Gość: tomasso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 21:13 z dotychczasowych doświadczeń: telegrosik jest ok telerabat też w porządku telebonus to totalna porażka (cena 2 razy wyższa jak w podanych wyżej) Reszty nie sprawdzałem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ciężkokumaty czy autor mógłby wyłożyć jasno kawę na ławę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 21:22 w gdzie są oszczędności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx wlasnie-i gdzie mozna kupic taki tetefon IP: *.acn.waw.pl 25.01.06, 21:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umpapa Ale drogo! 35gr/min? Place ponad trzy razy mniej IP: *.npsp.com 25.01.06, 21:58 dzwoniac z USA do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
puba Re: Ale drogo! 35gr/min? Place ponad trzy razy mn 25.01.06, 22:10 Gość portalu: umpapa napisał(a): > dzwoniac z USA do Polski. a ja dzwonie przez Skype'a i 8gr za minute ze stacjonarnym w większości cywilizowanych krajów czyni pogawędki przyjemniejszymi;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: Ale drogo! 35gr/min? Place ponad trzy razy mn IP: *.ny325.east.verizon.net 25.01.06, 22:12 To i tak przeplacasz. Kupuje w USA karte telefoniczna za 4 dolary i moge gadac 7 godzin z Polska!!! Ale kto bedzie chcial mnie tyle sluchac?? Po przeliczeniu wyszlo mi jakies 3 grosze za minute! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Tylko Skype IP: 83.233.132.* 25.01.06, 22:22 Darmowe połączenie komputerowe a jak dzwonię przez komputer na zwykła telefon to płacę tylko jak za rozmowę lokalną.Dla mnie super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tede Re: Tylko Skype IP: *.chello.pl 25.01.06, 22:45 Zgadzam się, Skype jest najlepszy, poza tym są już dostępne na rynku telefony bezprzewodowe do skype'a! Odpowiedz Link Zgłoś
starybaca Re: Ale drogo! 35gr/min? Place ponad trzy razy mn 25.01.06, 22:28 Gość portalu: Ona napisał(a): > Kupuje w USA karte telefoniczna za 4 dolary i moge gadac 7 godzin z Polska!!! > Ale kto bedzie chcial mnie tyle sluchac?? No właśnie :-) Ja mam inny problem: dawniej, kiedy rozmowy były drogie, i dzwoniłem do Polski, zawsze mogłem delikatnie dać do zrozumienia rozmówcy, że rachunek będzie duży. Teraz już tego wykrętu nie mam, więc musze słuchać i słuchać :-) Przydałby się jakiś program mówiący moim głosem, który by od czasu do czasu wtrącał: "a no tak", "masz rację", "to prawda" itd :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: air luuuuuudzieeeee voipstunt! IP: *.hsd1.il.comcast.net 26.01.06, 04:47 voipstunt rzadzi! darmowe rozmowy min do pl na stacjonarne i usa (stacj. i kom.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: luuuuuudzieeeee voipstunt! IP: 62.73.55.* 26.01.06, 08:10 Zgadzam sie z przedmowca. Jest to program brat blizniak voipbustera. Teraz voipstunt oferuje polaczenia do wiekszosci krajow europy za darmo (tylko stacjonarne) i stanow (stacjonarne + komorki) kiedy promocja sie skonczy, a kiedys napewno ceny beda pewnie jak w voipbuster czyli np. 1 euro cent za minute polaczenia do PL. Polaczenia na komorki tez sa odpowiednio tansze. Program jest tanszy od skype out. Odpowiedz Link Zgłoś
maatti Re: luuuuuudzieeeee voipstunt! 26.01.06, 10:07 Nie mogę znaleźć linku z tym programem. Może ktoś pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jp Re: luuuuuudzieeeee voipstunt! IP: *.ppp.asahi-net.or.jp 26.01.06, 11:29 Uzywam tego programu z Japonii i jakosc jest lepsza niz ze SkypeOut. (mam tel. USB) Oczywiscie za darmo. Moja mam z Polski tez dzwoni czasami do Japonii i placi...ZERO!!! Ostatnio mama mowi do mnie, "Nie podnosze nawet sluchawki stacjonarnej dzwoniac po kraju, bo poco placic skoro jest za darmo" Ja tak robie dzwoniac na stacjonarne po Japonii. Jednak Voipstunt ma pewny trik ktorego nie rozumiem, ale jest OK. Otoz jak sie zarejestruje z nimi to przez pierwsze pare minut mozna rozmawiac a potem wyskakuje powiadomienie aby wplacic 10 euro na ich konto. Wplacilem tylko 5, bo taka m.in. byla opcja do wybrania. Pieniadze te nie ubenda do poki do poty bede dzwonil na darmowe stacjonarne. Tak wiec sobie 5 euro tam jest juz ponad 2 m-ce i juz :-) Link: www.voipstunt.com Pozdrawiam z Japonii Odpowiedz Link Zgłoś
maatti Re: luuuuuudzieeeee voipstunt! 26.01.06, 13:14 Czyli bez zapłacenia 10 Euro nie można nigdzie dzwonić? Mi wyskoczyło że nie mogę, bo muszę kupić kredyt... Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Re: Tanie gadanie z telefonu stacjonarnego 25.01.06, 22:55 "normalna" telefonia Niemcy ---> Polska predial 01079-0048-....... 2,3 cent = ok.4,5 pfennigów = ok.7,5 groszy za minute - czyli "za darmo" godzina albo dwie "blablania", to nie problem (finansowy) oczywiscie z USA jeszcze znacznie taniej, tez tu do Niemiec, no bo "Hameryka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skype Re: Tanie gadanie z telefonu stacjonarnego IP: *.dsl.crchtx.swbell.net 25.01.06, 23:17 jezeli placisz 35 gr/min to zapomnij......(usa)...., 9-10 groszy to gora co mozna zaplacic...tzw.wzdwanianie nie poda ci od razu calej sumy.....a podatek i usluga serwisowa???? do wora.....! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.jankowski A Tele2, e-Tel? 26.01.06, 00:01 Piszący zapomniał o takich tuzach jak tele2 (www.tele2.pl) czy E Tel (www.etel.pl). Dlaczego tego nie ma w zestawieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azya Re: A Tele2, e-Tel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 10:51 Między innymi dlatego, że największym udziałowcem TELE2 jest... TP S.A. ;--( Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: A Tele2, e-Tel? 26.01.06, 10:57 Gość portalu: Azya napisał(a): > Między innymi dlatego, że największym udziałowcem TELE2 jest... TP S.A. ;--( Żartujesz chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARR [...] IP: 82.177.* / 82.177.10.* 26.01.06, 11:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apoco [...] IP: *.medianet.pl 26.01.06, 15:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzkasprzyk Voice over IP od 01.02.2006 w TPSA 26.01.06, 08:00 My z początkiem lutego wprowadzamy te usługę w ramach oferty LiveBox na łączu Neostrada TP. Polecam:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Mhm 26.01.06, 08:10 Tylko takie koszty tego, że szkoda gadać, trzeba będzie płacić abonament za linię telefoniczną, za Neostradę, za Livebox i - w planie "Zawsze za darmo" - za telefon internetowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: novus Re: Tanie gadanie z telefonu stacjonarnego IP: *.dozamel.ssk.pl / *.dozamel.ssk.pl 26.01.06, 08:08 Uwaga - artykuł sponsorowany. Lepszy Skype Odpowiedz Link Zgłoś
ice_ice Re: Tanie gadanie z telefonu stacjonarnego 26.01.06, 08:33 No dobra, wszyscy mówią, że Skype jest tani i podobno fajny. Ale nie wiem, o co chodzi, jak rozmawiam przez skype'a, zdarzają się duże opóźnienia [do 2 s], jakieś dziwaczne pogłosy, przerwy, szarpania.. mam do wyłącznej dyspozycji neo 512 i na czas rozmowy wyłaczam torrenty i tp. I co z tego. Na początku jest ok, a potem zaczyna się rwanie rozmowy. Nie wiem, czy mam moze coś źle ustawione, ale do bani z takimi rozmowami. Ciekawa jestem bardzo, jak brzmi telefon stacjonarny podłączony do Skype'a... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: URTiP Łamią prawo IP: 212.160.172.* 26.01.06, 09:36 Świadczenie usług połączeń międzynarodowych na zakresie PNK 0-708 jest łamaniem prawa, dlaczego pani Strężyńska i UKE się tym nie zainteresują ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Tanie gadanie z telefonu stacjonarnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 10:03 Polecam telegrosika. U nich połaczenie od 11 do 30 minuty połaczenia jest za friko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Tanie gadanie z telefonu stacjonarnego IP: 82.152.38.* 26.01.06, 11:41 Dzwoniac z UK do Polski place 2peny za minute to on 12 groszy oczywiscie na tel stacjonarny, dzwoniac na [polska komorke place 10 penow. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARTAU Re: Tanie gadanie z telefonu stacjonarnego IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 26.01.06, 13:00 Ludziska polecam Skyp'a ! Rozmowy bez limitu i rachunków z każdym kompem na świecie. Potrzebny darmowy program skyp z sieci, oraz słuchaweczki z mikrofonem, najtańsze 11 pln. Może być sam mikrofon i głośniki kompa. Istnieje też możliwość wykupienia karty 10 euro i wtedy dzwoni się z klawiatury DO KAŻDEGO APARATU TELEFONICZNEGO NA ŚWIECIE-STACJO/KOM. W ramach tej karty rozmawiacie nawet 20 godzin z np kom w Australii W skyp'ie jest również czat-pliki lecą piorunem. Tamże funkcja Konferencja możecie gadać nawet z 15 osobami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meff Re: Tanie gadanie z telefonu stacjonarnego IP: 87.207.144.* 27.01.06, 11:50 Jest jeszcze karta interhalo ta ma bardzo ciekawe stawki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DSA Re: Tanie gadanie z telefonu stacjonarnego IP: *.zamosc.mm.pl 27.01.06, 12:15 Ten artykuł to jeden wielki żart. A z dzwonienie VOIP na tylko minimalną część wspólną. Proponuje poczytać voip.pomocnik.com/forum/ . Szkoda tylko że do napisania tego artykułu wybrano człowieka który nie wiele wie lub nie chce nic wiedziec na ten temat. Dzwonienie z wykorzystaniem VOIP to nie zdrapki i dostęp dodzwaniany ale głównie dzwonienie z wykorzystaniem oprogramowania lub bramek do VOIP. A firmy które maja to w swojej ofercie np. halonet.pl lub siect2.pl oferują połaczenia strefowe i międzystrefowe oraz miejscowe w cenie 11gr/min. takie same ceny dotyczą większości krajów Europy oraz USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VoIPmaniaC Re: Tanie gadanie z telefonu stacjonarnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 15:29 VoIP to technologia, a tak na prawde sposobow jej wykorzystania jest duzo. To, ze uzywasz akurat softphone'ow na komputerze nie oznacza, ze jest to jedyne i najlepsze rozwiazanie. Co wiecej, wcale nie jest prawda, ze jest to rozwiazanie najpopularniejsze, bo technologii transmisji glosu uzywa juz wielu operatorow i czasem nawet sami uzytkownicy o tym nie wiedza. A tak wogole, jakbys nie zauwazyl DSA, to nie jest to artykul o VoIP'ie tylko o wdzwanianym, zdrapkowym tanim gadaniu, ktory po prostu wykorzystuje VoIP'a. Szkoda, ze wszyscy wciaz myla pewne pojecia. To tak jakby ktos napisal o komunikatorach internetowych w stylu gg, a Ty powiedzialbys ze to glupoty, bo Ty i wiekszosc ludzi uzywa Internetu czesciej do sciagania poczty i przegladania stron WWW. Wiec zartem jest Twoj komentarz chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
1309alek Re: Tanie gadanie z telefonu stacjonarnego 03.02.06, 16:19 Dobry artykul,wedlug mnie wyjasnia wszystko,ja z tego rodzaju uslug korzystalem od kilku lat dzwonic do USA,naprawde tanio,a teraz przez SKYPE mam rozmowy za darmo,to wielka dla nas polakow sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Tanie gadanie z telefonu stacjonarnego IP: 80.51.186.* 12.02.06, 16:47 ja korzystam z www.tanifon.pl i jest ok poza tym mają różne usługi i u nich da się to fajnie połączyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Błażej Re: Tanie gadanie z telefonu stacjonarnego IP: *.olsztyn.mm.pl 15.07.06, 20:42 Witam współpracuje z TP SA i to co tu przeczytałem to nic nie warta papka informacji (ludzie ten portal jest beznadziejny nie trzeba kręcić śmiesznych numerów 0-700 (jak na linie erotyczne:))żeby rozmwiać tanio wystarczy mieć nestrade 512 i wykupiony pakiet voip-owy z TPSA i gadajcie do woli:) Odpowiedz Link Zgłoś
tofik-tofik Re: Tanie gadanie z telefonu stacjonarnego 17.07.06, 16:10 nie trzeba kręcić śmiesznych numerów 0-700 > (jak na linie erotyczne:)) ale argument!!!! Gość portalu: Błażej napisał(a): > Witam > współpracuje z TP SA i to co tu przeczytałem to nic nie warta papka informacji > (ludzie ten portal jest beznadziejny nie trzeba kręcić śmiesznych numerów 0-700 > (jak na linie erotyczne:))żeby rozmwiać tanio wystarczy mieć nestrade 512 i > wykupiony pakiet voip-owy z TPSA i gadajcie do woli:) Odpowiedz Link Zgłoś