Dodaj do ulubionych

z TP SA do Netii - warto?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.04, 17:47
Zastanawiam się nad wypisaniem się z TP SA i przejściem do Netii. Taryfy mają
interesujące, ale nie wiem czy są rzetelni i warto do nich iść. Jeżeli ktoś
ma doświadczenia z Netią, to proszę o podzielenie się. Z góry serdecznie
dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: lol Re: z TP SA do Netii - warto? IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.04, 05:08
      www.internetia.pl/uslugi/ryczalt/dialup/komentarze.html?komentarze=tak&id=21&p=OTQ0LDkzOSw5MjYsOTA4LDkwMSw4OTcsODk2LDg5Myw4NzIsODYwLDg2M
      • Gość: jorguś Re: z TP SA do Netii - warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.04, 09:52
        Dziękuję za link. Mnie interesują tylko rozmowy telefoniczne, a tam głównie
        wypowiadają się na temat ryczałtów internetowych.
    • Gość: jorguś Re: z TP SA do Netii - warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.04, 09:54
      Podbijam wątek. Czyżby na forum byli sami wierni abonenci TP SA ?
      • Gość: Kocianna Re: z TP SA do Netii - warto? IP: *.chello.pl 26.01.04, 17:51
        Mam podobne pytanie. TPSA dobiła mnie ostatecznie bałaganem, który panuje w ich
        systemie. Od ponad pół roku co miesiąc grożą mi odcięciem telefonu i przysyłają
        noty odsetkowe, i co miesiąc przysyłam im kopię faktury zapłaconej w terminie.

Czy ktoś może słyszał coś o Sferii? Ktoś może używa?
      • masikm Re: z TP SA do Netii - warto? 26.01.04, 19:47
        Witam,
        Chętnie bym odpowiedział ale jestem narazie skazanym na TPSA abonentem może z
        wyjatkiem internetu. Kozystałem (bo teraz mam stałe łącze osiedlowe LAN)
        jedynie z ich usług internetowych przy połączeniach zwrotnych przez modem.
        Jezeli idzie o rachunki to sa bardzo uczciwe, nie zauważyłem przekretów w
        przeciwieństwie do TPSA. Jakies kilka lat temu miałem problem z połączeniami
        internetu. Mieli wówczas serwis przez telefon ale na nr 0700... . Łacząc sie za
        kazdym razem kto inny odbierał i proponował inne ustawienia systemu,
        proponowano mi nawet wymienic modem. Zawsze mówiono że jest to problem z mojej
        strony. Po jakis 2 miesiącach bez zadnych zmian ustawień wszystko działało.
        Myslę, ze nie potrafili się przyznac do tego ze mieli problemy.

Jezeli znowusz idzie o połaczenia telefoniczne to będąc ich abonentem nie mozna
        kozystać z innych niezaleznych operatorów (NOM czy tele2) a Netii oferta w tym
        temacie nie jest chyba zbyt konkurencyjna np. do Tele2.

Podsumuje to tak - jezeli nie zalezy Ci na połaczeniach miedzymiastowych to
        pewnie warto - mają 100 razy mniejszy bałagan i złodziejskie tendencje w
        porównaniu od TPSA.

pozdrawiam

Gość portalu: jorguś napisał(a):

> Podbijam wątek. Czyżby na forum byli sami wierni abonenci TP SA ?
    • maciejowy Re: z TP SA do Netii - warto? 28.01.04, 19:45
      PAMIETAJCIE ZE NETIA POLACZENIA NA KOMRKI ROZLICZA MINUTOWO A TEPSA IMPLUSOWO
      TZN JAK W TESPIE GADASZ 10SEKUND TO PLACISZ 35GR A W NETI PELNA STAWKE! PS.
      NAJLEPIEJ BYC ABON, TEPSY I KOZYSTAC Z TELE2!!!
      • Gość: Ania Re: z TP SA do Netii - warto? IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 28.01.04, 23:19
        Ja mam telefon w Netii (ponad 4 lata). Nie wybierałam tej firmy... po prostu
        TPSA nie była zainteresowana podłączeniem się do mojego osiedla. Ale jestem
        bardzo zadowolona z Netii. Przez 4 lata nie miałam żadnych problemów z tą
        firmą. Żadnych awarii, pomyłkowych wyłączeń telefonu, błędnie wystawionych
        faktur, niemozności skontaktowania się z obsługą... czyli nic z tych UROKÓW
        które oferuje TPSA. Abonament płace 19 zł netto.
        A jesli chodzi o komórki... do dzwonienia na komórki uzywam także komórki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka