Dodaj do ulubionych

Tani, dobry, z aparatem...(...)

23.11.05, 20:55
Witam!Obecnie mam SonyEricsson'a T230...chce coś lepszego..naturalnie :) I
chciałabym żebyście mi pomogli..Chciałabym żeby był do 300-400 zł(około)z
aparatem(wbudowanym),żeby miał więcej kolorów niż teraz(teraz mam
4tys.),dyktafon... Koleżanka ma Nokie 3200 i spodobała mi się..czy ktoś z Was
ma taki telefon? Lub najlepiej inne propozycje:) Czekam z
niecierpliwością.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: blq zdecydowanie inne propozycje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 22:27
      nokia 3200 to chyba najlepszy telefon niskiej klasy z Nokii, ale i tak
      beznadziejny.

do 400zł polecam zwłaszcza SE k300i - telefon na wskroś lepszy od nokii 3200
      (która to nb ma 4tyś kolorów na wyświetlaczu). może też być motorola v500,
      siemens c75, SE k500 (jak się trafi poniżej 400zł), motorola c975, sagem myx5-2v
      i pare innych...

za to w ogole zapomnij o nokiach tańszych niż 600zł, bo znajdziesz tam tylko
      "brud smród i ubóstwo" - zwłaszcza to ostatnie - ubóstwo funkcjii...
      • Gość: stasio Re: zdecydowanie inne propozycje! IP: 62.233.155.* 23.11.05, 22:40
        proponowalbym z kolei pomyslec o siemensach typu cx 65, cxt czy cxv 70 itp.
      • snotty14 Re: zdecydowanie inne propozycje! 24.11.05, 22:56
        blq dzieki za odpowiedź :) Chciałabym mieć telefon w sieci Plus GSM.Strasznie
        spodobał mi sie SE K300i.Orientujecie się może w jakiej cenie by była taka
        koma?Czekam na odpowiedź i dalsze propozycje.. :) Z góry wielkie dzieki.Pozdr
        • speedone Re: zdecydowanie inne propozycje! 25.11.05, 00:01
          snotty14 napisała:

> blq dzieki za odpowiedź :) Chciałabym mieć telefon w sieci Plus GSM.Strasznie
          > spodobał mi sie SE K300i.Orientujecie się może w jakiej cenie by była taka
          > koma?Czekam na odpowiedź i dalsze propozycje.. :) Z góry wielkie dzieki.Pozdr

nowka sztuka kosztuje 400-415zl ale nie z komisu czy z allegro ale normalnie ze
          sklepu masz K500 to jest to samo prawie ale ma o niebo wiekszy ekran i to jest
          jego duzpy plus za ktory jest lepszy

ps. a po za tym na allegro byl dziwny czas kiedy K500 byl tanszy nic k300 :/ ja
          mojego sprzedaje za jakis czas i bedzie albo K750 albo jak wejdzie w plusie juz
          w800 :)
    • Gość: troll Re: Tani, dobry, z aparatem...(...) IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.05, 00:27
      Porad blq nie traktuj powaznie. Ten osobnik zbyt często wprowadza w błąd
      użytkowników tego forum. Polegaj na opinii koleżanki a nie na opinii jednego z
      oszołomów jakich pełno w necie. Nokia 6020 jest też godna Twojej uwagi.
      • speedone Re: Tani, dobry, z aparatem...(...) 25.11.05, 01:01
        chcialem powiedziec ze nokia 6020 jest lepsza od K300 czy k500 ? to jestes
        smieszny i to bardzo nawet 6021 tez nie jest dopiero 6230 moze godnie
        reprezentowac nokie a Ty sobie z 6020 zrob przycisk do papiero wiecej nie jest
        warta za ta cene
        • speedone Re: Tani, dobry, z aparatem...(...) 25.11.05, 01:02
          mialo byc chcialesz :)
      • Gość: blq jak widzisz, Zawiasa..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 02:54
        ... nie tylko ja uwazam, ze 6020 to ZŁOM. świadczy o tym tragiczny procesor
        zastosowany w tym telefonie, fatalna polifonia, kiepska jakość wykonania oraz
        ogólnie - telefon przestarzały!

Kiedy Ty wreszcie Oszołomie jeden zrozumiesz, że od jakichś 2 lat Nokia nie robi
        dobrych telefonów klasy niskiej i średniej? Gdy wprowadzali 6100 to był
        nowoczesny telefon i od tego czasu nowoczesnego telefonu nokii (niższej) klasy
        średniej NIE BYŁO.

chcesz zachwalać nokie? ależ proszę bardzo! oby to były nokie hi-end, te od
        6230i wzwyż. To są dobre nokie, natomiast 6020 w porównaniu do Motoroli,
        Samsungów i SonyEricssonów w tej samej cenie to jest po prostu ZŁOM.
        • snotty14 Re: jak widzisz, Zawiasa..... 25.11.05, 18:29
          Hm...wlasnie..Nokie odpadają...cholewa a macie jakis tanszy telefon, ale dobry?
          :/ Wg mnie b.dobre sa SE. I wlasnie nie chce zadnego z allegro itp...nigdy nic
          bym tam nie kupila tym bardziej komrki :/ pzdr.
          • speedone Re: jak widzisz, Zawiasa..... 25.11.05, 19:31
            snotty14 napisała:

> Hm...wlasnie..Nokie odpadają...cholewa a macie jakis tanszy telefon, ale dobry?
            > :/ Wg mnie b.dobre sa SE. I wlasnie nie chce zadnego z allegro itp...nigdy nic
            > bym tam nie kupila tym bardziej komrki :/ pzdr.

to idz do sklepu K300i masz za okolo 400 plus 15 zl zalezy gdzie jeszcze ale juz
            widzialem rowne 400 a na karte bylo jakos 415zl wlasnie wiec nowka sztuka :)
        • Gość: troll Re: jak widzisz, Zawiasa..... IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.05, 19:24
          Podaj wreszcie żródło bzdur o kiepskiej polifonii, tragicznych procesorach
          kiepskiej jakości i podobnych bredniach wypisywaniem których wprowadzasz w błąd
          użytkowników tego forum. Szkoda, że Cię nie ma na profesjonalnym forum bo wtedy
          swoimi bredniami mógłbyś rozśmiesza wiekszą ilośc osób. Kiedy wreszcie
          zrozumiesz,że coraz więcej ludzi ma ię dośc!
          • speedone Re: jak widzisz, troll..... 25.11.05, 19:30
            Gość portalu: troll napisał(a):

> Podaj wreszcie żródło bzdur o kiepskiej polifonii, tragicznych procesorach
            > kiepskiej jakości i podobnych bredniach wypisywaniem których wprowadzasz w błąd
            >
            > użytkowników tego forum. Szkoda, że Cię nie ma na profesjonalnym forum bo wtedy
            >
            > swoimi bredniami mógłbyś rozśmiesza wiekszą ilośc osób. Kiedy wreszcie
            > zrozumiesz,że coraz więcej ludzi ma ię dośc!

a jak widzis za to tutaj wszysczy mala polewe wlasnie z Ciebie :)
            • snotty14 Re: jak widzisz, troll..... 28.12.05, 15:21
              Napiszcie mi proszę,ile kosztuje Motorola C975.
              Nigdzie nie moge znalezc ceny
              • Gość: gość dla mnie uwagi blq sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 15:47
                cenne.Wydaje mi sie,ze facet zna sie na rzeczy.Pytałam kiedys o telefon,polecał
                motorole,kupiłam co prawda nie z klapka,jaka pierwotnie zamierzałam,ale tez
                motorole E398.Mam nadzieje ze to dobry wybor.Dobrze,ze jest ktos na tym
                forum,kto moze sensownie doradzic,nic w zamian nie oczekujac.Ale ja DZIEKUJE za
                rady blq.
                Nie rozumiem,po co sie niektorzy wykłocaja na tym forum!
                • Gość: joasia_23 Re: dla mnie uwagi blq sa IP: *.ino.tvknet.pl / 213.199.216.* 28.12.05, 18:31
                  Masz racje, bez blq to forum by było.... hmmm...lepiej o tym nawet nie myśleć.
                  • Gość: emu sagem myX6-2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 15:32
                    To najlepszy telefon jeśli weźmiesz pod uwagę relację cena-możliwości,
                    ewentualnie może być jeszcze SEk700i (w orange tańszy), ale jednak gorszy
                    aparat, mała pamięć bez możliwości rozbudowy, czyli bez rewelacji..
                    • blq najlepszy.... ale w teorii 29.12.05, 16:18
                      teoretycznie tak: myx6-2 jest najlepszym telefonem w tej cenie. ale jak to
                      czasem bywa "diabel tkwi w szczegolach". nie lubie telefonow z dennym procesorem
                      (za to tępie 6020) a sagem niestety ma procesor powolny jak kalkulator. do tego
                      by wlozyc karte pamieci trzeba rozbierac przedni panel i cały telefon
                      praktycznie (to jakas paranoja). menu jest bardzo dziwne, wyswietlacz gorszej
                      jakosci niz w nowych motorolach czy SE (przypomina mi motorolę mpx200).

ogolnie jest to niezły telefon, ale ma po prostu spore wady, jak niestety
                      wiekszosc nowych wynalazkow za te cene (tak samo jest z motorolą v360, siemensem
                      cx75, SE k600i).
                    • Gość: kw Niby sagem ale.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 17:01
                      jednak nie. Kiedys tez myslalem ze Sagem bo to lepsze, tamtego wiecej a cena
                      nizsza. Mialem juz x5, v55 i wkoncu x5-2v i powiem ze widac ze ktos tam stara
                      sie robic dobre, tanie fony, ale niestety jakosc nie jest najlepsza. Sagem to
                      dla mnie jak Alcatel, tanie, ale kosztem jakosci wykonania.
                      • snotty14 Jaka cena? 29.12.05, 21:32
                        Hej! Spytam jeszcze raz :) Oglądałam raz jeszcze komy, ktorę polecił blq i
                        trafiłam na Motorole C975,a ponieważ prosiłam o telefony od około 300-400zł.,to
                        myślę, że będzie gdzieś w tych granicach, ale chciałabym wiedzieć dokładną cenę.
                        Wiecie może ile ona kosztuje?I co o niej sądzicie? Podaje bezpośredni link do
                        niej: www.mobile.inspiracja.com/Motorola,C975,phone.php i czekam z
                        niecierpliwością, ponieważ nie mogę nigdzie znaleźć ceny..a tak na marginesie
                        chciałąbym w PLUSie.Pozdrawiam
                        • Gość: kw www.allegro.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 12:38
                          • snotty14 Re: www.allegro.pl 30.12.05, 19:33
                            Właśnie ja nie chce z Allegro...i na karte bym chciałą jak coś;) Pozdrawiam
                            • blq no to gdzie kupisz jak nie na allegro? 30.12.05, 19:39
                              c975 kupisz (pomijając allegro)

1. u pieprzonego lamera-cwaniaka w komisie, płacąc 600zł (a ile by pani chciala,
                              ten telefon ma dwie kamery i UMTS!)
                              2. za granicą - z simlockiem, za to nówkę za 300zł - w Anglii

na kartę byś chciała? znaczy z zestawem pre-paid? buhaha. to by było dobre,
                              zobaczyć ten telefon u jakiegoś polskiego opa. w TAKTAKU albo SIMPLUSIE,
                              ehehe... nie, nie. nie u nas, w naszym zapyziałym peryferyjnym kraiku, w którym
                              managerowie opów to stado baranów.

• snotty14 Re: no to gdzie kupisz jak nie na allegro? 31.12.05, 00:12
                                Ok.To dzięki za odpowiedzi.
    • Gość: m824 tylko po co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 04:21
      jeżeli Twoj telefon działa, to po co ci "lepszy". co zmieni liczba kolorów na
      wyświetlaczu?

czy na prawdę tak często korzystasz z aparatu?

ja szukam nowej komórki z dobrym organizerem, połączeniami konferencyjnymi, BEZ
      kolorowego wyświetlacza, BEZ polifonii, BEZ aparatu. telefon ma byc telefonem,
      a aparat to sobie kup oddzielnie!
      • snotty14 Re: tylko po co? 31.12.05, 09:58
        Mam SE T230 i ja właśnie chciałabym telefon z większymi bajerami.Większa ilość
        kolorów po to, żeby jakość zdjęć była dobra.Aparat osobno mam, ale chcę w
        komórce, ponieważ nie wszędzie będę zabierać aparat fotograficzny, a komórkę
        zawsze mam przy sobie.Wg mnie jest to użyteczne.Wiem, że telefon telefonem, ale
        chcę lepszą kome.Pozdrawiam
        Zapraszam Na Moje Forum O Yorkshire Terrierach :)
      • blq są różni ludzie różne wymagania i oczekiwania 31.12.05, 12:24
        tak jak ja nie namawiam, by wszyscy mieli taki kombajn jak mój (2mpx, karta
        pamięci, krystalicznie czyste mp3, super szybki procesor, wspaniały wyświetlacz
        o jakości lepszej niż monitor komputera a do tego bateria trzymająca TYDZIEŃ),
        tak Ty nie namawiaj innych by kupowali jakieś przedpotopowe artefakty. Tobie
        może nie przeszkadzać piskliwa monofonia czy b/w wyświetlacz. Ale większości
        ludzi będzie to przeszkadzać, podobnie jak mulące się menu, czy brak
        jakichkolwiek ciekawych funkcji.

PS. kup sobie nokię 6310i. byle nie taką za 1100zł...
        • buraque Re: są różni ludzie różne wymagania i oczekiwania 31.12.05, 13:03
          blq napisał:

> tak jak ja nie namawiam, by wszyscy mieli taki kombajn jak mój (2mpx, karta
          > pamięci, krystalicznie czyste mp3, super szybki procesor, wspaniały
          wyświetlacz
          > o jakości lepszej niż monitor komputera a do tego bateria trzymająca TYDZIEŃ),

jaki to telefon blq?
          • blq Re: są różni ludzie różne wymagania i oczekiwania 01.01.06, 09:27
            k750i - oczywiście.
            • Gość: Kamil STOP atakom na blq :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 10:28
              Bo robicie to, nokiowe buraki, tylko z zawiści.

Blq dużo wie o telefonach, ale przegina z SE. Wielu znajomych obchodziło się z
              nimi jak z jajkiem, a i tak skończyło się na wymianie klawisza nawigacyjnego.

W swoim k750i widzi ponadto chyba komórkowego boga. Bateria trzyma tydzień
              (chyba gdy 3 razy w tym czasie ją doładujesz). I ma krystalicznie czyste MP3...
              Jupi dupi!

Tak się składa, że ja też mam k750i, który przy prawie zerowej używalności
              "trzyma" 2 dni i pierdzi odtwarzając empetrójki. Mam taniutki odtwarzacz MP3
              Grundig (Mpaxx MP580/512), który odtwarza MP3 o niebo lepiej niż SE. Tam gdzie
              firma Sony, tam nie ma nic dobrego. Pilnie zamienię k750i na nową ROKR E1,
              czekając z niecierpliwością na ROKR E2. Co Motorola, to Motorola.

I nie wrzucaj więcej v360 do jednego wora z CX75. <zygi>
        • q_vw Re: są różni ludzie różne wymagania i oczekiwania 31.12.05, 15:21
          blq, a mógłbyś doradzić co z tych dwóch wybrać... mam do wyboru SE K700i albo
          LG C3310 i od razu nadmieniam, ze w zasadzie to wyłącznie dzwonię bądź
          esemesuję...
          • blq Re: są różni ludzie różne wymagania i oczekiwania 01.01.06, 09:26
            tak czy inaczej k700i. do LG nie mam zaufania, są to telefony jeszcze nieco
            'odstajace' od czolowki. W kazdym razie nie seria 3XXX, ktora jest dosc
            przecietna. W drozszych modelach LG bardziej sie postaralo.
    • Gość: lukasz 14 lat Re: Tani, dobry, z aparatem...(...) IP: 82.160.122.* 26.04.06, 15:22
      witam nie kupuj 3200 to syf 2 mb pamieci to bardzo malo i ogulnie to syf ja bym
      ci radzil poszukac za ok 400 zl na allegro s65 simensa ma aparat 1.3 mpx i karty
      pamieci a jezeli nie to to kup sobie cxt70 ja go mam fajny fon w komisie za 350 zl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka