vincennt 18.05.06, 00:07 Chciałbym się dowiedzieć jakiego programu najlepiej jest użyć by skompresować mp3 przed skopiowaniem ich do komórki? PS Szukam programu darmowego, no i dobrze byłoby jak miał polski interfejs ;) Co polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blq nie rozumiem. 18.05.06, 00:32 porządna komórka normalnie poradzi sobie z kazdym mp3. a jakiekolwiek kompresowanie pogarsza jakosc dzwieku. jesli zas chodzi Ci o normalizowanie roznych dziwnych mp3, to polecam Audacity (wyzsza szkola jazdy, za to po polsku i darmowy) lub CDex (nie wiem, jak wygląda jego status...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy Re: :) IP: *.pl / *.leczna.enterpol.pl 18.05.06, 07:08 pogarsza lub polepsza jakos to zaleczy czego chcesz ale fajny i prosty program :) Easy CD-DA Extractor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idefix Re: :) IP: *.stw.uni-duesseldorf.de 18.05.06, 10:19 ja kompresowalem do mp3pro.. do tego wystarczy np. nero z odpowiednim pluginem lub np. dBpowerAmp Odpowiedz Link Zgłoś
vincennt Re: nie rozumiem. 18.05.06, 11:39 wiem że komórka sobie da radę, ale po co mi mp3 w wysokiej jakości jak na kompie? pamięć w telefonie nie jest bez dna... a jeśli trochę pogorszę dźwięk wejdzie mi ich więcej - dzięki wszystkim za nazwy tych programów, już się ściągają :D Odpowiedz Link Zgłoś
blq Re: nie rozumiem. 18.05.06, 11:57 to też zalezy jaka komórka. taka nokia 6230 ma jakosc mp3 na tyle kiepska, ze jak zejdziesz do 96kbps będzie ok. motorole i k700 - tutaj to juz lepiej w 128 nagrywać, bo gorsze będą trzeszczeć i buczeć. z kolei k750... cóż, ja też nagrywam w 128 (po prostu 99% muzy mam w 128) natomiast słychać że jest gorsza jakość niż w 192 czy 320. ogolnie to te programy warto mieć nie tylko ze wzgledu na komórke, ale i komputer. po cholere czasem piosenki w przecietnej jakości, "dla szpanu" nagrane w 320kbps? Odpowiedz Link Zgłoś
vincennt Re: nie rozumiem. 18.05.06, 12:12 telefon - se k700i (co prawda pamięć nie jest fenomenalna - brak kart robi swoje, ale kilka ulubionych odpowiednio obciętych kawałków wejdzie;) na komputerze mam większość ścieżek w prędkości 192 kb/s więc zejdę do tych 128 tak jak piszesz Odpowiedz Link Zgłoś