Dodaj do ulubionych

Jaki program do Nokii i IrDY??

IP: *.tmxnet.pl / 82.160.69.* 07.10.04, 18:33
Witam, jaki program polecacie do wkrywania Javy, tapet itp do telefonu przez
IrDE?? Oxygen niechce mi działać... :( Kabel COM nie współpracuje z moja
Nokią, a USB nie działa mi...
Aha, mam Nokie 6230.
Obserwuj wątek
    • Gość: el Re: Jaki program do Nokii i IrDY?? IP: *.hertz.jippii.com 08.10.04, 11:25
      Nie wiem czy dobrze rozumiem ale powinienes zainstalowac Nokia PC Suit dla 6230
      inaczej nie powalczysz. Program jest za darmo na stronach Noki.
      Mozesz miec problemy z IrDa, bo komp czasami instaluje GENERIC, trzeba wiec
      wejsc do systemu i zrobic update drivera. Powinno pomoc. Potem otwierasz suit i
      ustanwiasz lacze przez irda. Ja mialem taki wypadek ze moglem zainstalowac Java
      tylko przez Instalatora Aplikacji w Suit, bo przez bluetooth nie chcialo wejsc.
      Moze pomaga?
      powodzenia,
      p
    • Gość: Paweł Re: Jaki program do Nokii i IrDY?? IP: *.tmxnet.pl / 82.160.69.* 08.10.04, 14:39
      Akurat wczoraj wieczorem udało mi sie wspołgrać Irde z PC Suite-m :] Wszystko
      dziala ok! No moze procz tego ze niewiem czym moge przegrac teledyski na
      telefon z kompa... zadna funkcja Suita nie jest w stanie ich wgrac :(
      Moze mi pomozesz jakim programem moge je zgrac...

W sumie to juz zamowilem czytnik kart MMC to teraz bede mial luzik :]
      Jescze tylko BT i bede mial wszystko do podłaczania N6230 z kompem :D:D:D
      • Gość: el Re: Jaki program do Nokii i IrDY?? IP: *.dsl.saunalahti.fi 10.10.04, 19:23
        To fajnie ze sie udalo! Czytnik to wielkie ulatwieni (chodzi o karte SD chyba),
        ja mam w laptopie i mozna duzo obejsc! ;)

Co do filmow, to nie powinno byc problemow. Nokia 6230 obsluguje filmy w
        formacie .3gp, to znaczy ze tylko odpowiednio sformatowany plik bedzie chodzil
        i uda Ci sie go przeslac przez irDa lub BT. Ja wiem ze jest program do
        konwersji, ale mozna go tylko dostac zapisujac sie na Nokia Developer Forum.
        Przy pomocy tego programiku zmieniasz plik filmu na 3gp i w wiekszosci wypadkow
        bedzie dzialalo :) (w tej chwili nie pamietem nazwy tego softu)
        powodzenia.
    • Gość: tom6610 Re: Jaki program do Nokii i IrDY?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.04, 19:40
      Proponuę MobiMB bardzo prosty w obsłudze i konfiguracji. Wgrasz nim jave i
      polifonię ale nie można ściągnąć danych. Napewno będziesz zadowolony bo sam go
      używam do nokii 6610 i 3510i - zero problemów.
      • Gość: Paweł Re: Jaki program do Nokii i IrDY?? IP: *.tmxnet.pl / 82.160.69.* 10.10.04, 20:05
        Dzieki za odp. a co do tego MobiMB to znasz jakas strone www gdzie moge dostac
        go po polsku?! Jak tak to podaj mi link:] thx
        • Gość: tom6610 Re: Jaki program do Nokii i IrDY?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.04, 20:24
          napisz do mnie na GG 6376972
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka