monika0129 Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 22.12.14, 18:04 Witam , poszukuje swoich bilogicznych rodzicow wiem niewiele bo znam tylko imie i nazwisko i wiek w jakim byli jak sie ur .to dla mnei bardzo wazne i gdyby ktos chcial sie zainteresowac moja historia byla bym wdzieczna prosze o kontak e mail:monika16.1994@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
maria88 Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 22.12.14, 18:55 Spróbuję Ci pomóc ale napisz na moja pocztę maria88@gazeta.pl Potrzeba bowiem dużo informacji osobistych, które mysle,że Ty przede wszystkim nie powinnaś ujawniać na forum i w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angelika Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie IP: *.centertel.pl 27.12.14, 17:39 witam mam na imie Angelika poszukuje mojego brata Tomasza Mieczysława Leniart ur 03,11,1973w Kołobrzegu to są dane jego jusz po adopcji bende wdzięczna za jakie kolwiek informacje Odpowiedz Link Zgłoś
maria88 Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 27.12.14, 21:18 Udzielam porad bezinteresownie i tylko przez swoją pocztę . maria88@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
znajda86 Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 02.01.15, 19:47 Witam i zapraszam do społeczności, chętnie pomogę w każdy możliwy sposób. Zapraszam każdą osobę, która poszukuje swojej biologicznej rodziny adopcyjni.streemo.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
siwaj23 Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 23.02.15, 21:12 witam poszukuje kuzyna nazywa sie piotr tomkiewicz ma on siostre iwone tomkiewicz w latach 1976-1982 coś kolo tego mieszkali w złociencu to jest zachodzniopomorskie pozniej zostali zabrani do domu dziecka gdzie nie wiem i nie wiem gdzie moge szukac informacji takich informacji. kiedy ich zabierali też byłam mala ale pamiętam jego loki i ciemne oczy takie smutne proszę o pomoc moj adres siwa.j23@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
papsi44 Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 28.04.15, 22:35 Ja urodziłam się 12.08.1991 w Srogowie Dolnym prawdopodobnie miałam na imię Sylwia(po adopcji zmieniono mi imie na Weronika), zabrano mnie matce i umieszczono w szpitalu jak miałam 7 m-cy, bo mnie nie karmiła i prawie zagłodziła. Ze szpitala poszłam do adopcji,prawdopodobnie było nas pięcioro dzieci ,reszta dzieci też ponoć poszła do adopcji.Może ktoś coś kojarzy? Przez krótki czas mieszkałam w Krzywem(podkarpackie), rodzice adopcyjni sprzedali dom(teraz jest tam izba regionalna) i wyjechali na drugi koniec Polski.Chciałabym poznać moje rodzeństwo.Proszę o pomoc, będę wdzięczna za wszystkie informacje bądz wskazówki jak mam ich szukać.Napisałam do USC o zupełny akt urodzenia - czekam na odpowiedz, może tam znajde jakieś informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
maria88 Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 29.04.15, 09:03 Papsi jak otrzymasz z USC odpis zupełny swojego aktu urodzenia możesz napisać na moja pocztę na gazecie. Podpowiem co dalej masz zrobić. Pomoc moja jest bezintersowna. Odpowiedz Link Zgłoś
papsi44 Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 30.04.15, 00:23 Dziękuję maria 88 na pewno się odezwę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna sobańska Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.15, 00:46 Witam poszukuje jakich kolwiek informacji o moich 2 siostrach ktore byly w domu malego dziecka w stargardzie szczecinskim. Nazywaja sie lub nazywaly Żaneta, Justyna /Sobańska lub Erdman jeżeli po matce. Urodzone w 1988-1990. Matka biologiczna Ewa 1965 a ojciec Krzysztof?? *Moja siostra i babcia Janina Erdman odwiedzaly was dopoki was nie dano nowej rodzinie. Wszystkie osoby majace jakies informacje blagam o kontakt. Podaje email xxxsiunia19xxx@wp.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
anetag80 Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 23.01.16, 17:40 Poszukuje brata urodzonego w Oświęcimiu syna Elzbiety Rakoczy z domu Janik Odpowiedz Link Zgłoś
maria88 Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 23.01.16, 20:45 Czy posiadasz odpis aktu urodzenia brata z Urzędu Stanu Cwilnego? W którym roku brat się urodził? Co o nim wiesz? Napisz na moją pocztę jezeli chcesz mojej pomocy maria@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melisa Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie IP: *.play-internet.pl 28.03.16, 06:12 Ja nie szukam ani matki ani ojca tylko rodzeństwa, ktore prawdopodobnie mam. Nic o nich nie wiem. Znam tylko nazwisko swoje sprzed adopcji: Joanna Lach. Urodziłam się 23.02.1977 w Katowicach. Gdy miałam niespełna rok odebrano mnie matce, przez którą wylądowałam w szpitalu a ona w więzieniu. Ze szpitala trafiłam do domu dziecka w Pszczynie. Po krótkim czasie zostałam adoptowana. Niestety niezbyt szczęśliwie. Byłam w usc jakiś czas temu ale w zupełnym akcie urodzenia są jskimś cudem tylko adopcyjni rodzice. W Pszczynie nic się nie dowiedziałam Nie wiem czy z tak nikłymi informacjami mam jakąś szanse. Od dłuższego czasu żyje nadzieją mimo wszystko Jeśli czyta to ktoś kto ma przypuszczenie, ze moźe być moją siostrą lub bratem , to błagam odezwij się Odpowiedz Link Zgłoś
maria88 Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 28.03.16, 19:28 Ponieważ jesteś już osoba pełnoletnią skontaktuj się z USC w Katowicach i poproś o udostępnienie Ci informacji z "Akt zbiorowych". Są tam wszystkie dokumenty od chwili Twojego urodzenia jak;Zgłoszenie szpitalne /spytaj w którym szpitalu sie urodziłaś, który to byl poród matki/ są tam też wszystkie informacje o Twoich rodzicach biologicznych. . Twoja adopcja z tego co piszesz jest adopcja tzw.anonimową, masz sporzadzone 2 akty urodzenia.Istnienie pierwszego aktu i jego treści nie wyjawia się osobom niepełnoletnim. Bez blizszych danych o rodzicach/imiona,nazwiska/ może być Ci trudno znaleźć rodzeństwo.Nie wiem czy daleko masz do Katowic ale najlepiej gdybyś się tam udała osobiście.DD w Pszczynie tez posiada wiele informacji więc nie wiem dlaczego nie chce Ci pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melisa Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.16, 19:48 W DD w Pszczynie wymówili się jakimś zalaniem akt podczas powodzi . Dziękuję za odpowiedź. A może wiesz jak długo czeka się na wgląd do takich akt od złożenia wniosku , bądź pierwotnego aktu urodzenia. Dziś poczytałam trochę na forach i pewna myśl mnie zdołowała ( może dlatego ,że do reszty już przywykłam) : że mogłam mieć inne imię i pesel. Chciałabym ,żeby rodzice adopcyjni zostawili mi coś więcej z mojej przeszłości , niż to co rzeczywiście musieli Odpowiedz Link Zgłoś
maria88 Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 29.03.16, 09:54 Wypisy z akt są teraz drogie. Najlepiej byloby załatwic sprawe na miejscu bo wtedy bedzie to szybko i moga Ci wiecej powiedzieć /dok.są tajne bo adopcja była anonimowa/. Nie muszą wydawać odpisu ale pokazać dokumenty mogą. Korespondencyjnie to na pewno do miesiąca i nie wszystko otrzymasz. Pamietaj zapisz numer sprawy adopcyjnej i w jakim Sądzie. Na dokumencie który posiadasz masz numer aktu i pieczęć Urzędu to podaj w USC aby szybko odszukali Twoje akta. Mozesz do nich zadzwonic /tel.w necie/ i popytać gdzie mają Archiwum /adres/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melisa Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie IP: *.play-internet.pl 29.03.16, 10:13 Dziś przed pracą byłam w usc Dostałam ksero pierwotnego aktu urodzenia. Matka nazywała się Jadwiga Małgorzata Lech ur. 15.06.1952 zmarła w 2008 roku Ojciec nazywał się Ryszard Czesław Lech ur. 05.07.1939 zm. 1980. Mieszkali w Katowicach ul.Cynkowa 12b/13 Byłam czwartym ich dzieckiem ale niekoniecznie ostatnim Proszę może czyta to któreś z rodzeństwa...odezwijcie się Odpowiedz Link Zgłoś
maria88 Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 29.03.16, 10:52 Matka zm.2008 więc nie tak dawno.Masz adres jej ostatniego zamieszkania wiec spróbuj tam pojechać i zobaczyć kto tam teraz mieszka, może ktos z rodzeństwa lub ktos, kto udzieli Ci jakis informacji. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
maria88 Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 29.03.16, 10:54 Udzielam porad bezinteresownie i tylko przez swoją pocztę . maria88@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
maria88 Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 31.03.16, 10:05 MELISO widze ,że już duzo sie dowiedziałaś a teraz radzę: skontaktuj sie z USC i popros o informacje z aktu zgonu rodziców kto sporzadzał te akty. Będzie tam:imię i,nazwisko i adres. Może akurat ktos z rodzeństwa? Daj znać jak Ci sie uda ustalić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie IP: *.netcologne.de 22.02.16, 15:31 Poszukuje!!! Brata - Andrzej Dybiec przed adopcja syn Alicji Dybiec urodzony w sierpniu albo w lipcu 1972-1973 w Plocku przebywał w domu Dziecka nr 15 na ochocie w Warszawie ul Nowogrodzka 75 Adoptowany był w wieku około 4 lat Odpowiedz Link Zgłoś
koletta.krawczyk75 Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 24.06.21, 16:33 Prosze o kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otto.ya Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie IP: 193.51.7.* 03.02.17, 18:06 poszukuje corki Iwony Opalach-KOlberg w wieku ok 24/26 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: missan Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie IP: *.a192.priv.bahnhof.se 23.02.17, 13:46 Matka i nie zna swojej corki dokladnej daty urodzenia?????? Czy to glupi zart???? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia4212 Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 17.02.17, 17:59 Poszukuje siostry która prawdopodobnie urodziła się w Grudziądzu w roku 1973 nasza mama nazywała się Jadwiga Szafer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: missan@tlen.pl Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie IP: *.a192.priv.bahnhof.se 23.02.17, 13:44 DO WSZYSTKICH SZUKAJACYCH SWOICH BLISKICH , ZOSTWACIE SWOJ ADRES MEILOWY: OCZYWISCIE JEZELI WAM ZALEZY NA ODNALEZIENIU BLISKICH !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia4212 Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 09.03.17, 09:01 Wpisz swoją odpowiedź Witam poszukuje siostry przed adopcją nazywała się SYLWIA SZAFER ur. w Grudziadzu 1973 ROKU między kwietniem a październikiem nasza mama JADWIGA SZAFER mój adres meaila kasienka45onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
asia1909833 Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 24.02.17, 12:34 Poszukuję brata! Mam niewiele informacji, odnalazłam już dwie siostry ale brakuje nam jeszcze brata :( A więc brat został oddany zaraz po porodzie. Nie znam dokładnej daty ale musiał być to rok 1987 ewentualnie początek 1988 roku . Urodzony w Szczecinie i tam zostawiony w szpitalu jeśli mnie pamięć nie myli to na ulicy Strzałowskiej. Wiem że mama nazwała go po porodzie Maksymilian i na tym kończą się moje informacje . Mam nadzieje że pewnego dnia to przeczytasz i nas znajdziesz bo ja już nie wiem jak Cię szukać :( chce tylko wiedzieć czy żyjesz i masz się dobrze :( Twoja mama ma na imię Ewa nazwisko Erdman . Może ktoś szuka kogoś o takich danych ? Odpowiedz Link Zgłoś
asia1909833 Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 24.02.17, 12:38 E-mail do mnie bo nie napisałam :) asia1909833@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
asia1909833 Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 24.02.17, 12:37 Poszukuję brata! Mam niewiele informacji, odnalazłam już dwie siostry ale brakuje nam jeszcze brata :( A więc brat został oddany zaraz po porodzie. Nie znam dokładnej daty ale musiał być to rok 1987 ewentualnie początek 1988 roku . Urodzony w Szczecinie i tam zostawiony w szpitalu jeśli mnie pamięć nie myli to na ulicy Strzałowskiej. Wiem że mama nazwała go po porodzie Maksymilian i na tym kończą się moje informacje . Mam nadzieje że pewnego dnia to przeczytasz i nas znajdziesz bo ja już nie wiem jak Cię szukać :( chce tylko wiedzieć czy żyjesz i masz się dobrze :( Twoja mama ma na imię Ewa nazwisko Erdman . Może ktoś szuka kogoś o takich danych ? podaje e-mail ; asia1909833@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kasia4212 Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 09.03.17, 08:46 Witam poszukuje siostry przed adopcją nazywała się SYLWIA SZAFER ur. w Grudziądzu 1973 roku między kwietniem a październikiem nasza mama to JADWIGA SZAFER bardzo proszę o pomoc mój adres maeila kasienka45@onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hipek0@vp.pl Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.04.17, 00:30 Poszukuję kolegi ze szkolnych lat Marka Janusza Babickiego ur. 25.02.1970 r. w Piotrkowie Trybunalskim syna Władysława, który mieszkał w Gielniowie woj. mazowieckie. Marku, jeśli przeczytasz mój post odezwij się na e-maila: hipek0@vp.pl. Na pewno się odezwę do Ciebie. Ciekawa jestem co u Ciebie, jak żyjesz, gdzie, co robisz. Proszę również innych ludzi o pomoc w tej sprawie. Magda Ch. Odpowiedz Link Zgłoś
choraneta37 Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 26.04.17, 10:32 Czesc kochani ! Ci co mieszkacie w Polsce, badz poza nia... mozecie pomoc szukac: ?? *************************************************************************** Pisze w imieniu osoby ktora urodzila sie w Polsce a ktora zostala adoptowana za granice gdy miala 7 lat i juz w tej chwili nie wlada j.polskim a ktora poszukuje swojej rodziny z Polski . Urodzil sie jako GRZEGORZ EDMUND HENNIG ,dn. 04.01.1986 w Olsztynie, przebywal w Domu Dziecka w Pasymiu gdy w 1993 trafil do adopcji do Wloch. Jego rodzice to: ojciec: Hennig Andrzej, ur. dn 13.01.1959 w Olsztynie matka, Henning Halina Danuta, ur. 26.10.1964 w Olsztynie Brat: Lukasz Hennig, ur. dn 19.08.1987. W trakcie poszukiwan wpadlismy tez na trop 2 jego siostr Ani i Doroty Jezeli ktokolwiek wie o miejscu pobytu tych osob, prosze o kontakt. choraneta@hotmail.com *************************************************************************** Odpowiedz Link Zgłoś
maria88 Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 30.01.18, 10:23 Czy rodzeństwo sie odnalazło Pana Grzegorza? Odpowiedz Link Zgłoś
betka-obral Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 18.06.18, 20:07 BIELECKA I OBRAŁ CZY JEST KTOŚ O TYM NAZWISKU MÓJ MAIL beettio4@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
betka-obral Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 24.06.18, 21:09 WITAM PONOWNIE POSZUKUJĘ ANGELIKI BIELECKIEJ UR 13.02.1999 I KLAUDI OBRAŁ UR.13.03.2001R.Z KRAKOWA BYŁY W DOMU DZIECKA NA RAJSKIEJ W KRAKOWIE POTEM ZOSTAŁY WYWIEZIONE DO ŻRZMIĄCEJ KOŁO LIMANOWEJ POMUŻCZCIE MI JE ODNALEŚĆ PROSZĘ O KONTAKT MAILOWY beettio4@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
beatagadaj1971 Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 07.08.18, 20:54 Poszukuje dwojki dzieci sasiadów..najpierw byli w domu dziecka w falbogach potem zostały przeniesione do rodziny zastepczej dziewczynka ma lat 19 chłopiec 9 w województwie lubelskim prawdopodobnie w białej podlaskiej-dziewczynka miała na imie iwona sułkowska a chłopiec dominik sułkowski Odpowiedz Link Zgłoś
beatagadaj1971 Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 07.08.18, 21:17 Poszukuje dwójki dzieci sąsiadów...najpierw przebywały w Domu Dziecka w Falbogach kolo Kałuszyna..potem zostały adoptowane lub w rodzinie zastępczej w województwie Lubelskim..prawdopodobnie w Białej Podlaskiej...ok.6 lat temu...teraz dziewczynka ma 19 lat nazywała się Iwona Sułkowska,a chłopiec ma teraz 9 lat i nazywał się Dominik Sułkowski...ślad po nich zaginał,,dziewczynka jest już pełnoletnia będzie miała we wrześniu 20 lat..dlaczego nie może wrócić lub odwiedzić rodziców? Odpowiedz Link Zgłoś
beatagadaj1971 Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 07.08.18, 21:22 moja poczta to beatagadaj29@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
beatagadaj1971 Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 07.08.18, 21:33 beatagadaj1971 napisała: > Poszukuje dwójki dzieci sąsiadów...najpierw przebywały w Domu Dziecka w Falboga > ch kolo Kałuszyna..potem zostały adoptowane lub w rodzinie zastępczej w wojewód > ztwie Lubelskim..prawdopodobnie w Białej Podlaskiej...ok.6 lat temu...teraz dzi > ewczynka ma 19 lat nazywała się Iwona Sułkowska,a chłopiec ma teraz 9 lat i naz > ywał się Dominik Sułkowski...ślad po nich zaginał,,dziewczynka jest już pełnole > tnia będzie miała we wrześniu 20 lat..dlaczego nie może wrócić lub odwiedzić ro > dziców? Odpowiedz Link Zgłoś
adoptowani Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 07.03.19, 14:12 Adoptowani/Rozdzieleni Zapraszamy do zamieszczania ogłoszeń: www.facebook.com/groups/283093399209396/ Odpowiedz Link Zgłoś
adoptowani Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 07.03.19, 14:16 Adoptowani/Rozdzieleni Zapraszamy!!! To pomagamy odnaleźć bliskich! www.facebook.com/groups/283093399209396/ Odpowiedz Link Zgłoś
2020w Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 03.02.20, 11:08 Szukam brata Wiesława Szpanelewski ur. 6 marze 1950r .Ostatnio zam.w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.sowinski1947 Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 05.02.20, 03:08 Krysia Zadora, potem Krysia Siennicka z domu Zadora. Mieszkala na ulicy Kruczej w Warszawie w latach 60-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
izkadobierzewska38.krakow Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 12.04.22, 09:39 Witam poszukuje swojej prawdziwej rodziny ojciec Antoni Lech Konarzewski urodzony 7 maja 1956 w Olsztyn a matka Zofia Grażyna Lauter urodzona 16 lipca 1954 w Dygowie. Więcej informacji nie posiadam za wszelkie informacje z góry dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
maria88 Re: poszukiwany poszukiwana- wpisujcie sie 12.04.22, 19:58 Czy zostałes adoptowany? Odpowiedz Link Zgłoś