Gość: Aga IP: *.szczecin.mm.pl 13.03.05, 21:42 Bede wdzieczna za podpowiedzi. pzdr:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chelm112 Re: Jak DOBRZE SFORMATOWAC baterie w se k500i 14.03.05, 10:01 rozladować aż się sam wylączy,ładować na wyłączonym telefonie przez 12-14 godzin.postępować tak trzy razy. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek020 Re: Jak DOBRZE SFORMATOWAC baterie w se k500i 14.03.05, 12:56 Wiesz przy zakupie telefonu dostajesz instrukcje, hmm... nio i warto nieraz otworzyc ja i przeczytac (to takie pospinane kartki i napisane instrukcja) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Jak DOBRZE SFORMATOWAC baterie w se k500i IP: *.szczecin.mm.pl 14.03.05, 23:21 Dzieki za odpowiedzi. Poniewaz roznie bywa (a telefon mam jutro odebrac, wiec instrukcji nie mam jeszcze w reku), dlatego wolalam zawczasu Was spytacjako specow od roznych telefonow:) CZyli, cytujac kogos, kto juz doradzal: 1. wyjac z pudelka 2. wlozyc do telefonu sim 3. wlozyc baterie 4. wlaczyc do pradu i ladowac przez noc (bo nie korci) bez wlaczania wyswietlacza 5. rano wstac i uzywac telefonu az sie kompletnie rozladuje 6. starac sie zawsze kompletnie rozladowac na ile to mozliwe przed ladowaniem (nowe telefony laduja sie dosc szybko wiec nie trza czekac cala noc) I 'tak ze 3 razy'...(tego nie wiedzialam, choc powyzsze pamietam z moich poprzednich fonow). A poniewaz nowe fony maja swoje nowinki, nie bylam pewna, czy w tym tez tak ma byc. Dzieki. Pozdro! Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sewrtyhujyk Re: Jak DOBRZE SFORMATOWAC baterie w se k500i IP: *.cable.mindspring.com 14.03.05, 15:16 nie musisz tej bateri wcale formatowac Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek020 Re: Jak DOBRZE SFORMATOWAC baterie w se k500i 14.03.05, 18:44 No chyba ocipjales czlowieku jak baterii nie trzeba formatowac. No chyba ze w twoim telefonie na korbe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KT05 Re: Jak DOBRZE SFORMATOWAC baterie w se k500i IP: *.pronet.lublin.pl 15.03.05, 08:38 Myślę, że K500 ma baterię co najmniej Li-Ion. Lub może mieć Li-Polymer. Co oznacza, że jej formować NIE TRZEBA. Li-Ion w T230 nie formowałem i działa świetnie, Li-Polymer w T610 też nie i działa jeszcze lepiej ;) Ale formwanie jej nie zaszkodzi, mozna się w to pobawić, jak ktoś chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Jak DOBRZE SFORMATOWAC baterie w se k500i IP: *.szczecin.mm.pl 15.03.05, 14:04 A wiec nie formatowac... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS+ Re: Jak DOBRZE SFORMATOWAC baterie w se k500i IP: *.proxy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 12:24 Formatowanie nowoczesnych baterii Li-Ion, czy też Li-Polymer nie ma sensu , bo nie mają tzw. efektu pamięci. W związku z tym można je także w dowolnym czasie doładowywać, nie czekając aż padną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrex Re: Jak DOBRZE SFORMATOWAC baterie w se k500i IP: *.chello.pl 17.03.05, 20:49 nie wiem czy zwrociliscie na to uwage iz telefon ( a przynajmniej modele ktore ja mialem) po naladowaniu baterii odcina zasilanie wiec nie wiem co wam daje to formatowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mini999 Re: Jak DOBRZE SFORMATOWAC baterie w se k500i 17.03.05, 21:13 Mylisz sie ! Odcina zawsze do poziomu prądu doładowującego mniejszego niż < 5% prądu wynikającego z pojemności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Podobno mam formatowac 3 razy IP: *.szczecin.mm.pl 21.03.05, 10:47 Taka dostalam instrukcje w salonie. 3 razy po 12-14 godzin... Czy oni tez sie myla??? Ja jednak laduje;) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś