Gość: loop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 14:48 czy ktos mi moze wyjasnic, o co chodzi erze? z tego co jest na stronie chyba nie jestem w stanie wyciagnac poprawnych wnioskow... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aśka Re: 80 min za 30zl IP: 213.199.214.* 14.04.05, 14:50 Czego nie rozumiesz??? Płacisz 30 zł abonamentu i masz w nim do wykorzystania 80 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loop Re: 80 min za 30zl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 14:53 no wlasnie chyba tak nie jest. placisz 30zl i dodatkowo trzeba wykupic jakies pakiety Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: 80 min za 30zl 14.04.05, 14:56 www.era.pl/index.php/id=u_reg98/zone=10/section=indy Wszystko jest w regulaminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaha Re: 80 min za 30zl IP: *.man.bydgoszcz.pl 14.04.05, 19:19 Ha, 15 lat telefoni GSM pokazuje że takie reklamy to slogany które mają się nijak do prawdziwej oferty. Zawsze trzeba szukac dziury w całym :) :D pzdr www.skocz.pl/szok/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: 80 min za 30zl IP: *.freedom2surf.net 14.04.05, 14:54 strona ery to kompletna porazka, nie wiadomo o co chodzi i jak zbudowac tá swojá taryfé, zeby sie wkopac w informacje musisz poswiécic duzo czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: 80 min za 30zl IP: 213.199.214.* 14.04.05, 14:56 To dajcie sobie spokój z Erą.U nich zawsze nie wiadomo o co chodzi.Kiedyś to była najlepsza sieć a teraz dno. Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise79 Re: 80 min za 30zl 01.07.05, 19:39 popieram,byłam w erze 4 lata,wiecznie były jakies problemy,zrezygnowałam. Teraz idea i jest okej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: 80 min za 30zl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 14:56 też próbowałem wyciągnąć z tej strony informację i w końcu wykupiłem abonament... w idei :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loop Re: 80 min za 30zl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 15:01 czyli nie tylko ja mam "slaby dzien":) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius No nie wiem, nie wiem:-p 14.04.05, 15:03 Ja wszystko zrozumiałem :) Inna sprawa, że faktycznie, nowe taryfy Comfort w Erze są takie mało przejrzyste :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loop Re: No nie wiem, nie wiem:-p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 15:06 ja tez wszystko zrozumialam. pytanie tylko, czy dobrze. tego w przypadku regulaminow operatorow nigdy nie mozna byc pewnym...hypnotic writing itp Odpowiedz Link Zgłoś
lucasso55 Re: 80 min za 30zl 14.04.05, 15:04 ja slyszalem ze przez 1 rok jest 30 zł a po roku juz 60 zł a te 80 min to dlatego ze nie bierzesz u nich telefonu. 30min-30zł 60min-30zł przez rok a pozniej juz 60 80min-tak jak 60min + 30min za to ze masz swoj telefon Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Moja interpretacja 14.04.05, 15:09 80 minut - normalnie za 60 zł, ale przez pierwszy rok 30. Telefon jest w promocji, jest specjalny załącznik z listą telefonów, o tu: www.era.pl/index.php/id=u_reg98z/zone=10/section=indy Oprócz 80 minut są pakiety: a) Komfort 120: 120 darmowych minut lub 480 SMS-ów do wszystkich sieci b) Komfort wieczorami: Darmowe połączenia do sieci Era i sieci stacjonarnych w godzinach od 21:00 do 8:00 c) Komfort w weekendy: Darmowe połączenia do sieci Era i sieci stacjonarnych w soboty i niedziele. d) Komfort z przyjaciółmi: Darmowe połączenia do 3 wybranych numerów (w sieci Era i w sieciach stacjonarnych). Cena każdego z tych pakietów to 30 zł miesięcznie przez pierwszy rok, a po pierwszym roku - 60 zł. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po Re: czyli ja sie mylilem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 22:11 Podobno te pamkiety są za darmo? Odpowiedz Link Zgłoś
elsik Re: czyli ja sie mylilem?? 26.04.05, 22:55 Gość portalu: po napisał(a): > Podobno te pamkiety są za darmo? za darmo?, za darmo umarło :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Gatsby To zależy, co jest ważne. IP: *.neostrada.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 08:53 Każdy ma inne preferencje. Co innego jest dla niego ważne. Ma swoją historię z operatorem. Tak się składa, że będąc w Erze od 1997 roku mam różne propozycje. Po 8 latach mam umowę na Komfort 70 do końca sierpnia 2006. Płacę 50 zł/mies, mam w sumie 130 min (abonament 70, kontynuacja umowy 30, stokrotka 30). Moja żona ma Biznes Komfort 60 za 30,50 zł z 90 min (abonament 60, kontynuacja 30). Być może te abonamenty nazywają się trochę inaczej. Uważam jednak, że z Erą ciężko się współpracuje. Zamiast stanąć frontem do klienta prowadzą rozmowy z pozycji siły, wykorzystując fakt, że klient ma związane ręce umową lub zależy mu na zachowaniu numeru. Po wprowadzeniu Heyah i obniżek pre-paidów jedyne, co miała do zaproponowania Era abonamentowcom, to zaledwie dostosowanie do warunków pre-paidu. Z tego powodu zamieniłem trzeci numer w Erze na POPa. Przynajmniej numer w POPie mogę utrzymać przez rok za 50 zł. Ale, wracając do meritum, to jest interesujący wątek o tyle, o ile każdy wpisze swoje indywidualne doświadczenie i możliwości jakie posiada. Swoje doświadczenie opisałem jako pierwszy. Chętnie jednak przeczytam, co ważne jest dla innych i co uzyskali od swojej firmy. Oraz w prostych słowach, czego można jeszcze oczekiwać od Ery lub co oferuje konkurencja. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius zatem moje wypociny 27.04.05, 09:04 Odkąd pamiętam, miałem POPa w Idei, co było zupełnie naturalne o tyle, że mieli najtańsze stawki (bodaj 1 zł do sieci, 1,80 poza sieć) i jakoś nie wyobrażałem sobie mieć pre-paida w innej sieci, gdy w Plusie minuta kosztowała w szczycie do innych operatorów 2,98, a w Erze jakieś 2,30 zł. Potem na szczęście ceny poszły w dół, a ja zostałem pracownikiem Ery, dostałem służbowy telefon z wielkim limitem :-p. POP został jako coś, z czego mógłbym korzystać po ewentualnym rozwiązaniu umowy o pracę z Erą. Jednak, gdy na rynku pojawiła się Heyah, i przeczytałem, że rzecznik prasowy Idei, pan Kalinowski, stwierdził, że Heyah to jest usługa dla dresiarzy i blokersów, przez którą wzrośnie znacząco ilość kradzionych w Polsce telefonów, postanowiłem pożegnać się z Ideą i kartę startową wywaliłem do kosza. W czasie mojej pracy w Erze dokupiłem sobie samą kartę na abonament, płaciłem przez pierwsze 6 miesięcy 1 zł brutto abonamentu. Umowa (zarówno ta o pracę, jak i ta abonamentowa) się skończyła, telefonu operator nie zaproponował, więc poczułem się, jakbym był traktowany gorzej niż nowy abonent. Nie zraziło mnie to jednak z uwagi na to, że w Erze gdy się ma jeden abonament, wystarczy dowód osobisty aby dokupić drugi. I też tak zrobiłem. Kupiłem sobie numer srebrny i siemensa CTX70 za 49 złotych i jestem bardzo zadowolony. Plusa nie brałem w sumie nigdy pod uwagę, bo kazali sobie płacić 6,10 brutto za CLIPa, poza tym mieli głupie reklamy* (z wyjątkiem kabaretu Mumio, który się ostatnio objawił), Idea odpadała ze względu na Otylkę:-p, a tak naprawdę, to dlatego, że w nowym miejscu pracy nie miałem jeszcze umowy na czas nieokreślony (co było wymagane w Idei by zawrzeć umowę). Poza tym, Idea nie dawała możliwości przejścia z POPa na abonament (miałem na oku numer 50X YZZ YZZ). I to tyle :) Współpraca z Erą układa się bardzo dobrze, nie narzekam i polecam :-). * - to śmieszne, ale ja na takie rzeczy zwracam uwagę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Gatsby Re: zatem moje wypociny IP: *.neostrada.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 09:31 Napisz jeszcze ile kosztuje Twój abonament oraz co za to dostajesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: 80 min za 30zl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 10:42 A ja w Plusie mam 2 numery na abonament. Płacę co miesiąć za nie razem 110 zł i mam coś ponad 500 minut miesięcznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: 80 min za 30zl IP: 213.199.214.* 27.04.05, 11:31 W Plusie juz nie trzeba płacić 6,10 zł za prezentacje numeru dzwoniacego :), przynajmniej w nowych taryfach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CEZARIO Re: 80 min za 30zl IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.04.05, 18:49 Coś wam powiem.Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.byłem w Plusie i Idei teraz jestem w Erze i stałego klienta raczej się olewa wszędzie.W czerwcu 10 już mi się kończy umowa a era milczy zero propozycji.Nie wiem którego operatora wybrać? Może zostać z erą?Na numerze mi nie zależy.Skorzystam z waszej dobrej rady.Gdzie teraz kupić telefon z abonamentem, gdzie się to najbardziej opłaca.Jakie są wasze typy operatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyk007 Re: 80 min za 30zl 28.04.05, 20:37 A na grupie są same wróżki. Może nie 3maj ludzi w niepewności i uchyl rąbka tajemnicy, jaki masz profil dzwonienia. Odpowiedz Link Zgłoś
p_rzecinek Re: 80 min za 30zl 10.06.05, 08:44 Właśnie zastanawiam się nad kupnem pierwszego telefonu. Oferta ery komfort 80 wydaje się ciekawa, ale mam jedno pytanie dotyczące zapisu w regulaminie: "Abonent może aktywować maksymalnie 3 pakiety minutowe, w tym jeden aktywowany jest obowiązkowo w momencie podpisywania Umowy." Czym są te pakiety minutowe? I czy ta obowiązkowa aktywacja oznacza dodatkowe 30 zł miesięcznie? Odpowiedz Link Zgłoś
krzyk007 Re: 80 min za 30zl 10.06.05, 13:25 > czy ta obowiązkowa aktywacja oznacza dodatkowe 30 zł miesięcznie? Każdy pakiet kosztuje 60zł (przez 1-y rok w promocji 30zł). W komfort 80 musisz mieć aktywny minumum jeden pakiet 80 minut. Czyli musisz płacić minimum 30/60 zł miesięczneie. Możesz sobie oczywiście aktywować też inne pakiety za kolejne 30/60zł miesięcznie (takie jak "darmowe" minuty, wieczory, weekendy itd.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKI Re: 80 min za 30zl IP: *.matrix / *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 09:30 Haczyk tkwi w tym , że przez 15 miesięcy płacisz 30 zł , a przez pozostałe 9 miechów 60 zł:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kizia Re: 80 min za 30zl IP: *.autocom.pl 27.06.05, 09:40 A nieprawda bo przez 6 miesięcy płacisz 30 zł a resztę 60!Wiem to najlepiej bo wziełam sobie tel.w tym abonamęcie! Odpowiedz Link Zgłoś
kpiarz Re: 80 min za 30zl 27.06.05, 09:47 Gość portalu: Kizia napisał(a): > A nieprawda bo przez 6 miesięcy płacisz 30 zł a resztę 60!Wiem to najlepiej bo > wziełam sobie tel.w tym abonamęcie! Ale my mówimy o abonamENcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qbann Re: 80 min za 30zl IP: 212.160.172.* 27.06.05, 16:51 Z moich dociekań wynika, że na chile obecna jest przez 9 miesięcy 50% zniżki na wszystkie pakiety (czyli wychodzi po 30zl), ale dopiero po 12 miesiacach mozna zrezygonwac z dodatkowych pakietow (o ile byly wybrane). Jezeli zalozymy, ze bierzesz tylko pakiet podstawowy, to przez 24 miesiace srednio bedzie on kosztowal 48,25zl. Podkreslam srednio, gdyz przez 9 miesiecy 30zl a kolejne 15 60zl. Takie postawienie sprawy ma na celu: 1) Przekonac przyszlego abonenta, ze bedzie mial tani abonament 2) Utrudnic porownanie ofert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola_wroc Re: 80 min za 30zl IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.05, 11:17 ja 2 dni temu podpisalam umowe z erą i skorzystałam właśnie z tej promocji Jest tak, że przez 9 miesięcy płacę 30 zł a potem przez reszte czasu 60zł nie mam dodatkowych płatnych pakietów. Podoba mi sie ta oferta bo wczesniej miałam taryfe Moja era 40 medium czy jakos tak i płaciłam 57zł za 40 min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: era Re: 80 min za 30zl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 16:05 To szkoda że się pospieszylas, gdyz teraz podpisalabys umowe na o wiele lepszych warunkach! Ale nie martw sie - era i tak jest o wiele lepsza niz inni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola_wroc Re: 80 min za 30zl IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.07.05, 11:22 a ja sie ciesze ze sie pospieszylam chcialam telefon lg a teraz zeby go dostac musialabym miec dwa pakiety zeby go kupic za 120. Owszem pakiety sa niezle ale 80 min w zupelności mi wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: era Re: 80 min za 30zl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 12:29 Masz rację. Ja aż tak bardzo nie zwracam uwagi na najnowsze modele telefonów. Posiadam już ponad 2,5 roku siemens mt 50 i chodzi dobrze. Nieraz tylko blokuje się i pojawia napis błąd karty. Ja przeszedłem 7 miesięcy temu na erę happy i jestem bardzo zadowony! Choć pakiety kuszą... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś