Dodaj do ulubionych

kom w wodzie...

IP: 193.0.117.* 13.10.03, 14:17
niestety - stalo sie - wpadl gdzies na glebokosc 5-10 cm i przebywal tam kolo
5 sek. Ktos sie orietnuje czy mozna go naprawic i czy bedzie to oplacalne?>
Obserwuj wątek
    • Gość: tsar Re: kom w wodzie... IP: 193.0.117.* 13.10.03, 14:35
      aha, to ericsson t65, wiec nie jakis wodoszczelny...
      • Gość: hulk Re: kom w wodzie... IP: *.crowley.pl 13.10.03, 18:58
        Jest szansa, ze po wysuszeniu zadziala jesli od razu wyjales baterie i SIMa.
        • Gość: tsar Re: kom w wodzie... IP: 193.0.117.* 14.10.03, 12:58
          z simem jest ok, baterii nie wyjalem bo to niewyjmowanlna - minely 24h i nic :(
      • Gość: Japko Re: kom w wodzie... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 13.10.03, 21:17
        Jeśli po wysuszeniu nie zadziała spróbuj go dokładnie rozkręcić i zanurzyc na
        jakieś 3 godziny w denaturacie (bezbarwnym) lub spirytusie. Potem go wysusz.
        Możesz użyc rozpuszczalnika (wtedy moczysz go krócej) ale trzeba później
        porządnie go spłukać (rozpuszczalnik jest tłusty). Wszystko po to, bo czasem
        po "utopieniu" telefonu, zbiera się brud na ścieszkach i robi zwarcie. Ja w ten
        sposób naprawiłem już 3 telefony.
    • gale Re: kom w wodzie... 13.10.03, 21:28
      Jak zwykle, bede pesymista. Komorka w wodzie to koniec komorki. Bywa jednak
      czasem inaczej, jesli wyjmiesz baterie, osuszysz telefon itd. Oczywiscie,
      serwis - jesli jest autoryzowany przez producenta, bez problemu to zauwazy i
      cofnie Ci gwarancje :(

Ale bywa, powiadam: bywa, ze taki telefon dziala i po wypadku, daje sie
      uzytkowac przez dlugi czas i jest ok. Zdarza sie to rzadko, tym niemniej zycze
      Ci, zeby trafil Ci sie ten rzadki przypadek :)
      • sebekwww Re: kom w wodzie... 15.10.03, 15:54
        Ja miałem podobny przyapdek z ericssonem T20E. Chlupnął mi do wody ale sie
        skubany nawet nie wyłączył. Wyjąłem go z wody, wyłączyłem, wyjąłem baterię i
        kartę i zostawiłem otwartego na noc. I dalej skubaniec działa - a to było ponad
        rok temu :))).
        S.
        • gale Re: kom w wodzie... 15.10.03, 19:37
          Jako rzeklem, cuda sie zdarzaja i na to warto liczyc :) Niestety, zdecydowana
          wiekszosc tego typu doswiadczen konczy sie smiercia telefonu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka