Dodaj do ulubionych

Orange czy Kłonica, czyli Wojciech Mann o rebra...

IP: *.bazapartner.pl 04.09.05, 18:33
Mann:
"Zazdroszczę Finom Nokii i zadaję sobie pytanie, dlaczego Polacy fantastycznie
radzą sobie na całym świecie i operują nowoczesnymi technologiami, a w Polsce
nie bardzo."

To spytaj sie panie Wojtku postkomunistów i sprzedawczyków okrągłostołowych -
dzis międzynarodowego towarzystwa wzajeniej adoracji...
Im sie słusznie należy konfoskata mienia kradzionego.
Obserwuj wątek
    • Gość: kłonicowy Orange czy Kłonica, czyli Wojciech Mann o rebra... IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.05, 18:38
      A co biedaczek groszorób nie załapał się tym razem?!Całe życie
      narzeka,krzywdziła go komuna,och jak bardzo, walczył dzielnie z komuną o
      każdy grosik, pchłę by pogonił do Szczecina(z Warszawy).Takie to charakterki,
      dominują w naszej głupawej telewizorni.
      • maniek.siekiera odczep się od Manna.To orange jest problemem 04.09.05, 18:53
        polska marka ginie, a my za to jeszcze żabojadom cholernym mamy płacić taką
        kasę??!!
        A przecież wponinno być odwrotnie..
        • Gość: Ideowiec Idea nigdy nie była polską marką. IP: *.centertel.pl 05.09.05, 10:21
          A już napewno nie teraz, kiedy Centertel jest WŁASNOŚCIĄ Francuzów. A problemem
          sa tacy niedouczeni debile jak TY, którzy nie mając pojęcia o komentownym
          zagadnieniu czerpią swoją "wiedzę" ze sponsorowanych artykulików "Wybiórczej".
    • langston BOJKTOJMY ORANGE ZE TE 1.6%!!!!!!!!! 05.09.05, 00:48
      Orange wyprowadzi z Polski w ciagu 10lat ok 1.1miliarda zlotych!!!
      Dettsche telecom (T-Mobile) robilo podobna akcje na Wegrzech i popierali tylko 0,3% rocznych przychodow.
      France Telecom bieze 1.6!!!!!!!!!!!!!!!

Kiedy wreszcie przestaniemy dawac sie robic w konia!!!!!!!!!!
      • Gość: Paweł Kierski Re: BOJKTOJMY ORANGE ZE TE 1.6%!!!!!!!!! IP: 80.72.34.* 05.09.05, 09:25
        Jacy my? Masz pakiet akcji TPSA? Centertela? To prywatne firmy i ich biznes.
        • Gość: xxx FRANCE TELECOM PRYWATNY? BUHAHAHAA IP: *.ramtel.com.pl 05.09.05, 12:55
          Gosciu nie wiesz co piszesz!!!
          France Telecom Orange) nalezy do francuskiego socjalistycznego panstwa, i jest najbardziej zadluzaona firma swiata!
          Poczytaj troszke chocby tu:
          www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050903/ekonomia/ekonomia_a_12.html
      • Gość: Bezkomórkowy Sam sobie bojkotuj, idioto! IP: *.centertel.pl 05.09.05, 10:25
        Idea od dawna nie jest polska... Gdyby chcieli mogliby zamknąć ten cały
        Centertel na patyk, albo przenieść do Chin...
        A przy okazji, czy wydaje Ci się, że Plus i Era to polskie marki?
        Najpierw poczytaj, poszukaj danych, potem wydawaj osądy.
        • Gość: xxx ...ale jestes zindoktrynizowany!!!!!!!! IP: *.ramtel.com.pl 05.09.05, 12:59
          Typowa postawa pseudointeligenta lub ja mawial Lenin "pozytecznego idioty".
          Nie ma nic do obcego/rodzimego prywatengo biznesu ale:
          -Orange (Frnace telecom) nie jest prytatny nalezy do Francuskiego socjalistycznego panstwa
          -jesli robia mnie w konia tzn. obywatele panstwa z ktorego wyprowadzaja taka kase to po prostu naturalnym inteligentnym odruchem jest dostrzec to i probowac przeciwadzialac (o ile nie ktos nie ma mentalnosci panienki lekkich obyczajow)
    • Gość: ojejku Re: Orange czy Kłonica, czyli Wojciech Mann o reb IP: *.chello.pl 05.09.05, 09:44
      a ,oże by ktoś podesłał link do tej reklamy "mumia", bo jakoś nie widziałam-
      może dlatego, że nie mam tv?
      • Gość: gość Re: Orange czy Kłonica, czyli Wojciech Mann o reb IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.09.05, 13:51
        są na stronie plusa
    • Gość: Zed A co to za nagonka? IP: *.centertel.pl 05.09.05, 10:12
      Czy Wybiórcza juz nie ma innych zajęć tylko zniechęcać czytelników do nowej
      marki? Czy to cokolwiek zmienia dla przeciętnego użytkownika telefonu? Oprócz
      tego, że będzie miał komórkę w sieci, która nazywa się tak samo na całym
      świecie... Zajmijcie się lepiej swoimi lewymi interesikami z różnymi grupami
      trzymającymi władzę!!!
      • Gość: x czy ty nie rozumiesz ze to jest wlasnie lewy inter IP: *.ramtel.com.pl 05.09.05, 13:03
        Domyslam sie ze an innych forach krzyczysz ze w tym kraju niema drog, infrastruktury, jakie swietne drogi we Francji itp.
        Bo Francuzi umieja kogos zrobic w konia i czerpan z tego zyski wtym przypadku z
        pominieciem placenia podtku w Polsce wyprowadzja stad gigantyczna kase ok1,1milirda zlotych (1,6% rocznego przychodu Idei przez 10lat)
      • askip Re: A co to za nagonka? 05.09.05, 16:46
        A Gazeta Wyborcza to niby polska marka? hehe
    • Gość: Dixi Ile wam Plus zapłacił IP: *.centertel.pl 05.09.05, 10:17
      Coś mi się zdaje, że niechęć Grubasa do marki ORANGE nie jest bezinteresowna...
      • Gość: Pawel Re: Ile wam Plus zapłacił IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 05.09.05, 11:46
        Do roboty lenie z centertela nie myszkowanie po internecie w godzinach pracy
    • robot_humano Rebranding-q.mać! Po Polsku się wstydzisz? 05.09.05, 10:32
      • ginlo Tym razem trudno sie nie zgodzic, ze szczekaczami 05.09.05, 11:37
        To sa numery, ktore maja na celu wyprowadzenia kasy z firmy z pominieciem zaplacenia podatku. Tak, zeby ja zgarnac musieliby zaplacic 19% podatku dochodowego od firm, a tak ... zaplaca pare baniek za akcje reklamowa a potem przez x lat beda pobierac 1,6% - przychodu o ile dobrze pamietam - i wszystko bedzie kosztem, czyli wyciagna kase bez podatku. To najlepszy sposob, bo tu trudno udowowdnic czy ta cena transferowa jest uczciwa czy nie, aj na miejscu urzedy skarbowego bym sie troche poczepial.
    • Gość: abi Re: Orange czy Kłonica, czyli Wojciech Mann o reb IP: 81.6.129.* 05.09.05, 12:15
      mam dla ciebię dobrą nowinę,- paranoje sie da wyleczyc
    • Gość: x Orange IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 14:39
      orange - wymawiaj: ORANGE (nie: orąż czy oryncz). niech mają za swoje!
    • Gość: Ja STARE REKLAMY IDEII IP: 66.178.36.* 05.09.05, 16:17
      Czy moze kots wie gdzie mozna sciagnac stare reklamy Ideii ? Bardzo mi sie
      podobaly i chcialbym je obejzec jeszcze raz!!!
    • Gość: Ja STARE REKLAMY IDEII IP: 66.178.36.* 05.09.05, 16:19
      Czy moze kots wie gdzie mozna sciagnac stare reklamy Ideii, szczegolnie te z
      Mannem i Materna ? Bardzo mi sie podobaly i chcialbym je obejzec jeszcze raz!!!
    • Gość: xxxx Re: Orange czyli BEZNADZIEJA IP: *.crowley.pl 17.09.05, 10:33
      Zmiana bardzo dobrej i chwytliwej nazwy IDEA na ORANGE (wiekszosc Polakow
      bedzie czytac orange, albo orandż albo z franc orąż) to kompletne
      nieporozumienie, rozsądniejszym wyjściem byłaby zmiana całej sieci ORANGE na
      IDEA co jest słowem międzynarodowym (prawie w każdym języku brzmi tak samo lub
      podobnie), można to czytać z łaciny i dobrze się kojarzy (z jakimś
      nowym pomysłem inicjatywą, a nie po prostu z pomarańcza albo oranżada).
      ZUpelnie nie rozumiem marketingowców z Francji..... CHyba, że zalezy im tylko i
      wylacznie na obronie swojego cienkiego pomysłu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka