Dodaj do ulubionych

czy to prawda ze z play do plusa taniej niz z plus

17.12.08, 09:14
Jestem w plusie i zastanawiam sie nad przejsciem do play - czy to prawda ze z
play do plusa jest taniej niz z plusa do plusa ?
Obserwuj wątek
    • stopguzdralom Re: czy to prawda ze z play do plusa taniej niz z 17.12.08, 09:20
      Jeszcze dodam, że dzwonię w 90% do osób z sieci plus i na telefony stacjonarne.
      Czy jak przejde do play to wyjdzie taniej ?
      • yavorius Re: czy to prawda ze z play do plusa taniej niz z 17.12.08, 09:27
        zajrzyj na stronę playa i sprawdź.
      • przemek.komorowski prawda ale... 17.12.08, 09:40
        ... wszystko zależy od taryfy (dopiero od taryfy oraz tego czy w plusie
        korzystałbyś z pakietów obniżających koszty połączeń w ramach sieci Plus.

Połączenia za 39gr do wszystkich są w Play w abonamencie One Play 65, od 65 zł:

skrzydelko.pl/szukaj/index.php?m=s&a=462&o=4
        • stopguzdralom Re: prawda ale... 17.12.08, 09:52
          Tzn. mi chodzi o doładowywanie telefonu kartą a nie przez abonament. Za 39 gr. w
          play są tylko w abonamencie ? To jak mam telefon na kartę to nie bardzo pewnie,
          wyszłoby drożej ?

Nie, nie korzystam w plusie z pakietów obniżających koszty rozmów - zresztą tak
          jak większość ludzi - nie chce się sprawdzać co jakiś czas czy wykorzystano już
          dany pakiet czy nie chce się co miesiąc tego aktywować czy szukać jakie nowe
          możliwości obniżenia opłat są dostępne.
          • Gość: gosc Re: prawda ale... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.08, 09:59
            Spójrz na stronę play, tam są przejrzyste tabelki...
          • Gość: evcia Re: prawda ale... IP: *.rev.netart.pl 17.12.08, 10:05
            stopguzdralom napisał:

> Tzn. mi chodzi o doładowywanie telefonu kartą a nie przez abonament. Za 39 gr.
            > w
            > play są tylko w abonamencie ? To jak mam telefon na kartę to nie bardzo pewnie,
            > wyszłoby drożej ?
            >
            > Nie, nie korzystam w plusie z pakietów obniżających koszty rozmów - zresztą tak
            > jak większość ludzi - nie chce się sprawdzać co jakiś czas czy wykorzystano już
            > dany pakiet czy nie chce się co miesiąc tego aktywować czy szukać jakie nowe
            > możliwości obniżenia opłat są dostępne.

Skorzystaj z oferty Mobilkinga, jeśli chcesz dzwonić za 39gr do wszystkich
            sieci, bez konieczności wchodzenia w dodatkowo płatne pakiety
            www.mobilking.pl/
            • stopguzdralom moglby ktos podac cennik plusa ? 17.12.08, 10:41
              Mógłby ktoś podać linka do cennika plusa w ofercie na kartę - nie mogę znaleźć -
              znalazłem tylko różne taryfy: www.simplus.pl/m.do?idx=143 - tyle że ja
              nic nie wiem o żadnej taryfie jaką mam - włożyłem kartę sim do telefonu i tyle,
              mam jakąś standardową taryfę pewnie tylko która to jest ta standardowa ?

Z przejrzenia oferty play: web.playmobile.pl/pl/play-karta/oferta/index.html
              wychodzi, że cena minuty do innych sieci kosztuje 49 gr

W mobilking: www.mobilking.pl/ceny.html
              39 gr do innych sieci

czyli mobilking wydaje się korzystniejszy tylko żebym znał jeszcze cennik
              plusa..........
              • Gość: freo Re: moglby ktos podac cennik plusa ? IP: 212.95.49.* 17.12.08, 11:36
                w simplusie, podstawowe stawki wyglądają tak:
                www.simplus.pl/v.do?idx=805146
                jeśli chcesz płacić choćby odrobię taniej, to musisz skorzystać z pakietów.
                • stopguzdralom Re: moglby ktos podac cennik plusa ? 17.12.08, 14:45
                  To w plusie z tego wynika płacę obojętnie czy dzwonię do osoby będącej w sieci
                  plus czy będącej w innej sieci 60 gr / min. LOL !! To w mobilking czy nawet w
                  play wyjdzie o wiele taniej xD
                  • kolodziejo Re: moglby ktos podac cennik plusa ? 17.12.08, 15:49
                    "LOL", to że Ci się nie chce aktywować pakietu i płacić 4-5 gr wewn. sieci i na
                    stacjonarne oraz 40 gr poza sieć, w tym do Playa.

Jak się nie chce oszczędzać, to się nie oszczędza. I się ma "LOL".
                    • Gość: frida Re: moglby ktos podac cennik plusa ? IP: *.uk-hosting4u.com 17.12.08, 17:11
                      kolodziejo napisał:
                      > "LOL", to że Ci się nie chce aktywować
                      > pakietu i płacić 4-5 gr wewn. sieci i na
                      > stacjonarne oraz 40 gr poza sieć, w tym do Playa.
                      > Jak się nie chce oszczędzać, to się nie oszczędza. I się ma "LOL".

jak zwykle przekłamanie, byle "własne" było na wierzchu. nie 40gr do wszystkich
                      sieci, tylko 40gr do JEDYNIE 5 osób z jakiejkolwiek sieci! różnica zasadnicza.
                      • kolodziejo Re: moglby ktos podac cennik plusa ? 17.12.08, 18:01
                        Aj, przepraszam, mój błąd. Korzystam z telefonu na abonament i byłem
                        niedoinformowany co do tych 40 gr w Simplusie.
                      • Gość: slimak Re: moglby ktos podac cennik plusa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 09:39
                        No właśnie. Tu chodzi o stawkę 40 gr do 5 WYBRANYCH osób. NO a w MK masz 39
                        gr/min do wszystkich i to bez żadnej promocji...
              • amfi82 Re: moglby ktos podac cennik plusa ? 22.12.08, 23:29
                stopguzdralom napisał:

> Z przejrzenia oferty play: web.playmobile.pl/pl/play-karta/oferta/index.html
                > wychodzi, że cena minuty do innych sieci kosztuje 49 gr
                >
                > W mobilking: www.mobilking.pl/ceny.html
                > 39 gr do innych sieci
                >
                > czyli mobilking wydaje się korzystniejszy tylko żebym znał jeszcze cennik
                > plusa..........

nawiązując do tej reklamy Playa - jak widać w innych siciach też może być tanio. Wystarczy odpowiedni dobór pakietów. Dorzucę tu słówko o Orange - tam też można zejść ze stawką i to ostro - nawet do 20gr/min: www.orange.pl/portal/map/map/article?id=3343732
                • krzysztof_k2 Re: moglby ktos podac cennik plusa ? 27.12.08, 21:46
                  No dokladnie, korzystam z pre-paida i mam po 20 gr/min, wiec ani mk
                  ani play mnie nie przekonuje, tym bardziej ze w orange moge liczyc
                  ciagle na jakies promocje, tak samo nie chce mi sie wierzyc ze z
                  plusa do plusa nie bedziesz mial taniej niz z play do plusa.
                  • Gość: kolodziejo Re: moglby ktos podac cennik plusa ? IP: 88.220.106.* 27.12.08, 22:12
                    Owszem ;). Np. w Simplusie koszt połączenia wewnątrz sieci w pakiecie od 4-5 gr.
                  • Gość: marik Re: moglby ktos podac cennik plusa ? IP: *.ovh.net 27.12.08, 22:33
                    Od jakiego czasu, tak sobie nawzajem klakierujecie? Kolejny wątek i kolejne
                    wasze peany na temat Orange. 20gr płacisz za połączenia wewnątrzsieciowe, ale
                    dziwnym trafem, po raz kolejny zapomniałeś o tym wspomnieć - zresztą twój
                    przyjaciel od klakierki, również cierpi na podobną amnezję.
                    • kolodziejo Re: moglby ktos podac cennik plusa ? 28.12.08, 20:58
                      Oni zdają się udowadniać, że z Playa do Orange wcale nie jest taniej niż z
                      Orange do Orange, więc to, że mowa o stawkach za połączenie wewnątrz sieci, jest
                      oczywiste.
                      • krzysztof_k2 Re: moglby ktos podac cennik plusa ? 03.01.09, 20:28
                        Poza tym nikt nikogo na sile nie ciagnie z ulicy:) mialem kiedys
                        kiedy nie bylo takiej ilosci wirtualnych opow, sinplusa i popa i
                        wtedy ten drugi zdecydowanie byl tanszy, nie wiem dokladnie jak jest
                        teraz, ale osobiscie z plusa to glownie reklamy moga sie podobac,
                        choc to tez kwestia gustu.
                        • mariejo Re: moglby ktos podac cennik plusa ? 03.01.09, 22:11
                          W play na karte korzystne byly taryfy na poczatku teraz to
                          korzystnie mozna ew. dzwonic do play lub na stacjonarne.
                          • Gość: taki jeden Re: moglby ktos podac cennik plusa ? IP: *.chello.pl 04.01.09, 12:51
                            mariejo napisała:

> W play na karte korzystne byly taryfy na poczatku teraz to
                            > korzystnie mozna ew. dzwonic do play lub na stacjonarne.

Możesz po Polsku ???
                    • Gość: xx Re: moglby ktos podac cennik plusa ? IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.09, 11:37
                      Gość portalu: marik napisał(a):

> Od jakiego czasu, tak sobie nawzajem klakierujecie? Kolejny wątek
                      i kolejne
                      > wasze peany na temat Orange. 20gr płacisz za połączenia
                      wewnątrzsieciowe, ale
                      > dziwnym trafem, po raz kolejny zapomniałeś o tym wspomnieć -
                      zresztą twój
                      > przyjaciel od klakierki, również cierpi na podobną amnezję.

Idz sie wyproznic bo gowno w leb ci je-bie !
                      • krzysztof_k2 Re: moglby ktos podac cennik plusa ? 05.01.09, 12:35
                        Bez nerwow, nie wiem czemu w niektorych takie emocje, kazdy korzysta
                        z tego co mu pasuje i wyraza na dany temat opinie, rzecz sie ma o
                        telefonach i operatorach, wiec skoro mam dobra opinie na temat
                        orange to ja wyrazam a czy ktos mnie popiera to kazdego wolny wybor.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka