Dodaj do ulubionych

Milion w dwa miesiace...imponujace!

06.05.04, 22:06
Heyah machnela milion uzytkownikow. Niezly wynik jak na tak krotki okres czasu! Pewnie czesc wyladowala w szufladach, ale i tak niezly to wynik:) Ruszy to jakos naszych 'starych' opow?

www.gsmonline.pl/news/?link=show_details.php?id=9060
Obserwuj wątek
    • barracuda7110 Re: Milion w dwa miesiace...imponujace! 06.05.04, 22:44
      Nic dziwnego skoro zaproponowali tak ciekawą ofertę i takich jak peppers było
      najwidoczniej niewiele.
      • Gość: Peppers Hehe IP: *.acn.pl 08.05.04, 10:01
        1. To tylko tak chwyt reklamowy.

2. Te dane sa niescisle gdyz oni przeciez licza to na podstawie sprzedanych
        starterow. A prawda jest taka, ze startery wykupili handlarze i teraz zalegaja
        one u nich w bydkach i czekaja na to az jakis prawdziwy uzytjkownik je kupi.

3. Kupa osob kupila badz dostala w promocji HEYAH, wygadala co jest na koncie a
        potem nie mogac doladaowac konta zrazila sie do HEYAH wogole lub wyrzucila
        starter i kupila sobie nowy za 25PLN

4. Nie uwazam ay oferta HEYAH byla ciekawa

5. A swoja droga tom szkoda, ze mamy w Polsce tyle osob co dla paru zlotych
        dadza sie zlapac na jakis kicz a do tego zupelnie nie mysla co robia (badz maja
        to gleboko w dupie) i nie przeszkadza im ze dzieki nim jakas firma niemalze
        jawnie daje zarobic tym co kradna telefony. A jak potem jednemu czy drugiemu
        buchna telefon na ulicy to zamiast na sieie bede oni pluc na policje ze nic nie
        robi.

Pozdrawiam!
        • Gość: piecyk gazowy Re: Hehe IP: 212.33.65.* 08.05.04, 10:31
          Przeszedłeś pranie mózgu? Człowieku, wyłącz to radio!

Gość portalu: Peppers napisał(a):

> 5. A swoja droga tom szkoda, ze mamy w Polsce tyle osob co dla paru zlotych
          > dadza sie zlapac na jakis kicz a do tego zupelnie nie mysla co robia (badz
          maja
          >
          > to gleboko w dupie) i nie przeszkadza im ze dzieki nim jakas firma niemalze
          > jawnie daje zarobic tym co kradna telefony. A jak potem jednemu czy drugiemu
          > buchna telefon na ulicy to zamiast na sieie bede oni pluc na policje ze nic
          nie
          >
          > robi.

Era, Plus i Idea też sprzedają zestawy startowe pre-paid. A nawet dołączają
          gratis, niekiedy nawet rozdają!!!
        • bobbo1 Re: Hehe 08.05.04, 10:34
          1. Dokładnie tak, to tylko chwyt reklamowy mający na celu przekonać
          niezdecydowanych.

2. Starterów sprzedano/rozdano pewnie nie więcej jak 700 tys,
          szczerze wątpię, że PTC starałaby sie dopiero o nowy prefiks w sytuacji
          sprzedaży wszystkich dostępnych numerów.

3. A ja uważam, że jest ciekawa. 0,98 za min plus naliczanie sekundowe pozwoliło
          mi obniżyć koszty użytkowania komórki.

4. Czy stacja paliw musi/powinna sprzedawać samochody? Peppers wyjaśnisz mi to?

Pozdrawiam
        • gibki Re: Hehe 10.05.04, 12:42
          liczy sie nie sprzedane startery a aktywowane miszczu
          moga sobie pozniej zalegac - najwazniejsze ze chociaz raz zostaloz nich
          wykonane polaczenie i juz jest naliczony klient
          to samo robi twoja idea
          kiczem jest twoj tok rozumowania ktory oparty jest wbrew logice

swoja droga to ile ty masz lat?
          bo z wypowiedzi wnioskuje ze ponizej 20
          z ekonomii jestez zerem
          z logicznego myslenia tez
          jak ty sie uchowales?
    • elsik Re: Milion w dwa miesiace...imponujace! 08.05.04, 10:23
      ciekawe ilu klientów straciły poszczególne sieci?
    • dr_jekyll Re: Milion w dwa miesiace...imponujace! 08.05.04, 13:46
      Nieważne ilu klientów straciły sieci. Ważne moim zdaniem jest to, że coś się
      ruszyło na naszym rynku. Tak jak wejscie Tele2 skruszyło trochę beton Tepsy i
      popuściła nieco cenniki, tak Heyah wymusi na operatorach (mam nadzieję że także
      na Erze) zejście nieco z cen. Bo np. 15 zł netto za naliczanie 1/1 w Erze to
      lekkie przegięcie, ale już parę dni temu dzwoniła do mnie pani z BOA, że jako
      stałemu abonentowi przysługuje mi oferta w której m.in. naliczanie 1/1 jest za
      1 zł. Pożyjemy, zobaczymy. Pozdrawiam!
      • Gość: Peppers Hehe IP: *.acn.pl 08.05.04, 20:13
        1. Co za konkurencja dla sieci ERA jest HEYAh skoro to ERA sam stworzyla HEYAH?

2. Inni operatorzy tez sprzedaja gole pre-paidy ale sprzedaja tez takie z
        telefonami. Czyli jest wybor. W HEYAH tego wyboru nie ma.

3. A po co stacja benzynowa ma sprzedawac auta? Nie rozumiem.

Pozdarwiam!
        • bobbo1 Re: Hehe 09.05.04, 06:14
          1. zasadnicza, cenowa
          2. a po co...
          3. no właśnie, a dlaczego heyah ma sprzedawać aparaty?
          Pozdrawiam
          • Gość: Peppers Juz mowie dlaczego IP: *.acn.pl 09.05.04, 09:11
            HEYAH ma sprzedawac aparaty gdyz jesli ktos zdecyduje sie na starter HEYAH (a
            wiele osob sie zdecyduje, bo maja niskie ceny polaczen) to bedzie potrzebowla
            aparatu aby z niego dzwonic. Jednak w Polsce legalne aparaty kosztuja tyle, ze
            malo kogo bedzie na nie stac. (owszem, mozna dazyc do tego aby obnizyc ceny
            legalnych aparatow ale to jest dluzsza batalia) Ludzie pojda wiec masowo do
            komisow aby zakupic sobie aparaty. A w komisach wiadomo- gro towaru to towar
            kradziony. (znowu mozna zwalic na policje, ze do tego dopuscila ale walka ze
            zlodziejami trwa od lat i konca nie wiedac) Komisy beda wiec mialy swietna
            okazje aby ten towar uplynnic i beda potrzebowaly nowych paratow od zlodziei.
            Owszem czesc osob zna sie na telefonach i nie da sobie wcisnac kradzionego ale
            takich osob jest niewiele. Zdecydowana wiekszosc na telefonach sie nie zna lub
            ma glebokow w d... co kupuje. Owszem, czesc osob na stare telefony lub telefony
            wygrane w konkursach ale rowniez jest ich niewiele. A z tego co tutaj pisza to
            HEYAH sprzedala juz milion startowek! Nawwet nie chce sobie wyobrazac ile
            poszlo juz kradzionego towaru i jak zacieraja ze szczescia rece paserzy i Ci co
            kradna komorki.
            Dlatego domagam sie aby HEYAH sprzedawala telefony. No, chyba ze nagle policja
            dostanie niesamowity zastrzyk finansowy i zmieni sie prawo na niekorzysc tych
            co telefony kradna, zabronia (i beda za to karac) zdejmowania SIMLOCKow i
            przebijania numerow IMEI, lub ktso na gorze doprowadzi do tego ze producenci
            obniza ceny apartow. Ale niestety jest to bardzo malo prawdopodobne.

Pozdrawiam!
            • dr_jekyll Re: Juz mowie dlaczego 09.05.04, 16:08
              Heyah jest konkurencją dla Tak-Taka, bowiem np. właściciele autoryzowanych
              punktów Era zanotowali drastyczny spadek sprzedaży starterów TT a co za tym
              idzie spadły ich zyski. Poza tym słyszałem że owszem - w Heyah maczała palce
              PTC, ale nie sama. Nie znam się na tym jak to spółki mieszają akcjami/udziałami
              itd, w każdym razie Era i Heyah to NIE to samo, choć mają dużo wspólnego.
              Pozdrawiam.
            • barracuda7110 Już to mówiłem... 09.05.04, 17:48
              Trzeba się zabrać za komisy a nie za ludzi, którzy chcą mniej płacić za
              korzystanie z komórki.
              • Gość: Peppers Tak/Nie IP: *.acn.pl 09.05.04, 18:06
                Fakt. Ale z lewymi komisami i zlodziejami walka trwa od lat i konca jej nie
                widac. I poki sie ta walka nie skonczy nie nalezy dawac zlodziejom `prezentow`
                w stylu sieci HEYAH.

Pozdrawiam!
                • olus_stad Klamiesz Peppers! 09.05.04, 19:32
                  Peppers
                  klamiesz i tym samym wprowadzasz forumowiczow w blad. Nie masz zadnych danych na temat 'wzrostu kradziezy telefonow od czasu wejscia Heyah na rynek'. To zwykle klamstwa i propoganda antyerowa jaka tu sobie uprawiasz. Poprzyj swoje zdanie jakimis faktami. Nie chce zebys 'udowadnial, ze nie jestes wielbladem'. Tak to 'fakty' bez pokrycia.

Nie wiem skad sie w Tobie bierze taka awersja do najtanszej oferty prepaidowej na rynku, ale wyobraz sobie, ze naprawde mozna oferowac uslugi za polaczenia i sms, bez aparatow. Taki jest target tej firmy. Rachunek prosty - nie ma aparatow=tansze uslugi. Czy to naprawde takie trudne?

Heyah ma milion uzytkownikow (aktywnych lub nie, to nie jest wazne). Jak na dwa i pol miesiaca to wynik oszalamiajacy. Nie wazne czy czesc tych starterow rozdali czy sprzedali. Moze byc tak, ze ten co dostal bedzie doladowywal regularnie, bo mu sie spodoba, a ten co kupil wsadzi do szafy, bo bedzie uwazal to za gowno. Tak czy siak maja na rynku jest milion starterow Heyah! Znow mowisz, ze to chwyt reklamowy, wiec podaj mi DANE, ze tak nie jest. Ze uzytkownikow Heyah jest tysiac, sto tysiecy itp. Nie masz takich danych, prawda?

Wez kalkulator i policz sobie, Heyah oferuje najtansze uslugi w najbardziej przejrzystym cenniku. A to ze nie ma gprs, mms itp to juz Ci napisalem, ze Pop tez nie ma, a Ty mi piszesz, ze korzystasz i jest to dla Ciebie niezbedne. Ktos tu klamie (again?)

Nie da Ci sie przetlumaczyc, ze Heyah nie rowna sie Era. Obie naleza do PTC (tak samo zreszta jak Era Biznes) i tyle. Era nie mogla stworzyc Heyah i tyle. Stworzyli to ludzie z PTC. Analogia motoryzacyjna jest jak najbardziej na miejscu. Wedlug Ciebie Skoda to to samo co Audi, ale tak nie jest. To sa rozne firmy nalezace do pewnej grupy (VW Group).

Na nic zdadza sie moje wypociny, bo tym masz niestety klapki na oczach i zadne argumenty do Ciebie nie docieraja. Ale na pewno bede wytykal Twoje klamstawa na temat Heyah. Tyle
                  • dr_jekyll Re: Klamiesz Peppers! 09.05.04, 19:59
                    Peppers - tak sobie przeglądam Twoje posty w różnych wątkach i intryguje mnie
                    skąd w Tobie ta niechęć do Ery i jej przydatków?
                  • barracuda7110 Re: Klamiesz Peppers! 09.05.04, 20:38
                    Mam dziwne wrażenie, że gdyby Heyah było pomysłem idei p. Peppers nieposiadałby
                    się z zachwytu...
                    • Gość: Peppers Juz mowie IP: *.acn.pl 09.05.04, 21:50
                      1. Ery nie lubie bo byla droga. Ale to nie ma nic wspolnego z tym, ze nie
                      podoba mi sie siec HEYAH. Choc faktycznie z niektorych moich wypowiedzi moglo
                      by tak wynikac.

2. Nie lubi HEYAH, bo posrednio pomaga zlodziejom telefonow. A dane na tem
                      temat juz byly publikowane na tym forum. I to nawet nie przezemnie. Gosc
                      napisal caly dlugi post i podal kilka linkow do statystyk. Tylko niestety go
                      wykasowali. Ciekawe kto? Prawda?

3. Czemu wszyscy maja zakodowane, ze jesli ktos sprzedaje telefony to musi byc
                      drogi? Mozna miec i tanie rozmowy i tanie telefony w jednym. Wystarczy troche
                      checi ze strony operatora. Wystarczy prawdziwa troska o jakosc i o klienta a
                      nie brutalne obnizanie ceny poprzez lamanie przepisow, przekrety podatkow czy
                      obnizenie standardow jakosci. (nie mowiem ze HEYAH spelnia ktorys z tych
                      punktow. To tylko takie generalne stwierdzenie)

4. HEYAH zacznie sprzedawac telefony to sie od nich odczepie.

5. W POPie sa MMS i GPRS oraz WAP. Mozna sprawdzic na www.idea.pl

6. Jesli ktos uwaza, ze klamie bo nie przedatwilem zadnej statystyki i mam juz
                      dosc moich postow to niech przedstawi oficjalna statystyke za mnie i udowodni
                      mi czarno na bialym (innym zreszta tez), ze ilosc kradziey telefonow nie
                      wzrosla. Bo owszem, tutaj sie zgodze, bez oficjalnej statystyki mozemy odbijac
                      sobie pileczke w nieksonczonosc. Wy nie przekonacie mnie, ja nie przekonam was.

Pozdrawiam!
                      • olus_stad Re: Juz mowie 09.05.04, 22:16

> 1. Ery nie lubie bo byla droga. Ale to nie ma nic wspolnego z tym, ze nie
                        > podoba mi sie siec HEYAH. Choc faktycznie z niektorych moich wypowiedzi moglo
                        > by tak wynikac.

Co to znaczy, ze byla/jest droga? Po prostu kazda z sieci oferuje rozne i rozniste oferty, tak aby kazdy mogl sobie cos znalezc. Widac Ty nie znalazles tego czego w Erze, ale w Idei. Gadanie o tym czy jakas siec jest droga czy nie mija sie z celem

> 2. Nie lubi HEYAH, bo posrednio pomaga zlodziejom telefonow. A dane na tem
                        > temat juz byly publikowane na tym forum. I to nawet nie przezemnie. Gosc
                        > napisal caly dlugi post i podal kilka linkow do statystyk. Tylko niestety go
                        > wykasowali. Ciekawe kto? Prawda?

To pewnie cenzorzy z Mysiej we wspolpracy z PTC. Oni rzadza swiatem;)))
                        Masz gdzies pod reka te linki (pewnie wykasowali), z checia przejrze.

> 3. Czemu wszyscy maja zakodowane, ze jesli ktos sprzedaje telefony to musi
                        > byc
                        > drogi? Mozna miec i tanie rozmowy i tanie telefony w jednym. Wystarczy troche
                        > checi ze strony operatora. Wystarczy prawdziwa troska o jakosc i o klienta a
                        > nie brutalne obnizanie ceny poprzez lamanie przepisow, przekrety podatkow czy
                        > obnizenie standardow jakosci. (nie mowiem ze HEYAH spelnia ktorys z tych
                        > punktow. To tylko takie generalne stwierdzenie)

To co piszesz to frazesy. Kazdy dobrze wie, ze wystarczy troche checi, ale znasz to przyslowie o checiach, piekle i bruku. Operatorom jeszcze duzo brakuje do granicy oplacalnosci, ale to sa firmy i one maja zarabiac a nie sponsorowac. I dopoki nie bedzie wiecej takich 'heji' tym dluzej sie nic nie ruszy. Tylko konkurencja moze obnizyc ceny, a nie dobra wola.

> 4. HEYAH zacznie sprzedawac telefony to sie od nich odczepie.

A co to Heje onchodzi czy sie odczepisz czy nie. Chodzi o to abys nie klamal i nie dezinformowal.

> 5. W POPie sa MMS i GPRS oraz WAP. Mozna sprawdzic na www.idea.pl

To swietnie.

> 6. Jesli ktos uwaza, ze klamie bo nie przedatwilem zadnej statystyki i mam >juz
                        > dosc moich postow to niech przedstawi oficjalna statystyke za mnie i >udowodni
                        > mi czarno na bialym (innym zreszta tez), ze ilosc kradziey telefonow nie
                        > wzrosla. Bo owszem, tutaj sie zgodze, bez oficjalnej statystyki mozemy >odbijac
                        > sobie pileczke w nieksonczonosc. Wy nie przekonacie mnie, ja nie przekonam >was.

Patrz odpowiedz na punkt czwarty. I czy to ja wyciagam ciezkie dziala i zarzucam operatorom zlodziejskie praktyki? Ja im nic nie zarzucam, wiec jezeli Ty obrzucasz kogos/cos gownem to udowodnij to, w przeciwnym razie tracisz tylko na wiarygodnosci. A takie praktyki nie procentuja w przyszlosci. To tak jak z tym 'Balcerowicz musi odejsc'.
                        • Gość: Bruno Heyah :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 23:43
                          Peppers nie masz dowodów w tym co piszesz na forum, tez chetnie zobacze te
                          statystyki (linki) o ktore wspomniales.Nie bede sie powtarzal, wiec popieram
                          wypowiedz olus_stad.

Pozdrawiam Bruno
                          Heyah :-)
                      • Gość: idea Re: Juz mowie IP: *.idea.pl 09.05.04, 23:13
                        nie mamy gprs ofercie prepaid
                        Pozdrawiam
                        • olus_stad Re: Juz mowie 09.05.04, 23:56
                          No to mamy odpowiedz z pierwszej reki. Dzieki:)
                      • dr_jekyll Re: Juz mowie 09.05.04, 23:17
                        1. Komisy komórkowe czy giełdy elektroniczne istnieją już od wielu, wielu lat.
                        2. Jakby Heyah nie weszła na rynek, fony i tak byłyby kradzione - więc nie
                        widzę związku.
                        3. Wielu ludzi takich np. jak ja lubi nowinki techniczne więc co za tym idzie
                        często chce zmieniać telefony na nowsze modele:
                        a) Prowadzi to do 'zalegania' po szufladach modeli starszych, nieużywanych
                        które jednak nadają się do aktywacji,
                        b) Istytucje wymienione w pkt. 1 mogą pomóc w zebraniu funduszy na nowy model
                        poprzez skup starego
                        c) W komisach/na giełdach można kupić telefony nowe, na gwarancji - tylko od
                        dobrej woli kupującego zależy czy kupi fona legalnie, czy będzie brał udział w
                        paserstwie.
                        d) Heyah może służyć do aktywacji nieużywanych, legalnych telefonów.
                        4. Operatorzy nie są instytucjami charytatywnymi
                        5. Jesteśmy wolnymi ludźmi i mamy wybór. Podpisujemy umowę po uprzedniej
                        analizie udostępnionych powszechnie cenników i wybieramy to co nas interesuje.
                        6. Krytykowanie jednego operatora będąc związanym z innym jest bezsensowne
                        jeśli nie głupie.
        • gibki Re: Hehe 10.05.04, 12:49
          a ty dalej swoje

jestes jak beton w dodatku zbrojony
          " Co za konkurencja dla sieci ERA jest HEYAh skoro to ERA sam stworzyla HEYAH?"

ERA i HEYAH to dwie oddzielne marki, wrecz firmy nalezace do jednego
          wlasciciela czyli PTC

jak juz tlumaczylem na samochodach
          vw to nie skoda
          audi to nie opel

a na prostszym przykladzie
          celeron to nie pentium (naleza do intela)
          a duron to nie athlon (naleza do amd)

wez ty sie w koncu doucz
          czlowiek uczy sie cale zycie wiec masz szanse ze kiedys do do ciebie dotrze
          • Gość: piecyk gazowy Re: Hehe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.04, 13:00
            A ja dodam, że Wrangler to nie Lee, a Panasonic to nie Technics (też sami
            właściciele).
            • Gość: Peppers Hehe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.05.04, 19:10
              1. Nie jestem zwiazany z zadnym operatorem. Mam POP i jestem z niego zadowolony
              ale nic mnie nie laczy z siecia IDEA.

2. Ja nie potrzebuje statystyk, bo dla mnie logiczne jest, ze jesli legalny
              telefon kosztuje 1000PLN a HEYAH nie sprzedaja telefonow to gro ludzi pojdzie
              do komisu i wcisna im kradzione. To wy potrzebujecie statystyk. Wiec mi (i
              wsyztskim) je pokazcie.

3. Komisy istnialy od wiekow i beda istniec ale wtedy nie bylo takiej pokusy na
              kradzione telefony jak jest teraz. I wlasnie o to chodzi. Domagam sie i bede
              sie domagal aby HEYAH zaczela sprzedawac telefony.

Pozdrawiam!
              • piecyk.gazowy Re: Hehe 10.05.04, 20:33

> 2. Ja nie potrzebuje statystyk, bo dla mnie logiczne jest, ze jesli legalny
                > telefon kosztuje 1000PLN a HEYAH nie sprzedaja telefonow to gro ludzi pojdzie
                > do komisu i wcisna im kradzione. To wy potrzebujecie statystyk. Wiec mi (i
                > wsyztskim) je pokazcie.

Zapomniałeś tylko dodać, że dotyczy to również starterów Tak Taka, Simplusa i
                Popa. Je też można kupić bez telefonu.
              • gibki Re: Hehe 10.05.04, 22:55
                ale czemu uprawiasz demagogie i nie ustosunkujesz sie do wczesniejszen
                wypowiedzi ze era to heyah po tym co napisalem o wlascicielach i markach???
              • olus_stad Re: Hehe 11.05.04, 17:43
                Ad.2

Dziwna Twa logika, bo patrzac na moich znajomych sytuacja ma sie nastepujaco:
                kupili starter Heyah, stary poszedl do szuflady i dzwonia ze starego telefonu,
                a nie poszli na telefony z jumy!

www.simplus.pl/txt/oferta_zestawy.html
                Wierzyc mi sie nie chce, ze ktos jest w stanie dac 425zl za lipnego Panasonica
                GD35, ktory procz tego, ze dzwoni to nie robi nic podczas gdy w tej cenie mozna
                miec smigana Nokie 6310i albo nowke na gwarancji SL45i, ktore sa o niebo
                lepsze! Po jaka wiec cholere te zestawy, ktore sie w ogole nie oplacaja??
                Popatrz na realne ceny, ktore dyktuje rynek (allegro.pl) a nie te podane przez
                operatora! Takze nie pisz, ze telefon jest wart 1000zl, bo to nie jest prawda.
                Podam Ci przyklad: kiedys chcialem wymienic marki na euro i patrzylem w ktorym
                banku robia to z najmniejsza prowizja. I wiesz co sie okazalo...w Deutsch Bank
                pobieraja 100% prowizji, czyli zanosisz im marki, oni to wymieniaja na euro i
                zabieraja dla siebie. Wiesz dlaczego tak robia? Bo musza to miec w swojej
                ofercie a nie oplaca im sie tego robic. Zapodaja wiec ceny kosmiczne. Tak samo
                jest z operatorami. Im nie oplaca sie dawac aparatow w prepaidach, wiec smigaja
                ceny iscie zaporowe, zeby tylko miec w swojej ofercie! Oni moga sobie dac nawet
                cene trzy tysiace za aparat, a Ty bedziesz glosil wszem i wobec, ze taki sa cen
                aparatow! Parodia. Przykladow z kosmicznymi cenami aparatow mozna mnozyc, ale
                po co skoro dla Ciebie wazniejsza jest 'logika' niz logika!

A danych miec nie mogles, bo takich nie ma.

Ad.3

Ja mysle, ze Twoich 'domagan' Heyah do serca sobie nie wezmie, wiec po co te
                slowa 'zadam','domagam','chce' itp?
                • lookdawn Re: Hehe 11.05.04, 19:06
                  pewien mądry człowiek ;)...
                  olus_stad napisał:

> Ad.2
                  >
                  > Dziwna Twa logika, bo patrzac na moich znajomych sytuacja ma sie nastepujaco:
                  > kupili starter Heyah, stary poszedl do szuflady i dzwonia ze starego
                  telefonu,
                  > a nie poszli na telefony z jumy!
                  >
                  > www.simplus.pl/txt/oferta_zestawy.html
                  > Wierzyc mi sie nie chce, ze ktos jest w stanie dac 425zl za lipnego
                  Panasonica
                  > GD35, ktory procz tego, ze dzwoni to nie robi nic podczas gdy w tej cenie
                  mozna
                  >
                  > miec smigana Nokie 6310i albo nowke na gwarancji SL45i, ktore sa o niebo
                  > lepsze! Po jaka wiec cholere te zestawy, ktore sie w ogole nie oplacaja??
                  > Popatrz na realne ceny, ktore dyktuje rynek (allegro.pl) a nie te podane
                  przez
                  > operatora! Takze nie pisz, ze telefon jest wart 1000zl, bo to nie jest
                  prawda.
                  > Podam Ci przyklad: kiedys chcialem wymienic marki na euro i patrzylem w
                  ktorym
                  > banku robia to z najmniejsza prowizja. I wiesz co sie okazalo...w Deutsch
                  Bank
                  > pobieraja 100% prowizji, czyli zanosisz im marki, oni to wymieniaja na euro i
                  > zabieraja dla siebie. Wiesz dlaczego tak robia? Bo musza to miec w swojej
                  > ofercie a nie oplaca im sie tego robic. Zapodaja wiec ceny kosmiczne. Tak
                  samo
                  > jest z operatorami. Im nie oplaca sie dawac aparatow w prepaidach, wiec
                  smigaja
                  >
                  > ceny iscie zaporowe, zeby tylko miec w swojej ofercie! Oni moga sobie dac
                  nawet
                  >
                  > cene trzy tysiace za aparat, a Ty bedziesz glosil wszem i wobec, ze taki sa
                  cen
                  >
                  > aparatow! Parodia. Przykladow z kosmicznymi cenami aparatow mozna mnozyc, ale
                  > po co skoro dla Ciebie wazniejsza jest 'logika' niz logika!
                  >
                  > A danych miec nie mogles, bo takich nie ma.
                  >
                  > Ad.3
                  >
                  > Ja mysle, ze Twoich 'domagan' Heyah do serca sobie nie wezmie, wiec po co te
                  > slowa 'zadam','domagam','chce' itp?

nic ująć a jeszcze dodać!
                  odpowiedz peppersie CZEMU telefon po "premierze" kosztuje 2 - 3 tysiące po roku
                  cena gwałtownie spada (tysiąc) za 5 lat telefon (o ile jeszcze w sprzedarzy
                  +zadko+) jest po 200zł - BO PRZEZYTEK!!
                  ALE WEDŁUG TWOJEJ TEORI WYWNIOSKOWAĆ MOŻNA ŻE JEGO KOSZT PRODUKCJI SPADA O 2
                  TYSIĄCE W CIĄGU ROKU!!
                  Paranoja ;/

Człowieku!! uświadom sobie że koszt produkci telefonu z ceną 1'500 wynosi ok 3-
                  4 razy mniej!!
                  POWTÓRZE 3-4 RAZY MNIEJ! Mniej!!!! Mniej!! Rozumiesz?? Mniej
                  Niee one są datowane och..
                  Datowane sa te które kosztują 1zł, 60zł (nowe)!!!!
                  A w przpaidach dają śmieci :[ (datują* :P :/ ;|)

*To nie na serio! ;)

A i jeszcze mały przykład. N 5510 niedawno kosztowała (W Simplusie) 500zł teraz
                  300zł = spadły koszty produkcji* =<patrz wypowiedzenie powyżej> ;)
                • lookdawn Re: Hehe 11.05.04, 19:06
                  pewien mądry człowiek ;)...
                  olus_stad napisał:

> Ad.2
                  >
                  > Dziwna Twa logika, bo patrzac na moich znajomych sytuacja ma sie nastepujaco:
                  > kupili starter Heyah, stary poszedl do szuflady i dzwonia ze starego
                  telefonu,
                  > a nie poszli na telefony z jumy!
                  >
                  > www.simplus.pl/txt/oferta_zestawy.html
                  > Wierzyc mi sie nie chce, ze ktos jest w stanie dac 425zl za lipnego
                  Panasonica
                  > GD35, ktory procz tego, ze dzwoni to nie robi nic podczas gdy w tej cenie
                  mozna
                  >
                  > miec smigana Nokie 6310i albo nowke na gwarancji SL45i, ktore sa o niebo
                  > lepsze! Po jaka wiec cholere te zestawy, ktore sie w ogole nie oplacaja??
                  > Popatrz na realne ceny, ktore dyktuje rynek (allegro.pl) a nie te podane
                  przez
                  > operatora! Takze nie pisz, ze telefon jest wart 1000zl, bo to nie jest
                  prawda.
                  > Podam Ci przyklad: kiedys chcialem wymienic marki na euro i patrzylem w
                  ktorym
                  > banku robia to z najmniejsza prowizja. I wiesz co sie okazalo...w Deutsch
                  Bank
                  > pobieraja 100% prowizji, czyli zanosisz im marki, oni to wymieniaja na euro i
                  > zabieraja dla siebie. Wiesz dlaczego tak robia? Bo musza to miec w swojej
                  > ofercie a nie oplaca im sie tego robic. Zapodaja wiec ceny kosmiczne. Tak
                  samo
                  > jest z operatorami. Im nie oplaca sie dawac aparatow w prepaidach, wiec
                  smigaja
                  >
                  > ceny iscie zaporowe, zeby tylko miec w swojej ofercie! Oni moga sobie dac
                  nawet
                  >
                  > cene trzy tysiace za aparat, a Ty bedziesz glosil wszem i wobec, ze taki sa
                  cen
                  >
                  > aparatow! Parodia. Przykladow z kosmicznymi cenami aparatow mozna mnozyc, ale
                  > po co skoro dla Ciebie wazniejsza jest 'logika' niz logika!
                  >
                  > A danych miec nie mogles, bo takich nie ma.
                  >
                  > Ad.3
                  >
                  > Ja mysle, ze Twoich 'domagan' Heyah do serca sobie nie wezmie, wiec po co te
                  > slowa 'zadam','domagam','chce' itp?

nic ująć a jeszcze dodać!
                  odpowiedz peppersie CZEMU telefon po "premierze" kosztuje 2 - 3 tysiące po roku
                  cena gwałtownie spada (tysiąc) za 5 lat telefon (o ile jeszcze w sprzedarzy
                  +zadko+) jest po 200zł - BO PRZEZYTEK!!
                  ALE WEDŁUG TWOJEJ TEORI WYWNIOSKOWAĆ MOŻNA ŻE JEGO KOSZT PRODUKCJI SPADA O 2
                  TYSIĄCE W CIĄGU ROKU!!
                  Paranoja ;/

Człowieku!! uświadom sobie że koszt produkci telefonu z ceną 1'500 wynosi ok 3-
                  4 razy mniej!!
                  POWTÓRZE 3-4 RAZY MNIEJ! Mniej!!!! Mniej!! Rozumiesz?? Mniej
                  Niee one są datowane och..
                  Datowane sa te które kosztują 1zł, 60zł (nowe)!!!!
                  A w przpaidach dają śmieci :[ (datują* :P :/ ;|)

*To nie na serio! ;)

A i jeszcze mały przykład. N 5510 niedawno kosztowała (W Simplusie) 500zł teraz
                  300zł = spadły koszty produkcji* =<patrz wypowiedzenie powyżej> ;)
                  • Gość: Peppers Opdowiadam IP: *.acn.pl 12.05.04, 15:34
                    1. To, ze uwazam ze HEYAH ma wiele wspolnego z ERA nie ma nic wspolnego z tym,
                    ze uwazam iz HEYAH wspiera wtorny rynek nie sprzedajac telefonow. Dla mnie HEYA
                    to ERA a dla kogos innego sa to zupelnie dwie rozne sieci. I nie robie z tego
                    zadnej afery ani wogole sie tym nie przejmuje. A czemu ja osobiscie uwazam, ze
                    ERA to HEYAH? Otoz- to ERA zasponsorowala niezwykle kosztowna kampanie
                    reklamowa HEYAH, jeden i ten sam czlowiek czerpie zyski z tych dwoch sieci,
                    jeden i ten sam czlowiek rzadzi jedna i druga siecia.

2. Ciesze, sie ze czesc waszych znajomych miala staere telefony. ALe takich
                    ludzi jest na pewno sporo mniej niz wspomniane w tym watku 2000000
                    potencjalnych uzytkownikow HEYAH.

3. Wiem, ze HEYAH nie zacznie sprzedawac telefonow, bo dla nich liczy sie tylko
                    kasa i zysk a wszystko inne (lacznie z bezpieczenstwem obywateli i zawykla
                    przyzwoitoscia) maja gleboko w d.... Ale jest to wolny kraj wiec mam prawo
                    wypowiadac wlasne poglady i mam prawo np. wyslac pismo do odpowiednich
                    insytucji w celu zdelegalizowania HEYAH. (lub narzucenia im przymusu sprzedazy
                    telefonow).

4. Ceny telefonow sa wyskokie ale nie dyktuja ich operatorzy. Pisalem juz o tym
                    ile kosztuja nowe aparaty u producentow. I ta cena wynosi wlasnie kolo 1000PLN.
                    I jesli ktos z was uwaza, ze firmy takie jak SIEMENS, NOKIA czy ERCISSON maja
                    ceny podyktowane przez operatorow to wedlug mnie ma troche nierowno pod
                    sufitem. Ceny (z jakiego powodu tak wysokie nie wiem) ustalaja producenci.

5. Cana nie zalezy jedynie od kosztow produkcji. Koszt produkcji jest tylko
                    jedna z bardzo wielu skladowych.

6. Owszem, telefony po jakims czasie tanieja ale tak samo tanieja samochody,
                    komputery, GPSy itd. I co? Wedlug was znaczy to, ze nowiutki samochod jest wart
                    duzo mniej niz chce za niego dealer, bo za pol roku bedzie go mozna kupic za
                    pol tej ceny?

Pozdrawiam!
                    • gibki do polityki bys sie nadawal 12.05.04, 18:21
                      bo caly czas pieprzysz te same bzdury nie majac argumentow
                      jesli dalej nie kumasz czym sie rozni marka od wlasciciela marki to naprawde
                      jestes godzien pozalowania

to ze jedna i ta sama firma czerpie korzysci z dwoch roznych marek to normalne
                      bo jest ich wlascicielem
                      kumasz
                      jarzysz
                      czaisz
                      ROZUMIESZ?
                    • gibki Re: Opdowiadam 12.05.04, 18:25
                      ɰ. Ceny telefonow sa wyskokie ale nie dyktuja ich operatorzy. Pisalem juz o
                      >tym
                      ile kosztuja nowe aparaty u producentow. I ta cena wynosi wlasnie kolo 1000PLN.
                      >I jesli ktos z was uwaza, ze firmy takie jak SIEMENS, NOKIA czy ERCISSON maja
                      >ceny podyktowane przez operatorow to wedlug mnie ma troche nierowno pod
                      >sufitem. Ceny (z jakiego powodu tak wysokie nie wiem) ustalaja producenci.
                      >
                      ɱ. Cana nie zalezy jedynie od kosztow produkcji. Koszt produkcji jest tylko
                      >jedna z bardzo wielu skladowych

jeszcze raz ja
                      czlowieku wiesz co to lobbing?
                      no to zrozum ze operator moze narzucac cene producentom, ktorym to nawet pasuje
                      masz racje cena to nie tylko koszty produkcji
                      do tego dochodzi jeszcze marza producenta, posrednika
                      nie oznacza to jednak ze telefony, ktore cene rynkowa kilkset kilometrow na
                      zachod maja o polowe nizsza niz w polsce maja kosztowac tyle ile kosztuja
                      • dr_jekyll Pytanie... 12.05.04, 18:36
                        Trochę z innej beczki mi się pytanie nasunęło, mianowicie:

Dlaczego w sklepie firmowym firmy produkującej komóry, nowy aparat kosztuje np.
                        1000 - 1500 zł, u operatora w pre-paidzie kosztuje np. 500, a w komisie mogę
                        kupić taki sam, NOWY na gwarancji np. za 300 - 400 zł?

I podobne - dlaczego stary model np. N 3310 w komisie już kosztuje w okolicach
                        200 zł, a operatorzy w ofertach pre dalej sprzedają ją np. za 400 zł?

Ceny podaję przybliżone - chodzi mi o proporcje...

Pozdrawiam!
                        • Gość: Peppers HEYAH a ERA IP: *.acn.pl 12.05.04, 19:33
                          Dobra niech Ci bedzie bedzie. HEYAH nie ma nic wspolngo z ERA. Juz jestes
                          zadowolony? Mi naprawde nie chodzi o to z kim lub czym jest powiazana HEYAH.
                          Mam to gleboko gdzies. Chce aby HEYAh sprzedawala telefony i to uwazam za
                          problem. Reszta jest dla mnie sprawa marginalna i niewarta uwagi. Dlatego
                          napisze Ci to jeszcze raz abys sie w koncu odczepil- HEYAH nie ma nic wspolnego
                          z ERA. OK?

Pozdrawiam!
                          • olus_stad Re: HEYAH a ERA 12.05.04, 21:50
                            A jednak jestes reformowalny, jeszcze kilka tygodni a sprawisz sobie starter Heyah:)

Sumujac doszlismy wiec do wniosku, ze
                            a) Heyah to nie Era i Era to nie Heyah.
                            b) polecasz dowolnego operatora pre-paidowego, wiec i Heyah (dowod nizej)
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=75&w=12588701&a=12593453
                            Popracujemy nad Toba Peppers:)))
                          • gibki Re: HEYAH a ERA 12.05.04, 22:59
                            no i o to mnie chodzilo
                            co z reszta to juz kazdy ma swoje zdanie na temt operatorow

czy heyah bedzie cacy czy be okresli rynek za kilka miesiecy
                            w sumie twoja krucjata jest zupelnie ja don kichota ale ktoz to wie moze cos
                            zdzialasz

widac nie jestes taki uparty na jakiego wygladasz

pzdr
                            • Gość: Bruno Heyah Telefony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.04, 23:55
                              Kto wie, moze w niedalekiej przyszłości Heyah bedzie sprzedawać jakies
                              telefony. Narazie sprzedają tylko startery, które rozchodzą sie jak ciepłe
                              bułeczki.

Pozdrawiam Bruno
                              • Gość: Peppers Upor IP: *.acn.pl 14.05.04, 19:15
                                1. Dyskusja, ze HEYAH to ERA lub nie ERA jest zwyczajnie jalowa, bo do niczego
                                nie prowadzi. I dlatego sie zniej wycofalem. Bo to co kazdy mysli na ten temat
                                to jego prywatna sprawa. Mamy wolny kraj i wolnosc pogladow.

2. Owszem polecam wszystkie pre-paidy, bo HEYAH jest legalnie dzialajaca siecia
                                i jej oferta (chociaz mi nie pasuje) moze kogos bardzo zainteresowac. Nie
                                polecam jednak kupowania telefonu w komisie. Jak rowniez nie lubie jak ktos z
                                zajadloscia i pasja reklamuje HEYAH.

3. Nadal uwazam i bede uwazal, ze HEYAH powinna zaczac sprzedawac telefony lub
                                zostac zdelegalizowana i bede o tym pisal. I napisze jeszcze raz to co pisalem
                                wiele razy- winowajca wspierania wtornego rynku nie sa ludzie, ktorzy uzywaja
                                HEYAH ale tylko i wylacznie sama siec HEYAH. Czemu? Bo nie dajac ludziom wyboru
                                zmusza wielu aby udali sie do komisu gdzie moga im wcisnac trefny towar.

Pozdarwiam!
                                • olus_stad Ciemnosc widze 14.05.04, 20:05

> 1. Dyskusja, ze HEYAH to ERA lub nie ERA jest zwyczajnie jalowa, bo do
                                  > niczego
                                  > nie prowadzi. I dlatego sie zniej wycofalem. Bo to co kazdy mysli na ten
                                  > temat
                                  > to jego prywatna sprawa. Mamy wolny kraj i wolnosc pogladow.

No tak, ale jezeli ma sie czarno na bialym udowodnione, ze 2+2=4 to jesli ktos uwaza ze to piec to albo jest totalnym ignorantem albo jest mysli.

> 3. Nadal uwazam i bede uwazal, ze HEYAH powinna zaczac sprzedawac telefony
                                  > lub
                                  > zostac zdelegalizowana i bede o tym pisal. I napisze jeszcze raz to co
                                  > pisalem
                                  > wiele razy- winowajca wspierania wtornego rynku nie sa ludzie, ktorzy uzywaja
                                  > HEYAH ale tylko i wylacznie sama siec HEYAH. Czemu? Bo nie dajac ludziom
                                  > wyboru
                                  >
                                  > zmusza wielu aby udali sie do komisu gdzie moga im wcisnac trefny towar.

A ja nadal bede glosil, ze Heyah daje wybor, bo:
                                  - mozesz ja wybrac albo nie
                                  - mozesz wybrac inna siec
                                  - mozesz w ogole nie miec telefonu

To maly wybor? Jak dla mnie wystarczajacy.
              • Gość: macant Re: Hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 07:30
              • Gość: macant Re: Hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 07:39
                człowieku! Jesli jesteś niewidomy i nie widzisz cen legalnych telefonów ponizej
                1000zł, to poproś kogos niech cie zaprowadzi do salonu Ery i Ci przeczyta po
                ile są zestawy tak taka z legalnymi telefonami.Podpowiadam są między innymi po
                175 zł i 199zł.CALKIEM LEGALNE telafony.Kupujesz taki zestaw. Wygadujesz TTaka,
                wyrzucasz karte na smietnik i wkładasz starter Heyah.Masz LEGALNY TELEFON ZA
                155zł.CZY TO TAKIE TRUDNE<ZE NIE MOŻESZ
                POJĄC.pzdr ps.I odczep sie już od komisów.
                Masz na tym punkcie obseję.Wypij szklankę zimnej wody,to pomaga.
                • peppers1 Hehe 15.05.04, 16:11
                  1. Cena zestawu pre-paid nie jest cena rynkowa. Jest cena promocyjna. Zestaw
                  pre-paid jest zabezpieczony blokada SIMLOCK. Jesli postanawiasz zdjac owa
                  blokade na miescie to wedlug mnie postepujesz nieetycznie a juz niedlugo
                  bedziesz lamal prawo. Slyszalem ze stare TAK-TAKI chodza w HEYAH bez
                  zdejmowanie SIMLOCKA. Ale nowe mialy juz nie wspolpracowac z siecia HEYAH. A
                  jesli wspolpracuyja to czyz nie jest to posredni argument, ze HEYAh i ERA maja
                  brdzo duzo wspolnego.

2. Cos sie tyczy tego ,ze uwazam iz HEYAH to ERA to nie jest to sprawa
                  argumentow czy niewiedzy. Otoz byc moze wedlug prawa rynkowego i oficjalnego
                  nazewncitwa HEYAH nie ma nic wspolnego z ERA. I z tym nie zamierzam nawet
                  dyskutowac, bo sprawa jest jasna. Jednak dla mnie jako dla potencjalnego
                  klienta fakt, ze jedna i druga siecia trzesie jedna i ta sama osoba oraz fakt
                  ze to ERA wylozyla grube pieniadze na kampanie reklamowa HEYAH przemawia za
                  tym, ze tak naprawde jest to jedno i to samo. To znaczy jesli zawiodlem sie na
                  sieci ERA nie powinienem wchodzic do sieci HEYAH bo rowniez sie zawiode.
                  Oczywiscie dziala to i w druga strone- jesli lubilem siec ERA to moge spokojnie
                  wstapic do HEYH. I wlasnie to (a nie oficjalnea terminologie) mialem na mysli
                  mowiac, ze HEYAH to ERA i w tym kontekscie podtrzumuje moje stwierdzenie.
                  Jednoczesnie zgadzam sie, ze wedlug obowiazujacego oficjalnie nazewncictwa
                  HEYAH to nie ERA.

3. Problem z wyborem polega na tym. ze HEYAH zaoferowala tak korzystna dla
                  niektorych oferte, ze dla wielu tego wyboru nie ma. Tutaj zadzialala ludzka
                  pazernosc (ktora jest byla i bedzie) oraz bieda (ktora niestety bedzie sie w
                  POlsce utrzymywac jeszcze troche) A granie na ludzkiej pazernosci i biedzie
                  uwazam, za nieetyczne i zle.

Pozdrawiam!
                  • lookdawn Re: Hehe 15.05.04, 22:47
                    czekaj czekaj.
                    gdzieś padły proporcjonalne ceny.
                    600zł bez niczego
                    300zł pre-paid
                    150zł komis

jak ktoś nie chce używanego, chce legalny to oczywiste że nie kupi za 600zł
                    (chyba nawet mu nie sprzedają ??!! ) tylko kupi powiedzmy tak-taka. Zdjęcie
                    Simlocka zabronione nie jest czyli mi prawo bo telefon jest jego, ze traci
                    gwarancje - jego sprawa. [ Jeżeli zna sie na telefonach skorzysta z generatora
                    kodu odbezpieczającego ] I jest telefon na legalu, niedrogo i tak dalej...
                    • Gość: Peppers Jasne IP: *.acn.pl 16.05.04, 09:46
                      Jasne. Niedrogo ale nieetycznie. W pewnym sensie zdjecie blokady SIMLOCK jest
                      zlamaniem umowy miedzy operatorem a kupujacym. I wedlug mnie zdejmowanie
                      blokady SIMLOCK powinno byc tak samo zabronione jak przebijanie kodu IMEI.

Pozdrawiam!
                      • dr_jekyll Takie coś znalazłem na stronie Heyah: 16.05.04, 11:09
                        Co to jest Heyah, czyją jest własnością?

Heyah to nowa marka telefonii komórkowej dla młodych.
                        Jest to całkowicie odrębna marka - podobnie jak korporacja Ford jest
                        właścicielem zarówno Volvo, Jaguara, jak i Forda Mondeo czy Focusa - tak PTC
                        jest właścicielem Heyah.
                        • olus_stad Re: Takie coś znalazłem na stronie Heyah: 16.05.04, 15:37
                          Ja to wiem, Ty to wiesz, ale Peppersowi tego nie przetlumaczysz i kropka. Czarne to biale, biale to czarne.
                      • lookdawn Re: Jasne 16.05.04, 15:21
                        ale..
                        przeciez nie ma umowy w pre-paidach !!!
                      • olus_stad Re: Jasne 16.05.04, 15:35
                        Jak byk stoi w umowie, ze zdjecie simlocka nie jest zabronione, tylko powoduje utrate gwarancji! Nie lamie sie umowy!!! Proste?
                        • Gość: Peppers Hehe IP: *.acn.pl 16.05.04, 17:36
                          1. Jak juz wyzej pisalem zgadzam sie z wami, ze wedlug przyjetego ogolnie
                          nazewnictwa to HEYAH nie ma nic wspolnego z siecia ERA. Jednak dla mnie jako
                          dla konsumenta ma wspolnego bardzo wiele. I o tym tutaj pisze a nie o ogolnie
                          przyjetym nazewnctwie.

2. Nie napisalem, ze zdjecie blokady SIMLOCK jest nielegalne. Napiasalem, ze
                          powinno byc nielegalne tak samo jak zmiana numeru IMEI oraz ze jest nieetyczne.
                          I to zdanie podtrzymuje.

Pozdarwiam!
                          • lookdawn Re: Hehe 16.05.04, 19:38
                            2. Nie napisalem, ze zdjecie blokady SIMLOCK jest nielegalne. Napiasalem, ze
                            powinno byc nielegalne tak samo jak zmiana numeru IMEI oraz ze jest nieetyczne.

A ja cie nie rozumiem.
                            Dlaczego nieetyczne??
                            A skoro miałoby być nielegalne to tak samo nielegalne byłoby dla komisów
                            prywatnych jak i operatorów!!
                            Bo nie może być takiego prawa że tylko operatorom to wolno bo nie oni są
                            właścicielami komórek tylko osoby fizyczne (i one mają prawo zrobić co chcą).
                            To tak jakby nie można było otwierać stacji benzynowych osobom prywatnym, tylko
                            właścicielom firm pośredniczącym sprzedaży i produkujących samochody.
                            To jak "nie wolno otwierać punktów napraw samochodów, naprawiać wolno tylko
                            serwisom".
                            To jak "nie wolno montować np. gazu innych firm niż te które wyprodukowały
                            samochód."
                            I tak dalej!!!!
                            (jestem ciekawy, kto sie ze mną zgadza??)
                            • Gość: Peppers Juz mowie IP: *.acn.pl 16.05.04, 19:51
                              Dzieki blokadzie SIMLOCK masz mozliwosc kupienia telefonu po promocyjnej cenie.
                              I dlatego uwazam, ze jego zdjecie jest nie fair wobec sieci. Jesli tak bardzo
                              chcecie zdejmowac SIMLOCKI to jak tylko wejdzie prawo o blokowaniu numeru IMEI
                              i bedzie ono egzekwowane (wtedy nielegalne komorki sie skoncza) to bede
                              namawial operatorow aby przestali dotowac telefony. W koncu jesli oni dotuja po
                              to aby potem ktos zrobil i w ch... to po co maja kontynuowac ten proceder. I
                              wtedy zobaczycie co to bedzie jak telefoniki beda bo 1000PLN. A kradzionych juz
                              nie bedzie (jesli bedzie obowiazywalo i bedzie egzekwowane prawo blokowaniu i
                              zakazie przebijania IMEI). Wtedy to nawet niech juz sobie HEYAH nie sprzedaje
                              telefonow, bo i tak bedzie to juz bez znaczenia.

Pozdrawiam!
                              • barracuda7110 Re: Juz mowie 16.05.04, 20:19
                                I tak powinno być. Drogie telefony natomiast tanie połączenia. Zupełnie zbędny
                                mi jest fon z mmsami, gprsem i innymi duperelami kupiony za złotówkę gdy nie
                                korzystam z tychże funkcji, bo są one wybitnie za drogie.

ps fon nie jest do szpanowania tylko do dzwonienia.
                          • olus_stad Re: Hehe 16.05.04, 20:38
                            Ad.2
                            'W pewnym sensie zdjecie blokady SIMLOCK jest
                            zlamaniem umowy miedzy operatorem a kupujacym.' to chyba Twoje slowa.

Wedlug mnie nieetyczne jest zachowanie operatorow wobec ludzi niepelnosprawnych (patrz watek Lucasa o Idei), a wedlug Ciebie to ich prywatna broszka. Tak samo sprawa ma sie z aparatami, moj aparat=moja sprawa, dla Ciebie to nieetyczne, dla mnie normalne. Skoro nie maja takie obowiazku prawnego to nie musza, skoro nie musza to nie robia, a wedlug Ciebie dziala to tylko jesli chodzi o znizki na abo, a juz na simlocki to nie. Filozofia Kalego.
                            • lookdawn Ja wam mówie! 17.05.04, 14:42
                              On jest z ideii!!
                              JA
                            • lookdawn Ja wam mówie! 17.05.04, 14:45
                              On jest z ideii!!
                              JA JUŻ NIE MOGE!!!
                              CZŁOWIEKU! JESTEŚ WEZWANY DO NAWRÓCENIA!! ;)
                              HEYAH RZĄDZI!!
                              (ps. wiadomo kto rozwalił ławeczke na przystanku autobusowym i skreślił napis
                              PLUS podpisując idea ;)) )
                              • Gość: Peppers Hehe IP: *.acn.pl 17.05.04, 17:09
                                1. Nie rozumiem czemu jesli jedno ma byc tanie to drugie musi byc drogie.
                                Dlaczego wszyscy uwazaja, ze albo jest tani telefon i drogie minuty albo drogi
                                telefon i tanie minuty. Czy naprawde nie moze byc jednoczesnie tanie i jedno i
                                drugie?

2. Nic mnie nie laczy z siecia IDEA. Choc uwazam ja za dobra siec.

3. Nie ja zdemolowalem lawke tylko jakis kretyn. A to, ze napisala potem IDEA
                                wcale o niczym nie swiadczy.

4. A co takiego niby IDEA zrobila inwalidom? W jaki sposob ich skrzywdzila? Bo
                                ja nie wiem. Wiem, za to ze zdobyla sie na ladny gest i zaproponowala im sama z
                                siebie specjalna promocje z tanim abonamentem.

Pozdarwiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka