Dodaj do ulubionych

Kwestia baterii

01.08.05, 11:47
Proszę o pomoc: chciałabym kupić telefon ale nie wiem co oznacza symbol
pojemności baterii w Nokii 6230, mianowicie BL 5C. Wiem, ze litowo-jonowe
można doładowywać nawet jak nie są całkiem rozładowane. Czy z ta baterią tez
tak jest?? Jak sprawuje się w ogóle taka nokia???
Obserwuj wątek
    • Gość: blq Re: Kwestia baterii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 12:04
      bl 5c to fabryczne oznaczenie baterii... nie masz sie co tym przejmowac,
      wystarczy, ze wiesz, ze bateria jest litowo-jonowa. co wcale nie znaczy, że
      można ją sobie ładować kiedy ma się fantazję! prawda jest taka, że w porównaniu
      do baterii starszego typu MOŻNA je czasem naładować nie do konca rozładowaną,
      ale tylko "w wyjątkowych okolicznościach". robienie tego kiedy popadnie skróci
      żywotność baterii do około roku.

6230? dobry telefon, ale nie za tę cenę! mp3 grają mono, a wyświetlaczyk malutki
      jak na tę klasę telefonu. powinna kosztować 600zł, a nie 900 (i tyle właśnie
      będzie kosztować, jak ludzie zmądrzeją, to samo się stało z nokią 6020).

• ewcia_80 Re: Kwestia baterii 01.08.05, 12:17
      Kurczę, jestem troche zielona a chciałabym to kupić w prezencie dla męża. Ja
      mam one touch alcatela już 4 rok i działa bez zarzutu, miał jak na tamte czasy
      parę bajerów, które mi akurat wystarczały...

Co do Nokii 6230 to w Idei dla Firm jest możliwość kupienia jej za 120,78zł -
      zastanawiam się czy warto bo będąc wierna Alcatelowi (oraz zadowolona z tej
      marki) rozważam tez kupno Alcatela OT 735 w Jednej Idei za jakieś 99zł.
      Niestety, gdy w grę wchodzą finanse, nie patrzymy tylko na model telefonu, ale
      tez na to, ile trzeba bedzie płacić za jego używanie...

Dzięki, że odpisałeś :)
      • Gość: blq Re: Kwestia baterii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 13:10
        Nie no, Alcatel 735 to jest TOTALNA PORAŻKA i trzymaj się od niego z daleka.
        Telefon niesamowicie przestarzały zresztą z 2003r więc nie ma co się dziwić. Na
        jego tle Nokia 6230 to szczyt techniki...

Alcatel ten to praktycznie Nokia 3100 z aparatem od nokii 6610i. Tragedia :(

Za 120zł opłaca sie kupić 6230 w abonamencie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka