Gość: Iwan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 23:15 Moze i osiagna ten milion, ba ,moze 2 mln klientow. Ale czy wiecej? Moze byc juz trudno... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Leszek Jak na razie zbłaźnili się IP: 195.47.201.* 15.05.07, 09:11 Byłem szczerze, naprawdę szczerze zainteresowany ofertą. PO jej ogłoszeniu i pierwszych miesiacach "multimedialnej" oferty, jestem pewien, że to amatorzy. Umowy nie mozna było zawrzeć, bo telefony "nie dotarły", słynne stały się fatalne połaczenia, oferta dotycząca stałego połączenia do internetu nie istnieje. To świadczy o totalnym amatorstwie. Sieć musi zadebiutować PO okresie testów, a nie robić z klientów króliki doświadczalne i twierdzić, że na początku każdy ma problemy. Dzisiaj nie można zaczynać jak pierwsze sieci komórkowe - dziś trzeba je przebić na początku i zaprezentować się z jak najlepszej strony (a zaprezentowano się z najgorszej). Efekt - do rozważenia zmiany operatora na Play wrócę najwcześniej w 2008. Żaden ze znajomych nie myśli inaczej, bo z amatorami obecnie nie ma zamiaru się bawić, stąd 1 mln użytkowników, to może marzenie senne operatora - z całą pewnością nie będzie tak na jawie (nawet w połowie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble ble ble Re: Play potwierdza: milion klientów w tym roku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 09:17 NIE MA SZANS!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
blq Propaganda sukcesu 15.05.07, 10:34 A prawda jest dużo bardziej smutna i brutalna: Play nie ma infrastruktury, Play nie ma pieniędzy, Play tonie w kredytach. Panowie, dajcie sobie spokój z zabawą w Operatora komórkowego, sprzedajcie udziały komuś poważnemu a przynajmniej przestańcie opowiadać bajki o milionie klientów. Póki co jest ich 50,000 rzeczywistych + drugie tyle "pseudoklientów", jak do końca roku będziecie mieli 300,000 (z pseudo włącznie) to będzie naprawde duży sukces. Lepiej proszę się zająć spłatą kredytu wobec Chińczyków. Tacy to nie żartują, jeśli chodzi o finanse. Odpowiedz Link Zgłoś
8x888 Re: Propaganda sukcesu 15.05.07, 11:27 Propaganda propagandą ale musze się odezwać. Nie jestem obiektywny bo przeszłem do playa i podpisałem cyrograf na dwa lata, ale: 1. Co mnie obchodzi czy play ma btsy czy nie - dla zwykłego użytkownika nie ma to znaczenia, no chyba jeśli się mieszka w straaaasznej dziurze to nie ma zasięgu. 2. Co mnie obchodzą kredyty, która sieć ich nie ma. Wszystkie. Dopiero wielka trójca zaczęła niedawno spłacać cwoje. 3. Liczba klientów jest we wszystkich sieciach bardzo, ale to bardzo zawyżona. Dlaczego era liczy mojego rezerwowego tak taka jako aktywnego, skoro używam go raz na 3 miesiące żeby nie stracił ważności i numer nie przepadł? Tak robią inne sieci. Jak orange rozdawało za darmo startery 517... to ciekaw jestem ile zostało aktywnych do tej pory... 4. Oferta jest naprawdę dobra. Mam abo za 100 zł. W kwietniu przegadałem 2.54 i tyle mi wrócili, mało tego przez trzy miesiące dają dodatkowo po 40 minut za przeniesienie numeru, mało tego mam dużo znajomych co mają służbowe komórki i jak długo gadają, od razu wskakują dodatkowe minuty. Także dziś jest połowa miesiąca a ja mam jeszcze 40 minut z kwietnia dodatkowe minuty urosły już do ponad godziny a z abonamentu zabrało 2 zł za połączenia video. 5. Na telepolis jest wiadomość o wielkości apru i o profilu użytkownika sieci Play. I bardzo dobrze, że starter kosztuje 30 zł. Przynajmniej dzieciaki nie będą miały numerów zaczynających się na 79..., bo maja już numery z orange. 6. Przeniosłem numer z heyah, Prosze mi powiedzieć jakie dla mnie ma znaczenie teraz gdzie dzwonię skoro stawka jest do wszystkich taka sama??? A że mam numer 888 to mi pasuje. 7. Mam w nosie kody, premie, darmowe numery i po 1000 damowych smsów ( za które i tak zapłacę bo muszę wydać 5 zł +vat na sms aktywującego). Nic po prostu nic mnie nie interesuje. Może nie wszystkie argumenty do wszystkich przemawiają, każdy ma inny gust i znajomych w takiej samej sieci, ale przy ofercie play wszystkie różnice znikają Mam zasięg3g, nie mam przerw, wypasiony telefon i dzwonię na potęgę. Chyba w całej tej zabawie właśnie o to chodzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Propaganda sukcesu 16.05.07, 15:57 1. Ma zasadnicze znaczenie, oczywiście. Przy przejściu z roamingu krajowego na własną infrastrukturę połączenia były (nie wiem, może nadal są) zrywane. 2. PTK, PTC i Polkomtel mają z czego spłacać swoje kredyty. 3. Ale nie jest to 50/50, tak jak zapewne w Pluju. 5. Jakoś nie ciągnie mnie do posiadania komórki z numerem rozpoczynającym się od 07*** > przy ofercie play wszystkie różnice znikają Owszem, dlatego właśnie stronię od Pleja. > Chyba w całej tej zabawie właśnie o to chodzi Jak komu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Propaganda sukcesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 13:23 z chińczykami play jest tak ustawiony ze zacznie splacac dopiero w momencie kiedy zacznie zarabiac. Chinczykom sie to oplaca bo dzieki temu pokazuja sie na europejskim rynku. tak wiec pogloski o bankructwie playa sa nieco przedwczesne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morela Play potwierdza: milion klientów w tym roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 11:44 Biorac pod uwage to,ze juz maja 100 tys i caly czas wprowadzaja cos nowego,to musle,ze to calkiem realne.a co do tych kredytow o ktorych piszecie itp. problemow,to mnie one tez nie bardzo intersuja,jesli nie odbijaja sie na ofercie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Play potwierdza: milion klientów w tym roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 13:16 No to milion klientów w tym roku, czy milion klientów do kwietnia czyli przez 1 rok działalności? Chyba to drugie wiec co to za tytuł. Halo! Redakcjo! Trochę logiki! Odpowiedz Link Zgłoś