Dodaj do ulubionych

Pytanie o baterie.

03.02.07, 21:57
Po pierwsze - wybaczcie jesli powielam jakis watek, niestety, moje zabkujace
dziecie pozwala mi ledwo na napisanie tego postu, o przegladaniu forum moge
zapomniec...
Po drugie - mam NOKIE 7370. Po zakupie nie zastosowalam sie do rady producenta
i ladowalam baterie nie przez zalecane 12h, ale tak do zaladowania. No
wlasnie...
Juz teraz widze, ze bateria nie trzyma tyle, ile powinna.
Moje pytanie brzmi - czy mozna cos uczynic by lepiej dzialala?
SLyszalam cos kiedys o rozladowaniu baterii, wsadzeniu ja na noc do
zamrazalnika i potem formatowaniu jej przez 12h...
Czy ma to sens?
Dziekuje za rade.

Pzdr
Mia
Obserwuj wątek
    • kolodziejo Re: Pytanie o baterie. 03.02.07, 22:05
      Jest to w telefonie z Symbianem zupełnie normalne - na pewno nie jest winą braku
      formowania baterii. Nie będzie działała lepiej. Dane producenta są zawsze trochę
      przekłamane. Pozdrawiam
    • Gość: c Re: Pytanie o baterie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 22:06
      nie baw sie w to,tu na forum gadaja ze formowanie baterii to bzdura-sami goo
      wiedza.Szkoda zabawy z bateriami-kup sobie nowa baterie Litowo-polimerowa tak
      ze 3000 mAh i uformuj normalnie.Bedzie tak najlepiej.Baterii poszukaj na allegro
      • kolodziejo Re: Pytanie o baterie. 03.02.07, 22:13
        Baterie z Allegro o pojemności 3000 mAh li-poly tak naprawdę najczęściej mają
        550 Ni-MH, etykietkę każdy może przykleić. Tylko baterie oryginalne (od Nokii) i
        uznanych marek, jak np. Millenium. Forevery, Foofy i inne bazarowo-allegrowe
        badziewie nie jest warte ani pieniędzy, ani zachodu.
        • Gość: c Re: Pytanie o baterie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 22:16
          550 Ni-HM ? chyba cos ci sie pomylilo hahah udowodnij mi to...wielu znajomym
          jakos dlugo trzymaja dlatego je polecam.
          • Gość: c Re: Pytanie o baterie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 22:17
            poza tym 7370 nie posiada Symbiana..:D
            • kolodziejo Re: Pytanie o baterie. 03.02.07, 22:20
              Rzeczywiście, zmyliła mnie informacja na stronie Nokii, że telefon ma "system
              operacyjny Series 40 3rd Edition". Po co tak mącić w głowach? A w czym Twoim
              znajomym długo trzymają baterie z Allegro? W Nokiach 3310?
              • Gość: c Re: Pytanie o baterie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 22:22
                6260 a ona ma Symbian.Oraz w kilku Siemensach np c75 ale to juz swoja droga ]:->
                • Gość: 7 Re: Pytanie o baterie. IP: *.toya.net.pl 03.02.07, 23:36
                  Pierwsze słyszę żeby siemens c75 miał symbiana. Raczej sx1...
                • Gość: x Re: Pytanie o baterie. IP: *.broadband.pl 05.02.07, 21:47
                  Człowieku, nie ośmieszaj się już ze swoją wiedzą na poziomie paczki gumek
                  recepturek...
                  • mijaczek Re: Pytanie o baterie. 19.02.07, 10:35
                    Sformatowalam baterie, czyli rozladowalam do wylaczenia a potem 3 razy po 12h
                    ladowalam i naprawde widac roznice!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka