roseorlilly
31.03.15, 11:26
Witam wszystkich, nie za bardzo wiedziałam gdzie mam szukać informacji ponieważ po przeczesaniu wyników wyszukiwania w Google znalazłam tylko różne ostrzeżenia przed aktywowaniem usług za pomocą tego numeru telefonu (koszt takiego sms wynosi ponad 30 zł.!) A ja mam trochę nietypowy problem i liczę na to, że ktoś wie coś na ten temat i doradzi. Nie wiem co o tym sądzić - czy to prawda czy zwykły przekręt. Mianowicie załatwiam pewną sprawę z ogłoszenia na pewnym portalu, skontaktowałam się z panią na podany email a w odpowiedzi (jakby z automatu, bo doszła w tej samej minucie co wysyłałam maila) otrzymałam informację, żeby kontaktować się z panią dla bezpieczeństwa przez specjalny portal (napisała nawet, że coś na zasadzie serwersms.pl i żebym o tym poczytała co to). Niby wszystko brzmi wiarygodnie oprócz właśnie automatycznej odpowiedzi (chociaż to można wytłumaczyć) ale mam duże wątpliwości co do tej opcji kontaktu - podany link przenosi na stronę zalogowany.pl/cośtamcośtam (nie wyszukuje takiej strony w wyszukiwarce) no i tam trzeba wysłać sms na numer 92550 - który podobno trafia od razu do owej pani, która potem oddzwania na mój numer. Przewertowałam regulaminy na tej stronie no i pisze tylko to co wszędzie drobnym druczkiem, a mi chodzi o to czy rzeczywiście możliwy jest kontakt z kimś przez taki sms czy to kolejne wyłudzenie na nieświadomych ludziach? Proszę bardzo o pomoc jeśli ktoś ma jakieś pojęcie w tym temacie.
Dodam tylko dla wyjaśnienia że nie załatwiam nic nielegalnego przez to ogłoszenie (w sensie nie jakieś dopalacze, broń czy inne świństwa), chodzi o coś legalnego ale nie można tego za bardzo tak ,,załatwiać" przez internet tylko osobiście a ja akurat jestem w sytuacji podbramkowej.