Dodaj do ulubionych

TORONTO - jak odszukać znajdomych

IP: *.knurow.sdi.tpnet.pl 25.08.01, 19:34
Usiłuję odnaleźć p. Elżbietę KLOKNER(panieńskie: KAMIŃSKA). Ostatni znany mi
adres to: Toronto Ont., 7 Berl Ave, M8 Y3 C3. Niestety, nie umiem zweryfikować
poprawności tegoż adresu. M.in. dlatego, że znane mi wyszukiwarki nie bardzo
radzą sobie (za wątłe źródła, źle szukam?) z Kanadą.
Będę wdzięczny za ewentualną podpowiedź co do sprawdzonych adresów lub
wyszukiwarek sprawnie poruszających się po Kanadzie i Stanach.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: vilckb Re: TORONTO - jak odszukać znajdomych IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 29.08.01, 18:12
      Gość portalu: vilckb napisał(a):

> Usiłuję odnaleźć p. Elżbietę KLOKNER(panieńskie: KAMIŃSKA). Ostatni znany mi
      > adres to: Toronto Ont., 7 Berl Ave, M8 Y3 C3. Niestety, nie umiem zweryfikować
      > poprawności tegoż adresu. M.in. dlatego, że znane mi wyszukiwarki nie bardzo
      > radzą sobie (za wątłe źródła, źle szukam?) z Kanadą.
      > Będę wdzięczny za ewentualną podpowiedź co do sprawdzonych adresów lub
      > wyszukiwarek sprawnie poruszających się po Kanadzie i Stanach.
      > Pozdrawiam
      Byc moze juz Pan(Pani) to sprawdzil(a) , ale znalazlam E. Klokner w Toronto, Ont.
      M8W 4K9 161 Hallmark Ave. Tel. (416)259 1879. Zadzwonilam tam nawet, "maszyna" z
      kobiecym glosem i dobrym akcentem (brzmiala jak rodowita
      kanadyjka).Powodzenia.Halina

• Gość: vilckb Re: TORONTO - jak odszukać znajdomych - do Haliny IP: *.knurow.sdi.tpnet.pl 29.08.01, 21:30
        Halino!

Nie spodziewałem się takiej uprzejmości, serdecznie dziękuję. Przyznaję, że
        próbowałem też dodzwonić się pod ten numer - zdobyty dzięki pomocy PUCIO i CAN
        (pozdrowienia!!!). Dzwonienie z Polski obfituje w niespodzianki, ale koniec
        końców na drugim krańcu drutu odezwał się głos. Faktycznie z taśmy. Niestety, nie
        mieszkam w Kanadzie, więc nie umiem określić po tonacji lub sposobie wysławiania
        drugiej osoby, na ile to zasiedziała w kraju klonowego liścia postać. Osoba,
        której poszukuję, mieszka w Kanadzie od 1989 roku, więc miała dość czasu, by
        wczuć się w melodię miejscowego języka.
        W tak zwanym międzyczasie puściłem najzwyklejszą w świecie (przepraszam:
        najniezwyklejszą, bo z pięknego, nocnego Krakowa) kartkę. Czekam. Trochę wątpię.

Jeśli mi się uda (nawet, gdy nie) coś konkretnego dowiedzieć, pozwolę sobie Cię o
        tym powiadomić.
        Miło było Cię czytać (nie bardzo pasuje tu określenie: widzieć, czy poznać...)

Serdeczności.
        vilckb@yahoo.com
    • Gość: Jacek Re: TORONTO - jak odszukać znajdomych IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.11.01, 17:02
      Sprawdz:

KLOKNER, E 161 HALLMARK AVE ETOBICOKE ON (416) 259-1879

najlepsze zrodlo: canada411.sympatico.ca/

Powodzenia
    • Gość: jaski Re: TORONTO - jak odszukać znajdomych IP: *.chicago-21-22rs.il.dial-access.att.net 30.11.01, 05:16
      Hej, sprobuj Yahoo, people search, podaj nazwisko, imie i miasto, powinno
      zadzialac.
    • Gość: Haver Re: TORONTO - jak odszukać znajdomych IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.12.01, 05:24
      Jestem mieszkancem Toronto i spruboje pomuc

Prosze mi powiedzic w jakim wieku jest ta osoba i kiedy wyjechala z Polski

Z Powazaniem,

Haver
    • Gość: virtuela Re: TORONTO - jak odszukać znajdomych IP: *.dip.t-dialin.net 04.01.02, 14:39
      www.infospace.com/_1_4PE2USI02484CHH__info/redirs_all.htm?pgtarg=ppli

E Klokner
      161 Hallmark Ave
      Toronto, ON M8W 4K9
      Phone: 416-259-1879
    • Gość: Juzek Re: TORONTO - jak odszukać znajdomych IP: 5.1R2D* / *.cpe.net.cable.rogers.com 01.05.02, 03:22
      Moge ci pomuc

Kogo szukasz?
      • Gość: dnady Re: TORONTO - jak odszukać znajdomych IP: *.horsens.dk 06.05.02, 08:45
        Gość portalu: Juzek napisał(a):

> Moge ci pomuc
        >
        > Kogo szukasz?

Hej Juzek, mam znajomego w Canadzie, z ktorym niestety stracilem kontakt, bylo to
        dosc dawno.
        Ostatni adres to London-Ontario. Ma napewno (minimum) troje dzieci, dorosle.
        Nazywa sie:
        Zbigniew Bogacki, 61 lat, urodzony w W-wie, w Canadzie od 1962-3 rok, ma/mial
        zone Jadwige.
        Dzieki

• Gość: Epson Re: Dnady IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.05.02, 20:44
          Czesc, cos sie ten Juzek nie odzywa wiec sprobuje ci
          pomoc. BOGUCKI Z, 550 BERKSHIRE DR. LONDON
          ONTARIO Tel (519) 474-3586
          • Gość: K Re: Dnady IP: *.lot.pl 11.05.02, 14:12
            Poszukuje swojego kolegi Grzegorza Cicheckiego, ktory mniej wiecej od 10 lat
            mieszka w Kanadzie, ostani adres to London Ontario, ale nie wiem czy aktualny,
            gdyz juz bardzo dawno nie mielismy kontaktu, czy ktos moze pomoc?
            Pochodzi z Warszawy
            Pozdrawiam
            • Gość: K szukam Grzegorza Cicheckiego IP: *.lot.pl 11.05.02, 14:17
              Poszukuje swojego kolegi Grzegorza Cicheckiego, ktory mniej wiecej od 10 lat
              mieszka w Kanadzie, ostani adres to London Ontario, ale nie wiem czy aktualny,
              gdyz juz bardzo dawno nie mielismy kontaktu, czy ktos moze pomoc?
              Pochodzi z Warszawy
              Pozdrawiam

• Gość: Gosia Re: TORONTO - jak odszukać znajdomych IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 10.05.02, 23:20
      Może i mnie ktoś będzie mógł pomóc. Korzystałam już z wyszukiwarek podanych w
      poprzednich postach i niestety niczego nie znalazłam.
      Szukam koleżanki, z którą straciłam kontakt baaardzo dawno. Nazywa się Anna
      Binkowski (z domu Bućko). Jej ostatni adres 159 Holmwood Ave. Ottawa, Ont. K1
      S2P3 w Kanadzie. List wysłany pod ten adres wrócił z adnotacją "Not at this
      address" Na pieczątce zaznaczono okienko "Moved/Unknown". Adres na pewno był
      aktualny w latach 80-tych. Wiem, że Ania uczyła polskiego w jakiejś
      niedzielnej szkółce. Ma syna Krzysia. Mąż chyba miał na imię Tony. Bardzo mi
      zależy na odnalezieniu Ani. Teraz ma około 45 lat. Proszę, pomóżcie mi ją
      znaleźć.
      Gosia - bontu@wp.pl
      • Gość: Epson Re: GOSIA IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.05.02, 01:42
        Sprobuj ten adres, lecz nie ma gwarancji ze bedzie to strzal w 10. Moze
        jednak: A BINKOWSKI 2880 CARLING AVE. OTTAWA, ONTARIO, CANADA Tel:(613)828-
        5173. Napisz czy jest to dobry adres czy tez pudlo. Pozdrawiam
        • Gość: Mak Re: Epson i inni IP: *.sympatico.ca 14.05.02, 18:36
          Radzil bym odrobine wstrzemiezliwosci w podawaniu adresow i numerow telefonow
          osob trzecich. W koncu tak naprawde nie znamy osob pytajacych, ani ich
          zamiarow wobec osob poszukiwanych. Czy zastanawial sie ktos nad tym? Jesli sa
          to dane ogolnie dostepne, to czy nie wystarczy podac odnosnika gdzie je mozna
          znalezc?
          • Gość: Epson Re: Mak IP: 154.5.235.* 21.05.02, 00:45
            To co podawalem to wszystko numery i adresy listowane, a wiec jak zauwazyles
            dostepne do publicznej wiadomosci za zgoda osob trzecich o ktorych byla tu
            mowa. W zadnym momencie nie podalem nic co byloby zastrzezone przez tych ludzi.
            Jaka jest roznica czy podam wyszukiwarke, czy sam to zrobie, bo ktos nie umie
            sobie z tym poradzic? Wiecej zaufania w ludzkie, dobre intencje kolego.
            • Gość: Mak Re: Epson IP: *.sympatico.ca 21.05.02, 17:12
              A czy anonim zasluguje na bezgraniczne zaufanie? Nie wiem, czy z punktu
              prawnego podanie czy tez ulatwienie otrzymania cudzych danych nawet tych niby
              ogolnodostepnych, ktore posluzyly do niecnego celu jest w jakis sposob
              karalne, ale ja mialbym wyrzuty sumienia wspoluczestnictwa w tym. Ale jest
              rowniez inna droga dla kogos, kto bezgranicznie lubi pomagac innym. Niech
              poszukujacy najpierw poda swoje dane, a Ty skontaktuj sie z osoba poszukiwana
              i powiadom go, ze taki a taki osobnik go poszukuje. Troche wiecej zachodu, ale
              coz to dla filantropa.
              PS. Podanie zlodziejowi wytrycha tlumaczac sie, ze nie ma w tym nic zlego bo
              przeciez sam moglby go sobie rowniez podniesc ma jednak znamiona
              wspoluczestnictwa w przestepstwie nie sadzisz? I jeszcze jedno. Powyzsze
              stanowisko niekoniecznie musi odzwierciedlac moje osobiste poglady na to
              zagadnienie. To tak dla wyjasnienia na wypadek, gdybys chcial mi zarzucac ze
              jestam taki czy siaki wobec bliznich kolego.
              • Gość: Epson Re: Mak IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.05.02, 16:23
                Nikt nie zasluguje na bezgraniczne zaufanie ani ty, ani ja ani nikt inny.
                Wychodzac z tego zalozenia nikt nikomu w zyciu by nie pomogl. bo przeciez nie
                wszystkich mozemy " sprawdzic". Dane nie byly tajne, antyfilantropie, nie
                strasz wiec nikogo bo to nie ma sensu. To o czyich ty, kolego pogladach w koncu
                mowisz, jesli te twoje poglady nie sa twoje? ? Masz racje, jak bedziesz lezal
                nieprzytomny na ulicy to tez ci nie pomoge, zanim cie nie sprawdze, bo a nuz
                wyzdrowiejesz i wlamiesz sie do kogos i bede za to odpowiadac, ze zlodziejowi
                zycie uratowalem i w ten sposob on mogl popelnic pozniej przestepstwo.( jak to
                sprawdzic nawiasem, ze ktos cos zrobi w przyszlosci?). Totalny bezsens. Czy ty
                kazdego komu pomagasz( o ile w ogole stac cie na to) sprawdzasz? Czy to tez
                dotyczy staruszek na skrzyzowaniu, ktore boja sie przejsc na druga strone
                ulicy? A nuz kogos napadna i co wowczas?Pojdziesz do paki? Jesli jestes
                policjantem, to zajmij sie prawdziwymi problemami, ktorych jest wokol mnostwo,
                a nie szukaj problemu gdzie go nie ma.
                • Gość: Mak Re:Epson IP: *.sympatico.ca 22.05.02, 21:54
                  Niepotrzebnie tak emocjonalnie do tego podchodzisz. Poza tym widze, ze nie do
                  konca zrozumiales sens tego co pisalem. Ja w kazdym razie zycze Ci zadowolenia
                  i sukcesow w dalszej dzialalnosci.
                  Ps. Jednak to prawda, ze co piaty Polak ma problem ze zrozumieniem prostego
                  tekstu. Potwierdza to cytat zaczerpniety z "Gazety"
                  ..."Analfabetą funkcjonalnym jest co piąty uczeń kończący szkołę podstawową.
                  To znaczy, że potrafi, co prawda, przeczytać tekst, ale go nie rozumie. Z roku
                  na rok zamiast poprawy jest coraz gorzej. Co ciekawe, większe kłopoty mają
                  młodzi ludzie z dużych miast. Co jeszcze ciekawsze, w tych niechlubnych
                  statystykach przodują chłopcy. Jeszcze trudniej z nadmiarem informacji radzą
                  sobie dorośli. Ponad połowa naszych rodaków nie rozumie treści podstawowych
                  komunikatów"...
                  • Gość: Epson Re:Mak IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.05.02, 19:57
                    Ja skonczylem tylko dwa fakultety wyzszej uczelni, wiec w sam raz podchodze
                    pod te twoje statystyki. Ty jednak rowniez do nich pasujesz, bo uparcie tkwisz
                    przy swoim watku ,a zupelnie nie rozumiesz co kto inny ma ci do powiedzenia.
                    Jestes wiec prostym przykladem analfabety funkcjonalnego.
                    • Gość: Mak Re:Epson IP: *.sympatico.ca 24.05.02, 00:48
                      Masz racje przyjacielu, tylko ze ja nie mam fakultetow a Ty masz az dwa i w
                      tym przypadku to juz ogromny wstyd byc funkcjonalnym analfabeta, ale to juz
                      nie moja broszka. Zycze duzo samozadowolenia. Ciao amico .
                      • Gość: Epson Re:Mak IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.05.02, 18:13
                        To jest tylko twoja opinia, wypowiedziana aby mi dokopac nic wiecej, tak ze nie
                        ma dla mnie znaczenia.
        • Gość: Gosia Re: GOSIA IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 23:08
          Dzięki za pomoc - będę próbować. O rezultatach dam znać. Pozdrowienia
    • Gość: Hanka Re: TORONTO - jak odszukać znajdomych IP: *.sasknet.sk.ca 15.05.02, 03:58
      Sprobuj wyszukiwarke www.wayp.com
      Potem idz na Ameryka i na Canade. W Canadzie na white pages.
      Powodzenia
    • Gość: anneli Re: TORONTO - jak odszukać znajdomych IP: 213.17.161.* 22.05.02, 15:13
      www.yellowpages.ca
      • Gość: dante_wa Re: TORONTO - jak odszukać znajdomych IP: *.future-net.pl 24.05.02, 22:44
        czy jest jakis sposób ustalenia adresu mailowego na podstawie danych jakie
        znalazlem w www.sympatico.ca?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka