june26 24.04.05, 19:03 Szukam kontaktu z rodziną Kossakowskich w celu znalezienia dalszych członków rodziny oraz stworzenia drzewa genealogicznego.Prosze o kontakt Emilia Kossakowska córka Mieczysława Kossakowskiego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kosinka Re: Historia rodu Kossakowskich!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 08:59 cześć..fajnie że ktoś się czymś takim zajmuje...swego czasu też szukałam korzeni dzadka; próbowałaś przez herbarz...tam są wszystkie linie od pierwszego przodka...ja chętnie pomogę:)z jakiego rejonu Polski jesteś? jeśli możesz to podaj swój e-mail...to ułatwi kontakt..:)pozdrawiam...i życzę owocnych poszukiwań..:) Natalia Kossakowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Historia rodu Kossakowskich!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 21:56 ja tez jestem z rodu Kossakowskich.syn moj robil drzewo genealogiczneze strony mojego ojca czyli jego dziadka mieszkamy na poludniu Polski a tato moj urodzil sie w Lomzy.aby ulatwic kontakt podaj swoj e-mail .pozdrawiam Teres kossakowska- Pokladnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: Historia rodu Kossakowskich!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 09:32 podaje swoj e mail terpok@vp.pl pozdrawiam prosze o kontakt teresa kossakowska pokladnik Odpowiedz Link Zgłoś
june26 Re: Historia rodu Kossakowskich!!!!! 04.05.05, 08:33 podaje e mail córki j_cembala@wp.pl proszę o konakt. ja urodziłam się w szczecinie a mieszkamw bielsku białej Odpowiedz Link Zgłoś
june26 Re: Historia rodu Kossakowskich!!!!! 04.05.05, 08:32 dzięki wielkie za te wiadomości. mój dziadek też urodził sie w woj. łomzyńskim dokładnie w samborach.może nawet jesteśmy jakąś rodziną.fajnie by było znaleźć kogoś nowego, zwłaszcza że dziadek ma dużo rodzeństwa.pozdrawiam e.kossakowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: Historia rodu Kossakowskich!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 19:58 super ze sa jakies wiadomoscija tez mieszkam w bielsku bialej tu sie urodzilam tato roman to on urodzil sie w lomzy dziadek moj jan kossakowski babcia leokadia kossakowska z domu zapert po wojnie mieszkali w bielsku bialej obecnie juz nie zyja pozdrawiam teresa kossakowska pokladnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: Historia rodu Kossakowskich!!!!! IP: 172.56.34.* 20.02.15, 04:22 nazywam sie KOSsAKOWSKI LESZEK i tez jestem z LOMZY Czy jestesmy rodzina Odpowiedz Link Zgłoś
june26 Re: Historia rodu Kossakowskich!!!!! 05.05.05, 14:31 czesc ale numer! ja mieszkam koło BB - wilkowice, a sama pracuje w bielsku Odpowiedz Link Zgłoś
txikitu Re: Historia rodu Kossakowskich!!!!! 05.08.13, 17:37 Cześć! Moja prababcia Natalia Kossakowska pochodziła z Białej Podlaskiej. Jej ojciec nazywał się Maurycy Kossakowski. Niestety tylko tyle o nich wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
agni-123 Re: Historia rodu Kossakowskich!!!!! 01.09.13, 19:57 Hej .Nie jestem związana z rodziną Kossakowskich, ale znam rodzinę Kossakowskich którzy mieszkają w wiosce Żelechy 14 km od Łomży. Ja mieszkam w okolicach Bielska-Białej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: Historia rodu Kossakowskich!!!!! IP: 172.56.34.* 20.02.15, 04:29 jestem bratem aliny odpisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola rodzina Kossakowskich :3 IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.13, 14:30 Heeej heej :) Nazywam się Ola Kossakowska :) mam młodsze rodzeństwo, mieszkamy w Warszawie. Mój ojciec to Janusz Kossakowski, a dziadek Marek Kossakowski, pochodzi z okolic Wilna :) w czasie wojny przeniósł się do Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: rodzina Kossakowskich :3 IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.13, 14:35 www.wawrzak.org/kosinski/kosinski-pdf/KOSSAKOWSKI.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marita Kossakowscy IP: *.centertel.pl 14.12.15, 17:11 Witam moj dziadek nazywał sie Henryk Kossakowski pochodził z ziemi Łomżyńskiej, za zycia przeniosł sie na mazury i zmarł w ok 1990r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisława, Antoni Re: Historia rodu Kossakowskich!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.16, 20:24 Nazywam się Stanisława, Antonina Kossakowska mieszkam w Warszawie. Mój dziadek miał na imię Zygmunt, a pradziadek Tomasz, pochodzili prawdopodobnie z Kresów Wschodnich...jestem córka Ryszarda, tato miał trzech braci...Stefana, Leszka i Mamerta...natomiast dziadek dwie siostry Stefanię i Janinę... Odpowiedz Link Zgłoś
newla Re: Historia rodu Kossakowskich!!!!! 25.01.18, 18:05 Moja ciocia nazywała się Maria Kossakowska. Po mężu zmieniła nazwisko i nie wiem, czy później wróciła do dawnego. Syn jej urodzony w 1946 roku nazywał się Niewlaczyn albo bardzo podobnie. Oboje pochowani są w W-wie na Cmentarzu Brodnowskim. Mieszkała w młodości w Lublinie, ale miała również jakąś rodzinę w Biłgoraju. Nic więcej nie pamiętam i nie wiem, czy w ogóle nie jest za późno. Oraz, czy rzeczywiście istnieje jakakolwiek kolokacja między nami. Pozdrawiam serdecznie. Wiesława G. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha.j68 Re: Historia rodu Kossakowskich!!!!! 27.03.18, 18:40 Chyba piszesz o mojej babci i ojcu. Babcia nazywała się Niewlaczyn. Oboje już niestety nie żyją i są pochowani w Warszawie ale na cmentarzu na Wólce. Możliwe że jesteśmy rodziną. Myślałam że ta gałąź rodziny nie istnieje. Agnieszka P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twardowska Re: Historia rodu Kossakowskich!!!!! IP: *.centertel.pl 05.12.16, 18:30 Moja babcia jest z domu Kossakowska. Urodziła się w pow. łomżyńskim. W 47r. przeniosła się pod Kraków Odpowiedz Link Zgłoś
melogsta Re: Historia rodu Kossakowskich!!!!! 02.01.17, 21:13 Pradziadek Kazimierz Kossakowski walczący w kawalerii podczas II wojny światowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia ż Re: Historia rodu Kossakowskich!!!!! IP: *.dynamic-zab-08.vectranet.pl 18.06.17, 14:25 Witaj widze ze post juz archaiczny ale jednak aktualny. Moja prababka Maria Kossakowska i prapra dziadek Andrzej Kossakowski. Udało Ci sie stworzyc to drzewo? Chetnie poznam daleka rodzine :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiap Re: Historia rodu Kossakowskich!!!!! IP: *.20-1.cable.virginm.net 07.07.17, 01:03 Witam ,Moja babcia też pochodzi z rodziny kossakowskich Anna Marszałek z domu Kossakowska corka Antoniego i Zofii Kossakowskich pochodzą z Mękarzowa tyle wiem.pozdrawiam Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagdaDz3 Re: Historia rodu Kossakowskich!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.17, 10:21 witam, nazywam się Magdalena, jestem wnuczką Sławomiry Pieńkowskiej z domu Kossakowskiej, rodzice mojej babci to Jan i Melania z domu Wiśniewska, babcia pochodzi z Żelech. Od ok. 57 roku mieszka w Gdańsku. Odpowiedz Link Zgłoś
matikoski Re: Historia rodu Kossakowskich!!!!! 31.10.17, 10:17 Witam jestem Mateusz Kosakowski mój tata to Jerzy a dziadek Tadeusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulka Re: Historia rodu Kossakowskich!!!!! IP: *.centertel.pl 21.01.18, 11:04 Witam, jestem wnuczką Jadwigi Mazur z domu Kossakowskiej, woj. dolnośląskie. Babcia prawdopodobnie miała rodzinę w Gdańsku od strony brata ( niestety imienia nie znam) proszę o kontakt e-mail anulka1408@o2.pl Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
majagomajago Re: Historia rodu Kossakowskich!!!!! 02.03.19, 00:17 Witam Jestem córką Stanisławy Antoniny Kossakowskiej, wnuczką Ryszarda Kossakowskiego, prawnuczką Tomasza Kossakowskiego. Rodzina pochodzi z Płocka, ale korzenie ma w Łomży. Linia wywodzi się z Ukrainy z okolic Kamieńca (Krzemieńca). Powiązana z Potockimi przez Katarzynę Kossakowską (z domu Potocką), która wyszła za mąż za Stanisława Kossakowskiego - Kasztelana na Kamieńcu (Krzemieńcu). Szukam kontaktu z rodziną, ponieważ mój wujek Wojciech Kossakowski tworzy właśnie drzewo genealogiczne. Mój adres mail'owy: majagomajago@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
saragrabowska Re: Historia rodu Kossakowskich!!!!! 28.06.19, 20:31 Witam, czy jeszcze ktoś tu zagląda? Moja prababcia to Bolesława Kossakowska ,najprawdopodobniej , córka Adolfa(Aleksandra) urodzona w Stawiskach w powiecie Łomża. Urodzona 1909 zmarła 1935 , jej ciało spoczywa w Ostrowi Mazowieckiej. Proszę o kontakt. e-mail sara.grabowska1502@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
pawelkakoss Re: Historia rodu Kossakowskich!!!!! 03.06.25, 08:04 Witam serdecznie dalekie kuzynostwo :) Nazywam się Paweł Korczyk moja babcia śp. Krystyna Korczyk z rodu Kossakowska urodzona w 1932r. w Łomży. Pradziadkowie: Jan kossakowski i Leokadia Kossakowska z domu Zapert. Pradziadkowie z Armią gen. Andersa przeprowadzili się do Bielska-Białej gdzie od tego czasu mieszkamy. Czy komuś udało się odtworzyć naszę wspólne drzewo? Pozdrawiamy rodzinę! Odpowiedz Link Zgłoś
kubaaaaaaaaa Re: Historia rodu Kossakowskich!!!!! 12.07.25, 21:06 Witam serdecznie nazywam się Jakub,mój pradziadek Jan kossakowski urodził w Łomży w 1905 i zginął w operacji marker garden w 1944 Jeżeli ma pan jakieś dodatkowe informacje proszę się odezwać na jjpplecc@gmail.com pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kubaaaaaaaaa Re: Historia rodu Kossakowskich!!!!! 12.07.25, 21:08 Jjpolecc@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy Kossakowskich jest w Polsce od hollery 18.07.25, 18:03 wiec tego szukania nigdy nie skonczysz.:) . nlp.actaforte.pl:8080/Nomina/Ndistr?nazwisko=Kossakowski Odpowiedz Link Zgłoś