Dodaj do ulubionych

Pomozcie! Brak sieci w Japonii!

IP: *.hiroshima.ocn.ne.jp 21.08.02, 03:34
Witam i pozdrawiam z Japonii. Niestety, mam problem z komorka -
nie moge znalezc sieci! Jestem w Plusie, telefon Siemens. Po przylocie
wlaczylam komore, zaczela szukac sieci i... wyladowala sie. No i dodatkowy
problem - mam zasilacz, ale na 230 V, a tu jest w kontaktach 110V.
Co robic? Pomozcie!
Obserwuj wątek
    • Gość: przem Re: Pomozcie! Brak sieci w Japonii! IP: 195.197.63.* 21.08.02, 08:40
      moze nie wlaczyli Ci roamingu!
      Tam sa tez inne zakresy czestotliwosci i moze biedny Siemens nie ma wlasciwego.
      to czesc wykazu ze strony partnerow PLUS /roaming

Indonezja Telkomsel 510 10 + 62 77 8455455 OPERATOR
      Izrael Partner Communications - - OPERATOR
      Jemen Sabafon OPERATOR
      Jordania Fastlink 416 01 + 962 6 863 750 OPERATOR
      Kambodża CamGSM

czyli w alfabetycznym wykaznie nie ma Japonii! sorry czyli nie musisz sie
      martiwc o ladowanie aparatu bo i tak Ci sie do niczego nie przyda, ale jak
      zaoszczedzisz na oplatach :)

pozdrawiam..

www.jippii.pl
      • Gość: isis! Re: Pomozcie! Brak sieci w Japonii! IP: *.hiroshima.ocn.ne.jp 22.08.02, 03:43
        Gość portalu: przem napisał(a):

> moze nie wlaczyli Ci roamingu!

Mam roaming.

> Tam sa tez inne zakresy czestotliwosci i moze biedny Siemens nie ma
        > wlasciwego.

Tak, to to... niestety.

> ale jak zaoszczedzisz na oplatach :)

Chcialam tylko wysylac i odbierac SMSy... Nie wszyscy moi (rodzina) maja
        Internet. Dziwnie tak bez kontaktu z rodzicami.
        Dzieki - pzdr!
    • itus_ Przem ma racje... niestety 21.08.02, 15:19

W Japoni nie uzywaja czestotliwosci 900 ani 1800 MHz
      Wiec Twoja komorka nie doszuka sie zadnej sieci.
      Jedyna rada bylo by kupienie taniego zestawu tam na miejscu ..
      komorka + karta ... niestety.
      • Gość: isis! Re: Przem ma racje... niestety IP: *.hiroshima.ocn.ne.jp 22.08.02, 03:45
        itus_ napisał:

> W Japoni nie uzywaja czestotliwosci 900 ani 1800 MHz
        > Wiec Twoja komorka nie doszuka sie zadnej sieci.
        > Jedyna rada bylo by kupienie taniego zestawu tam na miejscu ..
        > komorka + karta ... niestety.

Dzieki, tak chyba zrobie. Chyba tu nie sa drogie...
        • itus_ Jedyna rada jest ..... 22.08.02, 08:55
          wysylanie SMS przez internet.
          Podaje Ci strone ktora znalazlem wlasnie na tym forum ;)))

sms.gt.com.ua/

Dobra stronka ..po Angielsku.
          Hmmm.. tylko Twoja rodzinka moze Ci pisywac wylacznie e-Maile.
          Ps: Potwierdz prosze na forum Auto-moto... ze w Japoni sie po lewej stronie
          jezdzi ( jak w Angli) Bo mi jakos NIKT nie wierzy.
          Oczywiscie potwierdz wylacznie jesli to prawda ;)))
          Narazie ...i przyjemnego urlopu
          Nie daj sie tam ;)))
          • itus_ Ach .. i jeszcze jedno 22.08.02, 09:26

Za to co teraz napisze ..nie moge wziac 100% odpowiedzialnosci!!!!
            A wiec wydaje mi sie ze niektore zasilacze do komorek sa tak budowane ze mozna
            je zasilac napieciem od 110 V do 220 V

Jedyne co .. ale WAZNE musisz przeczytac to co tam malymi literkami napisane
            jest na zasilaczu. Jesli stoi ; ze mozna od 110V - 220V to masz co chcialas.

Wielu producentow rzeczy uzywanych masowo na calym swiecie produkuje tego typu
            dodatki jak zasilacze tak aby bez przerobek sprzedawac je na calym swiecie.
            A juz napewno aby sprzedawac w USA ... a tam jest tez 110 V
            Widzialem juz maszynki do golenia wlasnie na oba napiecia.
            Jedyne co to mozesz miec tez problem z ksztautem wtyczki do pradu !!
            Japonia to jednak nie Europejskie standardy ;))) ale to juz Ty sama najlepiej
            wiesz ;)))
            • Gość: isis! itus_... IP: *.hiroshima.ocn.ne.jp 22.08.02, 11:24
              itus_ napisał:

> Jedyne co .. ale WAZNE musisz przeczytac to co tam malymi literkami napisane
              > jest na zasilaczu. Jesli stoi ; ze mozna od 110V - 220V to masz co chcialas.

Niestety - tylko 230V

> Jedyne co to mozesz miec tez problem z ksztautem wtyczki do pradu !!

Jest zupelnie inny ksztalt. Plaskie chude wtyki.
              Ale juz sie pogodzilam z brakiem komory. SMSy wysylam z Internetu ze
              sprawdzonych dawno stron, ale nie moge otrzymywac niczego od ludzi, o ktorych
              mi chodzi (nie maja dostepu do Internetu tylko komory).
              A na Auto-Moto zaraz potwierdze, jeszcze tam nie zagladalam - tak jest
              faktycznie. Ruch lewostronny. Koszmar!
              • Gość: przem Re: itus_... IP: 195.197.63.* 22.08.02, 14:22
                Nie ryzykuj z ladowarka, bo nie ma co. Nawet jak znajdziesz wtyczke to i tak
                szlag ci moze trafic baterie (nie jestem elektryk ale napiecie i natezenie itd).

Od nas z firmy byli w Japonii ale okazalo sie ze aby kupic telefon trza
                podpisac umowe i byc "Japoncem".

A nawet jak kupisz to i tak mozesz byc w plecy, bo inny system sieci nie
                pozwoli na przeslanie wiadomosci tekstowej do naszej sieci GSM.
                Zanim wydasz (w niektorych krajach nie ma telefonow na karte) sprawdz.

Jesli znajomi maja telefony w PLUSIE kiedys mozna bylo napisac email +48601....@
                (tu nie pamietam cos z tekst.plusgsm.pl) i podobno trafial do komorki. Wiem ze
                chodzi w druga strone. tzn barciol przeslal mi kiedys emalie z komorki.... ale
                Tobie to nic nie rozwiazuje..:)

Ciezko sie przyzwyczaic do braku sms....czlowiek jak bez reki, znam ten bol.....

Poszperaj na stronkach operatorow i moze cos wykombinujesz........

Trzymaj sie cieplutko i pozdrow samurajow...:)

Gość portalu: isis! napisał(a):

> itus_ napisał:
                >
                > > Jedyne co .. ale WAZNE musisz przeczytac to co tam malymi literkami napis
                > ane
                > > jest na zasilaczu. Jesli stoi ; ze mozna od 110V - 220V to masz co chcial
                > as.
                >
                > Niestety - tylko 230V
                >
                > > Jedyne co to mozesz miec tez problem z ksztautem wtyczki do pradu !!
                >
                > Jest zupelnie inny ksztalt. Plaskie chude wtyki.
                > Ale juz sie pogodzilam z brakiem komory. SMSy wysylam z Internetu ze
                > sprawdzonych dawno stron, ale nie moge otrzymywac niczego od ludzi, o ktorych
                > mi chodzi (nie maja dostepu do Internetu tylko komory).
                > A na Auto-Moto zaraz potwierdze, jeszcze tam nie zagladalam - tak jest
                > faktycznie. Ruch lewostronny. Koszmar!
                • Gość: przem isis PLUS IP: 195.197.63.* 22.08.02, 14:32
                  To tak na wszelki wypadek, ale pewnie wszyscy znajomi i rodzina w innych
                  sieciach. Tu instrukcje dla Ciebie:

przem
                  www.jippii.pl

Przesyłanie wiadomości SMS na adres E-mail

W celu wysłania wiadomości z telefonu Plus GSM na pocztę elektroniczną (E-
                  mail), należy wysłać pod numer 119 999 odpowiednio sformatowany SMS.

Na początku wiadomości SMS należy wpisać w nawiasach adres odbiorcy, dalej
                  również w nawiasach, temat wiadomości (opcjonalnie), po czym wpisać treść
                  wiadomości. Prawidłowo sformatowany SMS ma postać:

(uzytkownik@domena) (temat_wiadomości) treść_wiadomości

Aby można było skorzystać z usługi, w telefonie powinno być ustawione
                  standardowe Centrum Obsługi Wiadomości sieci Plus GSM, czyli: +48 601 000 310

Liczba wiadomości E-mail wysyłanych z telefonu Plus GSM nie podlega limitom.
                  Opłata za wysłanie wiadomości na adres E-mail jest taka sama jak za wysłanie
                  zwykłej wiadomości SMS, zgodnie z wybranym planem taryfowym
                • Gość: przem i w druga IP: 195.197.63.* 22.08.02, 14:36
                  a tak ma isc w druga strone

Przesyłanie wiadomości z poczty E-mail na telefon Plus GSM

Pocztę elektroniczną E-mail do użytkownika sieci Plus GSM należy wysłać z
                  komputera na adres: +48xxxxxxxxx@text.plusgsm.pl (zamiast x należy wpisać
                  kolejne cyfry numeru telefonu użytkownika, który jest odbiorcą wiadomości).

Maksymalna długość wiadomości E-mail to 620 znaków (łącznie z adresem nadawcy i
                  tematem). Jeśli długość wiadomości E-mail przekracza 160 znaków, system
                  automatycznie podzieli ją na kilka SMS.

Liczba wiadomości E-mail wysyłanych poprzez SMS do użytkowników sieci Plus GSM
                  podlega limitom.

powodzenia....
                  • itus_ Do Przema .. 22.08.02, 19:43

" Nie ryzykuj z ladowarka, bo nie ma co. Nawet jak znajdziesz wtyczke to i tak
                    szlag ci moze trafic baterie (nie jestem elektryk ale napiecie i natezenie itd)"

Skoro nie jestes elektryk to nie zajmuj prosze stanowiska! Ja lubie jak ludziska sobie pomagaja , ale nie znosze jak zabieraja glos nie majac ZIELONEGO POJECIA!! Nie jestes elektrykiem .. a ja jestem elektronikiem ! I na mojej ladowarce do komorki PISZE !!
                    ze mozna podlaczac do nap. wejsciowego 110V do 230V
                    I moze wszyscy dyletanci beda zdziwieni ..ale z tylu wychodzi do bateri ciagle 4,5 V !!!
                    Wiec prosba... pisz co wiesz !! bo bywa to pomocne , ale nie wysilaj sie na porady na tematy w ktorych jestes zielony.Bo to nieladnie. Jak bys uwazniej poczytal co napisalem to bys wiedzial ze wielu producentow robi zasilacze uniwersalne bo wkoncu ludzie poruzuja.

"Od nas z firmy byli w Japonii ale okazalo sie ze aby kupic telefon trza
                    podpisac umowe i byc "Japoncem".
                    A nawet jak kupisz to i tak mozesz byc w plecy, bo inny system sieci nie
                    pozwoli na przeslanie wiadomosci tekstowej do naszej sieci GSM." I znowu sie wymadrzasz !!! ja uwazam ze zapytac nie zaszkodzi ! Kto pyta nie bladzi. Ty naprawde nie musisz tak na wyrost krytykowac ...rzaczy ktorych sam nie wiesz napewno !!!
                    Chwala Ci za to co jej napisales o mailach i sms´ach...
                    ale tu MIALES tez cos do powiedzenia bo jestes obeznany.
                    Nie chcac krytykowac Twojej porady dodam ze w kraju gdzie mieszkam jest tez ta opcja e-Mail na komorke ...jedynie co to musi ja urzytkownik sam (sms na specjalny nr,) zaktywowac .A to dla tego ze u nas odbior e-Maili na komorke jest platny DLA ODBIORCY ! I ktos by Ci mogl zrobic kawal wysylajac dlugi sms, ktory podzielony przez komputer Twojego operatora przyszedl by w np; 20 platnych sms´ach. Dla tego odbiorca musi swiadomie ta funkcje zaktywowac. Ale to u nas .... nie wiem jak w Polsce i nie wiem jak w Japoni.
                    A wiec zaden szlag nie trafi ani komore ani Akku ...tak juz jest i tego nie zmienisz !
                    A ja tez napisalem ze ma sobie dziewczyna przeczytac czy u Niej tez tak pisze jak na moim . A ze ona ma na tyle rozumu ze czyta co pisze ... to i chyba glupot nie narobi

Amen.
                    • isis! Re: Do Przema .. 23.08.02, 03:26
                      itus_ napisał:

> A ze ona ma na tyle rozumu ze czyta co pisze ... to i chyba glupot
                      > nie narobi

Ma. I nie narobi. Ale spoko, chlopaki, bez nerw! Jakos wytrzymam bez SMS-ow...
                      Nie ma o co sie klocic. Pzdr :)
                    • Gość: przem Re: Do Itsu IP: 195.197.63.* 23.08.02, 08:24
                      itus_ napisał:

>
                      > Skoro nie jestes elektryk to nie zajmuj prosze stanowiska! Ja lubie jak
                      ludzisk
                      > a sobie pomagaja , ale nie znosze jak zabieraja glos nie majac ZIELONEGO
                      POJECI

Masz prawo mnie nie znosic, bo i mnie nie znasz. Prawda taka ze poco sie bawic
                      jak i tak telefonu nie uzyje. Zdaje sobie sprawe ze w wiekszosci wypadkow jest
                      to kwestia wtyczki i tyle. Napisalem ze sie nie znam i jak masz chec pomoc to
                      pomoz, ale wydaje mi sie ze bardziej chcesz pokazac co Ty wiesz. Twoja sprawa.
                      > A!! Nie jestes elektrykiem .. a ja jestem elektronikiem ! I na mojej
                      ladowar
                      > ce do komorki PISZE !!
                      Ja nie chce byc zlosliwy ale .."na komorce JEST NAPISANE" a nie "pisze".
                      To zdanko ma dokladnie tyle samo zanczenia co Twoja wypowiedz - nic nie zmienia.

> "Od nas z firmy byli w Japonii ale okazalo sie ze aby kupic telefon trza
                      > podpisac umowe i byc "Japoncem".
                      > A nawet jak kupisz to i tak mozesz byc w plecy, bo inny system sieci nie
                      > pozwoli na przeslanie wiadomosci tekstowej do naszej sieci GSM."

I znowu sie
                      > wymadrzasz !!! ja uwazam ze zapytac nie zaszkodzi ! Kto pyta nie bladzi. Ty
                      n
                      > aprawde nie musisz tak na wyrost krytykowac ...rzaczy ktorych sam nie wiesz
                      nap
                      > ewno !!!
                      Ale maiales zly dzien! Pisze to co slyszalem a nie "ze tak jest" ale chyba za
                      bardzo sie zaperzyles i zwyczajnie chcesz mnie "zgnoic", a to nie ladnie.

> Chwala Ci za to co jej napisales o mailach i sms´ach...
                      > ale tu MIALES tez cos do powiedzenia bo jestes obeznany.
                      > Nie chcac krytykowac Twojej porady dodam ze w kraju gdzie mieszkam jest tez
                      ta
                      > opcja e-Mail na komorke ...jedynie co to musi ja urzytkownik sam (sms na
                      specja
                      > lny nr,) zaktywowac .A to dla tego ze u nas odbior e-Maili na komorke jest
                      plat
                      > ny DLA ODBIORCY !

Przykro mi ze mieszkasz w kraju w ktorym to jest platne. U nas jest to usluga
                      limitowana to znaczy nie mozesz wysylac 1000 emali. W Polsce sie nie placi za
                      przychodzace, wiec teraz to Ty kombinujesz i jak to piszesz "wymadrzasz sie o
                      rzeczach o ktorych nie masz pojecia", bo jak piszesz "kto pyta nie bladzi"

musi swiadomie ta funkcje zaktywowac. Ale to u nas ....
                      > nie wiem jak w Polsce i nie wiem jak w Japoni.
                      > A wiec zaden szlag nie trafi ani komore ani Akku ...tak juz jest i tego nie
                      zmi
                      > enisz !

Nie wiem gdzie mieszkasz (akku to czesto nazwa dla baterii uzywana przez Finow
                      ale w Finlandii).

Mam nadzieje ze dziewczynie pomoglem. Widac i Tobie dalem powod aby troche
                      poblyszczec wiec chyba wszyscy sa teraz szczesliwi :)

> A ja tez napisalem ze ma sobie dziewczyna przeczytac czy u Niej tez tak pisze
                      j
                      > ak na moim . A ze ona ma na tyle rozumu ze czyta co pisze ... to i chyba
                      glupot
                      > nie narobi
                      >
                      > Amen.

i krzyz na droge. Dziekuje za pouczenie elektroniku i moze na przyszlosc napisz
                      o rzeczach ktore pomagaja a nie sa nastawione tylko na niszczenie i raczej
                      destruktywna krytyke.
                      Uwagi Twoje odnotowalem i nie bede sie wypowiadal na tematy o ktory nie mam
                      pojecia i tylko prosze zrewanzuje sie tym samym....

przem
                      • itus_ Do Przema .... 23.08.02, 11:20
                        Jak grochem o sciane.. sie do Ciebie pisze.
                        Czy Ty ciagle nie pojmujesz ze zasilacz dostosowany do napiecia w zakresie 110-
                        220 V
                        mozna tez przy 110V uzywac??? Warunkiem jest wylacznie posiadanie takowego.
                        Wiec i napisalem aby przeczytala.
                        Nie rozumie wiec zupelnie o czym myslales piszac; "Dziekuje za pouczenie
                        elektroniku i moze na przyszlosc napisz
                        o rzeczach ktore pomagaja a nie sa nastawione tylko na niszczenie "
                        Powiedz mi prosze gdzie tu logika jesli sam przyznajesz ze sie nie znasz na
                        elektrycznosci , ale dajesz porady?
                        Gdzie tu niszczenie????

"Masz prawo mnie nie znosic, bo i mnie nie znasz"...... Znosze Cie
                        znosze ;))) bez przesady to tylko forum.
                        Jesli bys uwaznie poczytal poprzednie posty to bys widzial ze w wielu
                        miejscach poparlem Twoje zdanie .
                        To z platnymi e-mailami bylo wylacznie dokladka do wiadomosci od Ciebie. A NIE
                        KRYTYKA TWOJEJ PORADY!!!
                        Przeczytaj w spokoju to moze wkoncu tez to tak odbierzesz. Nie musi byc Ci
                        przykro ze u nas ta usluga jest platna...
                        rodzinka i znajomi maja komory i slemy sms´y .. wiec nas to nie grzeje.
                        ALE jak jest w Japoni nie wiemy obaj ...i jesli dziewczyna jakims cudem
                        japonska karte by dostala, to chyba istnieje prawdopodobienstwo ze moze byc to
                        w Japoni platne? To byla wiadomosc w bezokoliczniku ..nie krytyka twojej.

"Mam nadzieje ze dziewczynie pomoglem. Widac i Tobie dalem powod aby troche
                        poblyszczec wiec chyba wszyscy sa teraz szczesliwi :)" Tez mam nadzieje ze
                        dziewczynie pomoGLES .
                        Co do blyszczenia ;))) to sadzac po liczbie TWOICH i moich postow zablysles
                        nie gorzej niz ja , nieprawdaz?
                        Jesli w tym wypadku wogole o blyskaniu mowa byc moze .... dziewucha wkoncu
                        dalej nie jest w stanie komory uruchomic ;)))

"Uwagi Twoje odnotowalem i nie bede sie wypowiadal na tematy o ktory nie mam
                        pojecia " ...obiecanki cacanki ? czy dwa palce do gory?

" i tylko prosze zrewanzuje sie tym samym..." czy to grozba ??? zrewanzuje
                        sie tym samym??????
                        czy mialo byc bez " e " Mam juz moze Nick´a zmienic? No chyba az tak Cie
                        nie dotknalem abys mi tu wojne wypowiadal;)))

"Ja nie chce byc zlosliwy ale .."na komorce JEST NAPISANE" a nie "pisze".
                        To zdanko ma dokladnie tyle samo zanczenia co Twoja wypowiedz - nic nie
                        zmienia." Jesli tu juz o moje bledy chodzi
                        to przyznam ze je popelniam ...ale czy jest to temat godny forum ; KOMPUTERY/
                        TELEFONY ? to sa powoli rozpaczliwe chwyty ponizej pasa ... ale jesli nie masz
                        innego wyjscia to zalozymy nowy temat ..o ortografii / skladni / budowie
                        zdan .

Mam nadzieje ze ten post wyjasnil co nie co .... oby tak bylo

Ps. co do .... "i zwyczajnie chcesz mnie "zgnoic", a to nie ladnie" ...-
                      • isis! Re: Do Itsu 23.08.02, 11:21
                        Chlopaki, spokoj!

Gość portalu: przem napisał(a):

> Mam nadzieje ze dziewczynie pomoglem. Widac i Tobie dalem powod aby troche
                        > poblyszczec wiec chyba wszyscy sa teraz szczesliwi :)

Ale fajnie, dawno mnie nikt nie nazywal dziewczyna... ;)
                        Ja stara juz jestem...
                        • itus_ Hi... 23.08.02, 11:24
                          widac trzeba czasem az do Japoni wyjechac aby cos takiego uslyszec ;)))

Nie daj sie tam ;)))
                          Pozdrawiam ...
                          • Gość: przem Re: Hi...and Peace IP: 195.197.63.* 23.08.02, 11:53
                            Mam nadzieje ze nikt nie czuje sie obrazony.
                            Chlopaki jak to chlopaki - nie mamy zrozumienia i tylko "kcemy" sie bic.

Fakt ze "chcialem dobrze" i Itus pewnie tez.
                            Fakt ze ma w pewnym sensie racje.
                            Fakt ze fajnie bylo popyskowac wirtualnie.
                            Poniewaz ciagle nie wiem gdzie Itus zyje to zakladam ze w Ameryce Polnocej i
                            pozdrawiam Polonie ;)

Dla mnie isis to "dziewczyna" i basta :) Jak chcesz to moge jeszcze
                            poczarowac :)

Czyli usciskajmy sie, kochajmy sie i niech sie Wam dobrze wiedzie. A jak sie
                            komus znudzi to trza zarzucic temat i "wojenka" gotowa.

Over and out...
                            przem

itus_ napisał:

> widac trzeba czasem az do Japoni wyjechac aby cos takiego uslyszec ;)))
                            >
                            > Nie daj sie tam ;)))
                            > Pozdrawiam ...
                            • itus_ Milo bylo to poczytac .. 23.08.02, 12:05

podpisuje sie pod tym dwoma rekami ;))))

Pisze z Niemiec ...ale nie chcialem aby ten fakt dolal oliwy do ognia .
                              Z tego co zauwazylem ... Ty sam nie piszesz polska czcionka... ma to jakis
                              powod? Mieszkasz tez za granica?

Ps: Oryginalnie podpisany traktat pokojowy przesle poczta ;)))
                              Pozdrawiam
                              • Gość: przem Re: Milo bylo to poczytac .. IP: 195.197.63.* 23.08.02, 12:15
                                Ja jak widac i bez czcionek i bez literek czasami...

Pisze z Finlandii, bo tu sie chowam przed wielkim swiatem.
                                Niemcy, USA, Argentyna..... nie ma znaczenia.... staram sie atakowac tylko
                                wypowiedzi :(

Takie moze juz skrzywienie narodowe/moje.

Prawde mowiac najwiekszy problem to ta klawiatura...... To co piszesz odbieram
                                nie tak....i moze Ty tez nie dokonca to co jak przedstawiam.

Co mi sie podoba to to, ze final jest taki jaki jest.
                                Mimo roznic nie obrzucamy sie "gownem" (no moze troszeczke tak dla zdrowia)
                                Bo w koncu zycie nie jest az takie powazne, a dobrze jest sobie pomagac..

Pozdrawiam

przemo + renifery....

p.s
                                trzymajcie sie tam z tymi cholernymi powodzami. :NO FEAR"
    • Gość: johndoe Re: Pomozcie! Brak sieci w Japonii! IP: *.tlsa.pl 23.08.02, 15:05
      w japonii nie ma systemu gsm ani dcs tylko phs. beda dzialac tylko telefony 3 systemowe /chociaz nie wiem czy phs japonski jest taki jak w usa, ktory to chyba maja zaimplementowany telefony 3 systemowe/. masz niefart:), sprobuj swoja karte w ichnim telefonie i bedziesz wiedziala czy masz roaming.
      pzdr
    • Gość: lupo Re: Pomozcie! Brak sieci w Japonii! IP: 141.39.41.* 23.08.02, 15:50
      Gość portalu: isis! napisał(a):

> Witam i pozdrawiam z Japonii. Niestety, mam problem z komorka -
      > nie moge znalezc sieci! Jestem w Plusie, telefon Siemens. Po przylocie
      > wlaczylam komore, zaczela szukac sieci i... wyladowala sie. No i dodatkowy
      > problem - mam zasilacz, ale na 230 V, a tu jest w kontaktach 110V.
      > Co robic? Pomozcie!

Dziwie sie tej calej dyskusji doradcow
      - zamiast pomoc czlowiekowi, traca czas na glupoty,
      a nikt nie potrafi sie posluzyc maszynami
      szukajacymi ( np www.google.com ) i cos sensownego
      doradzic.

Z polska komorka nie masz czego szukac w Japonii.
      Najpierw przeczytaj to:

www.japan-guide.com/e/e2234.html
      A potem pogadaj z Japonczykami.
      W Twojej sytuacji raczej tylko lokalny "Pre-Paid" phone wraz z karta
      rozwiazuje problem ( rowniez ladowaczki na 110V).
      To najlepsze, co mozesz zrobic.

• isis! Re: Pomozcie! Brak sieci w Japonii! 26.08.02, 04:12
        Gość portalu: lupo napisał(a):

> Najpierw przeczytaj to:
        >
        > <a href="http://www.japan-guide.com/e/e2234.html"target="_blank">www.japan-
        guid
        > e.com/e/e2234.html</a>
        > A potem pogadaj z Japonczykami.

Dzieki, szkoda, ze nie wiedzialam wczesniej. Za 3 dni wyjezdzam i juz nie bede
        sie teraz tym martwic. Dzieki wszystkim doradcom, ciesze sie, ze zapanowal
        pokoj. A Hiroshima to miasto pokoju. A ja w tej chwili siedze w centrum
        konferencyjnym obok promenady pokoju i w parku Peace Memorial.
        Sayonara!
    • Gość: shogun nippon IP: *.chello.pl 07.09.02, 10:13
      Możesz spróbować przełożyć kartę do ich telefonu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka