Dodaj do ulubionych

Beznadziejna ERA

IP: *.ztpnet.pl 07.12.04, 12:22
Na www.bankier.pl przed chwila przeczytałem,że ERA skarży się na dumpingowe
ceny IDEI. Co o tym sądzicie? Cieszę się,że nie jestem abonentem tej
beznadziejnej ERY,do której nawet nie można wysłać smsa z sieci.
Obserwuj wątek
    • barracuda7110 Re: Beznadziejna ERA 07.12.04, 14:56
      Jak nie umiesz poruszać się po stronach www to siedź cicho. Ze strony ery
      spokojnie można wysłać sms... Pozatym teraz smsy są tanie. Żal ci 20 gr?

ps nie zdziwiłbym się gdyby idea stosowała ceny dumpingowe. Ma przecież za
      plecami mamusię tpsa.
      • Gość: :-] [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 15:50
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Piotrek Re: Beznadziejna ERA IP: *.ztpnet.pl 08.12.04, 09:43
      Wkurzacie sie ze nalezycie do ERY? Żal mi was serdecznie. Poza tym mowilem,ze
      nie mozna wyslac smsa do ERy a nie z ERY. Nie umiecie czytac? Wiem,ze z Idei
      badz miasta Plusa smsy docieraja do waszej zakichanej ery,ale dlaczego nie
      dochodza z GG? I nie chodzi o oszczedzenie 20 gr ale o zasade,poza tym kazdy
      kto nie ma komorki moze wysylac smsy przez GG ale nie do ERY! I jeszcze jedno!
      Co TPSA ma wspolnego z dumpingowymi cenami? Wszyscy wiedza ze TPSA ma ceny
      bardzo wysokie,sam zrezygnowalem z ich uslug ... Ale to bardzo bogata firma i
      IDEA swietnie to wykorzystuje! Aha,czy ERA zgodzila sie kiedys aby mozna bylo
      zmienic abonament na promocyjny,tzn. przejsc z abonamentu w ktorym sie jest w
      tej chwili na abonament ktory jest zdecydowanie korzystniejszy? Nigdy,bo
      gleboko w d. maja klientow,kaza im placic po starych,czyli wyzszych zasadach!
      Az trudno uwierzyc ze w Polsce jest 9 milionow klientow tak zakichanej
      sieci ... POZDRAWIAM
      • maatti Re: Beznadziejna ERA 08.12.04, 10:54
        Jak jestes taki ograniczony że gg to dla ciebie jakieś bóstwo to twój problem, z
        WPK SMS do ERY wysyła się błyskwicznie...
        • Gość: :-) Biedni ograniczeni ludzie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 11:13
          Jesli jestes pracownikiem idei to nie musisz jej tak bardzo promowac na
          forum,bo kto ma byc jej abonentem to bedzie,a jesli nie i po prostu jestes
          ograniczony w uzytkowaniu komputera to sie nie wypowiadaj.Dumpingowanie cen ma
          bardzo wiele wspolnego-ale jesli tego nie rozumiesz,to ja na pewno nie bede Ci
          tlumaczyc.I skoro nie masz mozliwosci wysylania smsow ze strony Ery,znaczy to
          tylko tyle,ze nie masz komorki,a jesli nie masz komorki,to nie rozumiem
          dlaczego sie w ogole wypowiadasz i o co ta dyskusja-ludzie,ktorzy nie sa
          abonentami zadnej z sieci nie maja o sieciach i ich uslugach,zasiegu itd.
          zielonego pojecia.
      • barracuda7110 Re: Beznadziejna ERA 08.12.04, 11:30
        Mnie ciebie też jest żal... nie mogę się nabijać z kogoś z tak poważną wadą
        wzroku. Nie wiem jak mogłeś pominąć wieeelki link po prawej stronie o tak
        tajemniczej nazwie jak "bramka sms" a później przeoczyć tekst nie dość, że
        napisany innym kolorem czcionki to jeszcze "wyboldowany": zaloguj się na adres
        email. Ale najwyraźniej żeby dojść do tego trzeba mieć doktorat z informatyki i
        fizyki jądrowej.

Z gg nie korzystam, bo mi się nie podoba a smsy wysyłam z komórki. Nie jest mi
        żal kilkudziesięciu groszy.

Mnie dziwi, że przebrnąłeś przez tyle podstron i trafiłeś na to forum i na
        dodatek umiałeś założyć nowy wątek. A na stronie Ery nie widziałeś wielkiego jak
        byk linka.

Skoro Era ma 9 mln klientów to widać jest lepsza od twojej idei. Przynajmniej
        jak coś wprowadza to robi to uczciwie (vide mmsy i gprs w prepaidzie) nie mydli
        oczu obietnicami.

Bez pozdrowień.
        • Gość: kristof Re: Beznadziejna ERA IP: *.hcm.com.pl / *.hcm.com.pl 08.12.04, 13:26
          masz racje piotrek.Era jest beznadziejna, mam tam abonament M40, chetnie bym
          juz ja zamienil na Jedyną-ALE NIE MOZNA- SKANDAL, NIE DAJA WYBORU.Lapią
          naiwnych i z nich doją jak mogą.
          • freebaby Re: Beznadziejna ERA 08.12.04, 15:52
            Przylacze sie - era to dno. Jezeli chodzi o ceny dumpingowe, to o kant d...
            potluc. Ze swojej pozycji klienta - to jest zwykla konkurencja i maly uszerbek
            (czy nawet wiekszy) na dochodach operatora na korzysc klientow jest ok.
          • Gość: :-) Kristof... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 16:29
            Twoje zdanie szanuje,bo masz jakies argumenty i sa one prawdziwe,nie
            gadasz,zeby gadac-jak niektorzy:-/
    • Gość: qq Re: Beznadziejna ERA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 18:31
      Oczywiscie, ze mozna wyslac smsa z sieci. Bramka nie jest zbyt wygodna, a
      wysylanie z gg chyba nie dziala. Zainstaluj sobie inny znany komunikator i po
      klopocie.
      • lookdawn Re: Beznadziejna ERA 08.12.04, 21:38
        Sprostuje tylko liczbe klientów bo taka kłótnia bezsensowna jest

według danych rozliczeniowych:
        w II kwartale Era miała 7'517'923 klientów
        Licząc z Heyah
        do 9 to im troooszke brakuje

pozatym...
        idea 6'090'000
        plus 6'004'300
    • Gość: Piotrek Re: Beznadziejna ERA IP: *.ztpnet.pl 08.12.04, 23:08
      Fajnie wiedziec ze jestem debilem,itp. Tylko dlatego ze nie lubie ERY ... Nawet
      pozdrowienia mi sie nie naleza... I dalej nie rozumiem dlaczego z GG nie mozna
      wyslac smsa do ERY? I dlaczego tak duzo ludzi ucieka z ERY do IDEI a nie na
      odwrot? I jeszcze jedno: " ERA nie sciemnia oczu ", a czy billing jest tam za
      darmo? Nie szanuje sie tam klienta i takie jest moje zdanie! POZDRAWIAM !
      • barracuda7110 Re: Beznadziejna ERA 08.12.04, 23:55
        1. fajnie Ci idzie dyskusja z samym sobą. Rozumiesz strukturę postów na forum
        gazety czy to też należy ci łopatologicznie tłumaczyć?
        2. gg to tandetny komunikator. W innym poście było napisane, że z wpk smsy da
        się wysłać. Pozatym istnieją też przeglądarki internetowe, które (uwaga, skup
        się!) służą do otwierania stron www. W taki sposób możesz nawet wysłać smsa!!!
        Niewiarygodne, prawda? Nawet do tej okropnej Ery!!! Wierzysz mi nadal?
        3. Rachunek szczegółowy jest za darmo. Nie jestem pewien co do najniższego
        abonamentu. Nigdy nie zwracałem na niego uwagi.
        4. Ile razy byłem w salonie Ery tyle razy byłem kulturalnie obsłużony. Nigdy nie
        spotkałem się z chamską czy arogancką obsługą.
        5. Pozdrowienia ci się nie należą, bo tylko bijesz pianę zamiast prowadzić
        sensowną dyskusję. Zero argumentów tylko krzyk i lament.
        6. O ile dobrze pamiętam to w Polsce oprócz Ery jest jeszcze Plus i Idea. Masz
        wolny wybór więc jak Ci się jedna sieć nie podoba możesz przejść do drugiej.

ps mógłbyś potwierdzić rewelacje na temat ludzi uciekających z Ery do Idei?
        Całkiem niedawno słyszałem o ludziach pędzących w odwrotnym kierunku...
    • Gość: Piotrek Re: Beznadziejna ERA IP: *.ztpnet.pl 09.12.04, 10:00
      Barracuda710,moze i w ERZE byles zawsze milo obslugiwany,chociaz z pewnoscia do
      milych ludzi to ty sie nie zaliczasz. Pozdrawiam ( mimo wszystko ).
      • ferdek99 [...] 09.12.04, 14:30
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: nelsonek Re: Beznadziejna ERA IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.04, 22:49
          > Era to kicha, badziewska sieć i wszystko co ja mam na ten temat !!

moze jakies argumenty?? dla mnie Opera to kicha, badziewska przegladarka i wszystko co mam na ten temat (bo argumentow nie mam:P)!!!
    • Gość: Piotrek Re: Beznadziejna ERA IP: *.ztpnet.pl 09.12.04, 14:41
      Dzieki za pozdrowienia,rowniez ciebie serdecznie pozdrawiam! A czemu dyskutuje?
      Nie wiem,chcialem sprowokowac dyskusje,a udalo mi sie tylko otrzymac pare
      epitetow jaki to debil ze mnie. No coz,takie zycie... 3MAJ SIE!
      • Gość: gauche Re: Beznadziejna ERA IP: *.ztpnet.pl 09.12.04, 14:51
        Trudno sie zgodzic, ze Era jest beznadziejna. Ma dobry zasieg, sprawny BOK.
        Przez 3 lata nie mialem zadnych z nia problemow. Jedyne co mnie denerwowalo to
        stawka 2,12 zl za minute polaczenia :/
        • ferdek99 Re: Beznadziejna ERA 09.12.04, 16:12
          Gość portalu: gauche napisał(a):

> Trudno sie zgodzic, ze Era jest beznadziejna. Ma dobry zasieg, sprawny BOK.
          > Przez 3 lata nie mialem zadnych z nia problemow. Jedyne co mnie denerwowalo to
          > stawka 2,12 zl za minute polaczenia :/

Dzięki Ci za fachową, rzeczową i mądrą wypowiedź !
          Bynajmniej swym postem nie ubliżasz nikomu i chwała ci za to.
          Ale coż, właśnie takich formuowicvzów jest mało.
          Co do w/w postu. Inni operatorzy raczej mają sprawne BOK a bynajmniej Idea. A z
          sygnałem, to moim zdaniem wszyscy już w dzisiejszej dobie czasu są na jednym
          poziomie.
          Dobrze zauważyłeś, odbiegają tylko stawkami za połączenia no i jeszcze innymi
          być mało może znaczącymi sprawami, ale wybór zawsze zależy od klienta. W Idei
          jest jeszcze bynajmniej dla mnie /abonament/ super sprawa. Po zalogowaniu się w
          mBox mosz do wysłania do wszystkich sieci 30 SMS-ów za darmo w danym miesiącu.
          Możesz też na podstronie "Idea 24 on-line" sprawdzić ile masz minut do
          wygadania, ilość punktów w programie "Profit", zmieniać samemu ustawienia bez
          potrzeby łączenia się z BOK i zawsze wiesz, czy dana usługa jest płatna a jeśli
          tak, to podana jest stawka i możesz lub nie zmieniać wszystko do woli. Nie mam
          nic przeciwko innym operatorom, być może to mój błąd, ale jestem juz od 6 lat w
          tej "Iudeii" i myślę, że jeszcze pozostanę !!! nie dają mi ku temu powodu.
          Pozdrawiam.
          • Gość: aladi Re: Beznadziejna ERA IP: *.crowley.pl 10.12.04, 11:04
            poczatki tak taka:
            kupujesz karte za 50 zl
            ale na koncie masz kwote pomniejszona o VAT
            dzwonisz
            placisz stawke z VATem
            fajnie, nie?
            potem sie zorientowali, ze inni operatorzy jakos uczciwiej traktuja prepaidowcow
            nawet w reklamie o tym trabieli
            kupujesz karte za 50 zl
            i masz na rozmowy 50 zl
            zalosne...
            poczatkowo faktycznie wygrywali duzym zasiegiem
            i chyba dobrymi tylko biznesowymi taryfami
            ale teraz?
            era? nie, dziekuje.
            • barracuda7110 Re: Beznadziejna ERA 10.12.04, 16:26
              Gdybyś pomyślał zamiast marudzić na forum to wszedłbyś na stronę www ery i
              zobaczył jak były rozliczane opłaty za połączenia. Suma pobierana z z konta po
              np. połączeniu była bez (!!!!!!!!!!!) vatu. Ile jeszcze razy trzeba będzie to
              tłumaczyć????? Pewnie przez takich jak ty era z tego zrezygnowała.

ps wydaje mi się, że iq na poziomie gwoździa pozwala to zrozumieć.
              • Gość: :-) Re: Beznadziejna ERA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 22:31
                Barracuda-zaczynam być fanką Twoich wypowiedzi:D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka