Dodaj do ulubionych

Google a piractwo

24.01.10, 14:28
Wiele się mówi o tym, że Polacy to złodzieje i kradną oprogramowanie. Ale fakty są faktycznie inne na przykładzie firmy Google wproszę wpisać w przeglądarkę "gry java", połowa wpisów
jest przekierowaniem do serwisów udostępniających ukradzione oprogramowanie. A jak się wpisze "google zgłoś piractwo", to żaden z podanych linków nie podaje przekierowania do strony, gdzie można zgłosić swoje wątpliwości, czy dany wpis nie kieruje do legalnych treści ... Przecież to ręce opadają, ja napisałem programy, zainwestowałem swój czas i pieniądze, płace podatki, i Google to ma gdzieś ... Samo promuje w najlepsze piractwo niszcząc rynek IT w Polsce, zarabiając na reklamach. W końcu okazja czyni złodzieja, a wielu ludzi to pewnie nie zdaje sobie sprawy, że kradnie własność intelektualną, bo trudno wymagać takiej wiedzy od szukającego gier 10-latka ... Mówi się, że legalne oprogramowanie jest drogie i będzie, w końcu straty trzeba odrobić na "frajerach", którzy nie kradną ....
Obserwuj wątek
    • Gość: nava Re: Google a piractwo IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.10, 03:28
      Google to wyszukiwarka stron ww, a nie instytucja antypiracka.
      • gsmman Re: Google a piractwo 25.01.10, 10:38
        jaka instytucja, po prostu miliardowa firma, która tnie koszty na maksa w celu
        największego zysku, to forum jest moderowane, i jakoś gazeta.pl na to stać,
        tylko google nie stać na moderowanie, aby pirackie strony odrzucać, jakby
        to google w Polsce zakazać, Internet by działał jak działa a skala
        piractwa się znacznie zmniejszyła
        • Gość: zawszezabulinka Re: Google a piractwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.10, 17:45
          hmm jak nie google to cos innego sie znajdzie. jesli ktos pamieta adresy stron i
          forow gdzie mozna pobierac multimedia to google nie pomoze ;(

poza tym na piractwo nie szerzy sie tylko i wylacznie za pomoca google. gdyby
          nie komputer to bys nie wszedl nawet do notatanika a co dopiero na strony www.
          ale to drugie wylacznie przy pomocy internetu a tu coraz czesciej sie bije
          konkurencja o klientow w zakresie predkosci. ja obecnie korzystam z 1, za x
          czasu zmienie predkosc na wieksza. do piracenia sluza tez nosniki - plyty,
          karty, dyski twarde.

a zeby dzialac z piractwem trzeba albo podniesc pensje, albo zlikwidowac caly
          bajzel komputerowy i internetowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka