pabichmarcin 10.03.07, 16:54 Nazwisko mało znane , ale podobno wiele go na Kurpiach b.woj.Ostrołęckie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
esek7 Re: PABICH 27.03.07, 11:50 Kolezanka nazywa sie Monika Pabich ze Swinoujscia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewka Re: PABICH IP: *.146.189.129.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.02.10, 18:53 Moja koleżanka miała chłopaka tóry nazywał się Ryszard Pabich mieszkał w Domachowie woj. pomorskie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: serek Re: PABICH IP: *.chello.pl 18.04.07, 22:10 Znałem..ale zapomniałem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zoha Re: PABICH IP: *.asta-net.com.pl 22.04.07, 12:01 w moim mieście mieszka rodzina Pabichów-są dosyć znani w regionie gdyż prowadzą intratny biznes! Odpowiedz Link Zgłoś
ancymonka Re: PABICH 30.05.07, 13:48 W Częstochowie jest taki jeden nauczyciel biologii o tym nazwisku :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kris ziomek Re: PABICH IP: *.crowley.pl 16.06.08, 13:36 to prawda w starym województwie ostrołęckim jest sporo rodzin o tyn nazwisku sam mam takie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: koki Re: PABICH IP: *.tpca-cz.com 31.05.07, 01:20 W kudowie Zdroju przed laty byl to jakis partyjny kierownik w fabryce pt. KZPB Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: PABICH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 16:33 We Wrocławiu- Paweł z rodzicami i siostrą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Łodzianka Re: PABICH IP: *.glfd.adsl.virgin.net 02.06.07, 22:56 mój lekarz pierwszego kontaktu ma na nazwisko Pabich (Łódź) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: robert Re: PABICH IP: *.toya.net.pl 11.06.07, 23:38 cze - mieszkam w łodzi i mam na nazwisko Pabich Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anka Re: PABICH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 12:00 W moim mieście nazwisko Pabich jest rowniez bardzo znane(Zielona Góra). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mataga Re: PABICH IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 26.08.07, 01:04 W latach 1972-76 Ania Pabich była uczennicą Liceum Medycznego w Koszalinie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paweł Re: PABICH IP: *.ip.netia.com.pl 22.04.14, 12:12 Ta Ania tak naprawdę pochodzi z Wałcza, a jej tata z woj. łódzkiego (Lubień). To moja kuzynka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
musia79 Re: Ostrołęka 18.07.07, 03:26 To prawda, w Ostrołęce i okolicach zwłaszcza w Kadzidle jest sporo osób o tym nazwisku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ja Re: PABICH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 11:24 Mam znajomych Agnieszka i Mariusz Pabich- Bytom. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dorota Re: PABICH IP: 83.1.53.* 05.02.08, 18:48 Mój dziadek Edward Pabich pochodził z regionu łodzkiego, ale po II wojnie światowej osiedlił się w województwie podlaskim rejon Zambrowa i Wysokiego Mazowieckiego. Zmarł na początku lat 90 tych poprzedniego stulecia. Ale moje wójostwo nadal mieszka w tym rejonie. Rodzeństwo mojego taty praktycznie rozjechało sie po Polsce. Część mieszka na Śląsku. Ja mieszkam w centralnej Polsce. Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ola Re: PABICH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 20:20 Region łódzki?! Moi Pabichowie też z tamtąd pochodzą! Tzn. mój dziadek przez jakiś czas po wojnie się ukrywał (gdzieś na północy Polski, chyba), ale ostatecznie wrócił z żoną i trójką dzieci w tamtejsze rejony. Swoją drogą - Marcin Pabich, syn Andrzeja Pabicha? Wracając do Pani dziadka, czy on czasami nie pochodził z licznej rodziny, miał brata Władysława (tak nazywał się mój dziadek)? Bo zdaje się, że część rodzeństwa mojego dziadka też mieszkało na Śląsku. Jak przez mgłę pamiętam (byłam wtedy mała) jak z mamą (Pabich) odwiedzałyśmy ciotkę (Annę chyba) w Katowicach. Zresztą, wszystko co wyżej może być tylko zbiegiem okoliczności :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fergiez Re: PABICH 30.01.09, 01:44 Ja niestety nie znam, ale polecam sie zalogować na gomze.pl czyli portal odwiedzany przez wiele osob szukajacych osob, ktore widzialy lub chca poznac. DO szukania krewnych idealne - duzo osob dodaje tam takie ogloszenia (dział krewni/inne). Chwile to zajmuje, a zawsze dodatkowe miejsce, więc nie szkodzi próbować. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Karol Re: PABICH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 06:36 Mieszkam w Wałbrzychu nazywam się Pabich rodzice taty mieszkali w Stanisławowie koło Bełchatowa tzw.Huby. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: apacz Re: PABICH IP: *.chello.pl 26.07.09, 15:26 WITAM nie wiem czy nadal jestes zainteresowany, nie wiem czy Pabich ktorego znalem to Twoja rodzina, znalem Franciszka Pabicha w Chojnicach, w latach 60 tych uczyl mnie plastyki na zajeciach pozalekcyjnych w Chojnickim Domu Kultury, to byl bardzo sympatyczny starszy, juz wtedy, Pan, pracowal w sadzie, ale nie byl prawnikiem, studi plastyczne robil w Berlinie w latach 1927..32, napisal "Maly Leksykon Chojnicki" jego corka chyba nadal mieszka w Chojnicach Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pabich Pawel Re: PABICH IP: *.chello.pl 15.02.10, 00:03 Wszystkie Pabichy w PL pochodzą na 100% od swoich przodków, którzy się osiedlili w okolicy Piotrkowa Trybunalskiego, a dokładniej to: Lubień, Rozprza, Tomawa i pobliskie. W woj. byłym ostrołęckim jest sporo Pabichów, ale to ta sama linia pokoleniowa na 1000%. Piła i znane Pabichy samochodziarze, to też ta linia. Na 1000% te wszystkie Pabichy są rodziną. Na geneaologię poświęciłem 14 lat życia. Jeżeli szukacie genezy nazwiska, to powiem Wam, że miałem z tym problem. Najprawdopodobniej nasze pochodzenie jest brytyjskie, ale moją pewność oceniam na 70%. Ciężko dotrzeć i po drodze nazwiska ulegały zmianom lub uproszczeniom. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: albert1021 Re: PABICH IP: 94.75.121.* 21.02.10, 16:44 Witam! Mam kartkę pocztową wysłaną w 1933 r (!), adresowaną: "Panie Pabichówny, Warszawa, ul. 3. Maja 16" Z treści korespondencji wynika, że były conajmniej trzy siostry. Zainteresowanym mogę przesłać skan. Pozdrawiam, Wojtek albert1021@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fanwro Re: PABICH IP: *.wroclaw.mm.pl 02.01.11, 00:49 Też nazywam się Pabich.Mieszkam we Wrocławiu. Moja rodzina pochodzi z Piotrkowa Tryb. Jeśli tyle czasu poświęciłeś na szukanie korzeni, to może to być bardzo interesujące. Ciekawe jak do jakich źródeł dotarłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ariel Re: PABICH IP: *.kalisz.mm.pl 10.02.11, 22:25 Nazywam sie Ariel Pabich mieszkam w Stargardzie Szczecińskim, zainteresował mnie twoj post bo rowniez mam rodzine w Piotrkowie Trybunalskim. Moze nasi wspolni krewni? Moj dziadek z tamtad pochodzi, moj email arielo1@tlen.pl, lub gg 7973695 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Robert Re: PABICH IP: 212.244.132.* 22.06.11, 08:19 Ja pochodzę z Ostrowa Wielkopolskiego i poszukuję swojego imiennika z Wrocławia Robert Pabich INFO na axa7@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
funyo51 Re: PABICH 11.11.11, 19:45 Witam.Nazywam się Stefan Wyszyński.Moi przodkowie ze strony matki pochodzą z okolic Radomska i Piotrkowa.Interesuję się historią swojej rodziny od dawna.Bełdowski Tomasz ożenił się w Mierzynie z Pabich Rozalią urodzoną w Tomawie,w 1817r.córką Jakuba i Małgorzaty z Mistelów.Pabich Jakub urodził się w 1765 r.w Mierzynie.Był synem Pabicha Romana urodzonego w 1736 r., zmarłego w 1806 r. i ożenionego w 1759 z Wiktorią Werakomską zmarłą w 1819 r.Więcej nie mogłem znaleźć.Chętnie porozmawiam z panem Pawłem Pabichem.Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tb90 Re: PABICH IP: *.play-internet.pl 13.09.12, 15:40 A to ciekawe:) Widzę, że ktoś ma datę ślubu niejakiego T. Bełdowskiego i R. Pabich jeszcze z XIX stulecia. Mój pradziadek nazywał się właśnie Bełdowski. Stanisław, przez dłuższy czas mieszkał ze swoją rodziną w Tomawie, po czym wyjechali w okolice Szczecina. Wiem, że ojciec Stanisława nazywał się Jan, jednak więcej nie udało mi się ustalić. Podobno pradziadek zerwał kontakty rodzinne, a ja chętnie dowiedział bym się więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pabich Barbara Re: PABICH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.13, 16:37 Witam, ja także poszukuje swoich przodków z linii Pabich z Chabielic. Interesuje mnie skąd Pan wie, o swoich przodkach z 1736 r. skoro obowiązek prowadzenia metryk jest z 1756. Głównie interesuje mnie Tomasz Pabich mąż Rozalii ur. 1795 w Chabielicach. Nigdzie nie natrafiłam na dane Tomasza, nie wiem kiedy się urodził i gdzie. W/g przekazu ustnego był synem francuza, który otrzymał od Napoleona tytuł szlachecki oraz zakupił ziemię w Księstwie Warszawskim. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Joszko Re: PABICH IP: *.ip.netia.com.pl 10.10.13, 10:50 To też ciekawe, bo możliwe, że pochodzenie nazwiska jest francuskie. We Francji jest takie nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
izaaabeeelkaaa Re: PABICH 09.01.15, 10:12 mój praprapraprapradziadek Tomasz Pabich ur. ok 1774 żona Rozalia Mielcarek. Ślub w Chabielicach, syn Antoni Odpowiedz Link Zgłoś
izaaabeeelkaaa Re: PABICH 09.01.15, 10:14 mój praprapraprapradziadek Tomasz Pabich ur. ok 1774 żona Rozalia Mielcarek. Ślub w Chabielicach, syn Antoni ur 1814. Mój mail izaaabeeelkaaa@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: andrzej Re: PABICH IP: *.tktelekom.pl 30.03.11, 09:06 Pozdrawiam wszystkich o nazwisku rodowym PABICH, Mieszkam z rodziną w Szklarskiej Porębie od ponad 20 lat. Najbliższa znana mi rodzina Pabich mieszka w Kamiennej Górze i Świdnicy. Siostry stryjeczne z Pogorzały i Świdnicy mają już nazwiska po mężach. Wszyscy pochodzimy z Kurpi. Zainteresował mnie ten wywód, iż nasz ród pochodzi z okolic Piotrkowa. Jeśli można proszę tą osobę o bliższe ustalenia na mój adres pabich65@o2.pl. Andrzej Pabich Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mistle Re: PABICH IP: *.acn.waw.pl 09.08.11, 11:21 Witam, ja też jestem Pabich. Mieszkam na Kurpiach ze swoją rodziną, wiem , że moja rodzina mieszka tam od pradziada na pewno, co było wcześniej, pojęcia nie mam. Bardzo proszę o jakiś kontakt ewelinapabich1@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pabich Re: PABICH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.11, 18:44 Witam. Pochodzę z rodziny Pabich, mieszkam na Kurpiach w okolicach Kadzidła. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paweł Pabich Spotkałem Pabich w USA IP: 109.95.202.* 24.09.14, 07:10 W zeszłym roku będąc w USA spotkałem pewnego Pana ok. 80 lat o nazwisku Pabich. Nie mówi po polsku. Zapytałem o zbieżność nazwisk i wspominał tylko, że jego pradziadek przybył do USA z Francji. Nie więcej nie był w stanie powiedzieć o naszym nazwisku. Taka ciekawostka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: iza Pabich IP: *.play-internet.pl 09.01.15, 10:06 mój praprapraprapradziadek Tomasz Pabich ur. ok 1774 żona Rozalia Mielcarek. Ślub w Chabielicach, syn Antoni Odpowiedz Link Zgłoś
izaaabeeelkaaa Re: PABICH 09.01.15, 10:12 mój praprapraprapradziadek Tomasz Pabich ur. ok 1774 żona Rozalia Mielcarek. Ślub w Chabielicach, syn Antoni. Mój mail izaaabeeelkaaa@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś