stopguzdralom 17.12.08, 09:14 Jestem w plusie i zastanawiam sie nad przejsciem do play - czy to prawda ze z play do plusa jest taniej niz z plusa do plusa ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stopguzdralom Re: czy to prawda ze z play do plusa taniej niz z 17.12.08, 09:20 Jeszcze dodam, że dzwonię w 90% do osób z sieci plus i na telefony stacjonarne. Czy jak przejde do play to wyjdzie taniej ? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: czy to prawda ze z play do plusa taniej niz z 17.12.08, 09:27 zajrzyj na stronę playa i sprawdź. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek.komorowski prawda ale... 17.12.08, 09:40 ... wszystko zależy od taryfy (dopiero od taryfy oraz tego czy w plusie korzystałbyś z pakietów obniżających koszty połączeń w ramach sieci Plus. Połączenia za 39gr do wszystkich są w Play w abonamencie One Play 65, od 65 zł: skrzydelko.pl/szukaj/index.php?m=s&a=462&o=4 Odpowiedz Link Zgłoś
stopguzdralom Re: prawda ale... 17.12.08, 09:52 Tzn. mi chodzi o doładowywanie telefonu kartą a nie przez abonament. Za 39 gr. w play są tylko w abonamencie ? To jak mam telefon na kartę to nie bardzo pewnie, wyszłoby drożej ? Nie, nie korzystam w plusie z pakietów obniżających koszty rozmów - zresztą tak jak większość ludzi - nie chce się sprawdzać co jakiś czas czy wykorzystano już dany pakiet czy nie chce się co miesiąc tego aktywować czy szukać jakie nowe możliwości obniżenia opłat są dostępne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: prawda ale... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.08, 09:59 Spójrz na stronę play, tam są przejrzyste tabelki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evcia Re: prawda ale... IP: *.rev.netart.pl 17.12.08, 10:05 stopguzdralom napisał: > Tzn. mi chodzi o doładowywanie telefonu kartą a nie przez abonament. Za 39 gr. > w > play są tylko w abonamencie ? To jak mam telefon na kartę to nie bardzo pewnie, > wyszłoby drożej ? > > Nie, nie korzystam w plusie z pakietów obniżających koszty rozmów - zresztą tak > jak większość ludzi - nie chce się sprawdzać co jakiś czas czy wykorzystano już > dany pakiet czy nie chce się co miesiąc tego aktywować czy szukać jakie nowe > możliwości obniżenia opłat są dostępne. Skorzystaj z oferty Mobilkinga, jeśli chcesz dzwonić za 39gr do wszystkich sieci, bez konieczności wchodzenia w dodatkowo płatne pakiety www.mobilking.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
stopguzdralom moglby ktos podac cennik plusa ? 17.12.08, 10:41 Mógłby ktoś podać linka do cennika plusa w ofercie na kartę - nie mogę znaleźć - znalazłem tylko różne taryfy: www.simplus.pl/m.do?idx=143 - tyle że ja nic nie wiem o żadnej taryfie jaką mam - włożyłem kartę sim do telefonu i tyle, mam jakąś standardową taryfę pewnie tylko która to jest ta standardowa ? Z przejrzenia oferty play: web.playmobile.pl/pl/play-karta/oferta/index.html wychodzi, że cena minuty do innych sieci kosztuje 49 gr W mobilking: www.mobilking.pl/ceny.html 39 gr do innych sieci czyli mobilking wydaje się korzystniejszy tylko żebym znał jeszcze cennik plusa.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freo Re: moglby ktos podac cennik plusa ? IP: 212.95.49.* 17.12.08, 11:36 w simplusie, podstawowe stawki wyglądają tak: www.simplus.pl/v.do?idx=805146 jeśli chcesz płacić choćby odrobię taniej, to musisz skorzystać z pakietów. Odpowiedz Link Zgłoś
stopguzdralom Re: moglby ktos podac cennik plusa ? 17.12.08, 14:45 To w plusie z tego wynika płacę obojętnie czy dzwonię do osoby będącej w sieci plus czy będącej w innej sieci 60 gr / min. LOL !! To w mobilking czy nawet w play wyjdzie o wiele taniej xD Odpowiedz Link Zgłoś
kolodziejo Re: moglby ktos podac cennik plusa ? 17.12.08, 15:49 "LOL", to że Ci się nie chce aktywować pakietu i płacić 4-5 gr wewn. sieci i na stacjonarne oraz 40 gr poza sieć, w tym do Playa. Jak się nie chce oszczędzać, to się nie oszczędza. I się ma "LOL". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frida Re: moglby ktos podac cennik plusa ? IP: *.uk-hosting4u.com 17.12.08, 17:11 kolodziejo napisał: > "LOL", to że Ci się nie chce aktywować > pakietu i płacić 4-5 gr wewn. sieci i na > stacjonarne oraz 40 gr poza sieć, w tym do Playa. > Jak się nie chce oszczędzać, to się nie oszczędza. I się ma "LOL". jak zwykle przekłamanie, byle "własne" było na wierzchu. nie 40gr do wszystkich sieci, tylko 40gr do JEDYNIE 5 osób z jakiejkolwiek sieci! różnica zasadnicza. Odpowiedz Link Zgłoś
kolodziejo Re: moglby ktos podac cennik plusa ? 17.12.08, 18:01 Aj, przepraszam, mój błąd. Korzystam z telefonu na abonament i byłem niedoinformowany co do tych 40 gr w Simplusie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slimak Re: moglby ktos podac cennik plusa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 09:39 No właśnie. Tu chodzi o stawkę 40 gr do 5 WYBRANYCH osób. NO a w MK masz 39 gr/min do wszystkich i to bez żadnej promocji... Odpowiedz Link Zgłoś
amfi82 Re: moglby ktos podac cennik plusa ? 22.12.08, 23:29 stopguzdralom napisał: > Z przejrzenia oferty play: web.playmobile.pl/pl/play-karta/oferta/index.html > wychodzi, że cena minuty do innych sieci kosztuje 49 gr > > W mobilking: www.mobilking.pl/ceny.html > 39 gr do innych sieci > > czyli mobilking wydaje się korzystniejszy tylko żebym znał jeszcze cennik > plusa.......... nawiązując do tej reklamy Playa - jak widać w innych siciach też może być tanio. Wystarczy odpowiedni dobór pakietów. Dorzucę tu słówko o Orange - tam też można zejść ze stawką i to ostro - nawet do 20gr/min: www.orange.pl/portal/map/map/article?id=3343732 Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: moglby ktos podac cennik plusa ? 27.12.08, 21:46 No dokladnie, korzystam z pre-paida i mam po 20 gr/min, wiec ani mk ani play mnie nie przekonuje, tym bardziej ze w orange moge liczyc ciagle na jakies promocje, tak samo nie chce mi sie wierzyc ze z plusa do plusa nie bedziesz mial taniej niz z play do plusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolodziejo Re: moglby ktos podac cennik plusa ? IP: 88.220.106.* 27.12.08, 22:12 Owszem ;). Np. w Simplusie koszt połączenia wewnątrz sieci w pakiecie od 4-5 gr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marik Re: moglby ktos podac cennik plusa ? IP: *.ovh.net 27.12.08, 22:33 Od jakiego czasu, tak sobie nawzajem klakierujecie? Kolejny wątek i kolejne wasze peany na temat Orange. 20gr płacisz za połączenia wewnątrzsieciowe, ale dziwnym trafem, po raz kolejny zapomniałeś o tym wspomnieć - zresztą twój przyjaciel od klakierki, również cierpi na podobną amnezję. Odpowiedz Link Zgłoś
kolodziejo Re: moglby ktos podac cennik plusa ? 28.12.08, 20:58 Oni zdają się udowadniać, że z Playa do Orange wcale nie jest taniej niż z Orange do Orange, więc to, że mowa o stawkach za połączenie wewnątrz sieci, jest oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: moglby ktos podac cennik plusa ? 03.01.09, 20:28 Poza tym nikt nikogo na sile nie ciagnie z ulicy:) mialem kiedys kiedy nie bylo takiej ilosci wirtualnych opow, sinplusa i popa i wtedy ten drugi zdecydowanie byl tanszy, nie wiem dokladnie jak jest teraz, ale osobiscie z plusa to glownie reklamy moga sie podobac, choc to tez kwestia gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: moglby ktos podac cennik plusa ? 03.01.09, 22:11 W play na karte korzystne byly taryfy na poczatku teraz to korzystnie mozna ew. dzwonic do play lub na stacjonarne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden Re: moglby ktos podac cennik plusa ? IP: *.chello.pl 04.01.09, 12:51 mariejo napisała: > W play na karte korzystne byly taryfy na poczatku teraz to > korzystnie mozna ew. dzwonic do play lub na stacjonarne. Możesz po Polsku ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: moglby ktos podac cennik plusa ? IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.09, 11:37 Gość portalu: marik napisał(a): > Od jakiego czasu, tak sobie nawzajem klakierujecie? Kolejny wątek i kolejne > wasze peany na temat Orange. 20gr płacisz za połączenia wewnątrzsieciowe, ale > dziwnym trafem, po raz kolejny zapomniałeś o tym wspomnieć - zresztą twój > przyjaciel od klakierki, również cierpi na podobną amnezję. Idz sie wyproznic bo gowno w leb ci je-bie ! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: moglby ktos podac cennik plusa ? 05.01.09, 12:35 Bez nerwow, nie wiem czemu w niektorych takie emocje, kazdy korzysta z tego co mu pasuje i wyraza na dany temat opinie, rzecz sie ma o telefonach i operatorach, wiec skoro mam dobra opinie na temat orange to ja wyrazam a czy ktos mnie popiera to kazdego wolny wybor. Odpowiedz Link Zgłoś