Dodaj do ulubionych

HTC ONE V - problem z kartą SIM

13.06.12, 12:08
Witam, czy ma ktoś z Was ten telefon. Ja właśnie go dostałem i męczę się z kartą SIM. Kartę mam z Orange (jeśli ma to znaczenie), wkładam ją w slot, oczywiście tak jak jest tam narysowane i nic, telefon go nie wykrywa. Macie jakieś pomysły?
pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Zmb Re: HTC ONE V - problem z kartą SIM IP: *.opera-mini.net 13.06.12, 14:51
      Mam dokladnie ten sam problem... chetnie dowiem sie co z tym zrobic...
      • Gość: ppp Re: HTC ONE V - problem z kartą SIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 23:47
        Wlasnie jestem po zmianie tel na htc one v.
        Karta sim (siec orange) jest sprawna na 100% i mialem ten sam problem.
        Szukajac na necie znalazlem opinie, ze ogolnie z htc sa problemy z czytaniem kart sim.
        Znalazlem np to: www.youtube.com/watch?v=_DvVXl3khQ0
        Jednak w moim przypadku kombinowanie z tasma nie pomagalo.
        Za to pomogl zwykly update systemu.
        Moze to zbieg okolicznosci (choc nie sadze, bo nad tym htc siedze juz drugi wieczor) aby wykryl karte sim, wlaczalem / wylaczalem tel dziesiatki razy.
        W kazdym razie dziwne jest, ze bez aktualizacji system nie potrafil zrobic tak podstawowej rzeczy jak wykrywanie/czytanie karty sim.

W kazdym razie zycze powodzenia z tym ustrojstwem.
    • Gość: Marek G. Re: HTC ONE V - problem z kartą SIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.12, 00:30
      Witam,mam ten sam problem,telefon nie "widzi" karty sim.Kartę również mam z Orange.Dzisiaj podjechałem do salonu,dali mi drugą kartę sim i dalej to samo.Najciekawsze jest to,że kolega w pracy pożyczył mi swoją kartę(POP);telefon wykrył ją natychmiast!Nic z tego nie rozumiem!
      Telefon oddałem,niech serwis się martwi!
      • marius72_pl Re: HTC ONE V - problem z kartą SIM 14.06.12, 17:25
        O, to zrobił się z tego całkiem spory problem jak na HTC. Ja wczoraj byłem w salonie Orange. Dostałem duplikat karty SIM i przy obsłudze ją wkładałem, niestety ten sam komunikat, nie widzi karty SIM. Zostawiłem go w serwisie. Pani z obsługi powiedziała, że mogę go odesłać do Orange, bo kupowałem go w sieci i mam na zwrot 10 dni, ale to by zajęło chyba koło 3-4 tyg.
        Mam nadzieję, że tu będzie szybciej.
        pzdr
    • Gość: Arkus Re: HTC ONE V - problem z kartą SIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.12, 13:42
      Też ma ten problem w pierwszy dzień i drugi było wszystko ok , a dzisiaj już nie widzi karty SIM.
    • marius72_pl Re: HTC ONE V - problem z kartą SIM 15.06.12, 18:14
      Czy wszystkie problemy występują w sieci Orange?
      • Gość: Arkus Re: HTC ONE V - problem z kartą SIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.12, 10:07
        Mam dwie karty w sieci orange jedną na abonament druga jest orange go. Obydwie działają na starym telefonie, a w htc one v nie wykrywa żadnej. Miałem jakas aktualizację systemu lecz to też nie pomogło.
    • Gość: kris Re: HTC ONE V - problem z kartą SIM IP: *.euro-net.pl 16.06.12, 13:55
      Witam,mam ten sam problem.Wziąłem nową kartę i telefon ją widzi natomiast starej nie widzi.Ciekawe co na to biuro obsługi orange?
    • Gość: Rob Re: HTC ONE V - problem z kartą SIM IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.06.12, 18:57
      Mam dokładnie ten sam problem. Krótko cieszyłem się z nowego HTC Desire S do chwili kiedy przyszło mi włożyć kartę SIM z Orange. Telefon absolutnie nie chce łączyć się z siecią Orange. Włożyłem więc kartę SIM z T-Mobile - niestety taka sama sytuacja. Mam podejrzenia, że telefon (mimo że bez simlocka na konkretną sieć) mógł być zakupiony w Play i być może tylko w tej sieci zacznie działać. Ale nie chce mi się aż w to wierzyć. Jak ktoś już tu napisał - robi się poważny problem, telefony HTC tanieją, na Allegro zwierane są transakcje kupna różnych modeli smartfonów HTC a tu taka kicha. Również czekam na jakieś wieści. Osobiście spróbuję jeszcze z kartą Play za jakiś czas.
    • Gość: Rob Re: HTC ONE V - problem z kartą SIM IP: 80.50.126.* 22.06.12, 11:14
      Myślę, że w moim przypadku znalazłem rozwiązanie. Być może część z nas korzysta jeszcze ze starych kart SIM nazwijmy je umownie 2G. Dla smartfonów niezbędna jest karta SIM 3G. Wymieniłem więc starą na 3G i mój HTC Desire S (jak i zapewne inne HTC) wykrywa ją i działa bez problemów. Początkowo miałem obawy, że będzie działał tylko w Play ale na szczęście nic takiego nie ma miejsca. I kolejna dobra rada - koniecznie wykupcie sobie jakiś sensowny pakiet danych np. 300MB, 150 MB dla ewentualnego ściągania aktualizacji przez smartfon. I naprawdę nie ma znaczenia to , że będziecie pilnować aby mieć włączone tylko Wi-Fi lub hot-spot - życie jest nieprzewidywalne, będziecie potrzebowali kontaktu i dostępu do danych internetowych w przeróżnych sytuacjach i miejscach, także tam gdzie nie będzie Wi-Fi, więc warto się zabezpieczyć aby przypadkowo nie wygenerować sobie rachunku na kilkaset złotych. Powodzenia!
      • marius72_pl Re: HTC ONE V - problem z kartą SIM 23.06.12, 14:09
        Dwa dni temu odebrałem telefon z serwisu. Po wgraniu nowego oprogramowania (bez naleciałości orange) telefon już działa normalnie. Karta SIM czytana, tyle że teraz chyba zaczyna być problem z głośnikiem od rozmów.

pzdr
        • Gość: kg148 Re: HTC ONE V - problem z kartą SIM IP: *.play-internet.pl 28.07.12, 00:00
          U mnie ten sam problem z tym że telefon zakupiony w orange a karta sim z play abonament. Sokola już nie ma i tylko mojej karty nie czyta. Przestalam tak tak, abonament z orange startery z play i działa. Tylko mojej karty nie widzi przy czym wzięłam już duplikat karty play. Nic już z tego nie łapie. Pomocy.
      • Gość: gość Re: HTC ONE V - problem z kartą SIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.12, 11:22
        Nie zgodzę się z tą teorią.
        Ja mam ponad 10 letnią kartę SIM z Orange a raczej jeszcze z z "starej" Idei szukałem w 4 salonach karty microSIM ale niestety nie było odpowiedniej serii do mojego numeru telefonu więc miła pani zaproponowała mi że mi wytnie kartę mikro z mojej obecnej karty. Zapytałem przekornie "to tak się da?" Na to pani "oczywiście, jeszcze zaoszczędzi pan 25zł" więc zgodziłem się. No i powiem tak. Włożyłem "obciętą" kartę do mojego HTC One S i o dziwo tel. ją zobaczył dało się wykonywać połączenia. Lecz w domu chciałem sprawdzić czy widzi inne karty mikro "Play", "T-mobile" no i ku mojemu zaskoczeniu nowych (Nazwijmy je 3G jak nazwał kolega) nie widział, natomiast tą starą (2G - Idea;)) łapał bez problemu.... do czasu teraz nie widzi żadnej. Nie wiem w czym jest problem...
    • sosen86 Re: HTC ONE V - problem z kartą SIM 13.07.12, 12:13
      A próbowałeś ściągnąć belkę górną uruchomić telefon ponownie? Nie ma prośby o pin jak ściągniesz powiadomienia z górnej belki? Karta nowa?
      • Gość: mariola Re: HTC ONE V - problem z kartą SIM IP: *.1.pl 30.07.12, 17:28
        O rany, myślałam,że tylko ja mam pecha. Od 19 czerwca mam umowę z play na HTC One V, telefonu do dzisiaj tj. 30 lipca nie mam. Od początku nie czytał karty, przez cały czas jest w serwisie Regeneris. Podobno naprawiają to badziewie. Trochę lepiej się poczułam po przeczytaniu wpisów ale nie poprawiło mi to humoru. Pozdrawiam pechowców!
        • Gość: jacek Re: HTC ONE V - problem z kartą SIM IP: *.is.net.pl 25.09.12, 21:26
          Mam to samo ale nie wiem jak sie to zakonczy,telefon nadal jest w regeneris,juz okolo miesiaca. Napisz jak zakonczyla sie Twoja sprawa z tym telefonem i problemem.
    • Gość: Arkus Re: HTC ONE V - problem z kartą SIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.12, 22:28
      Ja tydzień temu dostałem od orange nowego HTC one v i jak na razie działa :)
    • bogdanszad Re: HTC ONE V - problem z kartą SIM 10.08.12, 08:59
      Ja mam HTC Wildfire S i też miałem problem z kartą SIM (ale jestem w Plusie). Mój problem byl inny, ponieważ dotyczył tego, że nie moglem nigdzie zadzwonić, telefon się wylączał itd. Wymieniłem kartę SIM na nową (tamta miala 10 lat) i problem zniknął. Teraz jedynie telefon się zacina czasem.
      Coś im te HTC chyba nie wyszły... !
      • Gość: użytkowniczka Re: HTC ONE V - problem z kartą SIM IP: *.nstream.pl 22.12.12, 18:08
        mi od razu kobieta w salonie [plus] powiedziała, ze muszę zmienić kartę sim (11 lat miała :D), na micro sim? albo coś takiego, to taka mniejsza karta z obwódką wielkości normalnej karty sim - ale z tego co zauważyłam, w innym miejscu ma tą złotą powierzchnię, więc może dlatego macie problem. Wszystko śmiga bardzo z nią bardzo ładnie (p.s. nie odrywajcie czasem obwódki :D jak kupicie, ja się w ostatniej chwili powstrzymałam... i to mnie uratowało ;D - bez tego nie można włożyć tam karty)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka