Gość: olo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 22:54 Pytam doświadczonych weteranów bo czeka mnie kilkudniowy bój.Co wypic rano aby wieczorem rozpocząć kolejna runde i nie pasć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
999s Re: A na kaca co najlepsze ? 28.05.06, 15:53 aspirynę bayerowską . Jedną na godzine przed, i ze dwie, trzy w trakcie. Zanim glebniesz się spać minimum pół litra wody i cosik zjesć. Rano musujący alca zelcer i coś kwasnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koscielny Skansen Re: A na kaca co najlepsze ? IP: *.natpool7.outside.ucf.edu 12.07.06, 18:46 I do tego trzy zdrowaski! Upijanie sie to ciezki grzech!! Odpowiedz Link Zgłoś
kszynka Re: A na kaca co najlepsze ? 12.07.06, 18:55 a mnie uczyli że: na kaca najlepsza ciężka praca ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubu5000 Re: A na kaca co najlepsze ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 10:08 kuzwa, kolejny raz slysze ze cos kwasnego na kaca jest dobre, a przeciez to bzdura. po alkoholu masz zakwaszony zaladek, potrzebne jest cos alkalicznego, np. kefir - o ile nie masz zatrucia, bo wtedy i tego moze byc za duzo, wiec lepiej wziac jakis lek zobojetniajacy kwas zoladkowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: A na kaca co najlepsze ? IP: *.gdynia.mm.pl 12.07.06, 19:22 Najlepszy pomysl. Widac, ze tez masz "te" doswiadczenia. I wspolczuje, zarazem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wik Re: A na kaca co najlepsze ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 19:09 Nie pić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: A na kaca co najlepsze ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 13:16 K L I N Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: A na kaca co najlepsze ? 17.06.06, 21:51 śniadanko wiedeńskie-seta w szklanie i piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zb Re: A na kaca co najlepsze ? IP: *.yorkhospital.edu 12.07.06, 18:13 Lody wloskie i Tlusta blondyna Odpowiedz Link Zgłoś
korsarz3 Odpowiedź 17.06.06, 23:28 na tym wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=36320&w=34823882 Odpowiedz Link Zgłoś
zapomnialamnicka Re: A na kaca co najlepsze ? 18.06.06, 07:28 zimne pyfffko serio!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CO_WY_WIECIE!? Najlepsze na kaca jest.. IP: 212.180.160.* 12.07.06, 17:56 ...powietrze z pompki od materaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: A na kaca co najlepsze ? IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.06, 18:28 Ciepła sperma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tofik Re: A na kaca co najlepsze ? IP: 82.139.21.* 12.07.06, 18:33 Na kaca najlepsze jest powietrze z pompki do materaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: A na kaca co najlepsze ? IP: *.acn.waw.pl 12.07.06, 18:59 Ciepla, gesta i aromatyczna zupa pomidorowa z grzankami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: A na kaca co najlepsze ? IP: *.gdynia.mm.pl 12.07.06, 19:20 Zwlaszcza do zrobienia przed praca:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigant Re: A na kaca co najlepsze ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 19:36 zapytaj kolegów w bramie:"piwo z rana, jak śmietana" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykretyn Re: A na kaca co najlepsze ? IP: *.fbx.proxad.net 12.07.06, 19:49 Gość portalu: olo napisał(a): > Pytam doświadczonych weteranów bo czeka mnie kilkudniowy bój.Co wypic rano > aby wieczorem rozpocząć kolejna runde i nie pasć. W czasie tegiej popijawy jedz na zakaske duzo sardynek w oleju lub z braku moga byc szprotki w oleju,tym sposobem niejeden padnie przed toba. Nastepnego dnia polecam pic w duzych ilosciach sos z ogorkow kiszonych z beczki, skutek rewelacyjny Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Sex, dobre jedzenie, potem sex, a potem telewizja, 12.07.06, 19:52 potem super kolacja i sex na noc i kimka... (wielkorotnie sprawdzone - polecam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Re: A na kaca co najlepsze ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 19:52 Przed pójściem spac szklanka wody i musująca tabletka z witaminami. A rano koniecznie sok pomidorowy - ma m.in. potas i magnez . Można popieprzyc i posolić trochę. Pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
the.gypsy Re: A na kaca co najlepsze ? 12.07.06, 20:46 bardzo slodka kawa i dwie aspiryny. mnie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sikorka Re: A na kaca co najlepsze ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 20:52 w trakcie picia wodki nie popijac niczym, tylko zagryzac cytrynka, jak przy tequilii a po piwie nikt kaca nie ma ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bla Re: A na kaca co najlepsze ? IP: *.isko.net.pl / 213.199.198.* 12.07.06, 21:06 powietrze z pompki od materaca :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilred Re: A na kaca co najlepsze ? IP: *.lubaczow.sdi.tpnet.pl 12.07.06, 20:57 Najlepszy na kaca jest zimny kościół. Odpowiedz Link Zgłoś
szwabacha Re: A na kaca co najlepsze ? 12.07.06, 21:14 dużo miodu bo on likwiduje skutki działania aldehydu octowego, na który rozkłada sie alkohol. Tak naprawdę to kac jest skutkiem oddziaływania tego aldehydu. On ma charakter kwasowy więc miód go neutralizuje a po za tym dobrze wpływa na watrobę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ani mrumru Re: A na kaca co najlepsze ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 21:36 najlepsze na kaca jest powietrze z pompki od materaca Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Nalepsze na kaca? Walnąć głową w Materaca! 12.07.06, 21:51 pozdrawiam zizou :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drzezi Weimarowska trójka IP: *.atm2-0-1081072.0x50a0fff2.arcnxx15.customer.tele.dk 12.07.06, 22:17 Pochwalony! Powtarzam to co usłyszałem od kolegi - przetestowalem i myślę że jest to dobra zasada - otóż jak się ma kaca giganta powinno się zrobić trzy rzeczy: - wziąć prysznic lepiej zimnawy - zjeść (przynajmniej trochę) czegoś tłustego - zróbić dwójeczkę w kiblu (możecie się śmiać ale jest to rzecz bardzo ważna!!!) Kolejnośc jest mniej istotna; efekt jest bardzo odczuwalny. Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: A na kaca co najlepsze ? 12.07.06, 22:51 Jeśli kac jest w miare znośny - coś zjeść, najlepiej ostrego. Jeśli występują tzw. "helikoptery", to najlepiej przespać:) wersja hardcore - KLIN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zebur Re: A na kaca co najlepsze ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 23:06 nie pić w przeddzień; a poważnie - piwo - ale jedno!! spala aldehydy i alkohol metylowy, kóry powstaje po przepiciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant Re: A na kaca co najlepsze ? IP: 217.67.133.* 12.07.06, 23:41 nie pic dzien wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: A na kaca co najlepsze ? 12.07.06, 23:43 alkazelcer i sok z kwaszonych ogórków, najlepiej domowych takich w słoiku co to jak się je otwiera to idą bąbelki co2, ostatnio na potężnym kacy popiłem, nooo i na prawde mnie to zadziwiło po kwadransiku byłem chorzy i rączy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woo Re: A na kaca co najlepsze ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 00:25 RED BULL powaznie i bez sciemy. sam nie wierzylem dopoki nie sprobowalem. weglowodany, kofeina i takie tam, wazne ze dziala. stawia na nogi momentalnie. nie boj sie, ze zwrocisz to co tam w zoladku zostanie, bo red bull "rozkreci" ci zoladek, sprawi ze zacznie pracowac :-) a dzien wczesniej - opychaj sie ile mozesz miechem na przyklad, zjedz duzo i tyle.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoniska Re: A na kaca co najlepsze ? IP: *.23.rev.vline.pl 21.07.06, 14:30 zgadzam sie w 100% w sprawie RED BULLA - na kaca najlepszy! a i z tym objadaniem się miechem , też niewypada się nie zgodzić :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. ambroży Nie pij to nie będziesz miał kaca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 08:41 Proste i logiczne. A nie najpierw urżnąć się jak świnia a później zdychać i jęczeć, i... zapytywać co jest najlepsze na kaca? Powtarzam najlepsze na kaca jest trochę wstrzemięźliwośći w piciu tego co powoduje kaca. Pozdrawiam wszystkich skacowanych i tych którym się marzy kac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Zawodowiec Re: A na kaca co najlepsze ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 08:47 Przed piciem bardzo tłusty rosół (ew. ze 3kromki chleba grubo posmarowane masłem). A nazajutrz jakiś proch od bólu głowy (np. Panadol) i zimne piwko. No i tabliczka czekolady, ew kilka łyżek miodu. Działa jak ręką odjął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yunan2 Re: A na kaca co najlepsze ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 09:36 Czysta wódeczka lepszej jakości np Finlandia.I nie mieszać z innymi trunkami ! Wcześniej potrenować picie alkoholu - tak z 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
djtajga Re: A na kaca co najlepsze ? 13.07.06, 10:16 Ja mam takie coś, ze jak piję w kielonkach ok. 30g to nie straszne mi 0,7 do 1lita, ale jeśli sa to 50 to zdarza się, że po połówce wymiękam. Na kaca to dla mnie : 1. Przed - dobrze zjeść!!! i łyknąć ze 3 wit. B. 2. Przed wyjściem jem banany i coś słodkiego, np. z pół czekolady, do tego znowu wit. b i ze dwie C. 3.W trakcie dużo popijać! i coś zjeść.Nie MIESZAć! różnych alkoholi. W moim przypadku nie mieszam przede wszystkim wódki z piwem! 4.Po przyjściu - jak dasz radę - wypić szklankę lub więcej wody, a najlepiej przygotować sobie wcześniej miodziankę, tj. szklanka wody + 2 łyżki miodu + sok z połowy lub nawet całej cytyny i wit. B i C. 5. Przy łóżku (jeśli śpisz u siebie! bo u kogoś może byc trudno)postaw sobie wodę mineralną z dużą zawartością magnezu i Powerada, Isostara lub gatorada - jakiś napój izotoniczny, aby nie typu Red Bull, to dopiero po śniadaniu.Dużo spać. 6. Kackupa!!! 7.Śniadanko w porze obiadu czy podwieczorku - JAJECZNICA + Herbata z miodem i cytryną. Chyba że juz dobrze się czujesz, to normalny obiad. Pozdrawiam. A najlepiej uniknąć Kaca nie pijąc dzień wcześniej ;-) Jeśłi się da oczywiście. PS. Pamiętnik amerykańskiego żołnierza z pobytu w Polsce na poligonie. Dzień 1 poniedziałek.: Piliśmy z Polakami cały wieczór i noc. Dzień 2 wtorek: Umieram. Dzień 3 środa: Wyzdrowiałem i znowu piliśmy z Polakami cały wieczór i noc. Dzień 4 czwartek: Dlaczego nie umarłem we wtorek. Odpowiedz Link Zgłoś