Dodaj do ulubionych

Akcja przeciw TPSA

14.01.04, 16:29
Jak Kuba Bogu...
Ponieważ zostałem nabity w butelkę "darmowymi weekendami i wieczorami" TPSA,
postanowiłem do skutku (czyli pozytywnego załatwienia sprawy - na piśmie)
przypominać im o swojej sprawie, dzwoniąc na infolinię i wysyłając do nich
maile, a w razie przysłania nieskorygowanej faktury - skierować sprawę do
sądu.
Czy znacie jakieś inne metody, żeby Tpsie obrzydło oszukiwanie uczciwych
ludzi?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mariusz Re: Akcja przeciw TPSA IP: 81.210.69.* 16.01.04, 21:30
      Mam podobny problem, podaj mi swój emali to może razem coś wymyślimy,
      zastanawiam się czy nie jest to sprawa prokuratora i przez to ścigane z użedu
      wówczas nie trzeba płacić za pozew cywilny
      masikm@gazeta.pl
    • piecyk.gazowy Re: Akcja przeciw TPSA 16.01.04, 23:46
      Nie licz, że Ci ktoś odpowie na maila...
      • Gość: Laukas Re: Akcja przeciw TPSA IP: *.ibngr.edu.pl 20.01.04, 16:24
        Oczywiście, że nikt nie odpowiedział do tej pory. Zdziwił bym się, gdyby
        odpowiedzieli. Na razie czekam na rachunek, potem się zastanowię, co dalej.
        PS. A wypowiedź panasa pierwszorzędna :) Z taką pensją co on, też miałbym dobry
        humor.

• Gość: ada Re: Akcja przeciw TPSA IP: *.lodz.dialog.net.pl 20.01.04, 13:32
      TP SA - śmiać mi się chce, tylko naprawdę to jest mało śmieszne to jest taka
      tragikomedia ............
      pomimo, że ok. 20 grudnia odłaczyli mi sygnał - /umowe z TP SA zerwalam w
      listopadzie/ to dziś otrzymałam rachunek o zapłatę abonamentu za
      styczeń ......a to ja powinnam oczekiwać zwrotu nadpłaconego abonamentu za
      grudzień,
      o moich doświadczeniach z ich błekitna linią opisywaam juz na formum, /kilka
      razy próbowałam się dodzwonić i dowiedzieć o interesujące mnie dylematy,ale za
      każdym razem brakowalo mi cierpliwości tyle czasu musiałam wyczekiwać na
      złoszenie się pani .......,aż się doczekałam.... 14 minut oczekiwania i
      wysłuchiwania muzyczki - po rozmowie i zorientowaniu że to juz tylko pozostała
      wielka ... "kupa" zerwałam umowę.
      W tym samym czasie korzystałam i korzystam nadal z tel. w dialogu obsluga jest
      bez zarzutu nawet ta na telefon.
      Zastanawiam sie jaki użytek mam zrobić z tej faktury, może poczekać ... moze
      przyślą fakture do zapłaty za luty ...........
      CHYBA NAPRAWDĘ CZAS ZROBIĆ PORZĄDEK W TYM KRAJU - RAJU
      • Gość: Laukas Re: Akcja przeciw TPSA IP: *.ibngr.edu.pl 20.01.04, 16:33
        Dobrze, że masz pod ręką "dialog", to ponoć solidna firma.
        A co do t-psa, to czy masz potwierdzenie zerwania umowy? Niestety, teraz chyba
        trzeba nagrywać rozmowy, jeśli się zgłasza zmianę umowy przez telefon, i to nie
        tylko z t-psem. Ja miałem bardzo złe doświadczenia z UPC (telewizja kablowa),
        takie jak Ty z t-psem. Z tymi chciwymi bydlakami trzeba mieć na wszystko
        potwierdzenie. Mam nadzieję, że masz jakiś dowód zerwania umowy?

• Gość: Grzegorz Re: Akcja przeciw TPSA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.04, 21:51
        TP SA -to firma która prubuje z premedytcją wyłudzać nienależne opłaty.!!!!!!!
        W połowie Września chcąc uporządkować sprawy spadkowe w jednyym z tele-punktów
        złozyłem dokumenty o przepisanie telefonu na moje nazwisko i dokonanie zmian w
        planach taryfowych.
        Pażdziernik, Listopad kontakty z błękitną linią,cały czas zapewnienia ze lada
        dzień nadejdzie umowa.
        Gródziń koniec cierpliwości, zerwałem umowę z TP SA której właściwie nigdy nie
        miałem
        A teraz najśmieszniejsze dziś 20.01.2004 otrzymałem fakturę oczywiście na moje
        nazwisko, a do zapłacenia mam abonament za 12.2003(choć już opłacny)01.2004 po
        mimo ze linia jest odłączona, a żeby było mi całkiem wesoło płatność nie
        aktualnego numeru wystawiono na jednej fakturze z aktualnie urzywanym.
        • Gość: nie lubę krysi cz. Re: Akcja przeciw TPSA IP: *.icpnet.pl 20.01.04, 22:25
          Ta,a do mnie dzwonią co miesiąc w celu "wyjasnienia wątplwosci z płatnością za
          ostatnią fakturę".Chodzi o to,ze opłacam rachunek na poczcie (kolejny
          monopol) - zwylke w ostatnim dniu terminu -a tam jak wiadomo kasę sobie lubią
          potrzymac dłuzej i pieniązki wpływaja na konto tepsy z opoznieniem.Wiec jak
          kaska sie spoznia,to sie zaczynają denerwowac i dzwonią,a jacy wtedy są
          poinformowani i jak wszystko wiedzą.Widać,ze o swoje to potrafia zadbać!
          • Gość: rock Re: Akcja przeciw TPSA IP: *.starnettelecom.pl 21.01.04, 08:54
            Pewnie fajne ciało jesteś, to Cię faceci niepokoją. Napisz na prv
            (rocklife@gazeta.pl), to pogadamy.
            Ja regularnie opóźniam im płatności i nikt do mnie nie dzwoni, a mam 2 linie.
            Nie robię opóźnień z powodów ideologicznych, tylko tak jakoś mi się schodzi.
            Raz w roku dostaję odsetki na kilka zł i to wszystko.
            • Gość: nie lubię krysi cz Re: Akcja przeciw TPSA IP: *.icpnet.pl 21.01.04, 13:40
              Co Ty pedał jesteś?Nie mam o czym z Tobą rozmawiać.
              A ta poza tym to dzwonią kobiety :-P
              • Gość: rock Ou, sorry, wrong number IP: *.starnettelecom.pl 21.01.04, 14:54
                Myślałem, że jesteś panienką :-(
                • Gość: nie lubię krysi cz Re: Ou, sorry, wrong number IP: *.icpnet.pl 21.01.04, 15:18
                  Hehe,spoko.Ja też przepraszam,ze Cie za pedała wziąłem,
                  ale aż się we mnie "zagotowało" jak przeczytalem pierwszą częsc Twojego
                  postu. :-D
                  • masikm Re: Ou, sorry, wrong number 21.01.04, 20:53
                    świetna historia, brawo ubawiłem sie
                    pozdrawiam
                    • Gość: nie lubię krysi cz Re: Ou, sorry, wrong number IP: *.icpnet.pl 22.01.04, 00:59
                      Prawda? W tej chwili juz też się z tego smieję,ale na początku wcale mi nie
                      było do śmiechu :-D

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka