Gość: kkk IP: *.60-188.cust.bluewin.ch 31.03.10, 13:58 Witam, kupilam marynowane zeberka, jak je przygotowac?? usmazyc na oleju, na grillowej bez tluszczu, a moze upiec?? upiec same czy z czyms? (np. marchewka, cebula?) prosze o pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f otak 31.03.10, 14:07 fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,50836612,50836612.html?f=777&w=50836612&a=50836612 mozesz obsmazyc i do pieca, albo do goracego ieca od razu tylko na dluzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: otak IP: *.pul.tke.pl 31.03.10, 14:17 ja żeberka najpierw chwilę obgotowuję,potem marynuję w sosie sojowym,odrobinie miodu i czosnku. wkładam do pieca. do tego sos: kilka łyżek oleju jedna lub dwie łyżki sosu sojowego ciemnego 3,4 łyżki miodu, odrobina przecieru pomidorowego dodaję czosnek,chili,odrobinę imbiru,szczyptę cynamonu i zagotowuję. polewam pod koniec pieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: otak IP: *.60-188.cust.bluewin.ch 31.03.10, 14:21 dziekuje za super przepis, na pewno go wykorzystam, ale nie wiem, jak go zmodyfikowac tak by wszystko bylo ok. te zeberka sa marynowane w miodzie, koncentracie jablkowym (?), occie winnym. takie grillowe gotowce :) mam robic do tego jeszcze ten sos? podsmazyc je w piwie? pomocy :) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: otak 31.03.10, 15:11 moje to tak(musza miec chrzastki) do zeliwnej brytwany troche olelu potem wkladam tam posypane pieprzem i sola zeberka,podsmazam potem podaje cebule(w kostke,piurka) wszystko razem podsmazam posypuje papryka,przykrywam stoi tak pol godziny wtedy powstaje tam wilgotnosc nie jest potrzebna dodatkowo jakas woda, potem do piekarnika, Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f nie nie, przepisem tylko podpieraj sie 31.03.10, 15:13 w orientacyjnym czasie pieczenia:-) Jak juz masz tak zamarynowane, to tylko samam sobie dopraw do swego smaku i smaz/piecz. W piwie zrobisz nastepnym razem na przyklad|:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: nie nie, przepisem tylko podpieraj sie IP: *.60-188.cust.bluewin.ch 31.03.10, 15:33 hahah, no wlasnie, bo juz zupelnie zglupialam :) az zaluje, ze marynowane kupilam, ale nastepnym razem! dziekuje, ide grzac piekarnik :) Odpowiedz Link Zgłoś