Dodaj do ulubionych

tani abonament która sieć

03.07.11, 19:15
Może mi poradzicie, co zrobić. Sama mam telefon na kartę, bo tak mi wygodniej. Od września mój syn idzie do szkoły i chciałam mu kupić telefon, ale na abonament (będę mieć kontrolę gdzie dzwoni i nie będzie wymówek że nie mógł do mnie zadzwonić bo nie ma nic na koncie). Tylko nie wiem którą sieć wybrać. Jest tyle ofert a ja totalnie się na tym nie znam. Nie chcę też polegać na konsultantach z salonu, bo słyszałam już tyle razy o tym jak kogoś oszukali. Jak sądzicie, która sieć ma najkorzystniejszą ofertę?
Obserwuj wątek
    • needmoney Re: tani abonament która sieć 04.07.11, 11:17
      Tu masz zestawienie kosztów abonamentu zakładając że nigdy nie przekroczysz limitu darmowych minut.
      www.skrzydelko.pl/
      Najlepiej weź w tej sieci w której masz prepaida, zawsze są jakieś promocje wewnątrzsieciowe i np. doładować możesz z abonamentu ...
      • choclate_brown Re: tani abonament która sieć 04.07.11, 17:39
        dzięki za adres. fajna stronka. to może mi trochę ułatwić, bo nie muszę przeglądać wszystkich ofert pojedynczo tylko te kilka które by mi pasowały.
        Koleżanka z pracy dzisiaj mi powiedziała, że ona załatwiła synowi telefon w CarrefourMove (czy jakoś tak) i chciałam to sprawdzić na tej stronce, którą mi podałeś i oni tam mają tylko to co oferują duże sieci. Macie jakiś pomysł, gdzie mogłabym sprawdzić jakie oferty mają wszyscy operatorzy??
        • Gość: zuzia Re: tani abonament która sieć IP: 198.36.86.* 04.07.11, 22:42
          www.opengsm.pl/index.php/start_cont/symulator/
          • pina_colada88 Re: tani abonament która sieć 04.07.11, 23:05
            Nie trzeba mieć abonamentu aby kontrolować billingi, bo zdaje mi się, że o nie Ci chodzi.
            Z tego co wiem w Plusie czy T-Mobile jest możliwość zalogowania się na strony iboa czyli internetowego biura abonentów i sprawdzić billingi.
          • needmoney Re: tani abonament która sieć 05.07.11, 11:23
            Gość portalu: zuzia napisał(a):

> www.opengsm.pl/index.php/start_cont/symulator/

Raczej by się nie sugerował bym się tym symulatorem wybiera te oferty nie zbyt sensownie ... rozsądek i kalkulator da lepsze wyniki ;-)
            Oczywiście polecam prepaida szczególnie dla dzieciaka, można sprawdzić połączenia (nie wiem czy we wszystkich sieciach) i doładować zdalnie przez net lub w salonie ... tanie abonamenty są najmniej korzystne (marny telefon, mało minut w abonamencie i drogie po wykorzystaniu "darmowych") ...
            • choclate_brown Re: tani abonament która sieć 05.07.11, 17:26
              Sprawdzałam tą stronkę i też wyszły mi jakieś dziwne wyniki. Myślisz, że takie strony które porównują oferty operatorów nie są dobre? Mi ta idea się podoba... zresztą koleżanka z pracy wczoraj mi mówiła że słyszała od jakiegoś znajomego że pod koniec miesiąca ma być w internecie jakiś nowy porównywacz (nie wiem jak to się nazywa) gdzie będą zebrane wszystkie oferty (właśnie wszystkie, a nie tylko te znane) i ciekawa jestem jak to wyjdzie. Myślę, że to mogłoby pomóc osobom w takiej sytuacji jak ja.
              A nie da się zablokować jakoś możliwości wysyłania smsów premium? Też się boję, że będę musiała płacić nie wiadomo za co... Ale wydaje mi się, że abonament będzie najlepszy w tej sytuacji.
    • Gość: fxcf Re: tani abonament która sieć IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.11, 09:58
      Odpuść sobie abonament. Strata czasu i nerwów jak np. nabije ci premium sms na kilka stów. Każdy operator infrastrukturalny umożliwia zalogowanie się do boku na stronie i sprawdzenie połączeń.
      • Gość: Zbychu t-mobile Starter Między Nami IP: *.e-wro.net.pl 07.07.11, 01:55
        Ja wlasnie uciekam z ery/T bo nie chce co chwila doladowywac (nigdzie nie dzwonie).
        Ale ten zestaw jest akurat dla zakochanych albo matek pilnujacych dzieci.
        Jak sama masz pre paid to teraz kup dual sima albo porzuc swój stary numer i zmien na numer, który kupisz w tym co Ci proponuje ("Miedzy nami")
        Przeklejam ze strony "T":

Starter Między Nami

W pakiecie startowym Między Nami otrzymujesz:

* dwie karty SIM z dwoma kolejnymi numerami telefonu w sieci
        T-Mobile (edycja limitowana)
        * rok darmowych rozmów między numerami z tego samego pakietu
        bez dodatkowych opłat a nawet bez konieczności doładowania kont w tym czasie
        * pierwsze pół godziny każdej rozmowy jest bezpłatne,
        dopiero od 31. minuty naliczana jest opłata 30gr/min (wg Cennika taryfy Hot).
        * nielimitowana liczba bezpłatnych rozmów w ciągu dnia, tygodnia,
        miesiąca czy roku
        * 20 zł na start do wykorzystania (po 10 zł na każdym z numerów
        wchodzących w skład pakietu
        * konto ważne 12 miesięcy na połączenia wychodzące i przychodzące
        (od daty wykonania pierwszego połączenia na każdej z kart)
        * dodatkowo 1 miesiąc na połączenie przychodzące.
        www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/taryfy/karta/startery
        Mam nadzieje ze pomoglem.
    • andrzejtx Re: tani abonament która sieć 08.07.11, 08:07
      Dla dziecka zawsze polecam pre-paid. To jednak jest najlepsza kontrola kosztów. A brak środków na koncie uniemozliwia wydzwanianie do kolegów i koleżanek bez umiaru oraz uczy oszczedności. Teraz w pre-paidach jest usługa "zadzwoń do mnie" (ale nie wiem czy we wszystkich). Polega ona na tym, że jak nie ma środków na koncie wpisuje się kod z numerem telefonu np mamy i otrzymuje ona informację, że jej pociecha prosi by zadzwoniła. Więc nie ma wymówki, że nie można było zadzwonić do mamy bo zabrakło pieniążków na koncie.
      • pavlova85 Re: tani abonament która sieć 16.07.11, 09:20
        moim zdaniem faktycznie dla dziecka telefon na kartę jest lepszy. Szczególnie, że teraz można tak zrobić że jak nie ma środków na kocie można dzwonić na koszt osoby do której się dzwoni. tak więc przemyśl to:)
        co do tych stron, o których pisałaś- te porównywarki to moim zdaniem świetna sprawa. W sumie mam kolegę który pracuje w orange więc mi doradza i właśnie on powiedział mi żebym spróbowała z takich stron skorzystać kiedy szukałam abonamentu dla siebie. Wczoraj właśnie Tomek mówił mi że ma wejść nowa porównywarka całkowicie darmowa i o wiele lepsza. Podobno ma obejmować wszystkie oferowane przez sieci promocje i wszystkie sieci, więc nawet te malutkie o których istnieniu ludzie nawet nic nie wiedzą
        Moja rada jest więc taka żebyś poczekała jeszcze tydzień o ile jeszcze nie podjęłaś decyzji. Może uda ci się dzięki tej nowej stronie znaleźć jeszcze coś lepszego:)
        • choclate_brown Re: tani abonament która sieć 16.07.11, 18:19
          w sumie mogę jeszcze trochę poczekać, czas mam do połowy sierpnia (chciałabym żeby syn mógł przez pierwsze dwa tygodnie przed szkołą jeszcze zaznajomić się z telefonem ale myślę że pójdzie mu szybko:))
          tylko wiesz myślę że ta nowa porównywarka i tak może pokazać co innego bo te oferty zmieniają się strasznie szybko i chociaż przeglądam je już od jakiegoś czasu dalej nie mogę się w tym wszystkim odnaleźć...
          mówisz że będą wszystkie sieci? no to brzmi fajnie, przynajmniej wpisując dane na jednej stronie mogę mieć pewność, że wszystkie istniejące oferty mi sprawdzi
          pytanie tylko czy tak będzie na pewno, bo przecież wszystko zobaczymy jak ta strona ruszy- już się nauczylam że nie warto wierzyć takim obiecankom... ale poczekam i tak mam jeszcze czas
    • prze-mcio Re: tani abonament która sieć 28.07.11, 11:16
      Ja zawsze radzę przejście na prepaid. Najwygodniejsza forma korzystania z usług operatora. Wybierz sobie dogodną dla siebie sieć i zobaczysz, że lepiej :D Może być też mix, od razu telefon by był. Jak coś to polecam prepaid Heyah, najlepsza sieć pod względem cenowym i bonusów do doładowań, a te chyba wszysczy znają :)
      • Gość: agnieszka Re: tani abonament która sieć IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.11, 23:12
        Tmobile dwie karty sim w między nami to oszustwo.Zachęcona kupiłam dla mnie i syna zestaw dwóch kart.Są to karty prepaidowe .Przez rok darmowych rozmow między tymi dwoma numerami bez konieczności doładowania. Po jakimś czasie z telefonu dziecka nie można zadzwonić na mój telefon bo brak środków.No dobra doładowałam za 5 zł...I co dalej brak środków. Pytam w BOK a tam Pani na komputerku pyka i co się okazuje????????
        Trzymajcie się! Karta prepaidowa posiada zadłużenie na 140 zł!!Rzekomo nie mają blokady na internet a dziecko musiało się łączyć z internetem. To nie wchodzi w grę a jeśli nawet to jak można zadłużyć prepaid? Teraz stracę czas na pisanie reklamacji bo to mi kazała zrobić Pani lub kupić nowy zestaw. Dobre nie?
        • Gość: Arnold Re: tani abonament która sieć IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.11, 10:11
          Hmmm coś chyba nie tak poszło, po pierwsze jeśli nie przekracza się 30 min to rozmawiamy za darmo przez rok (sam korzystam z tej oferty), dwa może mieszkacie niedaleko granicy? Wtedy trzeba wszystko ustawić na sztywno i ostatnia kwestia czy telefon z którego korzystał syn to był smartfon z Androidem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka