Dodaj do ulubionych

...Tele2 - jak traktuje klienta....

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 17:29
Potrzebuję informacji dotyczących traktowania klienta przez Tele2 - nie
jestem pewny, czy jest to firma na, której można polegać.

Proszę o podanie, czy spotkała Państwa krzywda ze strony Tele2, a, jeśli tak,
to jaka ?

Pozdrawiam wszystkich.
Obserwuj wątek
    • Gość: gauche Re: ...Tele2 - jak traktuje klienta.... IP: *.ek.zgora.pl 24.01.05, 19:13
      Mnie spotkala. Po podpisaniu umowy z Tele 2 jestem nekany przez pracownikow
      Telekomunikacji Polskiej. Wydzwaniaja mniej wiecej raz na tydzien oczerniajac
      Tele 2 i proponujac mi powrot do TP :/
      • Gość: wikul TELE2: obsługa klientów do poprawy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.01.05, 00:05
        Spółka TELE2 naruszyła prawo utrudniając konsumentom rezygnację z usług, a
        także nie udzielając im pełnej i rzetelnej informacji – uznał Prezes Urzędu
        Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Jak poinformował Urząd w oficjalnym
        komunikacie, w toku prowadzonego przez katowicką Delegaturę UOKiK postępowania
        ustalono, że konsumenci, którzy rezygnowali z usług preselekcji świadczonych
        przez TELE2, nie byli przez operatora informowani o konieczności powiadomienia
        Telekomunikacji Polskiej SA o tym fakcie. W praktyce skutkowało to tym, że
        pomimo odstąpienia od umowy z TELE2 połączenia telefoniczne były nadal przez
        niego wykonywane. Jednocześnie UOKiK uznał za niezgodne z prawem pobieranie od
        abonentów opłat za szczegółowy wykaz wykonanych połączeń telefonicznych w
        przypadku uwzględnienia reklamacji. W toku prowadzonego przez Urząd
        postępowania firma wycofała się z wyżej wymienionych praktyk. Urząd badał
        ponadto problem ograniczania praw abonentów do odstąpienia od umowy. Jak
        ustalono, operator nie informuje konsumentów o możliwości rezygnacji z usług w
        ciągu 10 dni (w przypadku gdy umowa została zawarta poza lokalem) lub ustala
        krótsze niż przewidują to przepisy terminy rezygnacji. Wobec powyższego,
        operator został w decyzji zobowiązany do rzetelnego informowania konsumentów.
        Decyzji, która nie jest prawomocna (operatorowi przysługuje odwołanie do Sądu
        Ochrony Konkurencji i Konsumentów) nadano rygor natychmiastowej wykonalności.
        • Gość: Spiryt Zarzuty Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów IP: *.chomiczowka.waw.pl 10.02.05, 19:24
          Chciałbym sprostować zarzuty Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów jakie
          zacytował wikul:

"ustalono, że konsumenci, którzy rezygnowali z usług preselekcji świadczonych
          przez TELE2, nie byli przez operatora informowani o konieczności powiadomienia
          Telekomunikacji Polskiej SA o tym fakcie." JEST TO NIEPRAWDA, BOWIEM FIRMA TELE2
          W PISMACH DO KLIENTÓW DOT. POTW. REZYGNACJI WYTŁUSZCZONYM DRUKIEM ZAZNACZA O
          KONIECZNOŚCI POINFORMOWANIA TP.SA O REZYGNACJI Z TELE2

"Jednocześnie UOKiK uznał za niezgodne z prawem pobieranie od
          abonentów opłat za szczegółowy wykaz wykonanych połączeń telefonicznych w
          przypadku uwzględnienia reklamacji." TO TEŻ BZDURY, BO W PRZYPADKU GDY KLIENT
          REKLAMUJE FAKTURĘ, ZAWSZE RAZEM Z ODPOWIEDZIĄ NA REKLAMACJĘ JEST WYSYŁANY
          BEZPŁATNY BILLING (BEZ WZGLĘDU NA TO CZY REKLAMACJA JEST UWZGLĘDNIONA CZY TEŻ NIE)

"Jak ustalono, operator nie informuje konsumentów o możliwości rezygnacji z
          usług w ciągu 10 dni (w przypadku gdy umowa została zawarta poza lokalem) lub
          ustala krótsze niż przewidują to przepisy terminy rezygnacji." TO TEŻ
          KWESTIONUJĘ, DLATEGO, ŻE § 8 PKT. 2 REGULAMINU ŚWIADCZENIA USŁUG
          TELEKOMUNIKACYJNYCH PRZEZ TELE2 POLSKA SP. Z O.O. INFORMUJE, ŻE: >>KONSUMENT
          MOŻE OSTĄPIĆ OD UMOWY BEZ PODANIA PRZYCZYN W TERMINIE DZIESIĘCIU DNI OD DNIA JEJ
          ZAWARCIA<< ZE SZCZEGÓŁOWYM REGULAMINEM MOŻNA ZAPOZNAĆ SIĘ NA STRONIE: WWW.TELE2.PL

Oczywiście powyższe zarzuty OKiK zostały zakwestionowane przez Tele2, które
          odwoła się do Sądu Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Z mojej strony mogę dodać,
          że niezadowolenie klientów Tele2 winika najczęściej z niewiedzy o świadczonej
          usłudze. Pozdrawiam!
          • Gość: dociekliwy ser Na czym polega niewiedza/niepoinformowanie? IP: *.neostrada.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 09:25
            Gość portalu: Spiryt napisał(a):

> ... niezadowolenie klientów Tele2 winika najczęściej z niewiedzy o świadczonej
            > usłudze. Pozdrawiam!

A to ciekawe. O jakiej konkretnie niewiedzy piszesz?
            Może o tej, że to niby 31% tańsze połączenie lokalne za 35gr/min brutto (w TP
            42gr) jest tak na prawdę warte 75gr? Te dodatkowe 42gr to koszt inicjacji
            połączenia. Rzeczywiście można tego nie wiedzieć, ale Tele2 się tym nie chwali.
            Ja wiem, że tego dodatkowego kosztu teoretycznie nie ma, gdy dzwoni się z
            aparatu zainstalowanego przez Tele2, ale pokaż mi kogoś, kto ma taki aparat.

A może masz na myśli inną niewiedzę? Np. tę, że w Tele2 za międzymiastową od
            razu płacisz z góry za 3min? W ten sposób minuta rozmowy w TP SA kosztuje 24gr,
            a w Tele2 36gr. Tym też się nie chwalą.

Mogę tak jeszcze długo zgadywać. Może prościej będzie jak napiszesz, czego to
            ludzie nie wiedzieli, że reklamowali usługi, że miało być taniej, a wyszło
            drożej?

• Gość: Klient TELE 2 Re: Na czym polega niewiedza/niepoinformowanie? IP: *.crowley.pl 11.02.05, 14:10
              <Może o tej, że to niby 31% tańsze połączenie lokalne za 35gr/min brutto (w TP
              42gr) jest tak na prawdę warte 75gr?
              <Te dodatkowe 42gr to koszt inicjacji połączenia.>
              Nierozumiem tego może mi wyjaśnisz.
    • Gość: piecyk gazowy Nic nie przebije chamstwa TPSA, ale Tele2 też... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.01.05, 08:26
      Nic nie przebije chamstwa TP SA, ale Tele2 też szybko i sprawnie adaptuje się
      do polskich warunków i z powodzeniem stosuje metody wykorzystywane przez Tepsę.
      • Gość: Bart Re: Nic nie przebije chamstwa TPSA, ale Tele2 też IP: 217.153.156.* 25.01.05, 17:18
        Dobrze powiedziane

Ostatnio przyszedł do mnie akwizytor TELE2 i mówi, czy by mógł zobaczyć mój
        rachunek telefoniczny. Niech spada!
      • Gość: wikul Re: Nic nie przebije chamstwa TPSA, ale Tele2 też IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.01.05, 20:00
        Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a):

> Nic nie przebije chamstwa TP SA, ale Tele2 też szybko i sprawnie adaptuje się
        > do polskich warunków i z powodzeniem stosuje metody wykorzystywane przez
        Tepsę.

Zgadza się . Można tylko powiedzieć o trafieniu z deszczu pod rynnę .
      • filu667 Re: Nic nie przebije chamstwa TPSA, ale Tele2 też 07.02.05, 19:52
        Tele2 to chyba ze spółki TpSa bo TpSa by domagała się odszkodowania - w
        reklamach tele2 caly czas gadają o tepsie ... naruszają prawa autorskie czy coć
        takiego...
        • gibki Re: Nic nie przebije chamstwa TPSA, ale Tele2 też 08.02.05, 23:05
          filu667 napisał:

> Tele2 to chyba ze spółki TpSa bo TpSa by domagała się odszkodowania - w
          > reklamach tele2 caly czas gadają o tepsie ... naruszają prawa autorskie czy
          coć
          >
          > takiego...

muszę cię zmartwić - tele2 postępuje zgodnie z prawem
          prawo stanowi iż można porownywac swoj towar z towarem konkurencji o ile nie
          przedstawiasz tego drugiego w sposob negatywny
    • masikm Re: ...Tele2 - jak traktuje klienta.... 25.01.05, 15:36
      Ja jestem bardzo zadowolony z usług Tele2. Dla mnie działają błyskawicznie.
      Nigdy nie rezygnowałem z preselekcji na Tele2 dlatego też nie wiem jak to
      wygląda z tej strony. Nie miałem zresztą powodu rezygnować bo zawsze było
      wszystko dobrze a do tego mniejsze rachunki niż w TPSA.
    • Gość: tele3 Tele2 nie daje za wygraną IP: *.nfz-gdansk.pl 26.01.05, 08:20
      www.telegsm.pl/index.php?co=440 twardzi są :)
      • wikul Re: Tele2 nie daje za wygraną 01.02.05, 01:12
        gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33405,2520481.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka