Gość: Johnmclain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 09:01 litwa to raptem 3-4 miliony ludzi wiec wielkie mi rzeczy ze maja okolo5 mln komorek.wlasciwe to poco jest pisac o tym ile komorek maja litwini Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yavorius tia 05.01.06, 10:58 to się zastanów, ilu jest Polaków, a ile jest telefonów w Polsce. A po co o tym pisać? A po to, że może kogoś to interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
speer Litwa idzie do przodu jak burza! 05.01.06, 12:51 a Polska - bida z nedza. W dodatku Litwa od stycznia 2007 roku, czyli za rok WPROWADZA EURO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blq a mnie denerwuje ciągłe podniecanie się L Ł E 05.01.06, 13:04 ... krajami Bałtyckimi. To naprawde nie jest problem mieć tyle komórek w kraju, w którym wybudowanie sieci GSM koszatuje grosze, w którym wiekszosc mieszkancow mieszka w stolicy i w którym przestarzała infrastruktura (ZSRR nie lubiło tej części swojego terytorium, więc im dopiekało) zachęca do wprowadzania najnowocześniejszych rozwiązań. Litwa, Łotwa, Estonia są bardzo zinformatyzowane, ale naprawde niewielka to ich zasługa. PS. Małym krajom łatwiej. W Polsce nie mamy 60 mln komórek, tak samo jak w Niemczech nie mają ich 120mln. Po prostu Bałtowie (mając niewielkie koszty infrastruktury GSM) mogą sobie pozwolić na promocje aparatów, stąd ich częste wymiany, stąd tak dużo fonów (zapewne wiekszosc to stare i sprawne złomy leżące w szafie). Mógłby ktoś zrobić u nich badania, jaka czesc populacji aktywnie korzysta z komórki. To by było bardziej miarodajne. PS. 50% w zasięgu UMTS. haha, dobre. Nie prościej napisać: WILNO? Odpowiedz Link Zgłoś
zmiananumeru Re: a mnie denerwuje ciągłe podniecanie się L Ł E 06.01.06, 20:19 blq napisał: > ... krajami Bałtyckimi. > > To naprawde nie jest problem mieć tyle komórek w kraju, w którym wybudowanie > sieci GSM koszatuje grosze, w którym wiekszosc mieszkancow mieszka w stolicy i > w > którym przestarzała infrastruktura (ZSRR nie lubiło tej części swojego > terytorium, więc im dopiekało) zachęca do wprowadzania najnowocześniejszych > rozwiązań. > > Litwa, Łotwa, Estonia są bardzo zinformatyzowane, ale naprawde niewielka to ich > zasługa. > > PS. Małym krajom łatwiej. Bredzisz i to strasznie. Może ogłoś w swojej piwnicznej izbie księstwo autonomiczne i poczekaj aż sam Ci się założy UMTS. P.S. Możesz odzyskać telefoniczną wolność! www.zmiananumeru.pl Odpowiedz Link Zgłoś
blq Re: a mnie denerwuje ciągłe podniecanie się L Ł E 12.01.06, 12:01 1. UMTS jest przestarzały, ja tam na niego nie czekam. 2. A Ty ze swoją poetyką to nie bredzisz? Idź "telefoniczną wolność" odzyskiwać gdzie indziej, oszołomie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojciech0000 Re: Litwa ma już dość komórek IP: *.olsztyn.mm.pl 12.01.06, 11:16 wyobrazcie sobie osobe majaca w kazdej kieszeni telefonik.telefoniki dzwonia a ona ma tylko pare uszu!!!!!!!!!!!!!!! inny nie ma ani jednego telefonika i statystyka o.k. !!!! Odpowiedz Link Zgłoś