mi go dobrze wychować". No i wychowuję jak umiem, chociaż jest to bardzo
          trudne bo mały jest bardzo żywy, ale Niwalda wychwalam pod niebiosa. Teraz
          planuję drugie dziecko. Daliśmy sobie czas do czerwca, ale jeśli nie wyjdzie
          ponownie uderzamy w Niwalda. Dobry, kochany, cudowny Wiesio...
          • tekla12 Re: IUI Niwald czy Radwan??? 25.10.05, 09:28
            W mojej pamięci iui u profa kosztowało 300zł. I z tego, co widzę nadal tyle
            kosztuje:
            www.nieplodnosc.pl/php/koszty.php
            • maliniaq Re: IUI Niwald czy Radwan??? 25.10.05, 09:58
              Wiem, już kiedyś kłótnia na tym forum o to była. Ja wiem z całą pewnością ile
              płaciłam, bo iui u Niwalda miałam raptem 2 miesiące później niż u Radwana. I
              bardzo byłam zszokowana kosztami. Nigdy tego nie zapomnę.
          • mika191 Re: IUI Niwald czy Radwan??? 26.10.05, 15:34
            Witaj!od krotkiego czasu mam internet,dltego dopiero teraz napisałam.Dziwi mnie
            ze tak mało jest pozytywnuch opinii!jak jestem u dr.to widać coś zupełnie
            innego!ciągle długa kolejka,również ciężarnych!!!!!podpisuję się pod wszystkim
            co napisałaś!wiem że nie jesteśmy jedyne którym się udało!Znam wiele par,
            którym go poleciłam i są zachwycone jego podejściem do pacjentek,jego
            ciepłem,serdecznością i profesjonalizmem.A o prof.radwanie słyszałam,że jest
            przystojny.Pozdrawiam Mika
            • maliniaq Re: IUI Niwald czy Radwan??? 26.10.05, 15:52
              wiesz, dla mnie Radwan to taki... hitlerjungen (nie wiem jak to się pisze).
              Tylko wąsik doprawić i na środek przeczesać. Nie lubię kłamczuchów, a on mnie
              zwyczajnie oszukał (nie wiem, może z kasa też, bo jestem pewna, że płaciłam 6
              stówek za 1 iui. A Wiesio... Nigdy, [przenigdy o nim nie zapomnę i zawsze będę
              go polecac innym. Jest cholernie cierpliwy i taki... ciepły, i to mnie w nim
              ujęło. Wiesz, jestem panikarą. Potwornie bałam się każdego badania w ciąży, nie
              mówiąc o porodzie. Wiesio sam zaproponował cc. Kazał mi przyjechać 18 czerwca
              na godz. 14 i zadzwonić do siebie z trasy, jak będę dojeżdżać. Zadzwoniłam.
              Wiesio czekał już na izbie przyjęć. Zajął się mną bardzo serdecznie. Ale nie o
              tym chcę pisać... Nigdy nie zapomnę jego zatroskanej i bezradnej twarzy,
              kiedy... darłam się wniebogłosy przy zastrzyku do zzo. Biedak myślał, że nie
              dam sobie tego zastrzyku zrobić. stał tak, z łapkami w górze i prosił "no niech
              to pani dla mnie zrobi, to tylko chwilka". A potem, kiedy wyjął Adasia z mojego
              brzucha, powiedzioał: "no, witaj na świecie, maleńki". Wiesz, do tej pory łzy
              mi się w oczach kręcą, jak sobie to przypomnę. Jak można powiedzieć na niego
              złe słowo...
              • mika191 Re: IUI Niwald czy Radwan??? 26.10.05, 17:36
                tak ładnie o Niwaldzie napisałaś że trudno mi będzie Ciebie przebić!Przy moim
                porodzie też był.Miałam też położną,ktora mi mówiła że jest świetny,
                profesionalny i b.opanowany podczas porodu.A to jest bardzo wazne bo my GO z
                tej strony nie znamy.na óoddziale było wiele jego pacjentek którymi się
                interesowł,dbał o wszystkie jednakowo.No właśnie a p.Radwan,to nawet się nie
                zainteresuje czy jego pacjentka urodziła!?! A tak naprawę to on ponoć nawet
                osobiście nie robi czasem tej IUI ,tylko inni lekarze.I płaci się dodatkowo za
                USG i wizytę,czyli wychodzi o wiele drożej niż u NIWALDA, bo tu jest wszystko w
                cenie za 250.dlatego lepiej niech na nas nie najezdżają,jak nie są
                zorientowane!!!!!Zresztą mam śliczną i kochaną córeczkę i za to bedę MU zawsze
                wdzięczna!!!Jak patrzę na moją niunie ,to nie liczę kasy bo wiem,że było warto!
    • mrzawka Re: IUI Niwald czy Radwan??? 08.12.05, 18:11
      I niwald i radwan (celowo z małej litery) to chciwe pasożyty. Byliśmy kiedyś
      parę razy w gamecie a wcześniej u niwalda w CZMP - generalnie dwóch chciwców.
      Obecnie moja Żona jest w ciąży po ICSI. ICSI zrobiliśmy taniej (3000 PLN +
      leki) i lepiej w klinice w Bytomiu
      • Gość: Roxelka Re: IUI Niwald czy Radwan??? IP: *.range86-139.btcentralplus.com 14.12.05, 17:20
        Na 21 grudnia mam wizyte u Radwana-jade perwszy raz,wicie co???Przeciez tu
        chodzi o poczecie dziecka a nie o te dwie stowy mniej....dla mnie nie jest
        wazne ile zaplace,chce dziecko i zaplace kazde pieniadze.Wspomne ze na wizyte
        do prof.Radwana przylece specjalnie samolotem .Boze ludzie,nie macie innych
        problemow tylko obsmarowywanie lekarzy ktorzy chca Wam pomoc?Az sie chce czytac
        takie listy w ktorych dziewczyny opowiadaja o tym jak po dluuugim leczeniu maja
        dzidziusie.Tu nie chodzi o kase!
        • mika191 Re: IUI Niwald czy Radwan??? 14.12.05, 19:12
          Przychylam sie do Twojej opinii.Przeciez nikt nikogo nie zmuszał aby sie leczył!
          CZy ktoryś z lekarzy zmuszał poprzedniego pana aby do nich chodził!po co takie
          wytrzasanie sie na forum!Smieszy mnie to.Albo ktos chce miec dziecko albo nie!
          Niwald jest wspaniałym specjalista i za świtna prace jaka wykonuje,musi
          najzwyczajniej w swicie brac pieniadze!!!!!!!Zastanawia mnie,czy poprzedni pan
          pracuje za darmo?!Miejmy pretensje do RZADU,a nie do lekarzy,ktorzy za tak
          odpowiedzialna prace tak mało zarabiaja! JA WSZYSTKIM NADAL POLECAM
          NIEZASTAPIONEGO DR.NIWALDA!!!Jeśli miał pan imieniny,to DUZO ZDROWKA panie
          doktorze i Owocnej pracy!Pozdrawiam.
          • mrzawka Czy Pan sam to pisał p. doktorze? 19.12.05, 21:24
            Mam wrażenie, że powyższe dwa posty to dzieło osób blisko związanych z oboma
            panami a może ich samych - troche reklamy jeszcze nikomu nie zaszkodziło. Fakt
            jest taki, że i N. i R. koniecznie chcieli robić Żonie laparoskopie a żaden
            nie zwrócił uwagi na wyniki mojego nasienia, które z przykrością stwierdzam
            były do bani. Nam się udało w Bytomiu, leczyliśmy się 5 lat m.in. miałem
            operację żylaków powrózka, a za kilka miesięcy z Bożą pomocą będziemy
            rodzicami. W czasie leczenia spotkaliśmy wiele osób, które również miały złe
            przeżycia w Łodzi. Decyzja należy do was - ja serdecznie odradzam.Jest tyle
            innych sensownych osrodków: Warszawa, Bytom, Białystok, Katowice. Nie mam
            pretensji, że ktoś chce zapłaty za pracę - to raczej jest normalne, ale
            bezczelnością jest wręczanie wizytówki do prywatnego gabinetu czy kliniki w
            trakcie wizyt w poradni w państwowym szpitalu.
            • tekla12 mrzawka 19.12.05, 21:58
              Nie znam doktora Niwalda, mam wiele do zawdzięczenia profesorowi Radwanowi.
              Pisałam o tym wiele razy na forum i nie zamierzam się powtarzać. Twój język i
              sposób formułowania opinii jest dla nie do przyjęcia, więc serdecznie proszę nie
              odpowiadaj na mój post. Nie pozdrawiam. No i na koniec informuję uprzejmie, że
              nie jestem profesorem R.
    • krecik45 Re: IUI Niwald czy Radwan??? 16.01.06, 15:55
      leczyłam się i u jednego i drugiego - obydwu nie polecam. O profesorze mam o
      yyle złe zdanie że robi IUI bez zadnych badań. A Niwald ciagnie ogromna kasę.
      Leczę sie od 4 lat i mam serdecznie dość eksperymentów lekowych obu z nich na
      moim organiźmie, brałam te sme leki co ty a potem jeszcze większe dawki.Miałam w
      sumie 6 IUI - NIESTETY NIC. Teraz przeszłam do novum. Jednak z tych dwóch
      wolałabym Radwana przynajmniej nie zdziera bezczelnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka