Dodaj do ulubionych

Operatorzy a facebook

30.09.10, 11:44
Zauważyliście tendencję do promowania się różnych marek na portalach typu facebook? Ja ostatnio natrafiłam na stronę Ery, stronę promocyjną akcji z Katy Perry z ich strony i na stronę Kota Ryśka - ta ostatnia była o tyle ciekawa, że połączona z akcją charytatywną. Gromadzili dookoła strony fanów i zebrali tym sposobem kasę dla schroniska. Co myślicie o takie formie promocji? Nie chodzi mi o akcję charytatywną, bo to jest akurat rzecz godna pochwały, ale ogolne o tworzenie społeczności facebookowych dookoła marek. Znacie jakieś inne przykłady?
Obserwuj wątek
    • wicehrabia.julian Re: Operatorzy a facebook 30.09.10, 17:17
      bright_witch napisała:

> Co myślicie o takie formie promocji? Nie chodzi mi o a
      > kcję charytatywną, bo to jest akurat rzecz godna pochwały, ale ogolne o tworzen
      > ie społeczności facebookowych dookoła marek. Znacie jakieś inne przykłady?

fb to jedna wielka tablica reklamowa? i po co ci inne przykłady? piszesz pracę? jeśli ta to pisz samodzielnie :)
    • Gość: zadowolony Re: Operatorzy a facebook IP: *.devs.futuro.pl 15.10.10, 15:25
      facebook stał się narzędziem marketingowym - ale czy to jest jego minus - jedna wielka tablice reklamowa? Przynajmniej daje ci wybór na jakie ogłoszenia chcesz patrzec - zostajesz fanem jakiej strony firmowej albo nie - nie tak jak na ulicy: wszędzie cała masa wieszanych bez ładu i składy reklam zakłądów wulkanizacyjnych i innych księgowych. Ale wracając do tematu - dzięki firmom na FB mamy czasem super promocje albo różne konkursy. Ja właśnie biore udział w konkursie na stronie Zaszczep Swój Sprzęt (to z kolei profil nie operatora ale firmy antywirusowej F-Secure) - rozdają teraz 1000 podkładek gecko pod telefony i do tego można jeszcze ściągnąć program antyzłodziejowy na komórke za darmo - takie reklamy z których coś mam moge oglądać :D
      • Gość: ja tez Re: Operatorzy a facebook IP: 67.159.56.* 15.10.10, 16:47
        zadowolony - w pelni sie z tonba zgadzam, fajs daje ci przynajmniej wybor! i ja wiybieram ze tez chce zostac posiadaczem podkładki o ktorej pisałes :) i innych fajnych gadzetó także!
      • Gość: hugon Re: Operatorzy a facebook IP: 109.243.222.* 16.10.10, 17:19
        jak dają to czemu nie korzystać! po co wydawać pieniadze jak tylko niewielkim wysiłkiem można coś zdobyć w "barterze" :) a wie ktoś coś o tym programie antyzłodziej co go na tym profilu na FB można pobrać?
        • Gość: ajtik Re: Operatorzy a facebook IP: *.146.19.37.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.10.10, 15:30
          antyzłodziej to prpogram własciwie lokalizacyjny i umożliwiający ci zdalnie wykasowac określone dane z telefonu - nie ma funkcji antywirusa (tylko jak nazwa wskazuje antyzlodziejskie). całkiem przydatna aplikacją, jak ja to mówie na zaś. Jak chcesz antywirusa to możesz pobrać trail mobile security - tez f-secura.
          • totar Re: Operatorzy a facebook 08.11.10, 16:13
            Facebook to portal społecznościowy i jego celem jest połączenie znajomych, ludzi o podobnych zainteresowaniach czy fanów jakiegoś zespołu, pisarza czy nawet produktu. Zresztą po to istnieją tak zwane grupy. Nic więc dziwnego, że pojawiają się tam również firmy, które w ten sposób chcą nawiązać kontakt ze swoimi klientami, użytkownikami jakiegoś produktu czy ogólnie pojętymi fanami. A konkursy? Ja osobiście bardzo chętnie biorę udział w różnych konkursach. Jeśli jestem fanem jakieś grupy czy strony to znaczy, że lubię to co oferuje. W takim razie przyjemnie jest wygrać jakiś gadżet czy nawet coś więcej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka