Dodaj do ulubionych

Kompresja mp3 przed wysłaniem do komórki

18.05.06, 00:07
Chciałbym się dowiedzieć jakiego programu najlepiej jest użyć by skompresować mp3 przed skopiowaniem ich do komórki?

PS Szukam programu darmowego, no i dobrze byłoby jak miał polski interfejs ;) Co polecacie?
Obserwuj wątek
    • blq nie rozumiem. 18.05.06, 00:32
      porządna komórka normalnie poradzi sobie z kazdym mp3. a jakiekolwiek
      kompresowanie pogarsza jakosc dzwieku.

jesli zas chodzi Ci o normalizowanie roznych dziwnych mp3, to polecam Audacity
      (wyzsza szkola jazdy, za to po polsku i darmowy) lub CDex (nie wiem, jak wygląda
      jego status...)
      • Gość: lysy Re: :) IP: *.pl / *.leczna.enterpol.pl 18.05.06, 07:08
        pogarsza lub polepsza jakos to zaleczy czego chcesz ale fajny i prosty
        program :)
        Easy CD-DA Extractor
        • Gość: idefix Re: :) IP: *.stw.uni-duesseldorf.de 18.05.06, 10:19
          ja kompresowalem do mp3pro.. do tego wystarczy np. nero z odpowiednim pluginem
          lub np. dBpowerAmp
      • vincennt Re: nie rozumiem. 18.05.06, 11:39
        wiem że komórka sobie da radę, ale po co mi mp3 w wysokiej jakości jak na kompie? pamięć w telefonie nie jest bez dna... a jeśli trochę pogorszę dźwięk wejdzie mi ich więcej

-

dzięki wszystkim za nazwy tych programów, już się ściągają :D
        • blq Re: nie rozumiem. 18.05.06, 11:57
          to też zalezy jaka komórka.

taka nokia 6230 ma jakosc mp3 na tyle kiepska, ze jak zejdziesz do 96kbps będzie
          ok. motorole i k700 - tutaj to juz lepiej w 128 nagrywać, bo gorsze będą
          trzeszczeć i buczeć. z kolei k750... cóż, ja też nagrywam w 128 (po prostu 99%
          muzy mam w 128) natomiast słychać że jest gorsza jakość niż w 192 czy 320.

ogolnie to te programy warto mieć nie tylko ze wzgledu na komórke, ale i
          komputer. po cholere czasem piosenki w przecietnej jakości, "dla szpanu" nagrane
          w 320kbps?
          • vincennt Re: nie rozumiem. 18.05.06, 12:12
            telefon - se k700i (co prawda pamięć nie jest fenomenalna - brak kart robi swoje, ale kilka ulubionych odpowiednio obciętych kawałków wejdzie;)

na komputerze mam większość ścieżek w prędkości 192 kb/s więc zejdę do tych 128 tak jak piszesz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka