Dodaj do ulubionych

Co lepsze ; Simplus czy POP ?

IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 21.05.05, 20:28
Chce kupic telefon z najprostszymi funkcjami do uzywania przez trzy miesiace
w roku , dlatego mysle o telefonie na karte , ale ktory lepszy Simplus czy
POP.Bede go uzywal przewaznie do rozmow z numerami stacjonarnymi , SMS i
rozmowy z innymi sieciami , sporadycznie .Poradzcie prosze.
Obserwuj wątek
    • Gość: STingeR Re: Co lepsze ; Simplus czy POP ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.05, 03:05
      Ja posiadam Simplus a dokładniej PlusMix ale to właściwie jedno i to samo, różni sie tym ze ja nie moge zmienić taryfy...

Co do simplusa...masz sekundowe naliczanie, tanie rozmowy do chyba 4 osób, mms, roaming, gprs, wap...itp.
      zapewne pop też to ma ale radziłbym brać pierwsze lepsze. Bierz pod uwagę wybór telefonów, reszta nie ma znaczenia ;)

Pozdrawiam
    • kasia147 Re: Co lepsze ; Simplus czy POP ? 22.05.05, 11:28
      Ja jak najbardziej polecam Idee POP lub ewentualnie MIX Idea ma korzystne usługi, sekunfdowe naliczanie, SMSSy itd POLECAM< POZDRAWIAM
    • Gość: ja Re: Co lepsze ; Simplus czy POP ? IP: 66.135.34.* 22.05.05, 14:44
      Chyba Plus ma nieco lepsze aparaty i zasięg, ale ja mam popa i nie narzekam. W sumie mysle, że wielkiej różnicy nie ma.
    • element74 Re: Co lepsze ; Simplus czy POP ? 22.05.05, 14:53
      Jeśli masz więcej znajomych w plusie, to bierz simplusa. Swojaki to znaczące
      udogodnienie. Pozdrawiam.
      • lookdawn Re: Co lepsze ; Simplus czy POP ? 22.05.05, 14:59
        Wez tez pod uwaga ze w popie niewykorzystana kasa PRZEPADA!!
        • Gość: gość Re: Co lepsze ; Simplus czy POP ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.05, 17:35
          wez tez pod uwage to ze jak skonczy uzywac karte sim z numerem po tych trzech
          miesiacach, to numer jest jeszcze przez 9 miesiecy aktywny (ściślej przez 12
          miesięcy od momentu doładowania kartą pop - zakłądając ze doładuje 50pln ktora
          przedluza o 92 dni, po tych 92. dniach uzytkowania jest jeszcze 9 miesiecy
          numer wazny). ulatwia to sytuacje gdy kiedys bedzie znowu potrzebowal karte na
          jakis czas i nie bedzie musial kupowac nowego startera. zaden inny pre-paid nie
          oferuje tak dlugiej waznosci numeru
          • Gość: gość Re: Co lepsze ; Simplus czy POP ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.05, 17:37
            i jeszcze doprecyzowanie:

Gość portalu: gość napisał(a):
            > wez tez pod uwage to ze jak skonczy uzywac karte sim z numerem.....

powinno byc:
            wez tez pod uwage to ze jak skonczy uzywac karte sim "POP" z numerem...

w sumie nazwa sieci najwazniejsza :-)
    • Gość: doradca Re: Co lepsze ; Simplus czy POP ? IP: *.dzi.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 22.05.05, 16:37
      Wez POPa poniewaz POP jako jednyny pre-paid w Polsce ma program lojalnosciowy
      Idea Profit, za kazda wydana zlotowke i inne uslugi, a takze co pol roku bycia
      w sieci masz punkty, pozniej te punkty mozesz wymienic na doladowanie konta i
      inne nagrody.
    • Gość: Danielloo Re: Co lepsze ; Simplus czy POP ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 11:49
      Straszne glupoty tu wypisujecie ... czytam i czuje sie jakby tu bylo pelno
      przedstawicieli chandlowych jednej i drugiej siecie ... :-P

... jesli potrzebujesz uzywac telefon przez 3 miesiace w roku to do tego nada ci
      sie simplus... dlaczego...?
      Dlatego ze nawet jesli skonczy ci sie kasa na koncie lub skonczy termin rozmow
      wychodzacych numer bedzie aktywny nawet przez ROK ...! Wiem bo kiedys tak mialem
      ... ba nawet kusili mnie promocjami ze jak zasile to dostane 50% gratis ... :-)

Po drugie kiedy konczy ci sie termin rozmow wychodzacych w Popie kasa ktora masz
      na koncie ci przepada :-( w SIMPLUSIE czegos takiego nie ma ...
      • Gość: the new Re: Co lepsze ; Simplus czy POP ? IP: *.slp.vectranet.pl / 195.136.35.* 23.05.05, 17:06
        > Po drugie kiedy konczy ci sie termin rozmow wychodzacych w Popie kasa ktora
        mas
        > z
        > na koncie ci przepada :-( w SIMPLUSIE czegos takiego nie ma ...

od jakiegos czasu nie przepada, bo jak sie doladuje do 5 zdaje sie dni po
        uplynieciu terminu doladowania - kasa wraca na konto.
        • Gość: Joda Re: Co lepsze ; Simplus czy POP ? IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 23.05.05, 18:18
          nigdzie na stronie internetowej Simplusa nie przeczytalam , ze jak sie konczy
          okres waznosci karty to numer jest jeszcze aktywny przez ROK, tak jest tylko w
          POP
          • Gość: z Re: Co lepsze ; Simplus czy POP ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 18:32
            W simplusie polaczenia przychodzace sa aktywne jeszcze 30 dni po zablokowaniu
            wychodzacych. 365 dni, to czas w ktorym masz nieaktywny telefon, ale nie
            tracisz numeru telefonu, ktory mozesz odzyskac doladowujac konto. W popie od
            doladowania masz przez rok aktywne polaczenia przychodzace.
            • gazetix Kom.Simplus, Tak Tak, Heyah, POP czy na abonament? 23.05.05, 19:51
              w nowej taryfie Sim+ Easy są pakiety za 6 pln ważne 30 dni:
              PAKIET EASY GADKA minuta do Plusa i na stacjonarne kosztuje 25 groszy
              brutto /minut w takim pakiecie jest 24 z naliczaniem sekundowym od początku
              rozmowy/;
              PAKIET EASY SMS /600 sms do Plusa czyli 1gr za sms/;
              zmiana na nową taryfę jest bezpłatna i dokonuje się jej wysyłając odpowiedni
              kod podobnie jak aktywuje się pakiety i sprawdza ile zostało z nich do
              wykorzystania
              szczegóły na www.simplus.pl
    • Gość: monia Re: Co lepsze ; Simplus czy POP ? IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 26.05.05, 19:08
      byłam w POP-ie jestem w Simplusie. POP jest atrakcyjniejszy cenowo jeżeli
      chcesz podejmować tylko rozmowy przychdzące. Ładujesz raz kartą za 50 zł ,masz
      3 miesiące na jej przegadanie a przez kolejne 9 miesięcy jedynie odbierasz
      rozmowy. W Simplusie 50 starcza na 2 miesiące rozmów i 1 miesiąc odbioru ale...
      w tym czasie przy pustym koncie tracisz zdolność identyfikacjii osoby
      dzwoniącej a Twoja książka telefoniczna pozbawiona jest opisów.Na urodziny
      dostajesz 10 zł gratis od Plusa . Nie masz też problemów z przeciążeniem linii
      i zawsze wysyłasz i rozmawiasz. W POP-ie często miałam z tym problemy . Były
      godziny w których Trójmiasto całkiem się blokowało i to nie dotyczyło wyłącznie
      mojego telefonu.
      • gazetix Re: Co lepsze ; Simplus czy POP ? 27.05.05, 17:21
        błąd! karta za 50 pln Simplus zapewnia 90 dni rozmów wychodzących a nie 2 m-ce!

a dodatkowo do karty 100 na 180 dni jest 15pln gratis
        • Gość: ŁukaSz Re: Co lepsze ; Simplus czy POP ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 10:46
          Błąd!
          Dla karty 100 jest 15 złoty gratis

Dla karty 150 jest 30 złoty gratis

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka