Gość: Tia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 12:44 to juz wiemy w jakiej spólce skarbu państwa bedzie się upychało swoich "krewnych i znajomych królika" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a1 hehehe, jakas masakra to jest: IP: *.vmwamsterdam.demon.nl 15.05.06, 12:46 www.tktelekom.pl/index.php?id=100&ppid=75 udzialowcy: Skarb Państwa: 62,30% PKP S.A.: 37,70% co to jest za bezsensowny przetarg! Odpowiedz Link Zgłoś
gelbo Re: hehehe, jakas masakra to jest: 15.05.06, 13:23 > Skarb Państwa: 62,30% > PKP S.A.: 37,70% No dokladnie sam podzial % w omawianej spolce nie wrozy zbyt dobrze. -- Nowe spojrzenie na e-commerce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Państwo samo sobie sprzedało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 13:54 te częstotliwości i w dodatku uzyskało dobrą cenę. Wielki LOL Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka Hehe a kwote napewno umorzy bo przeciez konkurencj 15.05.06, 14:00 a musi byc... hehe ciekawe co na to wierzyciele PKP musza czuc sie szczesliwi Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.olsztyn Re: Hehe a kwote napewno umorzy bo przeciez konku 15.05.06, 17:12 premier_pacynka napisał: > a musi byc... hehe ciekawe co na to wierzyciele PKP musza czuc sie szczesliwi Na PKP Telekomunikacja nie ciążą żadne zobowiązania. Spółka od dawna jest już obecna ze swoimi usługami poza obrębem kolei. Najpierw dowiedzcie się chociaż minimum na dany temat, a dopiero później zabierajcie głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok To się nazywa TK Telekom a nie PKP Telekomunikacja IP: *.acn.waw.pl 15.05.06, 21:40 Najpierw się dowiedz, potem pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muminek Re: Hehe a kwote napewno umorzy bo przeciez konku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 21:48 Niestety nie masz racji. TK ma duże zaległości w płaceniu - nie wierzę, że ta spółka jest w stanie zbudować sieć. To jest decyzja koczopolityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
gelbo Re: GSM 1800 dla Telekomunikacji Kolejowej 15.05.06, 13:21 Przyznam sie szczerze, ze ciarki mi przeszly jak uslyszalem ta informacje. Tak naprawde sama infrastruktura (kolejowa) nie wystarczy aby dosc mocno powalczyc na naszym rynku. Do calosci potrzeba madrego i odwaznego zarzadu, ktory bedzie myslal inwestycyjnie a nie "kieszonkowo". -- Nowe spojrzenie na e-commerce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMB Tragedia IP: *.icpnet.pl 15.05.06, 13:52 > Przyznam sie szczerze, ze ciarki mi przeszly jak uslyszalem ta informacje. Tak > naprawde sama infrastruktura (kolejowa) nie wystarczy aby dosc mocno powalczyc > na naszym rynku. Do calosci potrzeba madrego i odwaznego zarzadu, ktory bedzie > myslal inwestycyjnie a nie "kieszonkowo". Jednym słowem, tragedia. A mogła być normalna konkurencja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: GSM 1800 dla Telekomunikacji Kolejowej IP: 212.160.156.* 15.05.06, 13:29 Świetnie - jeśli tylko uda się zrobić z PKP grupę kapitałową i podatek będzie odprowadzany od zysku skumulowanego to do skarbu nie wpłynie ani jedna złotówka - PKP Przewozy Regionalne i Polskie Linie Kolejowe "zeżrą" to co zostanie wypracowane przez Cargo, Intercity i Energetykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ca8700 Dowcip roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 14:28 Dowcip roku, ciekaw jestem skąd TK znajdzie pieniądze na realizację tej sieci, ilu specjalistów posiada, którzy to zadanie zrealizują i jak zapewni tańsze usługi przy istniejącej konkurencji? Poza tym w ubiegłym roku TK miała trzy zarządy ciekaw jestem co nas czeka w tym roku. A czy ktoś wie jak wygląda ich wynik za poprzedni rok? Śmiechu warte... Podatnicy trzymajcie się za portfele. Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka Pieniadze dostanie od Panstwa czyli od nas podatni 15.05.06, 14:49 kow bo Panstwo bedzie uzasadnialo to tym ze Panstwo musi miec takze i w tej dziedzinie jakies wplywy, dodatkowo wszystkie panstwowe podmioty z "gory" dostana nakaz kupowania minut tylko od TK wiec o kase to ja bym sie nie martwil, nikt nie mowi tez ze maja byc tansi od konkurencji skoro i tak za wszystko zaplaci podatnik Odpowiedz Link Zgłoś
bu2m Re: GSM 1800 dla Telekomunikacji Kolejowej 15.05.06, 14:45 TK ma zamiar sprzedawać dotęp do włąsnej sieci operatorom wirtualnym. Czyli to znaczy że najprawdopodobniej sama firma jako taka nie stanie się operatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: GSM 1800 dla Telekomunikacji Kolejowej IP: *.ols.vectranet.pl / 88.156.63.* 15.05.06, 14:48 najpierw to musi te siec zbudowac... chyba ze skorzysta z roamingu krajowego, ktory to bedzie kolejna decyzja uke juz niedlugo. ciekawy rok sie zapowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
bu2m Re: GSM 1800 dla Telekomunikacji Kolejowej 15.05.06, 14:52 Póki co, swoją siec mają tylko PTK, PTC i Polkomtel. Zatem ktokolwiek nowy by nie wszedł, musiałby budować infrastrukturę od zera. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinkom centertel ? 15.05.06, 14:47 moze mi ktos wyjasnic po co centertel startowal w tym przetargu ? Odpowiedz Link Zgłoś
bu2m Re: centertel ? 15.05.06, 14:50 Startował po to, aby próbować zablokować wejście na rynek nowego operatora. Co prawda z góry Centertel zakładał pewnie że nie wygra, ale postraszyć konkurentów można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzezwy Re: centertel ? IP: *.pap / 217.153.186.* 15.05.06, 15:04 Ma za malo kanałów, o 1/3 mniej niż Polkomtel i PTC. Powoduje to, że sieć mu się bardzo często zapycha i nie działa. Dlatego chciał dokupić sobie w przetargu dodatkowe 33 kanały, by mieć tyle samo co konkurencja. Reszta (Era i Plus) prztarg olały, ponieważ i tak te częstotliwości im nie były potrzebne, a blokować można w inny sposób. Ciekawy jestem skąd TK weźmie pół milarda złotych... Odpowiedz Link Zgłoś
bu2m Re: centertel ? 15.05.06, 15:08 Mimo to, w pierwszym przetargu na GSM 1800 w 2005 r. do rywalizacji stanął też Polkmotel. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks8 To się nazywa CUD 15.05.06, 15:01 państwo sprzedało dla państwowego dotowanego przez państwo molocha.To tylko za kaczolandu mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiepski PTT-Polska telefonia tam-tamowa rewela światowa. IP: *.chello.pl 17.05.06, 09:13 Odpowiedz Link Zgłoś