Dodaj do ulubionych

najsolidniejszy telefon ?

IP: *.elblag.dialog.net.pl 30.08.05, 18:45
jaki telefon sprawdzi sie najlepiej w trudnych warunkach damskiej torebki? :)
zeby przyciski nie przestawaly dzialac i bateria sie trzymala i zeby sie nie wylaczal kiedy mu sie zachce..
gdzies slyszalam ze najlepiej wybierac wsrod nokii.. hm?
Obserwuj wątek
    • Gość: blq Re: najsolidniejszy telefon ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 21:18
      Nokia byla dobra 4 lata temu i moze kiedys znow bedzie (i hope). Poki co maja
      bardzo, bardzo malo dobrych modeli. Są przede wszystkim przestarzałe, a to spora
      wada jak na telefon. Poza tym plastik używany przez te marke pozostawia wiele do
      zyczenia.

Polecam łamane motorole ("z klapką"). Są naprawde solidne, do tego bardzo
      nowoczesne. v547, v500, v600, v300.
      • Gość: maua Re: najsolidniejszy telefon ? IP: *.elblag.dialog.net.pl 31.08.05, 10:18
        yhym... dzieki za rade - wezme pod uwage , ale ja chyba jednak wolalabym cos nie klapkowego..
        • Gość: Fury3 Re: najsolidniejszy telefon ? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 31.08.05, 12:33
          Plaskik motoroli w porownaniu do Nokii jest beznadziejny jest on pokrywany
          farba a nie farbowany przez co farba sie zdziera. Poza tym soft motoroli jest
          do kitu i jakbym miał motorole to bym ją sobie wsadził w dupe i zrobił
          przysiad...
          • Gość: znawca tematu Re: najsolidniejszy telefon ? IP: *.plock.mm.pl 31.08.05, 13:49
            radziłbym Ci unikać SE, Sagema, Alcatela i Motoroli

co kupisz innego będzie dobre, choć ja będę zawsze polecać Siemensa - myślę o modelu ME45 - niestety już wycofanym
            • Gość: wstaci Re: najsolidniejszy telefon ? IP: 82.160.104.* 31.08.05, 19:45
              a ja chyba obstane przy blq telefonu z klapka do torebki dam sa najlepsze
              przeciez zaden kalwisz zaden klawicz nie bedzie przycisniety przypadkiem ekran
              sie nie rysuje a motki naprawde sa super wiem bo bardzo czesto sie bawie mojej
              siostry :D a zdjecia sa ok :_) prawdziwie babskie telefoniki
              • kakui siemens??????????????? 03.09.05, 10:34
                siemens???????? ty czlowieku wiesz co piszesz??????? ja mialam siemensa m55 i
                to gowno sie non stop zacinalo ://// i potrafilo samo sie wylaczyc np podczas
                pisania sms... i nigdy mi nie spadl....

teraz mam od stycznia moto v500 i bardzo sobie ja chwale. nigdy nie wylaczyla
                sie sama, nie zaciela, wyglada calkiem niezle
                • Gość: adi Re: siemens??????????????? IP: 82.160.22.* 04.09.05, 11:26
                  ja mam od roku siemensa m55 i nigdy ani razu mi sie nie zawiesił, nigdy sie sam nie wyłączył ,jedyna wada to bardzo ciche dzwonki i słaby zasięg.....
                  • Gość: znawca tematu jednak siemens IP: *.plock.mm.pl 07.09.05, 13:46
                    bo ktoś Ci chyba nieumiejętenie zdjął simlocka - pożałowałeś kilku złociszy to masz co chcesz
              • Gość: Nessie Re: najsolidniejszy telefon ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 23:18
                . Racja,z klapką dla kobiety są super. Sama używam Motoroli i Samsunga (nie
                pytajcie mnie o model, bo nie wiem).Nie włącza sie nieproszony i wygląda jak
                elegancka puderniczka.
          • Gość: blq Re: najsolidniejszy telefon ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 20:00
            Gość portalu: Fury3 napisał(a):

> Plaskik motoroli w porownaniu do Nokii jest beznadziejny

nieprawda.

jest on pokrywany
            > farba a nie farbowany przez co farba sie zdziera.

jaki model masz na mysli?

Poza tym soft motoroli jest
            > do kitu

jak się na tym nie znasz to zapewne....

> i jakbym miał motorole to bym ją sobie wsadził w dupe i zrobił
            > przysiad...

Posiadacze Nokii są znani ze swojej elokwencji...

pozdr.
            • Gość: miły Re: najsolidniejszy telefon ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 20:04
              Fury3 pewnie nie jedną rzecz mial w dupie,ale nie telefony bo sie na nich po
              prostu nie zna
          • pi-otr Re: najsolidniejszy telefon ? 31.08.05, 22:20
            Gość portalu: Fury3 napisał(a):

> Plaskik motoroli w porownaniu do Nokii jest beznadziejny jest on pokrywany
            > farba a nie farbowany przez co farba sie zdziera. Poza tym soft motoroli jest
            > do kitu i jakbym miał motorole to bym ją sobie wsadził w dupe i zrobił
            > przysiad...

to wypadnie bo jest ładna i okrąglutka a wsadź nokie to zostanie i będziesz
            miał do zrobienia lewatywę he he
            • Gość: maua Re: najsolidniejszy telefon ? IP: *.elblag.dialog.net.pl 31.08.05, 22:52
              ale mi nie chodzilo o ocene telefonow wzgledem takiego (dosc chyba nie typowego) kryterium :)
    • Gość: ja Re: najsolidniejszy telefon ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 09:32
      - nie jestem kobietą
      - mam 5 letnia Nokię3210(z nowym akumulatorkiem) i sprawuje się doskonale, znacznie lepiej niż "nowoczesne" telefony które także posiadam (MotorolaE365, Nokia 6610), fakt kiedy ją wyciągam patrzą na mnie ludzie jakoś dziwnie (zwłasza młodzież), ale tefefon jest do dzwonienia, a nie onanizowania się jego funkcjami/możliwościami/parametrami
      - moja Nokia sporo przeszła, zupełnie o nią nie dbam, obija się o co popadnie w moich kieszeniach, dzisiątki razy spadała na ziemię, od 3 lat ma pękniętą szybkę, kilka razy zamokła, przeżyła mrozy -30st.C i upały +50stC, nie wykończył jej ani morski klimat(żegluję), ani tropiki(8 miesięczny pobyt)
    • barracuda7110 Re: najsolidniejszy telefon ? 01.09.05, 09:48
      Jeżeli nie zależy Ci na kolorowym ekranie to kup sobie siemensa me45.

www.gsmonline.pl/telephones/?link=show_details.php?id=399
    • charlie_x Re: najsolidniejszy telefon ? 01.09.05, 12:11
      ..to moze tak,wiec mialem.. i sagema,i siemensa / tu, w jego
      przypadku mialem pecha/ i jakis czas temu bardzo leciwa motorle.Wszystkie- poza
      siemensem w zupelnosci sprostaly moim oczekiwaniom.Obecnie kupilem tanio nowa
      N6610i za 'grosze' w porownaniu do innych nowych telefonow.Tu w Anglii, te
      nokie ciesza sie nadal duzym uznaniem i nie slyszalem zlego slowa o
      nich.Pozdr..8)
    • camel_3d motorola Razr V3 02.09.05, 21:47
      ja mam ja w plecaku. gezdi ponoewieraja sie dziesiatki CD, kabli i innych
      niezbednikow. Skoro u mnie wytrzymuje to i u ciebie wytrzyma
    • Gość: 78 Re: najsolidniejszy telefon ? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 03.09.05, 08:17
      Najsolidniejszy telefon to z pewnoscia Nokia 5110.
      Pancerna maszyna i w dodatku moze sluzyc jako element obrony przed
      napastnikiem :)
      W torebce moze sie obijac ile wlezie i nic mu sie nie stanie. No i wazy tyle,
      ze jesli gdzies go zostawisz to na pewno poczujesz jego brak.
      Serio polecam.
      • barracuda7110 Re: najsolidniejszy telefon ? 03.09.05, 10:54
        Lepiej 8110. Fajniej wygląda. Pozatym to fon z matriksa :).
    • Gość: maua Re: najsolidniejszy telefon ? IP: *.elblag.dialog.net.pl 04.09.05, 10:32
      ah.. i nadal nie wiem :) moze siemens c65?
      • Gość: adi Re: najsolidniejszy telefon ? IP: 82.160.22.* 04.09.05, 11:31
        większosc siemensów na polskim rynku to straszne gówna, dwuch moich znajmocyh je ma , wchodzi do książki telefonicznej=zawiesza sie, gra w jakąs gre=zawiesza sie, szybko chodzi po menu=zawiesza sie.......
    • Gość: monia Re: najsolidniejszy telefon ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 14:10
      mialam 5lat sony j5 ibyl ok.
      od czerwca mam nokie 2600 i też jest ok.
      to prosty telefonik ale sympatyczny jak dlugo wytrzyma?
      • szafa.bojowa Re: najsolidniejszy telefon ? 04.09.05, 15:12
        a moze pancerna Nokia 6250? :D
        • anita721 Re: najsolidniejszy telefon ? 04.09.05, 19:19
          Ja mam simensa A65 i ani razu się nie zawiesił czy byłby jakiś z nim problem.
          Wcześniej miałam A50 i C35to już historia fajnie chodzą i szczerze
          powiedziawszy wole je od noki. Miałam 3310 strasznie krótkie sms 60znaków na1sms
          • Gość: ja Re: najsolidniejszy telefon ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 23:57
            Ja też mam A65.. może i sie nie wiesza ale przy lekkim uderzeniu poprostu sie
            wyłącza. Odradzam ten telefon. Poza wyłączaniem ma dosc słaby zasięg. Władowali
            kolorowy wyświetlacz GPRS w sumie sensowny wygląd cene niską i zadowoleni.
            Gorzej z tym wyłączaniem... poprostu beznadzieja zreszta jak i w wielu
            siemensach. Mi sie wydaje że to wina baterii... (budowy połączenia bateria
            telefon (ale znawcą nie jestem)
    • gagunia Re: najsolidniejszy telefon ? 04.09.05, 19:22
      Ja mam juz drugiego siemensa i wszystko gra- wrzucam do torby, torebki, plecaka
      - razem z samochodami dziecka, portfelem i tysiacem innych rzeczy i nic sie nie
      dzieje. Rzeczywiscie zdarza sie, ze sie zawiesi np gdy bardzo szybko wciskam
      guziczki w celu odczytania smsa albo mam sporo zdjec i chce je szybko przejrzec.
      Nie jest to jednak czeste i uciazliwe na tyle, zeby narzekac na telefon. Po
      prostu wyzbylam sie nawyku walenia w klawisze jak oszolom.
      Stare Nokie sa dla mnie zbyt pancerne, na nowych modelach sie za bardzo nie
      znam. Zas motorola jest kompletnie do niczego. Rzeczywiscie sciera sie kolor z
      obudowy, wylacza sie, przesuwa bateria, nie odbiera mmsow fotki wgladaja ladnie
      w telefonie, a po wrzuceniu do kompa sa miniaturowe i trudno cokolwiek z nimi
      zrobic. Zdecydowanie odradzam motorole.
      • Gość: kathy Re: najsolidniejszy telefon ? IP: *.earth.pl / 81.219.245.* 04.09.05, 21:48
        > w telefonie, a po wrzuceniu do kompa sa miniaturowe i trudno cokolwiek z nimi
        > zrobic. Zdecydowanie odradzam motorole.

taaak, to zdecydowanie największa wada telefonu ;-)
        do robienia fotek _zdecydowanie_ bardziej doradzam najsłabszy aparat
        fotograficzny niż najbardziej wypaśny telefon ;-).
        od ponad dwóch lat mam motorolę t722i. nie oszczędzam jej. włóczy się ze mną po
        mieście i świecie, na ogół wrzucona na dno plecaka albo torby, gdzie egzystuje
        razem z kluczami na łańcuchu, szczotką do włosów, jabłkami i różnorakim śmieciem.
        owszem, kolor się ściera z biegiem czasu, ale:
        pomimo kilkakrotnych upadków i to całkiem solidnych - po uderzeniu o kamienną
        podłogę wypadła bateria np. - nic się nie stało z aparatem
        łapie zasięg w najtrudniejszym otoczeniu
        nie psuje się głośnik, nadal wszystko bardzo dobrze słychać i jest się słyszanym
        bateria trzyma solidnie, co najmniej 4 dni
        do mankamentów zaliczam, że czasem się zawiesza, ale zdarzyło mi się to może 2-3
        razy i to wcale nie ostatnio - ot ma po porostu gorszą minutę :), wystarczy
        zamknąć i otworzyć a wraca do normalności; raz wyjęłam baterię i po załadowaniu
        na nowo zaczęła działać
        mogę polecić również nokię 3310, jak na stary model jest zgrabniutka - wprawdzie
        po ok. roku dało się zauważyć osłabienie baterii, ale miałabym ją pewnie do dziś
        gdyby mi jej nie świśnięto :\
        oceniać wartość telefonu po tym, czy robi dobre zdjęcia może zupełny laik
        fotograficzny - telefon nie ma służyć fotografowaniu tylko dzwonieniu. obłażąca
        farba też nie jest dla mnie rzeczą dyskfalifikującą, bo telefon operuje w
        okolicach ucha a nie oka.
        pozdrawiam, życzę dobrego wyboru :)
        • Gość: kathy dyskWalifikującą ;-) n/t IP: *.earth.pl / 81.219.245.* 04.09.05, 21:51
        • Gość: Krakus brawo!!! IP: *.net.autocom.pl 05.09.05, 00:03
          wreszcie ktoś napisał coś rozsądnego!!!
          • Gość: Justyna Re: hm IP: *.poczta / *.poczta-polska.pl 06.09.05, 09:53
            a moze nokia 6230i ?
            • Gość: miki Re: hm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 14:49
              a ja miałam i sagema my5-2,i nokie i alcatela a teraz mam siemensa m65 i to
              jest to co mi sie podoba!!!!pancerna maszyna (dla strażaków)czerwona i naprawde
              dobra.polecam wszystkim.
    • Gość: AnuLka Re: najsolidniejszy telefon ? IP: 158.75.241.* 07.09.05, 13:37
      Ja tam mam Nokie 3510i i jest super... w prawdzie cegła ale mozna z nia zrobic
      co tlyko się chce... Wszytsko przezyje. Można nią rzucac i nawet się nie
      rozleci ... :-) wilgoć wysokie i niskie temp tez dobrze znosi. nigdy się nie
      zacina! Tylko raz sama z siebie dzwonic mi zaczela. Mam ja juz dwa lata i
      działa bez problemu, rzadku ładuje bo długo trzyma i w ogole spoko.
      • mike-great Re: najsolidniejszy telefon ? 10.09.05, 21:36
        Potwierdzam - 3510i przeżyje wiele upadków, skoki tmperatur od pustyni po narty
        na lodowcu, upadki w zakamarkach samochodu, itp. - jedynie powłoka na
        klawiaturze się zdarła (lekko na paru klawiszach) ale ... po 2 latach.
        Bateria dalej trzyma OK.
        Wogóle chyba te starsze modele są trwalsze?

Gość portalu: AnuLka napisał(a):

> Ja tam mam Nokie 3510i i jest super... w prawdzie cegła ale mozna z nia
        zrobic
        > co tlyko się chce... Wszytsko przezyje. Można nią rzucac i nawet się nie
        > rozleci ... :-) wilgoć wysokie i niskie temp tez dobrze znosi. nigdy się nie
        > zacina! Tylko raz sama z siebie dzwonic mi zaczela. Mam ja juz dwa lata i
        > działa bez problemu, rzadku ładuje bo długo trzyma i w ogole spoko.
    • Gość: asia Re: najsolidniejszy telefon ? IP: 213.17.230.* 07.09.05, 16:33
      Sony Ericsson P910.
      Zawsze miałam Nokie, i wszystkie same dzwoniły, były problemy z bateriami. SE
      takich numerów nie robi, nie ginie mi w torebce a dodatkowo jest jak palmtop.
      • Gość: maua Re: najsolidniejszy telefon ? IP: *.elblag.dialog.net.pl 10.09.05, 13:12
        dziekuje za pomysly..
        a ja nadal mysle ;)
        • Gość: Thule Re: najsolidniejszy telefon ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 21:18
          Jezeli liczy sie przede wszystkim solidnosc warto pomyslec o tym:
          Siemens M65 - naprawde solidny telefon, metalowa obudowa,
          potrafi przezyc upadek z balkonu 3go pietra, troche ciezki
          communications.siemens.com/cds/frontdoor/0,2241,hq_en_0_27443_rArNrNrNrN,00.html
          podobny jest Siemens M75
          communications.siemens.com/cds/frontdoor/0,2241,hq_en_0_89745_rArNrNrNrN,00.html
      • mike-great Re: najsolidniejszy telefon ? 10.09.05, 21:37
        Żadna nokia mi nigdy sama nie zadzwoniła. O co to chodzi dokładnie???

Gość portalu: asia napisał(a):

> Sony Ericsson P910.
        > Zawsze miałam Nokie, i wszystkie same dzwoniły, były problemy z bateriami. SE
        > takich numerów nie robi, nie ginie mi w torebce a dodatkowo jest jak palmtop.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka