Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

komunikat na mase

10.06.04, 17:57
    na czerwcowej masie bedzie duzo przypadkowych osob, ktore nie specjalnie beda
    wiedzialy gdzie i po co sie znalazly, a nawet stali bywalcy nie wiedza
    wszystkiego o masie...
    trzeba ulozyc tresc krotkiego komunikatu, ktory bedzie odtwarzany przed
    rozpoczeciem masy za pomoca sprzetu grajacego (o ile zostanie zbudowana nowa
    kolumna) w roznych miejscach, zeby kazdy mogl go uslyszec.
    Powinien zawierac informacje co to jest masa, kiedy sie odbywa, jakie sa jej
    cele; co to jest szprychowka i dlaczego warta ja miec; zaproszenie na strone
    www; i moze jeszcze cos (czekam na pomysly co).

kto ulozy ten krotki tekst?
    Obserwuj wątek
      • roweroraffi Re: komunikat na mase 13.06.04, 09:05
        Może:

Witamy na Masie Krytycznej - niekomercyjnej, cyklicznej imprezie promującej
        pojazdy napędzane siłą mięśni. Spotykamy się w ostatni piątek każdego miesiąca
        pod Kolumną Zygmunta o godzinie osiemnastej, po czym jedziemy na wycieczkę po
        ulicach naszego pięknego miasta.
        Zapraszamy do dołączenia do kolorowego peletonu rowerów. Jeżeli się na to
        zdecydujesz pamiętaj, że jedziemy taką prędkością, by każdy mógł nadążyć. Nie
        jeździmy po trawnikach, ani chodnikach (tu możnaby dać txt o lewym wolnym,
        ale...ten temat trzeba przedyskutować, bo więcej złego ten lewy ostatnio dawał
        niż gdyby go nie było) oraz zachowujemy się pokojowo wobec innych uczestników
        Masy, osób postronnych, Policji i kierowców.
        Przed i po przejeździe można nabyć za śmieszne pieniądze lampki rowerowe,
        kamizelki (no właśnie wywalić te kamizele, czy nie, bo ostatnio ich nie było?)
        oraz szprychówki, czyli specjalne kartoniki do wkładania między szprychy (może
        ktoś ma lepszy pomysł jak to wytłumaczyć?), które są wspaniałą pamiątką z Masy,
        dowodem jej wsparcia oraz kuponem rabatowym w wielu sklepach rowerowych.
        Więcej informacji o Masie Krytycznej znajdziesz na wuwuwu.masa.wu.peel
        Zapraszamy także do dyskusji na internetowe forum Masy oraz do pomocy przy
        organizacji Masy. Szczegółów dowiesz się z wuwuwu.masa.wu.peel lub od któregoś
        z organizatorów (łatwo Ich poznać, bo mają odblaskowe kamizelki).
        • skeler Re: komunikat na mase 13.06.04, 11:00
          ten tekst bardziej nadaje sie na to, zeby jezdzic z przyczepka po miescie i
          reklamowac mase - na to na razie nie ma chetnych, dlatego jakby go troche
          skrocic, to by sie nadawal do puszczenia na zamkowym. A tam nie trzeba chyba
          zapraszac ludzi, zeby do nas dolaczyli...
          • roweroraffi Re: komunikat na mase 13.06.04, 12:36
            skeler napisał:

> ten tekst bardziej nadaje sie na to, zeby jezdzic z przyczepka po miescie i
            > reklamowac mase - na to na razie nie ma chetnych, dlatego jakby go troche
            > skrocic, to by sie nadawal do puszczenia na zamkowym. A tam nie trzeba chyba
            > zapraszac ludzi, zeby do nas dolaczyli...

Wez stoper Skeler i sprawdz ile potrzeba czasu by to wszystko powiedziec, bo
            wydaje mi sie, ze dlugie toto nie jest :-). Krocej to ja nie umiem napisac - w
            koncu Eseista nie? ;-) A co do zaproszenie do Masy... nie wszyscy rowerzysci na
            Zamkowym sa z powodu Masy i tych nielicznych moznaby zaprosic :-P
            • skeler Re: komunikat na mase 13.06.04, 17:42
              > Wez stoper Skeler i sprawdz ile potrzeba czasu by to wszystko powiedziec, bo
              > wydaje mi sie, ze dlugie toto nie jest :-)

Wydaje Ci sie ;-)
              To ma byc krotkie, zeby kazdy mogl uslyszec to kilka razy (zeby dotaryly do
              niego wszystkie przekazywane informacje). Poobserwuj sobie troche podobne
              kampanie reklamowe w miescie - jezdzi jakis stary fiat z przyczepa i reklamuje
              jakies kursy na prawo jazdy - ale gadaja tam tyle, ze nie pamietam o co
              dokladnie chodzi i kto te kursy organizuje, chociaz slyszalem to kilka razy
              (kampania reklamowa pewnie zostala przygotowana przez wlasciciela tej firmy)...
              a niedawno widzialem tez rekalme wyborcza jednego z kandydatow pewnej partii
              (nie bede robil reklamy, bo wybory jeszcze trwaja ;-) Widac, ze robili ja
              profesjonalisci, bo skaldala sie z 2 krotkich zdan, ktore podczas przejazdu
              tego samochodu uslyszalem kilka razy (bo byly krotkie) i do tej pory pamietam
              kto sie tam reklamowal, z jakiej partii i kim jest z zawodu ;-) A jak to
              slyszalem, to sie smialem jaka glupia kampania, bo w kolko slysze 2 krotkie
              zdania - ale jak widac byla skuteczna!
              Dlatego informacja dla uczestnikow masy musi byc krotka...
        • xun_vixx Re: komunikat na mase 13.06.04, 11:44
          O ile wiem to nie kazdy organizator ma kamizelke i nie kazdy kto kamizelke ma
          jets organizatorem. Moze wtedy powstac drobne zamieszanie jak by to "w praniu"
          dopiero wyszlo...
          • roweroraffi Re: komunikat na mase 13.06.04, 12:31
            xun_vixx napisał:

> O ile wiem to nie kazdy organizator ma kamizelke i nie kazdy kto kamizelke ma
            > jets organizatorem. Moze wtedy powstac drobne zamieszanie jak by to "w
            praniu"
            > dopiero wyszlo...

Racja... tylko niczym innym to my sie chyba nie wyrozniamy. Sa niby jeszcze
            zielone szprychowki Patrolowe, ktore kiedys wykonal Skeler, ale tych chyba tez
            nie maja wszyscy. Moznaby napisac niby ze flagi, ale... to tez chyba nie to o
            co chodzi :-)
            • lord_sirius Re: komunikat na mase 13.06.04, 20:04
              taa... a mi sie wydawalo ze na masie na ma organizatorow... :P
              • roweroraffi Re: komunikat na mase 13.06.04, 20:35
                lord_sirius napisał:

> taa... a mi sie wydawalo ze na masie na ma organizatorow... :P

Lol! Ty to masz Chłopie zwidy... zajżyj gdziekolwiek... do zasad na stronie, do
                ulotek dla pieszych, które może w końcu się pojawią... nawet forum dokłądniej
                poczytaj :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka