Dodaj do ulubionych

TP SA może szykować przekret stulecia

IP: *.swic.dialup.inetia.pl 11.01.04, 12:47
Drodzy klienci TPSA sprawdźcie na Błękitnej Lini czy, jeżeli zamawialiście
nowe
plany taryfowe tj. te za 85 zł i 70 zł brutto z nadzieją, że podzwonicie
sobie
za darmo w wyznaczonych godzinach to czy rzeczywiście macie je wprowadzone do
systemu i czy rzeczywicie kożystacie z tych planów. Czy nie jest tak, że
kożystacie nadal z tych samych planów co w poprzednich miesiacach. Ja 9
grudnia
na 9393 zamawiałem plan ten za 70 zł, potem 10 grudnia dla pewnosci zrobiłem
to
samo w punkcie obsugi. Dwa dni temu sprawdzałem na Błękitnej Lini z jakiego
planu kożystam. Okazało się, że nadal z tego co w poprzednich miesiącach
czyli
pakiet standardowy czyli 35 zł netto. Kiedy powiedziałem kobiecie, że
zamawiałem w grudniu inny plan to usłyszałem, że te dane są nadal uzupełniane
i
że będą one wprowadzone do systemu. Usłyszałem też że ma zaznaczone, że
zamawiałem plan za 70 zł a jak w lutym dostanę rachunek i nie będzie to
uwzglednione to mogę złożyć reklamację. Po dwóch dniach ponownie sprawdzam co
z
moim zamówieniem i słyszę, że mam pakiet standardowy i ze nie ma żadnego
śladu
bym zamawiał inny pakiet. Teraz moge złożyć reklamację ale czy TPSA zechce ją
uwzglednić?
TERAZ CZARNY SCENARIUSZ. Klient jaiś tam zamawiał plan np. za 85 zł brutto
przez telefon 9393 jezeli nie nagrywał rozmaowy to nie ma na to dowodu że
rzeczywiscie zamawiał ten plan, jeżeli w telepunkcie i nie ma potwierdzenia
tej
czynności to ma podobną sytuację. Będąc przekonanym, że plan zamówił to
wykozystuje czas kiedy może dzwonic za darmo i robi to dość namiętnie (w
pakiecie standardowym mógł by za połączenia zapłacić ponad 4 tyś zł). Klient
na
końcu lutego dostaje rachunek za styczeń i widzi że ma wpisany abonament za
35
zł netto i policzone połączenia. Teraz klient zaskoczony że nie ma
uwzglednionego swojego zamówienia na inny pakiet sklada reklamację. TP SA
liczy
rachunek i widzi, że jak uwzgledni reklamację to klient będzie musiał
zapłacić
zaledwie 85 zł jeżeli zaś nie uwzględni to zapłaci on np. 4 tyś zł. Skoro
Tepsa
ma monopol w większej części kraju to wie, że nawet jak klient bedzie nie
zadowolony to i tak nie odejdzie do konkurencji. W takiej sytuacji Tepsa
odzuca
reklamację a klient może iść z tym do sądu. Jezeli ma potwierdzenie że
zamawiał
plan np. za 85 zł to ma pól problemu, jeżeli zaś nie ma, to ma bardzo duży
problem. Teraz jezeli klient dowiedział się o tym że jego zamowienie nie
zostało przyjęte przy okazji otrzymywania rachunku za styczeń to przez
wiekszą
część lutego również mógł namiętnie dzwonić "za darmo" w godz. od 20 do 8
rano.
W takiej sytuacji klient ma jeszcze większy problem.
Kochani sprawdzcie z jakiego planu kożystacie i podejmijcie decyzję co dalej
robić. Jezeli TP SA zechce uwzględnić reklamacje to jeszcze pół biedy jeżeli
nie to będzie to przekręt stulecia.

Napiszcie co o tym sądzicie, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • atomowy Re: TP SA może szykować przekret stulecia 12.01.04, 13:35
      Ja jestem ciekawy kiedy TP zafunduje nam wreszcie POZYTYWNE (!!!) zaskoczenie?

Atomowy
      www.cTime.pl
    • Gość: Marcin Re: TP SA może szykować przekret stulecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 22:39
      Zaczyna się to robić naprawdę ciekawe - coraz więcej osób na różnych forach
      skarży się, że nie mają zamówionych tych "darmowych weekendów i wieczorów".

Ciekawe, jak tym razem tepsa wyślizga się z tego ???
    • Gość: Wściekła Re: TP SA UWAGA OSZUŚCI IP: *.netkomp.net / 213.76.130.* 14.01.04, 01:41
      Kochani!
      Uważajcie na tepsę!
      Ja od sierpnia na fakturach miałam informację że płacą rachunki pobierając z
      mojego konta-guzik- nie placili, a ja sie nie zorientowałam, dopiero jak mi po
      4 miesiacach nie płacenia wyłączyli telefon to sie dowiedziałam!!!!!!!!!!Fajnie
      nie?!A teraz mnie straszą windykatorem-mam Was w nosie
      Tyle że sami sie pograżyli bo na fakurze widnieje Polecenie zapłaty, a nie jak
      dotychczas płatne gotówką! Złodzieje- reklamacji nie zapisują, ludzie nie dajmy
      sie zwariować :trzy razy zgłaszałam na ich pipeprzonej linii a panie tego nie
      notuja-robia z nas idiotów!!!!!!!!!!!!Rezygnujcie z tepsy-przechodźcie do
      konkurencji.
      • Gość: Mariusz Re: TP SA UWAGA OSZUŚCI IP: 81.210.69.* 16.01.04, 21:36
        chętnie bym zrezygnował, wszystkie inne połaczenia z wyjątkiem miejscowych mam
        wykonywane przez konkurencję. Z miejscowymi jestem skazany na TPSA, konkurencja
        u mnie nie działa
    • Gość: rock Re: TP SA może szykować przekret stulecia IP: *.starnettelecom.pl 20.01.04, 09:45
      A ja wniosek o "Darmowe Wieczory i Weekendy" (DWW) złożyłem pod koniec
      listopada. Na dowód mam wspomnienie i bezprzewodowy Simens, kupiony w promocji
      za 99 zł. Pod koniec grudnia pytałem się, czy od 1.01.2004 DWW na pewno
      zadziała. W ich CRM oczywiście nic nie było. Po lekturze Waszych wpisów
      zadzwoniłem wczoraj (19.01.2004) pod 9393 i pytam, co z moim DWW, ponieważ od
      początku stycznia korzystam z darmowych rozmów i nie chcę niespodzianki. Pani
      zerknęła do CRM'u i stwierdziła, że jest reklamacja, że to nie działa. Ale ja
      przecież takowej nie składałem. Okazało się, że to oni sami, z własnej
      inicjatywy, jakiś ich wydział kontroli wewnętrznej, sprawdzał i dopatrzył się
      nizałatwienia sprawy. Ale pani powiedziała, że to nie jest problem, dane z
      moich rozmów przecież są w ich systemie. Trzeba będzie je tylko jeszcze raz
      przeliczyć, zgodnie z DWW. Tak więc myślę, że w związku z reorganizacją mają
      tam jeden, wielki "dom uciech". Ja przeżywałem kilka razy podobne reorganizacje
      w 2-3 firmach, ale oczywiście na mniejszą skalę. Sama idea "błękitnej linii"
      bardzo mi się podoba. Myślę, że diabeł tkwi w szczegółach, dystrybucji
      informacji wewnętrznej i generalnie braku wyobraźni zespołu projektantów, a
      może ich zwierzchnika, który zaaprobował taki sposób rozwiązania. Przecież taki
      model kontaktu z klientem spotykam w Erze, w AsterCity i sprawdza się.
      • Gość: ada Re: TP SA może szykować przekret stulecia IP: *.lodz.dialog.net.pl 20.01.04, 13:17
        Cała TP SA to jeden wielki przekręt,
        pomimo, że ok. 20 grudnia odłaczyli mi sygnał - /umowe z TP SA zerwalam w
        listopadzie/ to dziś otrzymałam rachunek o zapłatę abonamentu za
        styczeń ......to ja powinnam oczekiwać zwrotu nadpłaconego abonamentu za
        grudzień,
        o moich doświadczeniach z ich błekitna linią opisywaam juz na formum /kilka
        razy próbowałam się dodzwonić i dowiedzieć o interesujące mnie dylematy,ale za
        każdym razem brakowalo mi cierpliwości tyle czasu musiałam wyczekiwać na
        zloszenie się pani .......,aż się doczekałam i po rozmowie i zorientowaniu że
        to juz tylko pozostała wielka ... "kupa" zerwałam umowę.
        W tym samym czasie korzystałam i korzystam nadal z tel. w dialogu obsluga jest
        bez zarzutu nawet ta na telefon.
        • Gość: Kalina Re: TP SA może szykować przekret stulecia IP: *.crowley.pl 22.01.04, 10:26
          Miałam i mam podobne doświdczenia, telefonicznie (pod 9393) zmieniłam abonament
          na darmowe wieczory i weekendy i wczoraj okazało się że w fakturze za styczeń
          jest stary abonament. Teraz wyobrażam sobie jaki będzie rachunek w lutym, skoro
          korzystając z niby to darmowych wieczorów zwyczajnie gadałm przez telefon.
          Zwykłe oszustwo i to jak się zorientowałam na ogólnopolska skalę, odnoszę
          wrażanie że to złodziejstwo a tym powinien zająć się prokurator???!!!!
          Ponadto spróbujecie dodzwonić się po 9393 od dwóch dni nie jest to możliwe,
          podejrzewam, ze ludzie dostali faktury i teraz mają tam niezły burdel.
          Pozdrawiam, Kalina. Może ktoś ma jakiś pomysł?
          • masikm Re: TP SA może szykować przekret stulecia 23.01.04, 19:38
            Witam
            Widzę, że nie jestem sam z moim problemem i przekretami TPSA. Piszcie tu
            wszyscy co macie problemy z abonamentam za 70 zł jak i 85 zł. Moze wymyslimy
            jakis pomysł jak zrobić skarge zbiorową. Narazie chyba musimy wykozystać droge
            oficjalną czyli składac reklamację dotyczącą faktury za styczeń a potem za
            luty. Nie wiem dokładnie czy tak jest ale TPSA ma chyba 30 dni na
            ustosunkowanie się do reklamacji pisemnej. Brak odpowiedzi (prawdopodobny
            wariant) lub odmowa uznania reklamacji dopiero w tedy pewnie upowazni nas do
            powiadomienia prokuratury o podejzeniu popełnienia przestepstwa. Nie jestem
            prawnikiem ale jeżeli jakiś to przeczyta to proszę o opinię jak z tym walczyć.
            pozdrawiam
    • Gość: wojtekGdynia Re: TP SA może szykować przekret stulecia IP: *.hydro.pg.gda.pl 22.01.04, 11:18
      Też z nimi walczę. od 28 listopada do 24 grudnia ściągali mi blokadę na
      połączenia wychodzące (teoria 48 godzin). Od 1 stycznia zamówiłem zmianę
      abonamentu i dodatkowe usługi. Oczywiście do wczoraj nic w systemie nie ma (od
      28 listopada) a ja dostaje rachunki na starych zasadach.
      Wśród znajomych mam wiele historii z TPSA w roli głównej. Czekam na konkurencję
    • Gość: olo Re: TP SA może szykować przekret stulecia IP: *.example.net / 217.8.188.* 23.01.04, 12:05
      jestem w podobnej sytuacji , po 3 sprawdzeniach za czwartym razem przy okazji
      reklamacji rachunku okazało sie ze nie mam wlączonego pakietu za 85 pln. maja
      byc jakies korekty - nie wierze w to, po prostu oszukuja - reklamacji nie
      zdazyli zrobic, tak zwanego klipa tez niewłaczyli - czy nie ma na nich bata?
      nie ma u mnie ani dialogu ani netiii - i co kur.. robić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka