Dodaj do ulubionych

Numery 0801....

11.09.06, 18:36
Najchętniej wysłałbym na drzewo wszystkie firmy, których numery serwisowe
zaczynają się od 0801... Znajoma miała awarię internetu, oczywiście numer
gdzie należy zgłaszać awarie zaczyna się od 0801... Poszła do budki, żeby
zadzwonić na ten numer (nie ma telefonu stacjonarnego), po wykręceniu słyszy
komunikat, że numer nieprawidłowy. W końcu okazało się, że numer jak
najbardziej prawidłowy pod warunkiem, że dzwoni się na niego z telefonu
stacjonarnego. Czyżby nowy trick telekomunikacji, żeby zmusić ludzi do
posiadania telefonów stacjonarnych i płacenia abonamentu?
Jura
Obserwuj wątek
    • Gość: miły Re: Numery 0801.... IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.06, 10:17
      znajduję tylko jedno wytłumaczenie takiej sytuacji...telekompromitacja ;)
    • yavorius Re: Numery 0801.... 12.09.06, 10:33
      jureek napisał:
      > Poszła do budki, żeby zadzwonić na ten numer

A to była budka tepsy, czy jakaś inna?:)

Poza tym, każda normalna firma, powinna oprócz numeru 801 dać klientom zwykły
      numer, żeby można było się z komórki nań dodzwonić...
      • Gość: Adam Re: Numery 0801.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 10:44
        Z komórek aktualnie można się połaczyć z numerami 801, w sieci Orange dostępne
        sa nawet połaczenia z 800, tyle że praktycznie większość firm zlikwidowała
        bezpłatne połaczenia z 800.
        • yavorius Re: Numery 0801.... 12.09.06, 10:49
          Gość portalu: Adam napisał(a):
          > Z komórek aktualnie można się połaczyć z numerami 801.

Nie można. Numery 801 w sieciach GSM mają te firmy, które podpisały umowę i z
          tepsą (żeby można było się dodzwonić ze stacjonarnego) i z operatorem
          komórkowym.
          • Gość: Adam Re: Numery 0801.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 14:25
            Dzwoniłem ostatnio na numer 801 do swojego banku z numeru Ery więc wiem co pisze.
        • Gość: wiwan Re: Numery 0801.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.09.06, 11:47
          nie do końca. z orange mozna się połączyć z 801 należącymi tylko do TPsa , a
          więc 801(1-6)XX XXX
      • jureek Re: Numery 0801.... 12.09.06, 11:07
        yavorius napisał:

> jureek napisał:
        > > Poszła do budki, żeby zadzwonić na ten numer
        >
        > A to była budka tepsy, czy jakaś inna?:)

Budka na poczcie, karty z tepsy działały, więc zakładam, że i buska z tepsy była.

> Poza tym, każda normalna firma, powinna oprócz numeru 801 dać klientom zwykły
        > numer, żeby można było się z komórki nań dodzwonić...

O to właśnie mi chodzi. Ale to nie tylko polska choroba z tymi numerami
        specjalnymi. Miałem w Niemczech taką sytuację, że znajomy (pomagałem mu, bo nie
        znał niemieckiego) oddał do naprawy komórkę w takim ichnim telepunkcie. Nie
        mieli akurat żadnej zastępczej komórki na czas naprawy i wyniknął problem, jak
        powiadomić znajomego, że naprawiona komórka jest do odbioru. Do niego zadzownić
        nie było można, bo nie miał w tym momencie żadnego telefonu, a do telepunktu
        zadzwonić też nie można było, bo nie chciano nam podać ich normalnego numeru
        telefonu, tłumacząc, że klient nie powinien dzwonić bezpośrednio do telepunktów,
        a tylko na ichnią "niebieską linię". To już totalne przegięcie, żeby telepunkt
        był telefonicznie nieosiągalny. COś jak szewc bez butów chodzi. No i jak widać,
        wszystkie telekomuny, czyli faktyczni telefoniczni monopoliści chorują na te
        same choroby.
        Pozdrawiam
        Jura
        • Gość: rr Re: Numery 0801.... IP: *.range86-142.btcentralplus.com 12.09.06, 14:07
          W UK zeby zalozyc sobie stacjonarny tel, trza zadzwonic pod nr 08... I nie ma
          innej mozliwosci. W sumie mozna zadzwonic z komorki ale koszt jest spory bo
          czas oczekiwania na pol jest bardzo dlugi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka