Dodaj do ulubionych

TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa

• Gość: bozena Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 83.238.200.* 17.04.05, 16:02
      Nistety nie pamiętam nikogo z tamtych stron.
      Ale w siedlcach pracuje jako zawiadowca stacji
      Bożena Pliszka aktualnie Księżopolska, spytam
      może ona zna kogoś takiego jeżeli on pracuje
      na PKP.Chodziłyśmy w praiew w tym samym czsie
      do szkoły i mieskałyśmy w internacie.
    • mp2610 Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 21.04.05, 14:16
      Mój tata skończył to technikum - oj wieki temu - chyba matura w okolicach 1962
      roku.
    • Gość: :) Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.agora.pl 21.04.05, 21:49
      ???
    • Gość: jj Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 18:28
      a jest ktoś z lat 73-78???
    • Gość: miki Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 23.05.05, 16:52
      ja kończyłem "kolejówkę" w 1996, naszły mnie wspomnienia bo nie tak dawno
      poszedłem odwiedzić starą budę, widok raczej przygnębiający
      ze szkoły najbardziej miło wspominam p. Romańską od polskiego no i moją
      wychowawczynię p. Ewe Kowalską
      pamiętam tych wszystkich alkolików na warsztatach i nie lepszego mgr Jarosza od
      wf
      wiem, że Stanik jest nadal dyrektorem a Chałaś i Almert wice
      uczą jeszcze K. Głogowski - historii
      mgr Jarosz - wf
      Cześka Grzanki chyba już nie ma

pozdrawiam wszystkich
    • Gość: zywiec Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 212.69.68.* 15.06.05, 12:55
      O trzech takich, co zabili wątek. Zgadnijcie,którzy to?
      • Gość: obserwator. Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 69.37.67.* 20.06.05, 13:11
        Czlowieku co cie gryzie, wychyl sie z pelnym nazwiskiem a nie strzelaj z za rogu.
        • Gość: obserwator II Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 212.69.68.* 21.06.05, 15:05
          Obserwatorze jesteś jak drogowskaz, który drogę pokazuje, lecz sam nią nie
          podąża.
      • Gość: Gość Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: 81.210.17.* 26.10.05, 15:37
        Do "lepszego świata" odeszła Mira Kubasińska. Czy ktoś pamięta jak koncertowała
        z zespolem Breakout w Technikum Kolejowym. To było wydarzenie.
        • Gość: aaj3 Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 22:07
          A pamiętacie modela który w izbie pamięci rozpalił w kotle parowozu?
          • Gość: NIEZNAJOMA Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 19:31
            poszukuje osoby ktora bardzo kochalam.
            chodzil do tego do tego technikum trakcja elektryczna 1985-1990 Darek B.
            moze odezwiesz sie Darek!!

NIEZNAJOMA, ktora wciaz mysli o Tobie.
            • Gość: 1212@op.pl Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 20:06
              Jak chcesz to odezwij się do mnie.Zdaje się ,ze z nim pracuje razem.Pozdrawiam.
              • Gość: NIEZNAJOMA pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 22:09
                Witaj,
                Jeśli możesz napisz kilka słów o Darku co robi, czym się zajmuje. Wiem że
                ożenił się i ma dzieci.
                Oczywiście zachowaj tylko dla siebie informacje że pytałam się o niego.
                Bardzo mi go brak, choć minęło już kilkanaście lat od czasu gdy nasze drogi się
                rozeszły. Bardzo żałuję że się z nim rozstałam. Był mi przeznaczony. Teraz to
                wiem.
                Serdecznie pozdrawiam i bardzo dziękuję za informacje.
                NIEZNAJOMA
    • Gość: dziewczyna Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 12.07.05, 11:07
      Poszukuję Darka Bobko który skończył technikum w roku 2000, Trakcja Elektryczna.
      Muszę go znaleźć, sprawa super pilna
      Dziewczyna
      • darekze UWAGA!!! SPOTKANIE KALSOWE 4C 1980 r 12.09.05, 04:21
        SZYKUJE SIE SPOTKANIE KALSOWE CZWARTEJ CE KONCZACEJ SZKOLE W 1980 ROKU NA
        WYDZIALE RUCHU I PRZEWOZOW KLASA BURAKA
        POTWIERDZILO JUZ SWOJ PRZYJAZD BADZ PRZYJSCIE OKOLO DWUDZEISTU OSOB
        WIEC TA DROGA MOZE KTOS SIE JESZCZE DOWIE CZYTAJCIE I PRZYBYWAJCIE
        PIERWSZEGO PAZDZERNIKA TEGO ROKU SPOTKANIE NA SCHODACH PRZED SZKOLA (DLACZEGO
        NIE PRZY LOKOMOTYWIE TO NIE WIEM BO TO NIE JA USTALALEM )
        KONTAKT darek-z@o2.pl
        pozniejszy program spotkania u prezesowej jak by co telefon podam na emajle
        zarowa (dawniej) a obecnie po prostu darek
        ahoj!
        • Gość: gosc Re: UWAGA!!! SPOTKANIE KALSOWE 4C 1980 r IP: *.danbry01.ct.comcast.net 28.12.05, 01:22
          sproboj dac ogloszenie na technikumkolejowe.com tam jest troszke wiary
    • Gość: Ela(Henia) Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa IP: *.lj.pl / *.lj.pl 18.01.06, 20:38
      Witam wszystkie roczniki TK! Jestem maturzystką rocznik 1974(V b), drogi i
      mosty. Moją wspaniałą i niezapomnianą wychowawczynią była p. Ewa
      Ślepowrońska.Oczekuję, że ktosik się odezwie - tak miło wrócić do wspomnień z
      tych lat (1969-1974). Serdecznie wszystkich pozdrawiam.Ela
      • janurper Re: TECHNIKUM KOLEJOWE Warszawa 27.01.06, 15:23
        Czesc Ela,
        Ja konczylem Trakcje el. w 1972.Moja wychowawczynia tez byla
        Slepowronska.Napisz cos wiecej o sobie,moze mielismy wspolnych
        znajomych.Pozdrawiam rowniez serdecznie.
        Janusz Perkowski
        • Gość: Wojtek Osmycki Re: technikum kolejowe Warszawa IP: *.itpp.pl 04.03.06, 19:52
          Pozdrawiam wszystkich TKMK-owców! A szczególnie kolegów z wydziału trakcji
          elektycznej. Wszystkich supermanów z 5a trakcyjnej. Chyba wiecie dlaczego
          atrakcyjnej - studniówka '72...Pozdrawiam Janusza Perkowskiego mojego
          pierwszego kolege z jednej ławki szkolnej jak rowniez z pamietnych prywatek na
          ul.Płockiej. Z naszej klasy utrzymuje stały kontakt z Jurkiem
          Grochalskim "Grochal" Polska Łódź, Andrzejem Czapla "Siwym", ktory rabnal
          buty "Wańce", z Markiem Dziurkowskim "Dziurkiem".
          Niestety nasz serdeczny przyjaciel i kolega Marek Ostaszewicz "Osta" zmarł w
          RPA w grudniu 2002r. na ciezki zawał serca. Jeszcze w sierpniu '02 widzielismy
          sie w Warszawie. Reszte potem. Piszcie na moj mail: osmycki@poczta.onet.pl.
          Pozdrawiam
          Wojtek Osmycki "Jeleń".
          • czapela Re: technikum kolejowe Warszawa 05.03.06, 22:25
            A to niespodzianka!!! Dostałem dzisiaj informację od Wojtka Osmyckiego o tym
            forum i o osobach które się wypowiadaja. A WIĘC WITAJCIE !!! Januszu i Jacku !!!
            Gdzie was wygnało ! Przepraszam , nie przedstawiłem się , Andrzej Czapla - siwy
            (a teraz już łysawy) Że ty Janusz wyjechałeś zaraz po szkole to pamiętam, ale o
            Jacku nie słyszałem. Z Jackiem widziałem się ostatni raz na Grochowie i utkwiła
            mi w pamięci szrama na głowie. Było to kilkanaście lat temu. Dwa dni temu
            oglądałem stare zdjęcia wraz z córką. Natknęliśmy się na zdjęcia ze studniówki.
            Opowiadałem jej o Was, nawet pamiętałem Janusz że Twoja mama grała na
            instrumentach perkusyjnych.Często opowiadam o naszej klasie znajomym i nie
            bardzo wierzą w te opowiadania. Opowiadam o : wycieczce Toruń-Bydgoszcz -Gdańsk,
            o praktyce w Gdańsku, o złym podpowiadaniu na lekcji, o wywabianiu ocen, o
            butach Szeluka, o opowiadaniach Lustycha (rowery na drewnianych obręczach) i
            jego "uwielbianiu" chłopaków ze wsi, o Ślepowrońskiej i łamaniu barier przez
            Sadowskiego, o Gresiu i jego krzyżach zasługi rysowanymi krędą na mundurze (ty
            trutniu) itd.... Często nie wierzą. Z klasy utrzymuję kontakty praktycznie tylko
            z Wojtkiem. Spotkałem kiedyś Krzyśka Jakubca (7-8 lat temu-mam gdzieś do niego
            telefon) Jurka Nowaka ( z 5 lat temu) , oraz u Wojtka na spotkaniu klasowym:
            Jurka Grochalskiego, Marka Dziurkowskiego i Marka Ostaszewicza.Mieszkam ciagle w
            Warszawie i tak zostanie. Odezwijcie się .Mój mail: andrzej_czapla@op.pl
            Pozdrawiam !
          • Gość: Jacek K. Re: technikum kolejowe Warszawa IP: 65.95.230.* 12.01.15, 15:20
            Tak, tak pamietam, pamietam I te studniowke 1972!!!!!!!! I 99 rocznice istnienia szkoly.
      • dgrettpol Re: TK Warszawa 02.01.22, 21:48
        Cześć
        Czy może to Ela która mieszkała przy al. Wojska Polskiego? dawne czasy ..... :)
        Darek automatyka zrk 1968-1972
    • Gość: janusz ReTechnikum kolejowe Warszawa IP: *.212.143.130.tisdip.tiscali.de 11.04.06, 00:12
      Konczylem w 1967 r wydzial mechaniczny wiec chyba sie nie przydam.
      • Gość: BOSKI Re: ReTechnikum kolejowe Warszawa IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.05.06, 19:04
        Hej,

Boski poszukuje absolwentów z ekspoloatacji rocznik `94!!!!!!!!!!!!!
        FERO!!!!!!!!!!!Kielon!!!!!!!!!!!BLIźNIAKI, żyjecie? Wyszliście na ludzi?Może
        KTOś wie, co sie dzieje z SEBKIEM Szejkwiszem bo od paru lat nie mog Go
        namierzyc.

Kontakt atram74@poczta.fm lub szybciej (46)861-09-34 lub 0880-948-267.
        • Gość: Jarek S. Re: ReTechnikum kolejowe Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 22:58
          Witam wszystkich absolwentów :)

ja skonczylem trakcje elektryczną w 93r. (chyba)
          szukam kontaktu ze znajomymi,
          podam pare ksywek to napewno skojarzycie :) koza, biały, zielony, wątek,
          wrzodak, tryngiel, zabłocki, tomasik, krycha, stępień, kuczyn ...

pozdrawiam
          Jarek
          jarecki(małpa)data.pl
        • Gość: jp Re: ReTechnikum kolejowe Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 20:58
          wszyscy szukający znajomych z TKMK wejdźcie na stronę
          www.technikumkolejowe.com/historia.htmlPowodzenia
    • Gość: aaaaaaaaaaaaa Re: Technikum Kolejowe Warszawa IP: 83.238.239.* 10.11.06, 20:41
      Va TE 1972
    • Gość: JB Re: Technikum Kolejowe Warszawa IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.06, 22:05
      Pamiętacie ?
      Aduckiewicz,Bańcerowski,Bąk ,Badura,Bujak,Czapla,Chmielak,Dziurkowski
      Eksanow....- i prof. Kiełczykowski
      • Gość: J.W. Re: Technikum Kolejowe Warszawa IP: 81.210.17.* 12.12.06, 15:23
        Cześć!.Pamiętamy i innych też, bo niektórych to trudno zapomnieć.
        J.W. DROGI I MOSTY 1972
      • janurper Re: Technikum Kolejowe Warszawa 03.01.07, 17:52
        Oczywiscie ze pamietam.Czesc Janusz Perkowski sie klania
        z Florydy. Musisz zdradzic mi swoje imie to bedzie latwiej
        pogadac.Zobacz kilka wpisow ponizej to znajdziesz Andzeja
        Czaple.Napisz na moj adres do pracy ejp043@motorola.com

Pozdrowienia
        Janusz Perkowski
    • dorotaczajko Re: Technikum kolejowe Warszawa 02.11.07, 22:39
      Witajcie. Jestem absolwentka rocznik 81 ruch i przewozy kolej.
      wych.J.Fajst.Jakoś wcale nie ma widać ludzi z tego rocznika ani na forum ani w
      galerii technikum.Chyba wszyscy jakoś przeżyli tamten stan.Odzywajcie
      się.Pokazujcie.Wiem ze sporo osób pracuje w Warszawie.Ja sama natomiast pracuje
      w Gdańsku.Tak myślę że każdy ma jakis sentyment do szkoły ,jakim by nie był uczniem.
    • marekbogdankaszynski Re.Technikum Kolejowe Warszawa 15.12.07, 18:54
      witam, kończyłem automatykę srk w 1996 roku i obecnie pracuję na
      górce rozrządowej warszawa praga.
      • Gość: szczajza Re: Re.Technikum Kolejowe Warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.14, 23:11
        Podbijam !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka