ampolion 28.10.09, 16:09 Ktore to sa miesa? I jaka czesc tuszy? Wcale nie jest tak latwo znalezc odpowiedz w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roseanne Re: Chude miesa 28.10.09, 16:23 zdecydowanie piers drobiowa niezaleznie od gatunku - po zdjeciu skory, uwaga na kaczki nozki - paleczki, unikac skrzydelek krolik polednica zarowno wolowa jak i wiepr. szynka podobnie schab - po odcieciu tluszczu do okola poza tym nalezalo by sie kierowac marblowaniem miesa - to co szefowie kuchni polecaja ,jako dobre aromatyczne kawalki do pieczenia i gilowania, nadajace miesu wilgotnosc to niestety tluszcz z ryb dorsz, pstrag, sola Odpowiedz Link Zgłoś
cynamonika Re: Chude miesa 28.10.09, 19:27 Wydaje mi się, że schab pieczony, ale ten z Lap Polu (popatrz sobie na ich stronkę, mają różne mięsa). Zamawiałam już kilka razy i bardzo ładnie nie tylko wygląda, ale świetnie smakuje. Nie wydaje mi się, żeby był jakoś specjlanie tłusty. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Chude miesa 28.10.09, 21:28 chude mięsa: kurczak, indyk, dorsz, pstrąg, polędwica, łopatka wieprzowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x łopatka wieprzowa nie jest chuda, IP: *.unitymediagroup.de 28.10.09, 23:07 zawiera 9,7 g tłuszczu w 100 g surowego mięsa. Karkówka ma "tylko" 9,6 g, a kotlet 5,2 g ;) Odpowiedz Link Zgłoś