Dodaj do ulubionych

10 mln klientów Orange

IP: *.plusgsm.pl 27.02.06, 22:06
..Przyszłość jest jasna, przyszłość to DROŻYZNA !!
Obserwuj wątek
    • Gość: jasiek [...] IP: *.plusgsm.pl 27.02.06, 22:09
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: brydżysta Re: 10 mln klientów Orange IP: 81.15.189.* 27.02.06, 22:30
        Śmieszno i straszno. Ceny wzrosły a bezczelność sięga granic. Właśnie mi Orange
        zrobił "prezent" z okazji ponad dwuletniego stażu w sieci. Otoż mam doładować
        konto w ciągu trzech dni kwotą 50 zł i prezent dostanę (20 zł). Pierd**cie sie
        z takimi darami.
        • pndzelek Re: 10 mln klientów Orange 27.02.06, 22:36
          to normalna rzecz
          wiem ze dla niektorych firmy by nie mialy zarabiac i wszystko by mialo byc jak
          w socjalizmie
          • Gość: brat_anzelm Oranż firmą katolicką! IP: *.atman.pl / *.atman.pl 28.02.06, 10:35
            Tak tak owieczki moje i baranki. Każdy Prawdziwy Polak ma konto w Oranż bo ta
            firma wycofała swoje reklamy z obmierzłej Masochiny która to nabijała sobie
            sprzedaż masakrując Matkę Boską na okładce jakąś mało znaną piosenkarką. Tylko
            Oranż i Filips firmami IV RP!

bratanzelm.blox.pl
        • Gość: aaa Re: 10 mln klientów Orange IP: *.prosoft.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 22:37
          fakt co piszecie. ciemno widze te przyszlosc. raport analitykow Ipsys szacuje
          ze dane o nasyceniu rynku komorek w polsce zawyzone sa o ok 10% - to glownie z
          powodu martwych prepaidow i aparatow wyslanych za granice. ciekawe ile z tego
          przypada na Oranzade???
          • Gość: brydżysta Re: 10 mln klientów Orange IP: 81.15.189.* 27.02.06, 22:49
            Tu nie chodzi o to, że Orange miałby sie stać organizacją charytatywna, ale o
            nierobienie z ludzi kompletnych idiotów. Przyszłość jest jasna, ceny lekkie jak
            piórko, ale ja widzę TYLKO i WYŁĄCZNIE podwyżki. Wszystkiego - od telefonów,
            poprzez roaming, na smsach skończywszy.
            • Gość: kixx Re: 10 mln klientów Orange IP: *.acn.waw.pl 27.02.06, 23:04
              mnie w oranzu trzyma tylko numer
              jak tylko bede mogl to spadam od tych zlodziei-mialem komorki w kazdej sieci
              ale to co oferuje orange to jedno wielkie g***

• Gość: Blanka Re: 10 mln klientów Orange IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.06, 23:37
                Jestem Ideowcem od 2000 roku (na abonament). Za telefon place 61 zl brutto/mc,
                mam w tym 150 minut z sekundowym naliczaniem. Nie wykorzystane minuty
                przechodza mi na nastepne miesiace w sposob nieograniczony. Do tego czasami
                dostaje jakis gadzet z Profit-u. W maju ub r. dostalam za 1 zl aparat Siemens
                CX 65. Ktoregos dnia w hipermarkecie zatrzymalam sie przy "Erze", pan
                oczywiscie chcial mnie zachecic do "Ery", ale jak mu powiedzialam, jakie
                warunki mam w Idei (czy w Orange), to myslal. myslal, w koncu stwierdzil, ze
                nie jest w stanie mi nic korzystniejszego zaproponowac.
                Pozdrawiam.
                Pos
                • Gość: Marcin Re: 10 mln klientów Orange IP: 66.98.172.* 28.02.06, 01:14
                  heh, ale mi rewelka
                  ja bylem 2 lata w erze, i teraz miesiac temu przedluzylem sobie na nastepne 2
                  i dostalem kazdy pakiet jaki chce za polowe ceny
                  wybralem sobie 2, mam 240 minut free i 36zl na miesiac place

orange to przeciez dno
      • Gość: abc 10 mln minus 1 IP: *.icpnet.pl 28.02.06, 01:16
        Mojej karty POP nie liczcie... kupiłem, żeby wygrać bilet na STINGa,
        resztę kasy wygadałem i teraz leży w szufladzie (może chce ktoś gratis
        + koszty przesyłki?? ;) )
        • Gość: FreLAnd Re: 10M - 2 IP: *.bcn1.adsl.uni2.es 28.02.06, 10:35
          ja teZ nie doLadowuje konta
          problem z przedLuZeniem mozna miec raz-
          po doLadowaniu w przedostatnim dniu 20 zL, numer nie dziaLaL, pani z OranZ
          zaproponowaLa doLadowanie dodatkowo 50 zL to odblokuja....
          jasne, Zegnam chLodno.

pozdr.
          • Gość: ss Re: 10M - 3 IP: *.mlab.pg.gda.pl 28.02.06, 11:27
            ja ich olalem jakis miesiac temu:]
            • kalasanty76 Re: 10M - 4 28.02.06, 13:11
              od lipca , jak skończy się umowa, to będzie -4.
              • Gość: fr Re: 10M - 5 no comment IP: *.bcn1.adsl.uni2.es 03.03.06, 12:18
                n txt
                • Gość: andrzej Re: 10M - 6 IP: *.bcn1.adsl.uni2.es 03.03.06, 15:31
                  jak fr
      • Gość: m Jasiu! skoro Ci tak źle w tym PlusGSM to dlaczego IP: *.rury.sdi.tpnet.pl 28.02.06, 07:41
        nie przejdziesz do Pomarańczki?
    • pazio Wkrótce jeden klient od nich odejdzie! :P 27.02.06, 23:06
    • srulek.maly Idiotyczny rebranding!-Ludzie przeczytajcie tekst 27.02.06, 23:07
      pt."Francuska choroba"z archiwum (wstęp wolny;-)tygodnika "Nie",na
      www.nie.com.pl.To poprostu opadają ręce!I smieszno i straszno!
      Takich "kombinacji" to nie wymysliłby nawet prezes Klubu Tęcza-niejaki
      Ochódzki, bohater pewnej komedii śp.Barei.
    • Gość: Ben Orange oszukuje na każdym połączeniu o 1 sek. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 23:31
      Orange oszukuje na każdym połączeniu o 1 sek.
      Rozłącz się w pierwszej sekundzie,
      a i tak czas połączenia będzie wynosił 2 sek.
      ( To takie naliczanie sekundowe "po francusku" )

• Gość: inga Re: Orange oszukuje na każdym połączeniu o 1 sek. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 09:13
        nie wiem, muszę sprawdzić, ale to pryszcz w porównaniu z heyah, która zalicza
        czas sygnału w czas rozmowy
        • yavorius wiesz oczywiście, 28.02.06, 09:58
          że to co napisałaś, to nieprawda?
    • Gość: anty-orange Re: 10 mln klientów Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 23:57
      przedłużyłem umowe (trzecią) tylko dlatego że mogłem wymienić punkty profit na
      niższą cene telefonu (po za tym nic ciekawego). Gdyby nie to, to już by mnie w
      orange nie było. Moja dziewczyna dostała trzy miesiące darmowych rozmów przez
      weekend - tak dostał, ale tylko na papierku. Żeby to wyjasnic straciła pare zł.
      na połączenia do BOK (dramatyczna obsługa). Jeszcze 10 miesięcy i uciekam z
      Orange. Szkoda mi tylko numeru :(
    • Gość: pbbp Re: 10 mln klientów Orange IP: *.e-wro.net.pl 28.02.06, 00:03
      Oszukuja jak diabli. Po pierwsze wcześniej za 500pkt. w proficie było 25zł.
      Teraz, aby doładowac 25zł trzeba mieć 625pkt. "Zajefanie super promocja". Po
      drugie za 6zł w orange mam 20 min rozmów na 14 dni, a w Simplusie za 6zł mam 24
      min i mogę je wykorzystać przez miesiąć. A po trzecie na smsach też kantowali.
      Mieli pakiet 100sms za złotówke to przed samymi świętami tę usługę zlikwidowali
      i wrócili do starej ceny 100 sms za 6zl, a simplus w tej cenie miał i ma pakiet
      600 sms na miesiąc. I teraz orange chcąc odzyskać użytkowników udostępnia taką
      samą promocję. Ciekaw jestem czy im sie uda ??? Na mnie niech liczą.
    • Gość: pbbp Re: 10 mln klientów Orange IP: *.e-wro.net.pl 28.02.06, 00:09
      Anty-orange teraz można przeniesc się do innej sieci zachowujac nr tylko zdaje
      sie kosztuje to kolo 140zl. ja zmienilem sieć , bo telefonów na karte jeszcze
      nie mozna przenosic. To tez ma byc niebawem zmienione.
    • Gość: Iras_Wrocek_SKo Re: 10 mln klientów Orange IP: *.t15.ds.pwr.wroc.pl 28.02.06, 00:43
      Orange jest wspaniały!O ile godzisz sie na ICH propozycje - traktujcie to jako
      dobra rade prosto z serca :-) W listopadzie zeszlego roku konczyla mi sie umowa
      na IdeaMix25 z ciekawymi cenami 2zł za minute do wszystkich poza Orange (prawie
      13 minut miesiecznie ;-) W tym czasie dostalem pare telefonow w stylu "A moze
      przejdzie pan na TwojMix, ktory jest wspaniala kontynuacja pana umowy, czyli
      polaczeniem telefonu na abonament i na karte ale z nowymi, nizszymi
      cenami!", "a moze jednak TwojPlan ktory zawiera jeszcze lepsza opcje cenowa i
      samemu pan wybiera kwote zobowiazania (ktoz by wspominal ze tylko minimalna,
      ktora wynosi min.35zeta:).. i na kolejne dwa lata przywiazanie do umowy stalej
      cenowo! Powiedzialem sobie - NIE, DOSYC, PRZECHODZE NA KARTE!

Ale telemarketerki jakos nie chcialy sobie tego wbic do glowy. Telefon w
      sprawie nowej umowy o 16 jest ok, o 18 tez, ale o 7 rano i 23 troche mi nie
      odpowiadaja!

29 listopada moj ojciec na ktorego zarejestrowany jest telefon podpisal
      calkowiecie nowa umowe z Orange o przeniesieniu starego numeru do nowego
      OrangeGo no i nadszedl czas radosci z wyzwolenia z ucisku starej umowy ;-) No
      to jeszcze miesiac i place trzykrotnie mniej, 7 stycznia tego roku jako dzien
      po terminie kolejnej platnosci sprawdzilem swoje konto w orangeonline i cos mi
      nie pasowalo - na stronie wciaz widnial napis IdeaMix19,99. No to co? No to
      telefon! Gwiazdka 111 i polaczenie ze zBOKiem.

Gosc ktory mnie obslugiwal zaproponowal mi, zebym przekazal ojcu zeby "poszedl
      samemu do biura gdzie podpisywal nowa umowe, wzial ja stamtad i wyslal samemu
      na poczcie bo panowie z salonu 'zapomnieli' i prosze zaplacic rowniez za ten
      miesiac".. Ciekawa przesada ale klient mial fajny bialoruski akcent wiec
      przynajmniej mialem okazje sie troche posmiac ;-) ale przesadzil z tym, wiec
      nastepnego dnia telefon w to samo miejsce i szczescie ze nie tak jak w
      BlekitnejLinii TePsy maja wiecej niz jednego goscia obslugujacego klientow i
      nie czeka sie na rozmowe :-) Polaczenie z inna osoba i historia od poczatku do
      ucha fajnej ('glosowo':) telemarketerki. "Wszystko bedzie zalatwione w ciagu
      max. 2 tygodni i porozmawiam z Biurem Reklamacji zeby nie musial pan nic
      placic"..

2 tygodnie i nic - kolejna rozmowa i kolejne 2 tygodnie - "max do 6 lutego
      wszystko zostanie zmienione":"Poprosze pana godnosc i czy moze mi pan obiecac
      zmiane":"Nie.." ;-)

23 lutego, sms z numeru raz-dwa-trzy -
      "Wplyw faksu do 01.03.06 pod nr 22 5887880 faktury z 06.01.06 na kwote 24,39 zl
      z potwierdzona wplata uchroni przed ograniczeniem swiadczenia uslug.
      Orange" ;-)

Kolejne telefony: "Biuro Reklamacji rozpatruje pana oferte, jeszcze dzisiaj
      postaram sie oddzwonic":"Prosze podac mi numer do Biura Reklamacji lub nr osoby
      odpowiedzialnej":"Nie posiadamy takiego ale prosze sie kontaktowac z nr z
      ktorymi sie pan kontaktowal do tej pory"
      ..i oczekiwanie do pierwszego..
      Jak nie zmienia, ja ich zmienie!:-)

Pozdrawiam
      Iras
      Pozdro dla Wroclawia i Skarzyska
      I wybierajcie Ere ;-)
    • wolf_27 Idea- SI, porencz NO! 28.02.06, 01:53
      Problem z telefonia komórkową jest zasadniczy: oligopol. Jesli na rynku węgierskim i czeskim, czterokrotnie mniejszym, jest miejsce dla 3 operatorów, to na polskim spokojnie dla 5, 6 i więcej. Więc do cholery dlaczego od lat nie powstała żadna nowa sieć??

Po zmianie nazwy ze świetnej Idei (nazwa znakomicie kojarzyła się z działalnością firmy, odmieniała po polsku, była miła dla ucha) krew mnie zalała. Na cholerę zmieniać coś co jest najlepsze w kraju w swojej kategorii? I ta cholerna, nie wiadomo przez kogo zaklepana wymowa "orencz". Tragedia.

Po wymianie wszelkich gadżetów na jedynie słuszne fala podwyżek zaprawionych fałszywą troską. Rebranding jest zazwyczaj okazją do zrobienia klientom dobrze. Wypadało przynajmnie rzucic jakis ochłap, żeby abonenci nie poczuli się jak sprzedawani na targu niewolnicy. Nie! Bezczelnie podniesiono ceny lub zlikwidowano korzystne oferty. No więc takiego wała, francuskie pany, orange = merde.

PS. nie da się zaskarżyć / uniewaznić postanowienia umowy o wysysaniu aż 1,6% PRZYCHODÓW za sam przywilej uzywania tej wrednej nazwy nie tandetnego loga z jakże umiejętnie wkomponowanym TM? Przecież to zwykła niegospodarność. Zwyczajowo za taka usługe firma matka bierze ok. 0,5%, przecież to i tak kosmiczne pieniądze, ok. 100 milionów złotych, 30 mln dolarów!
      • Gość: kaczor [...] IP: *.interserv.net.pl / *.devs.futuro.pl 28.02.06, 07:11
        • Gość: Andrzej [...] IP: *.interserv.net.pl / *.devs.futuro.pl 28.02.06, 07:11
        • Gość: MARIUSZ [...] IP: *.interserv.net.pl / *.devs.futuro.pl 28.02.06, 07:12
          • Gość: tOMO [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 09:12
            • Gość: tOMO Dlaczego usuneliscie wiadomość??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 12:51
              Przeciez nic złego nie napisałem w niej - nie rozumiem... pisałem tylko jak
              niekorzystne jest wypupywanie pewnych firm przez francuzów za pieniadze z
              kredytów branych w bankach w Polsce (czyli z oszczędości Polaków)
              • yavorius Usunęliśmy 28.02.06, 12:53
                bo krzyczałeś, wystarczyło nie włączać Caps Locka :-)
    • pk.user Re: 10 mln klientów Orange 28.02.06, 09:44
      Mam w biurku 5 kart POP i 1 jedna idea na karte
      PTK po zmainie marki w oczach SWIADOMYCH uzytkownikow traci. Mysle ze miarodaje
      by byly dane ktore by pokazywaley jaki dochod spolce przynosi dany segment
      rynku, ile wydzwaniaja przedplacowcy ile abonamentowcy.
      Wwszyscy wiemy ze przedplacowcy sa bardzo mobilni i zmieniaja bardzo szybko
      operatora, z tego co pamietam to dawna Idea miala przwazajaca wiekszosc
      przedplacowcow, ktorzy napewno nie sa lojalni i bardzo chetnie przechodza do
      konkurencji.
      Co do problemow PTC to nie maja one zadnego znaczenia dla klienta ERy, oferta
      PTC jest o wiele atrakcyjniejsza od PTK.
      Moim skromny zdaniem najzdrowsza polityke biznesowa prowadzi PTC nie jest
      powiazana kapitalowo z adminstracja rzadowa tak jak Polkomtel, a co za tym
      idzie ich klient wybiera oferte ERy dlatego ze jest najlepsza na rynku a nie
      dlatego ze z gory idzie nakaz ze mamy wziac aktywacje z PLUSa, podobna sytuacja
      jest w przypadku Centertela, tak firma w dodatku jeszcze jedzie na dobrej
      opinni starej marki.
      Podzielam opinie ze w Polsce powinno byc 5 operatorow GSM, jednoczesnie nie mam
      zbyt duzych nadzieji co do P4, Netia tak naprawde jest o pare zl tansza jesli
      chodzi o telefonie stacjonarna d TP i widzac ze nie zalezy jej na rowoju sieci
      stacjonarnej, jestem to w stanie zrozumiec. Obserwujac jednak przetargi na
      czestotliwosci GSM i WCDMA, powiem jedno WCDMA o ktore stalalo sie P4 jeszcze
      dlugo nie bedzie powszechne.Jeszcze przez dobrych kilka lat GSM to bedzie
      podstawa, zasieg WCDMA w juz istniejacych operatorach jest znikomy, uslugi
      oferowne niskiej jakosc, przy zamoznosci naszego spoleczenstwa nie spodziewam
      sie aby pokrycie WCDMA calego kraju nastapilo wczescniej niz za 10 lat.
      W gre wchodza tylko zryczaltowane oplaty na niewielkim poziome za mozliwosc
      uzytkowania internetu radia i tv w telefonie, jednak to nie nastapi bo sieci
      zostaly by zapchane.
      Jak dla mnie to jest wszysko pic na wode :)))

Pozdrawiam
      • viator Re: 10 mln klientów Orange 28.02.06, 09:57
        1. do wszystkich narzekających: CZYTAJCIE UMOWY. 90% wszelich problemów wynika
        niestety z tego, że nie przeczytaliśmy tego co podpisujemy. tylko ciężko się do
        tego przyznać.
        a to że firmy ściemiają przed pospisaniem i działają na zasadzie "dzień dobry
        witamy, juz was mamy" to zupełnie inna bajka.

2. zmiana idei na orange mi jako abonentowi kompletnie się nie podobała. a jak
        pomyślę, że dorzuciłem się do nowej kampanii reklamowej jakiegoś marnego
        pomarańczowego kwadrata to aż mnie szlag trafia.
        reklama niewiele gorsza od nieszczęsnych POPaków.

3. nie rozumiem jednego: dlaczego mamy płacić żabojadom za to że będziemy uzywać
        ich paskudnej nazwy. to przecież oni powinni się dorzucić zo to że dostali 10
        mln nowych klientów.

4. przez to że zrzucimy się na ww prowizję (czy jak to tam się zwie) raczej
        zabraknie kasy na nowe inwestycje np rozwój internetu. idea i tak była na tym
        poletku mocno w tyle a teraz dystans tylko się powiększy.
        np. do dziś nie potrafią poprawnie rozliczyć pakietów gprs - na 5 miesięcy
        korzystania 3 uznane reklamacje.

5. nowe plany taryfowe to faktycznie pomyłka. mało atrakcyjne.
        chyba czas rozejrzeć się co mają do zaoferowania inni.
    • Gość: korektor średni klient IP: *.icpnet.pl 28.02.06, 10:18
      brawo! czyli niscy i wysocy omijają Orange :)
    • prof_s_jonalizm coś do statystyki 28.02.06, 10:50
      z tego co mi wiadomo to ok 10% klientów w każdej sieci to takie "wolne ptaki" -
      jak się kończy umowa to narzekają że źle i przechodzą do konkurekcji

• Gość: ja Re: 10 mln klientów Orange IP: *.mlab.pg.gda.pl 28.02.06, 11:23
      ja tam zrezygnowalem z orange :]
      • Gość: Jakub Re: 10 mln klientów Orange IP: *.its.it 28.02.06, 12:04
        Ten artykuł to pewnie kolejna reklama pomarańczy ... w momencie przejścia na
        nową nazwę miałem takie problemy (długo bym musiał pisać ale widzę że większość
        o ty pisze-problemy techniczne,ignorancja pracowników i droższe usługi) - mam
        pop-a od 4-ech lat, ale do tej pory jedynie odbieram rozmowy na tym numerze a
        zakupiłem drugi numer z SS z którego korzystam ... nie wiem jak to długo będzie
        trwało ale wygląda na to że Przyszłość jest jasna ... PRZESZŁOŚĆ TO ORANGE :)))
    • Gość: Loko ERA najlepsza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 12:40
      I tak najlepsza na rynku jest ERA GSM. Jestem z tą siecią od 1997 r. i nie
      zamienię jej na żadną inną. Kiedyś chciałem kupić tel. w Orange, ale oferta
      była słabiutka. Era miała lepszą
      • yavorius Re: ERA najlepsza! 28.02.06, 12:44
        Poza tym, że nie ma czegoś takiego jak Era GSM, to faktycznie, jest najlepsza
        na rynku...
    • podwladnywk Już stracili trzy abonenty wypisuję się od pazerni 28.02.06, 16:49
      Takiej firmy dawno nie widziałem .Myślą tylko jak klienta przekręcić.Podałem im
      namiary na faceta który przekrecił mnie na doładowniu POP-a a oni w odpowiedzi
      stwierdzili że ...im przykro!!!! PRZECIEŻ TO NIE Z ICH PIENIĘDZY ZOSTAŁO KONTO
      DOŁADOWANE.Pazerniacy .Dlatego wszędzie i każdemu będę odradzał ta sieć.
    • Gość: Texas Kto zasponsorował ten tekst? IP: *.bartycka.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 18:53
      Ten artukuł powinien byc podpisany: "tekst sponsorowany". To jawna manipulacja
      czytelnikami. Można przedstawić wskaźniki ekonomiczne w obiektywny sposób.
      Niestety poziom merytoryczny publikacji GW jest coraz niższy, szczególnie
      dotyczących sfery ekonomicznej.
      Radzę wszystkim czytelnikom dokładnie analizować czytane teksty.
    • Gość: corolek Re: 10 mln klientów Orange IP: 195.117.34.* 02.03.06, 13:12
      ... i amatorszczyzna...Orange standardowo olewa wszystkie umowy i
      ponadprzecietnie wykazuje sie niekompetencją i ignorancją. Po naliczeniu mi
      faktury wg stawek "z kosmosu" nie mających pokrycia w umowie juz 3 miesiące
      czekam na rozpatrzenie 4 reklamacji i skargi (mają na to 30 dni) i na korektę
      faktury (nie doczekałem sie nawet telefonu z działu rozliczeń). Wymówiłem
      umowę, powiadomiłem UOKiK i skierowałem sprawę do sądu. Omijajcie orange
      (celowo piszę małą literą) z daleka!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka