Dodaj do ulubionych

Zdjecia z telefonu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 11:42
Gdzie w Warszawie mozna dac do zgrania na plyte zdjecia z telefonow?Czy
wogole ktos zajmuje sie takimi uslugami i jaki jest tego koszt?
Obserwuj wątek
    • Gość: Peppers Hmm IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.09.04, 11:51
      Mysle, ze takimi rzeczami nikt sie nie zajmuje. Zdjecia z telefonu mozna
      dziecinnie prosto przeniesc na komputer za pomoca kabla lub IrDa. A od tego do
      wypalenia to juz jeden niewielki krok. Mysle, ze ktos z tego forum zaoferuje
      sie zrobic to dla Ciebie za symboliczna oplata lub nawet za darmo ale
      oficjalnych miejsc gdzie swiadczyliby tego typu usluge nie uraczysz. Na koniec
      dodam tylko, ze djecia z telefonu sa z reguly bardzo marnej jakosci i zajmuja
      tak malo miejsca, ze wedlug mnie duzo bardziej oplaca sie nagrac je na
      dyskietke. Sredni rozmiar zadjecia z telefonu to jakies 50KB. Dyskietka ma
      1400KB wiec zmiesci sie na niej okolo 30 zdjec. Plyta CD na pojemnosc 700000KB
      (standardowo)wiec moglabys upchnac na niej 140000 (!) takich zdjec z
      telefoniku. Wedlug mnie szkoda zachodu i plyty, bo 14000 na 100% nie masz.

Pozdarwiam!
      • Gość: ania Re: Hmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 12:08
        Akuran nie mam dzis kompa pod reka dlatego szukam takich mozliwosci,mam jeszcze
        pytanie czym rozni sie kabel usb od zwyklego kabla PC,wiem oczywiscie ze
        wejsciem do kompa ale jesli chodzi o mozliwosci?
        • Gość: M4b Re: Hmm IP: 57.67.194.* 23.09.04, 16:24
          Problem nie w kablu tylko w oprogramowaniu. Kabel ( iport - USB lub COM) to
          tylko "transporter" danych, i nic wiecej. USB będzie szybsze i
          funkcjonalniejsze (można podłączyć i odłączyć od komputeraz w czasie pracy bez
          konieczności restartowania kompa) ale funkcjonalnośc będzie dokładnie ta sama.
          .
          • Gość: Peppers Nie do konca IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.09.04, 18:11
            Kabel USB na pewno bedzie dzialal szybciej ale za to potrzeba do niego wiekszej
            ilosci sterownikow. Oprocz tego dla zwyklego uzytkownika niczym nie rozni sie
            od zwyklego kabla.

Pozdarwiam!
      • eshka Re: Hmm 23.09.04, 22:46
        Nieprawda Peppers. Wyobraź sobie takie urządzenie
        www.fotopolis.pl/index.php?arch=1&nrarch=642
        Są także kioski, na które przez bluetooth możemy przesłać zdjęcia z naszego telefonu. Następnie pliki
        są ściągane na inny komputer. Takie pliki można zapisać na płycie CD lub zrobić z nich tradycyjną
        odbitkę fotograficzną /inna sprawa, że jakość koszmarna/
        I to wszystko w zakładzie fotograficznym
    • Gość: Piotrek Re: Zdjecia z telefonu IP: *.ksiezyc.pl / 80.51.247.* 24.09.04, 17:01
      mam problem mam kabel usb do sony ericssona i brak mi sterownikow moze ktos z
      was sie zna na tym jak tak to odpiszcie dzieki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka