Gość: kika! IP: *.city.net.pl / *.city.net.pl 15.02.04, 17:25 Szukam dobrego przepisu na sernik na zimno, ale zależy mi, by nie dodawać do niego surowych jajek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brzydula13 Re: sernik na zimno 22.02.04, 00:58 Dawno nie robiłam, ale z tego co pamiętam jest niezły... 50 dag twarogu 250 ml śmietanki kremowej 15 dag masła 25 dag cukru pudru 10 dag czekolady twardej 3 żółtka gotowane 10 dag rodzynek 5 dag orzechów włoskich olejek pomarańczowy Orzechy posiekać. Masło utrzeć z cukrem i przetartymi przez sitko żółtkami, połączyć ze zmielonym serem, tartą czekoladą, rodzynkami, orzechami, olejkiem oraz ubitą śmietaną z cukrem. Przełożyć do formy. Pozostawić w lodówce kilka godzin. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tewie Re: sernik na zimno IP: *.proxy.aol.com 22.02.04, 05:59 Nigdy nie syszałem o sernikach jedzonych na gorąco. Czyżby chodziło o sernik niepieczony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysia Re: sernik na zimno IP: *.euv / 193.174.122.* 22.02.04, 15:59 Ja w weekend zrobilam sernik z tego przepisu: www.kafeteria.pl/bonappetit/przepisy/obiekt_int.php?id_p=2395 Wyszedl rewelacyjnie! Odpowiedz Link Zgłoś