Gość: giezik IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.04, 19:29 zamowilem ,sprobowalem, sie zachwycilem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wedrowiec2 Re: stek ze strusia 14.02.04, 19:50 Sam przyrządzałeś, czy byłes tylko konsumentem? Kuzynka z Australii pisała mi kiedyś, że ze strusiną trzeba uważać, bo łatwo wysycha i mięso staje się wiórowate. Nigdy jeszcze nie widziałam tego mięsa w sprzedaży:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: stek ze strusia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.04, 19:56 mialem przyjemnosc poza granicami kraju naszego spozywac. Bylo mieciutkie, soczyste (troszeczke krwiste, ale tak minimalnie). Ciekawe bo tez slyszelem, ze jest wiorowate, ale to mnie zaskoczylo baardzo Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: stek ze strusia 14.02.04, 20:05 Jadłam stek ze strusia w takim barze na terenie strusiej fermy, na Kaszubach. Mięsko delikatne, rozpływające się w ustach, po prostu pyszne. Warto spróbować a cenowo było tylko o jakieś 30% droższe w stosunku do ceny wołowiny. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: stek ze strusia 15.02.04, 11:27 Niedawno widziałam we wrocławskim tesco, ceny nie pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: stek ze strusia 14.02.04, 20:12 skrzyzowanie miesa indyka z wolowina. tuz obok biura gdzie pracuje jest restauracja gdzie podaja znakomitego steka ze strusia. od paru lat korzystam z umiejetnosci kucharzatej knajpki sama nigdy nie probowalam robic steka ze strusiny w domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tamtejszy Re: stek bizoni IP: *.nyc.rr.com 15.02.04, 02:08 Miałem szansę zjeść pieczeń z bizona. Mięso napawdę chude, bardzo kruche i chyba nieco ostrzejsze w smaku od najlepszej wołowiny. W Polsce chyba szansy na to nie ma, chyba że z bizona europejskiego, tj. z żubra lub z "wołożubra". Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: stek bizoni 15.02.04, 10:37 Gość portalu: Tamtejszy napisał(a): > tj. z żubra lub z "wołożubra". Żartujesz:) Symbol narodowy mamy jeść? Powstał pomysł, by żubra (albo bociana) umieścić na polskiej wersji euro, oczywiście gdy będziemy w unii monetarnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tamtejszy Re: stek bizoni IP: *.proxy.aol.com 15.02.04, 13:44 A ja byłem jednym z tych co bociana proponowali. Wciąż myślę, że pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś