Dodaj do ulubionych

Jak DOBRZE SFORMATOWAC baterie w se k500i

IP: *.szczecin.mm.pl 13.03.05, 21:42
Bede wdzieczna za podpowiedzi.
pzdr:)
Obserwuj wątek
    • chelm112 Re: Jak DOBRZE SFORMATOWAC baterie w se k500i 14.03.05, 10:01
      rozladować aż się sam wylączy,ładować na wyłączonym telefonie przez 12-14
      godzin.postępować tak trzy razy.
      • tygrysek020 Re: Jak DOBRZE SFORMATOWAC baterie w se k500i 14.03.05, 12:56
        Wiesz przy zakupie telefonu dostajesz instrukcje, hmm... nio i warto nieraz
        otworzyc ja i przeczytac (to takie pospinane kartki i napisane instrukcja) :)
      • Gość: Aga Re: Jak DOBRZE SFORMATOWAC baterie w se k500i IP: *.szczecin.mm.pl 14.03.05, 23:21
        Dzieki za odpowiedzi. Poniewaz roznie bywa (a telefon mam jutro odebrac, wiec
        instrukcji nie mam jeszcze w reku), dlatego wolalam zawczasu Was spytacjako
        specow od roznych telefonow:)
        CZyli, cytujac kogos, kto juz doradzal:
        1. wyjac z pudelka
        2. wlozyc do telefonu sim
        3. wlozyc baterie
        4. wlaczyc do pradu i ladowac przez noc (bo nie korci) bez wlaczania
        wyswietlacza
        5. rano wstac i uzywac telefonu az sie kompletnie rozladuje
        6. starac sie zawsze kompletnie rozladowac na ile to mozliwe przed ladowaniem
        (nowe telefony laduja sie dosc szybko wiec nie trza czekac cala noc)

I 'tak ze 3 razy'...(tego nie wiedzialam, choc powyzsze pamietam z moich
        poprzednich fonow).

A poniewaz nowe fony maja swoje nowinki, nie bylam pewna, czy w tym tez tak ma
        byc.
        Dzieki. Pozdro!

Aga

• Gość: sewrtyhujyk Re: Jak DOBRZE SFORMATOWAC baterie w se k500i IP: *.cable.mindspring.com 14.03.05, 15:16
      nie musisz tej bateri wcale formatowac
      • tygrysek020 Re: Jak DOBRZE SFORMATOWAC baterie w se k500i 14.03.05, 18:44
        No chyba ocipjales czlowieku jak baterii nie trzeba formatowac. No chyba ze w
        twoim telefonie na korbe :)
        • Gość: KT05 Re: Jak DOBRZE SFORMATOWAC baterie w se k500i IP: *.pronet.lublin.pl 15.03.05, 08:38
          Myślę, że K500 ma baterię co najmniej Li-Ion. Lub może mieć Li-Polymer. Co
          oznacza, że jej formować NIE TRZEBA. Li-Ion w T230 nie formowałem i działa
          świetnie, Li-Polymer w T610 też nie i działa jeszcze lepiej ;)

Ale formwanie jej nie zaszkodzi, mozna się w to pobawić, jak ktoś chce.
          • Gość: Aga Re: Jak DOBRZE SFORMATOWAC baterie w se k500i IP: *.szczecin.mm.pl 15.03.05, 14:04
            A wiec nie formatowac...
            ?
            • Gość: Aga A JEDNAK FORMATOWAC! :))) IP: *.szczecin.mm.pl 15.03.05, 20:32
    • Gość: AS+ Re: Jak DOBRZE SFORMATOWAC baterie w se k500i IP: *.proxy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 12:24
      Formatowanie nowoczesnych baterii Li-Ion, czy też Li-Polymer nie ma sensu , bo
      nie mają tzw. efektu pamięci. W związku z tym można je także w dowolnym czasie
      doładowywać, nie czekając aż padną.
    • Gość: wrex Re: Jak DOBRZE SFORMATOWAC baterie w se k500i IP: *.chello.pl 17.03.05, 20:49
      nie wiem czy zwrociliscie na to uwage iz telefon ( a przynajmniej modele ktore
      ja mialem) po naladowaniu baterii odcina zasilanie wiec nie wiem co wam daje to
      formatowanie.
      • mini999 Re: Jak DOBRZE SFORMATOWAC baterie w se k500i 17.03.05, 21:13
        Mylisz sie !
        Odcina zawsze do poziomu prądu doładowującego
        mniejszego niż < 5% prądu wynikającego z pojemności
        • Gość: Aga Podobno mam formatowac 3 razy IP: *.szczecin.mm.pl 21.03.05, 10:47
          Taka dostalam instrukcje w salonie. 3 razy po 12-14 godzin...
          Czy oni tez sie myla???

Ja jednak laduje;)
          pzdr
          • chelm112 Re: Podobno mam formatowac 3 razy 21.03.05, 11:22
            i tego sie trzymaj
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka