Dodaj do ulubionych

36,6 to bardzo kiepska oferta

IP: *.chello.pl 30.06.08, 17:23
tylko w zajawkach reklam brzmi interesująco, tymczasm okazuje się, że
'zbierane minuty' sa potem do wygadania JEDYNIE w PLUSIE

dzwonienie za darmo za słuchanie reklam - trzeba dzwonić pod specjalny numer
(płatny?) i po wysłuchaniu reklamy odpowiedzieć na pytania, jesli odpowiedź
będzie poprawna, dostaje się kredyt do max 10PLN w miesiącu

ograniczenia w możliwości dzwonienia/odbierania bez doładowywania

wysoka cena

w sumie - sorry - nijak to się ma nawet do podstawowej usługi na kartę PLAY
Obserwuj wątek
    • Gość: kolodziejo Re: 36,6 to bardzo kiepska oferta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.08, 17:35
      Każda oferta jest adresowana do poszczególnych osób. Jeśli ktoś wysyła 1000
      SMS-ów do Plusa miesięcznie, w 36,6 będzie go to kosztowało 3 zł, a w Playu
      kilkadziesiąt razy tyle. Także dla wielu osób 'nijak się ma podstawowa usługa na
      kartę Play do 36,6'.
      • Gość: re w Play akurat jest po 200 sms za darmo do wszystki IP: *.chello.pl 30.06.08, 17:47
        ale przy cenie za minutę (o 10gr wyższej) od podstawowej ceny Play, to niezbyt
        rozumiem co jest tak atrakcyjnego w ofercie 33.6?

chyba ze masz wszystkich znajomych w PLUSIE
        • przemek.komorowski Re: w Play akurat jest po 200 sms za darmo do wsz 30.06.08, 19:46
          No właśnie. Nie ma jednej uniwersalnej oferty, która spełni wszystkie wymagania.
          Każdy ma swoje potrzeby i musi sam dobrać najlepszą dla siebie ofertę. Dla
          jednych idealny będzie Plus, dla innych Play, a dla jeszcze innych Era i Orange.
    • Gość: andrew Re: 36,6 to bardzo kiepska oferta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 10:04
      w sumie już p tym wspominałem, że oferta niezła dla ludzi z Plusa, ale na pewno
      nie rewolucyjna, przy stawkach -wysokich -te 10 pln z reklam starczy na ok. 16
      minut rozmowy , a darmowe smsy sa ok, ale tez nic nowego - w heyah był milion
      smsów rocznie -to też praktycznei nielimitowana ilośc, każdemu starczy
      • gal-ba Re: 36,6 to bardzo kiepska oferta 04.07.08, 12:18
        W heyah wychodzi około 2740 darmowych na dzień :) To z pewnością każdemu
        wystarczy. I nie trzeba było za to płacić. Za to w 36 co miesiąc trzeba na to
        wydać te 3 złote...
    • superkoralgol Re: 36,6 to bardzo kiepska oferta 01.07.08, 13:36
      Gość portalu: PLUS napisał(a):

> w sumie - sorry - nijak to się ma nawet do podstawowej usługi na kartę PLAY

z tego co wiem w PLAY tez teraz za ciekawie nie jest..wypuscili jakas
      horrendalna liczbe trefnych kart
      a co do plusa to ja w mixie nie narzekam
      ale co do 36i6 to faktycznie oferta przereklamowana

• Gość: re a co mnie trefne obchodzą - 49gr wszędzie IP: *.chello.pl 01.07.08, 17:40
        za podstawową taryfę - zwykle (ponieważ zawsze są premie), schodzi się do ok 30gr

za 2 minuty odebrane dostaję 1 (wszędzie a nie w sieci)

co miesiąc 200 sms za darmo (chyba na rok)

10gr z pakietu po 15 minut przez 6 miesięcy do wszystkich

no nie wiem czy to jest tak jak w innych sieciach - wydaje mi się, ze jednak
        nikt na razie nie przebija PLAY (oczywiście jeśli mówimy o połączeniach wszedzie
        a nie w sieciach)
        • superkoralgol a powinny... 01.07.08, 19:46
          jak na taka trafisz bedziesz sie uzerac z obsluga Playa ;]...
          wiem cos o tym, a poki co to sobie tam siedz jak Ci tam dobrze

mnie Play niczym nie powala

znam lepsze oferty:
          przejrzyj simplusa i przejrzyj heyah

nie bede Ci tu liczbami powalac ;]
          niektorze operatorzy bronia sie sami

• Gość: kolodziejo Re: a powinny... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 20:18
            Nie sądzę, żeby ta dyskusja prowadziła do czegokolwiek innego, niż do wniosku,
            że każdemu może pasować inna oferta. Ja na przykład w Playu i w Orangutanie
            wydawałbym co miesiąc majątek - oferta Plusa i Simplusa najbardziej potrafi się
            dopasować do moich oczekiwań. Jeśli ktoś dzwoni wszędzie po równo, najlepsze są
            'Ważne taryfy' Plusa, Play i mBank, a najgorszy oczywiście Orange (razem z
            ofertą Go, Music i POP). Kiedy proporcje pomiędzy połączeniami do różnych sieci
            się komplikują, automatycznie oferta Orange może stać się najkorzystniejsza, a
            Playa najdroższa, także nie ma co roztrząsać...
            • Gość: re niezbyt rozumiem - proporcje do różnych sieci...? IP: *.chello.pl 02.07.08, 00:21
              jakbym nie liczył, to jeśli dzwonię pod różne numery, najkorzystniej wychodzi mi
              PLAY - pomijam przypadki jakiś specjalnych kręgów wtajemniczonych w jednej sieci
              (choć PLAY teraz też coś kombinuje) - jak może stać się PLAY najdroższy to już
              twoja słodka tajemnica

a co do kolegi, co się przejmuje jakimiś trefnymi kartami - mnie to nie
              interesuje, bo kartę już mam od dawna
              • Gość: kolodziejo Re: niezbyt rozumiem - proporcje do różnych sieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 12:23
                Mój ostatni rachunek z Plusa: ~60 minut poza sieć Plus, 390 minut do Plusa i
                stacjonarnych, 200 SMS-ów i MMS-ów (większość wewnątrz sieci) - 41,68 zł.
                Choćbyś się nie wiem jak gimnastykował, w Playu nie zejdziesz poniżej 100 zł.
                • Gość: re no ale to jest pakiet - albo plan taryfowy IP: *.chello.pl 02.07.08, 16:45
                  wszędzie są pakiety - jak ktoś dzwoni do Orange to pasuje mu Orange, jak do Ery,
                  to Era (czasem są za darmo do jakiegoś numeru) - ale to nie zmienia faktu, że
                  jak dzwonisz do RÓŻNYCH sieci właśnie, to PLAY wychodzi najtaniej

60 minut poza sieć ja płacę ok.30PLN a właściwie to 18PLN (cena efektywna), a ty
                  ile płacisz?

200 sms mam za darmo, mms za 15gr - obojętne do kogo

teraz mam po 15 min miesięcznie do każdego po 10gr...

też mogę ci napisać, że nie wiem jak byś się gimnastykował, to nigdy mniej ode
                  mnie nie zapłacisz, jeśli dzwonisz poza sieć :))
                  • Gość: kolodziejo Re: no ale to jest pakiet - albo plan taryfowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 17:51
                    Dlatego mówię, że każda oferta może być dla kogoś najlepsza ;). Choć mimo
                    wszystko mało jest ludzi, którzy dzwonią do każdej sieci po równo.

A jak skomentujesz ofertę przedłużenia umowy od Plusa, którą dostał mój brat:

27,50 miesięcznie abonamentu, w tym 90 minut wymiennych na 450 SMS/MMS do
                    wszystkich sieci (0,30 zł/min, 0,06 zł/SMS/MMS w abonamencie, taryfa Kubali 55 z
                    50% rabatem)
                    • Gość: re zacznijmy, że 36.6 to karta nie abonament IP: *.chello.pl 02.07.08, 21:31
                      i na tym się skupiliśmy

powtarzam - w każdej sieci są różne 'plany' - tyle że to nijak się ma do
                      podstawowych opłat

co mi wyjeżdżasz z 'twoim' planem, jak ktoś poda 'swój'...

a ja mam 30gr bez planu, bez abonamentu i bez ograniczeń do wszystkich - no ale
                      ja mam PLAY

wybacz, ale jak na razie to nic tańszego nie znalazłem, gdybym znalazł, to bym
                      się przeniósł - a abonamentu nie mam zamiaru brać, bo nie mam zamiaru wiązać się
                      na lata z kimś, kto mnie może wkurzyć za parę dni
            • superkoralgol Re: a powinny... 02.07.08, 00:30
              a to tez racja, ze kazdemu co innego pasuje
              o kazy broni tego w czym sam siedzi albo tez atakuje niesprawiedliwie:)
              tylko kiedy pojawiaja sie liczby to na forum chyba powinnismy dojsc do jakiejs
              rozsadnej konkluzji?

fajnie ze ktos tu jest zadowolony z playa
              przyznam szczerze ze to rzadkosc przynajmniej w moim gronie znajomych
              dziwne to swoja droga:P bo akt ze drogo tam nie jest..

dla porownania z heyah:

300smsów do wszystkich sieci za 5.90zł
              a co do polaczen

wybierasz pakiet" taniej do wszystkich"
              I masz 45 gr/minute i 15/smsa.

to chyba nie jest kompletne dno?

czy ja sie moze myle?

a w innych sieciach do wszystkich: (to chyba aktualne..)
              orange - 65 gr,
              simplus- 78 gr,
              play 59.
              okej! play drogi nie jest:)

ale heyah ma 45 gr do wszystkich!

• przemek.komorowski Re: a powinny... 02.07.08, 08:10
                superkoralgol napisała:

>
                > a w innych sieciach do wszystkich: (to chyba aktualne..)
                > orange - 65 gr,
                > simplus- 78 gr,
                > play 59.
                > okej! play drogi nie jest:)

aktualne jest również to zestawienie:
                www.skrzydelko.pl/index.php?m=p&p=28
                > ale heyah ma 45 gr do wszystkich!

Ale w pakiecie, a bez pakietu zapłacisz 45 gr w mBank mobile.
                • Gość: re dokładnie goły mBank najtaniej, ale bez premii - IP: *.chello.pl 02.07.08, 10:37
                  mi wychodzi w Play średnio ok. 30gr (bo przy 50 mam dodatkowo 20 - to samo przy
                  wyższych doładowaniach), więc dlatego swoją drogą kiedyś zdecydowałem się na
                  Play a nie na mBank (choć mam tam konto a tam dają za zakupy kartą też jakieś
                  doładowania gratis)

jeśli ktoś ma znajomych w tej samej sieci, to może są inne plany ciekawe (ale
                  Play też coś takiego ostatnio oferuje), ale jak ktoś dzwoni do różnych sieci, to
                  doprawdy nie znalazłem bardziej ciekawej oferty (ekonomicznej), niż Play

ale każdy sobie sam kalkuluje w końcu
                  • Gość: skeezy Re: dokładnie goły mBank najtaniej, ale bez premi IP: *.chello.pl 02.07.08, 12:54
                    > ale każdy sobie sam kalkuluje w końcu

Nie dało się tak od razu?
                • Gość: re pomyliłeś się Play ma 49 nie 59 IP: *.chello.pl 02.07.08, 10:43
                  • superkoralgol Re: pomyliłeś się Play ma 49 nie 59 03.07.08, 00:17
                    hmm takie dane mam...O.o
                    no to sorks ale to i tak nie przebija 45 gr...
                    • Gość: re zgadza się, ale 45 mBanku jest 'gołe' IP: *.chello.pl 03.07.08, 11:32
                      a 49gr PLAY schodzi automatycznie do ok. 30gr (premia przy każdym doładowaniu)
                      • superkoralgol 'gołe' to znaczy dobrze czy zle?:P 03.07.08, 21:59
                        ????
                        • Gość: re no chyba źle, bo efektywna cena jest ważna IP: *.chello.pl 04.07.08, 00:30
                          co prawda w mBanku masz dodatkowe premie za wydawanie kartą - ale to chyba i tak
                          niezbyt obniża cenę za minutę

pomijając dodatkowe oferty - a ostatnio Play miał choćby 15 minut miesięcznie po
                          10gr do wszystkich - to według mnie najważniejsze jest ile płacisz za minutę
                          normalnie, a przy doładowaniach za 50 masz 20 premii - czyli cena za minutę
                          wychodzi ok.35gr
                          • superkoralgol Re: no chyba źle, bo efektywna cena jest ważna 07.07.08, 23:02
                            no jasne jasne, masz racje
                            ale mnie play i tak nie przekonuje
                            nie ufam tej sieci
                            sluchalam znajomych jak sie z nia uzerali wiec dziekuje bardzo
                            baaaardzo dlugo sie przekonuje do takich zmian...
                            siedze w plusie od lat ale przypadkiem trafilam na te heyah i
                            serio..no nie moge nic zlego jej zarzucic...

• Gość: re ja natomiast odradzam ERĘ - mam stacjonarną IP: *.chello.pl 07.07.08, 23:12
                              i kutafony lecą w takiego bola, że nawet sobie nie wyobrażasz

kiedyś przez 10 dni nie miałem sygnału (telefon sprawny), nic nie dało się
                              załatwić - jak za komuny - oni wiedzą lepiej, nic nie jest, wszystko w porządku
                              - do dziś nie miałbym sygnału, gdyby jedna pani z salonu nie zlitowała się i nie
                              zadzwoniła bezpośrednio do technika - w ciągu 5 minut sygnał był

a ERA nadal twierdzi (listownie), że nic nie było, że wszystko w porządku - a
                              jak mi się nie podoba, to mogę sobie iść do sądu

co do PLAY - ja akurat z nimi nie mam problemu - kiedyś wysłałem sms na konkurs
                              i nie dostałem potwierdzenia, po zgłoszeniu dostałem zwrot plus dodatkowo parę
                              złotych
                              • superkoralgol Re: ja natomiast odradzam ERĘ - mam stacjonarną 08.07.08, 16:44
                                na temat ery sie nie wypowiadam :/
                                nie wiem jak ta siec moze jeszcze cos znaczyc na rynku o.o

no dziwne z tym playem ja dobrych opinii jakos nie slyszalam
                                ale z kolei o plusie i heyah tez sie nasluchalam a ja jestem zadowolona:)

tez mialam kiedys niefajna sytuacje z plusie w tel na karte
                                zle mi policzyli i zabrali 20zl z nowej karty
                                w prezencie dostalam 40zl :)

a w heyah nie mialam zadnych przykrych sytuacji poki co...

• superkoralgol Re: a powinny... 02.07.08, 22:52
                  hmm ale jak aktualne?
                  widze 36i6 ale nie widze pakietow heyah
                  a z tego co wiem w playu od 1 lipca tez sie pozmienialo cos tam...
                  • sisi890 Re: a powinny... 10.07.08, 10:27
                    wiecie co, post był na temat 36.6 a Wy się licytujecie która sieć jest lepsza.
                    Dajcie spokój bo z tego tematu nie dowiedziałam sie niczego o ty operatorze.
                    Może ktoś poda jakieś szczegóły o sieci 36.6??
                    • yavorius Re: a powinny... 10.07.08, 10:36
                      > Może ktoś poda jakieś szczegóły o sieci 36.6??

Może strona internetowa?
                      • superkoralgol Re: a powinny... 10.07.08, 17:05
                        powiadaja ze forum jest po to zeby sie wypowiedziec, a rzeczywiscie wszelkie
                        podstawowe info jest na stronie dotyczacej operatora:)
                        • vesster Re: a powinny... 14.07.08, 11:50
                          36,6- oferta głównie opiera sie na smsach- za 3 zeta kupujesz miesieczny pakiet
                          smsów do wszystkich w sieci. Plus masz możliwosć doładowania konta za
                          odsłuchanie reklam i musisz odpowiedzieć na kilka pytań- zajmuje to jakieś 5
                          minut- dostajesz teoretycznie 1 zeta. Teoretycznie, bo im jeszcze wiele rzeczy
                          szwankuje i nie zawsze przyznają kasę. Ale nie możesz też z tą kasą za wiele
                          zrobić (maks mozesz dostać 10 zeta miesiecznie)- nie mozesz kupić pakietu
                          smsowego, nie wiem, czy mozesz dzwonić taniej do ludzi z paczki. I musisz
                          autoryzować znajomych- to coś na zasadzie telefonicznej naszej klasy ;) Nie
                          możesz w ten sposób przedłużyć ważności karty, więc nie jest to sposób na
                          doładowywanie konta.
                          Oferta kierowana do nastolatków, którzy muszą stworzyć swoją telefoniczną grupę
                          przyjaciół.
                          Ja wolę normalnie doładować konto i sobie racjonalnie rozplanować wydatki. W
                          heyah mam 5 nowych pakietów do wyboru, mogę je łączyć ze starszymi. Dzięki temu
                          mogę dzwonić i pisać tanio, jeszcze taniej, albo za darmo.
                          • wasa20 Re: a powinny... 14.07.08, 14:04
                            zgadzam się, po wprowadzeniu nowych pakietów Heyah jest bardzo opłacalna,
                            zwłaszcza że starszych nie zlikwidowali, i jak ktoś troszkę pomyśli, to może
                            zejśc na niski poziom, i co wazne - również do innych sieci. a 36.6 poza Plus
                            jest drogi i nie ma pakietów żadnych
                            • superkoralgol Re: a powinny... 14.07.08, 19:23
                              wasa20 napisał:

> zgadzam się, po wprowadzeniu nowych pakietów Heyah jest bardzo opłacalna,
                              > zwłaszcza że starszych nie zlikwidowali, i jak ktoś troszkę pomyśli, to może
                              > zejśc na niski poziom, i co wazne - również do innych sieci. a 36.6 poza Plus
                              > jest drogi i nie ma pakietów żadnych

rowniez sie zgadzam!
                              heyah w porownaniu z plusem wygrywa, kwestia tylko dobrania do siebie, tego, co
                              oferuje.
                              Niestety nie kazda siec ma taki wachlarz mozliwosci.

• vesster Re: a powinny... 15.07.08, 17:05
                                Fajność 36,6 opiera się głównie na tym, że za 3 złote na miesiąc masz
                                nielimitowaną liczbę smsów do napisania w sieci plus. Dlatego to oferta
                                kierowana głównie do młodych, którzy dużo smsują.
                                Ja wolę w najgorszym wypadku dopłacić 2,90 do ofert 36,6 i wykupić nowy pakiet
                                całodobowy. Daje mi to 3000 smsów miesięcznie w sieci (ok 100 smsów dziennie) do
                                napisania za dnia, wieczorem i w nocy mogę wygadać do 300 godzin (10h na dobę).
                                I mam i jedno, i drugie. Jesli za dnia dzwonię a w nocy smsuję- sciąga mi kasę z
                                innych pakietów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka