Gość: zeus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 16:31 czy ktoś wie jaki model obsługuje dwie karty sim np;idea i jakaś zagraniczna, podobno jest taka możliwość. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
peppers1 Hmm 09.01.05, 18:36 Jesli chcesz wlozyc obie karty na raz to nie wiem. A jesli chcesz raz korzystac z jednej raz z drugiej karty to Twoje wymagania spelnia kazdy aparat bez blokady SIM-LOCK. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Jeden aparat dwie karty sim 09.01.05, 18:41 Musisz poszukać adaptera na dwie kart sim do Twojego telefonu. Będziesz chyba musiał wyłączać i włączać fona żeby przejść na drugą kartę (być może nie, nie jestem pewien). Odpowiedz Link Zgłoś
aqar Re: Jeden aparat dwie karty sim 09.01.05, 23:48 Zgadza sie. Bedzie potrzebny adapter. Ogolnie wyglada to tak jak karta sim, z tasma. W zaleznosci od modelu aparatu, wyglada dlugosc tasmy. Jak wspomnialem, na jednej stronie masz cos co przypomina karte sim, co umieszczasz w telefonie, a na drugim koncu jest miejsce na dwie karty, w ktore wkladasz te ktore chcesz uzywac. Drugi koniec wkladasz na baterie, pod klapke. Sposob uzycia jest prosty. Wlaczasz telefon i podajesz PIN karty ktora chcesz uzywac. Telefon nie moze posiadac SIMLocka o ile sa to karty z roznych sieci. Jest tez inne rozwiazanie, drozsze ale moim zdaniem lepsze - klonowanie kart. O ile wiem, te produkowane "nowa technologia" czyli z polskich Era z SimExtra, Nowy Plus oraz czarne Idei niestety sa ciezkie do klonowania, a przez to drozsze. Wtedy mozesz nawet na jednego SIMa wrzycic kilka numerow, a przelaczac z menu w telefonie. Adaptery DualSim mozesz wyszukac np. na Allegro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rambo Re: Jeden aparat dwie karty sim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 17:01 miałem ten patent z adapterem w 3310.Jest jedna wada tego rozwiązania:aktywny jest tylko jeden numer , ten aktualnie uruchomiony. Żeby przejść na drugą kartę należy tel.wylączyć i ponownie włączyć.Jest to co nieco wkurzające ,gdy trzeba kilkanaście razy dziennie się przełańczać.Widziałem adapter do 3310 na 5 kart i wtedy na pokrywce dolnej jest przesuwka do wybierania karty sim. Ale nawet z pokrywką i adapterem na 2 karty 3310 wygląda jak cegła. Odpowiedz Link Zgłoś
aqar Re: Jeden aparat dwie karty sim 10.01.05, 20:28 Masz racje, moze i uciazliwe jest wylaczanie aparatu, moze i ciut powiekszeniu ulegna gabaryty, ale to chyba wygodniejsze rozwiazanie aniezeli przekladanie kart, badz noszenie dwoch telefonow ;-) Polecam adapter jako najtansze tego typu rozwianie. Odpowiedz Link Zgłoś